Мама малки дрешки стяга, а ЮНСКО бебе в корема се протяга

• 37 938
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте и от мен днес;)
В чакалнята на МД и чакам за тонове и консултация. Днес вече трябва да си взема направление за очен лекар и документите за раждането предполагам. Вече съм в 9ти месец.
Честито на майката на бебе Крисия. Да са здрави и красиви като името й.
За този уикенд ли ще е софийската среща?
Дъщеричката ми вдигна температура вчера и днес бяхме на педиатър. Дано не се усложним, а и мен да не ме лепне нещо;(
Все още не мога да намеря гащеризон за изписването, а и не съм си стегнала багажа;(
Всеки път като вися и чакам тук си викам дано ми е за последно, а в същото време изобщо не съм готова с приготовленията, а и искам зодия близнаци;)))
Лека вечер и утре ще докладвам след пригледа;)

# 466
  • София
deni_doich,

Доколкото знам и аз, повечето лекари наистина искат допълнително плащане за запис на тонове от порядъка на 15-20 лв. Най-добре попитай, на мен за първи път ми преглдаха тоновете в седми месец при гинеколога по здравната каса, но след това не са ми ги записвали втори път. Вече при избрания екип за раждане ги записват, но не ми се е случвало да ме държат 20-30 минути на запис за тонове, както казва Една–Мечта, далеч по-кратко е. И според мен е добре да се ходи, но разбира се след като става дума за платени прегледи, всеки сам преценя дали може да отдели средства.

Добре дошла на малката Крисия, много да радва мама и тати и да има безгрижно детство.

П.С. Имам една седмица до влизане в девети месец и вече започва да ме хваща страх от раждането малко по малко. Не знам въобще с какво да се занимавам, че да не го мисля толкова

# 467
Според мен а и според док. записа на тонове в 9ти месец е много по важен отколкото ехографа . Защото записа е този който показва как се чувства бебчето в корема а ехографа може да даде информация само за плацента , води и грубо тегло на бебето . Аз ходя на запис всяка седмица сега си ги плащам , преди ми ги правеха безплатно , но кратки по 10-15мин. Сега ми ги правят по 20мин най-малко .

# 468
Не съм ходила никога на тонове, ужасно ангажиращо ми се струва Embarassed  .
На консултацията само ги пускаме за 1 мин. да чуем дали са равномерни и толкова.
Запис на тонове не се полага по ЗК.

# 469
привет мами от няколко дни ви чета само и не мога да опра да ви пиша

честито на новото бебче, живо и здраво да е

за хъркането не хъркам аз, обаче мм хърка за 5ма и от него мн се събуждам да е жив и здрав...мимко много ме развесели, вие сега докато се нагодите с тм...явно той спи по-леко от теб, обикновено е обратно, жените спят леко а мъжете дълбоко:)

момичета, коя от вас имаше скъсяване на шийката на матката? днес д-ра ме прегледа, защото се уплаши от моите контракции да не правя разкритие, и каза, че за щастие няма, но имам скъсяване на шийката. кара ме да лежа и много да се пазя, на 14,05 пак съм на лекар, иначе бебка е ок. Аз се разревах за 1 мин като излязох от болницата, после се събрах и си купих и изядох 100гр дъвчащи бонбони...преди лекаря и на консултация с анестезиолог бях и вече съм тотално разколебана дали спинална упойка или пълна анестезия да си правя...

виждам, че тук има и други момичета в ремонт, та поне се успокоявам, че не сме само ние..у нас е ужас - за да се ремонтира една стая, се разхвърля друга, за капак и си открих в раклата на леглото мухъл и трябва да редя 100 перални....

# 470
Pilletta, аз съм една от тези със скъсените шийки. Според док, дори от вътрешната страна е зачочнала да се отваря. Съветва ме да лежа, това и правя, ставам само до тоалетна, баня, до масата и веднъж в седмицата на преглед. И аз си поплаквам от страх от време на време, контракциите не спират, но се радвам,че не се засилват.Като гледам сме в една и съща седмица, да изкараме до 36 пък после да сме по-спокойни.

