Мама малки дрешки стяга, а ЮНСКО бебе в корема се протяга

• 37 210
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Ellle, на твоето мишле поставяха ли и ваксина? Знам, че на по-рано родените бебчета в  някои клиники не се поставят веднага, а се изчаква да мине оптеделен период от време.
И тук да се оплача,че съм притеснена,че моята бебка е много мъничка и не наддава доататъчно за седмицата си. Едва 2100 е, а мерена седмица по-рано  с др ехограф при друг доктор 2050. Води-намалени, в Понеделник док ме вика да определим датата за секциото, а толкова ми е малка бубата все още... Sad
Аз продължавам да лежа, контракции си имам, но за щастие шийката си запазва размерите за сега. Притеснявам се  и от факта, че док май няма голямо търпение да ме чака дълго.
Дано накрая всичко завърши с хепи енд Simple Smile

# 661
I believe I can fly всичко ще е наред, никой лекар няма безпричинно да ти изкарва бебенцето по-рано, виж как сме и хората- едни ниски, други високи, не може и всички бебчовци по каталог да вървят, кротувай си и хапвай полезни храни, бебнцето ще си наддаде

# 662
 I believe I can fly, всичко ще е наред с бебка, все пак доки те вика само да определите дата.

Гери, сигурно безкрайно ти се струва времето без мъж... Той за раждането ли ще си идва направо.
Дано всичко се развива спокойно и нормално и да останеш само с тревогите Hug Hug

Гергамелка, почивай си, да се оправи сега крачето. После ще си наваксваш с разходките Heart Eyes

Катериче, утре за теб само снимки, но като ви изпишат и започнете да излизате на разходка ще си спретнем една среща да се порадваме на малко бебенце Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Днес моя приятелка ни покани на сватба, на 21.06 Crazy , казах й, че ако не съм родила до 21 сме там задължително, а ако родя по-рано ще ходи и с бебе, и с батко Laughing . Надявам се, че няма за късмет на 21 да съм в болницата Mr. Green .

# 663
Аз и първия и втория път бях със спинална упойка за секциото. Дори анестезиологът беше един и същ, нищо, че са минали повече от 6 години междувременно  Wink Много съм доволна, нямах никакви проблеми. Дори този път болката след като ме пусна упойката беше по-търпима. Слагаха ми по-малко обезболяващи. Сега настоях да ме раздвижат по-рано - около 9 часа след секциото. Вече ходя доста добре със значително по-малко болка  Grinning Определено това имаше значение. А преди да ме раздвижат със ставане от леглото се обръщах на ляво, на дясно, сядах, свивах крака - въобще, опитвах се да се раздвижа донякъде самичка, въпреки че не беше много приятно. Имаше резултат обаче  Wink

Иначе лекари и акушерки казват, че Сияна е добре. Все още спинка кротичко в кувиоза. Разбрахме се утре да стерелизират помпата ми и да опитам да изцедя, каквото успея, за да го дадат на бебка. Ако се справя добре с хапването, ще ми я дадат да правим опити да засуче. Още не ми е слязла кърмата, може би само мъничко коластра.

Хубава вечер, момичета  Hug Дано всички да успеем да подремнем  Wink

# 664
Катериче, честито бебче и стискам палци утре да засуче малката Сияна. Бързо въстановяване и скоро да сте си вкъщи  Hug

# 665
  • София
Чесито ти момиченце, Катериче! Да ви е жива и здрава малката Сиана, бързо да се възстановите и двете и да се приберете в къщи.

Аз днес за първи път пътувах надълго - изкарах цял работен ден в Пловдив, изморих се доста, но беше добро откриване на 9 месец. Сега ме стяга корем, но по-леко от последните контракции, които ми изкараха акъла в седмия месец.

До скоро писане, вече ми липсвате, но имам още малко да поработя, сега когато ми дават да мърдам да си понастигна работата.

# 666
Катериче, честита дъщеричка! Да ви е здравичка и много щастлива. Ти звучиш добре, радвам се, че се възстановяваш бързо!
Ние най-после сме с майстори вкъщи! Сега прекарват парното, а след това влиза бояджия за освежаване на етажа. После следва пране на всичко -пердета, шалтета, килими и едва след това на бебешорските неща.