# 471
да и на мен доктора ми каза поне до 14ти да изкарам...ама аз хич не се пазя толкова много като тебе, но май ще минавам на такава фаза, защото ме хвана шубе от всякъде...важно е на бебчовците да се развият белите дробове...след това и да тръгнат...ами няма да ми е приятно да ми е по спешност секциото, но всичко е Божа работа, само да сме живи и здрави

за козметика днес си взех corine de farme - отново френска, в крайна сметка и мустелата и тази е правена за източния пазар...продавачката в специализирания магазин ми каза, че ако си свикна бебата на нея, или и бочко да си взема, пак няма да сгреша...мн мислех за мустелата, щото ми е любима, но си казах, че като не ми е директно вкарана от франция, няма смисъл да давам толкова пари...

момичета, който от вас е правил, знае ли кой ден от седмицата нещо се правеше в църквата ако иска майката да й е леко раждането...помня, че с баткото май питка някаква купувах, и я дадох на семейни приятели, така ми казаха в църквата тогава, но не помня какво друго се правеше...

# 472
Момичета, Вие имате ли всеки ден контракции....???? Аз нямам всеки ден....имам да кажем в седмицата веднъж два пъти ???? newsm78

# 473
Момичета, може да е коементирано до сега, но нямам възможност да чета. Искам да попитам: има ли с високо кръвно между вас, какви стойности поддържате и как го лекувате?  newsm12

# 474
Благодаря ви   bouquet Разбрах,че в 1АГ Тина Киркова записвали тонове безплатно от време оно...ще видя дали информацията е актуална и сега,защото и аз мисля,че в 9ти месец е редно да се записват тоновете,все пак е веднъж седмично.Иначе по повод контракциите,аз съм  не съм усещала никакви за цялата бременност,не знам дали това е ок!? Сега в 9ти ще видим как ще е положението  Wink Аз съм с първо дете и въобще не съм наясно какво ми предстои   Joy И от мен честито за малката принцеса Крисия,нека е много здрава и така красива като името си!

# 475
едни се молят да им намалеят контракциите, други грам нямат, големи сме образи Joy

деси нормално било да имаш до 10 на ден...аз имам по 10 за час и половина

# 476
Е как така 10 на ден???

# 477
Деси, аз къде имам, къде нямам контракции. Но май от както съм редовна с магнезия намаляха, въпреки че пия само по едно хапче.

Пилета, за църквата не знам, но съм чувала, че като тръгнеш да раждаш пускаш едно яйце, сурово!, да мине през корема ти и се счупи на земята. Така лесно както падне яйцето, така лесно да се роди бебето. Косата ти да не е вързана. Имаше и още, ще пиша като се сетя.
Имаше и някакво поверие с купуване на бяла шапчица пак за леко раждане, но съм забравила кога се купуваше.

# 478
Аз съм спряла всички медикаменти...магнезий нош па и желязо....за сега се чувствам добре. ...спряла съм всичко защото една позната ме посъветва да ги спра че да не пренося....на мен само това ми трябва да чуя....каквато съм филмарка....

# 479
Привет, момичета!  Hug

Честито бебче Крисия!  baby_neutral Много радост да носи и късмет да има  Hug

За контракциите - аз установих, че при мен не са контракции, а много силно натискане от беба, която вече е доста голяма и много голяма част от корема обхваща... По този повод - и аз като че ли съм от тези без контракции... За момента няма признаци раждането да наближава, пък да видим няма ли да ни изненада в някакъв момент  newsm78

За срещата - на мен би ми било много приятно да се видим на живо. Не се съобразявайте с мен обаче, защото ние събота и неделя доста често сме извън София (и сега в събота ще е така), а през останалото време по принцип съм с Рая. Мога и нея да я доведа, но малко по-сложно става  newsm78 През седмицата определено ми е по-лесно, защото малечка е на градина и аз съм с волна програма  Wink Факт обаче, че все още доста момичета не са излезли в 45-дневния болничен, така че напълно разбирам предложението за уикенда. Накратко - разберете се за час и място, а аз, ако мога, ще се появя с удоволствие  Hug

За линеа негра - и с предната бременност имах, като родих изчезна. Сега пак имам. През целия корем си е, но не е много ярка  Wink

Толкоз от мен за сега и... кураж! Бебчовците ще дойдат без да питат ние готови ли сме или не и страх ли ни е или не  Grinning Важното е да сме здрави  Hug

Общи условия

Активация на акаунт