# 667
Честита бебка, Катериче. Нека бъде много здрава и да ви прави щастливи.
Отдавна не съм писала и чела, но ми е кофти тез дни, защото ми казаха, че Бебчо изостава. Измериха го 1500 в 33 г.с Sad ...уфффф, бяхсе настроила за по-голям господин...
Еллле, радвам се за добрите новини   bouquet

# 668
Честито бебче на Катеричето...да сте живи и здрави и много скоро да се гушкате.

# 669
  • София
Здравейте и от мен момичета. Днес бях на преглед - 34г.с. - бебка е 2030, и докторката каза че изостава според ехографа с 8 дни. Според нея всичко било наред, но засега каза, че няма да плануваме секцио и ще чакаме да вляза в 39г. с. До тогава ще ходя на запис на тонове всяка седмица. Аз малко се притесних, но в последните постове видях, че и други бебчетата са по - мънички Sad.

Snowflakely, какво ти каза доктора за изоставането на бебчо? Ще ходиш ли на второ мнение?

Другото, за което ми се скара докторката е, че не съм над дала на кг. Общо съм качила 8кг - а не е ограничавам от нищо - хапвам си и сладичко, готвено, хапвам по 4-5 пъти дневно. Моля се бебонка да си стои на топло и да не излиза скоро докато не е стане поне 3 кг.
Някой момичета искат да раждат - аз след прегледа се моля да не раждам скоро  Blush

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 22:31 от aYnaT

# 670
Благодаря hailie. Ще си поискам бележката.  
Момичета, не се притестявайте за мерките на бебоците - много грешат ехографите. На мен през седмица ми го мерят различно от две седмици по-назад до два дни по-назад от термина. И през цялата бременност го редувахме -този месец изостава, другия навакса, после отново изостава.
 I believ I can fly може би намалелите околоплодни води са причина да искат ранно секцио и може би това е по-добрият вариант. Стискам ти палци за най-днай-добрия изход.
Дано Гея и бебенце са добре

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 08:59 от sisonder

# 671
Снежкинке, щях да ти звъня, да те чуя 2в1 ли сте още. Писах ти на ЛС във ФБ, моля, отговори, че ММ цяла седмица си прави CV-то по онзи стандарт.

# 672
  • Варна
Аз също се бях притеснила, че моята бебка е малка, но изведнъж за 3 седмици качи килограм, така че бъдете спокойни, никое бебе не расте по график, а и ако са малки ще се отложи ховече секциото.

# 673
gergamelka Ама и ти как се подреди. Бързо възстановяване! И нашата немирница доста рита последните 2-3 дни, особено като легна правим по 20-30 минути игра.
Катериче Благодаря. Смея да твърдя, че  ме спохожда понякога творческа муза и то не сямо вечер и не само в поетичен стил. Дано дремнеш, че от утре като застъпиш и близките години ще са безсънни, но пък изпълнени с емоции
Geri ATHINA Ти с пълна упойка ли ще си? Абе онзи ден се сетих, че вие с ТМ сте отделно сега - и ми стана интересно - сори за любопитството(не ми отговаряй, ако те притеснявам) , той ще има ли възможност да си дойде до БГ за първите дни на бебето или ще ви чака да се приберете в Гърцията?
I believe I can fly Кога ти е терминът? А и не бива да се доверяваме на 100% на прогнозното тегло - все пак е изчислено на база - размер глава-бедро. А и в крайна сметка, ако е наистина толкова мъничка не се тревожи - обикновено по-дребничките наддават бързо. Не се тревожи излишно - слушай доктора и няма страшно.
snowflakely Хубаво да си поговориш с този злоядко. Кажи му,че  до 3 кила има много и да се стяга и да хапва.
aYnaT Продължавай да хапваш и не се тревожи излишно.

На моята пък цяла бременност казваха, че й е голяма главата, сега пък й била малка.Не се тревожете, просто бебетата не са отливани в 1 матрица.  Всичко ще е наред - с позитивна нагласа - нещата ще минат една идея по-леко и спокойно. Кураж, мами!!

# 674
Добро утро момичета! Да ни е честито новото бебе в темата.
Мимко терминът ми е на 14.06, знам,че е приблизително тегло, но все пак е някакъв показател с две измервания от двама различни док с различна апаратура.
Малко се успокоих,че не съм единствена с този проблем, но пък и тайничко се надявам да наддаде още. Толкова борене за задържане през цялата бременност, почти се приближихме до началото на 9 и сега...ново притеснение. Но пък само да ми е жива и здрава, с теглото ще наваксаме.
Хубав ден на всички и моля ви...изчаквайте се на опашката, без пререждания! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт