Мама малки дрешки стяга, а ЮНСКО бебе в корема се протяга

• 37 255
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
В депресия съм.страх ме е,тая жена(свеки)ще ме побърка.Страх ме е че като се роди бебо,ще направи така да ни раздели с ММ.Понеже нямаме брак и аз нямам подкрепа от близки,нямам жилише и кой знае какви доходи и ме е страх,че ще направи така,че да нямам достъп до детето.Днес отново ме разтрепера,страх ме е да не стане някой гаф с тия нерви дето ми създава.

# 541
В депресия съм.страх ме е,тая жена(свеки)ще ме побърка.Страх ме е че като се роди бебо,ще направи така да ни раздели с ММ.Понеже нямаме брак и аз нямам подкрепа от близки,нямам жилише и кой знае какви доходи и ме е страх,че ще направи така,че да нямам достъп до детето.Днес отново ме разтрепера,страх ме е да не стане някой гаф с тия нерви дето ми създава.
Поля,много нерви влагаш за тази жена... Ако твоя е мъж на място,никой не може да ви раздели.
Не се хвърляй във филми мила и то последния месец,никой не може да ти отнеме детето.

# 542
Честито ни трето бебче Крисия  на  мама tedy_x1  newsm32 newsm32

Постът ми май ще е дълъг, защото онзи ден тъкмо пишех и от бурята се скапа всичко  Rolling Eyes Rolling Eyes.

tedi_ivanovaa Именно, защото не са ти били индикатор за нищо - не ги отписвай, че няма да си хранят бебето. Wink Wink
svetlu6ka Приемат си нови във ФБ.
aYnaT Успех с ремонта!!  Hug Hug
deny И мен ме обзема страх. И то на различни равнища - раждане, ново човече, ще ми е нужна ли помощ, ММ как ще го понесе. Питанки от всякакви естество блуждаят в главата ми. И то не сам в моята - сигурна съм. Crazy Crazy
piletta Аз съм със скъсяване на шийката от средата на седмия месец. Не е фатално - просто, колкото повече лежиш по-добре. Скъсяването може да е в следствие и на контракциите. Аз нямам чести и ежедневни (дори никакви)  и все пак е скъсена. СПОКО! Hug Hug
tedi8811 Дано ремонтът, както ти върви бързо да върви и успешно!
reni_deni Добре дошла!!
magi_sveta Много интересни събития покрай теб. Според мен се тревожиш излишно. И ако им кажеш на вашите да не идват - няма да дойдат -  поне не за толкова време. Hug Hug
polq107 Ей, това дето си ни го написала на нас го коментирай с ММ. По-дипломатично, естествено, но поговори с него за този си страх. Все пак вие с него ще сте семейство, а бъдещата баба си е баба. И той би трябвало да те разбере или най-малкото да се замисли.

На мен не ми е правен запис на тонове по ЗК. На частния доки също, а той, когато реши, че нещо трябва да се прави - не ми предлага,а съобщава, че ще го правим - независимо от сумата..

Да ви се похваля  
Скрит текст:
правих ПКК, глюкоза и урина. Стойностите ми са толкова добри, че когато ММ е ходил да ги вземе лаборантката го е питала да не би да съм яла преди изследването - хемоглобинът ми е 132, а желязото 27 (при реф. стойности 9-29). И все пак краката ми се леко подути - викам им МЕЧАТА ЛАПА  Laughing Laughing Laughing

Днес бях при частния доки на преглед.
Скрит текст:
Вече съм 9 месец. Главата на бебата е високо, нямам разкритие, само съм си на фаза скъсяване - което ми подсказва, че скоро няма излиза. Щели сме да я чакаме от сега да слиза в малкия таз Peace  .Вече е около 2540 грама, водите и плацентата са ми супер. Тонове не сме записвали. Взе ми МБ - нали за раждането е хубаво да имаме. Кръвното ми е нормално. Витамините ми бяха свършили и след като ми видя "скучните изследвания" ми каза да не взимам повече. Споделих му за хъркането - спука се от смях - каза " И кво като хъркаш" Laughing Laughing . Каза ми да следя движенията на бебата, да нямам контракции и ако има нещо да се чуем - ако ли не на 15 пак съм на преглед. Не отварям темата за раждането  Rolling Eyes Rolling Eyes, че съм в огромна чуденка, страх и притеснение все още  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes. Доки препоръчва нормално, ММ също иска нормално (поради финансови причини - нали ви споделих, че в клиниката (която е частна) пак има увеличение на цената (нищо, че аз си имам допълнително здравно осигуряване и ще ни върнат голям процент от сумата)), та съм на кръстопът. Страхът ми е подбуден и от това, че не съм била в болница в живота си.

Тези дни ще се отдам на глезотии с майка ми.
Скрит текст:
В неделя сме на фризьор - най после  newsm44 newsm44 - вече не мога да се гледам - коренясала, избеляла, нацъфтяла, избуяла -  като средновековна вещица. Също трябва да идем до Джъмбо за някои дребни неща. Радвам се като малко дете на всяко излизане  Laughing

Днес беше важен ден за новото ни младо семейство. Освен, че аз влязох в 9 месец, ММ имаше много важен изпит и се наложи да пътува до София.
Скрит текст:
Изкарал е 28 от 30 точки и съм страшно горда с него. Той беше много притеснен, но пък аз знаех, че е достатъчно подготвен, а и все пак това не е краят на света, ако се беше представил по-лошо. Сега е видимо по-спокоен и забавен, което, разбира се, влияе и на мен, а и на малкото човече. Утре вечер май ще си се прибирам при него да си му хъркам вече Joy Joy Да разбере и той нещо от тази бременност - пропусна повръщането, безсънието, пристъпите на глад, падането на кръвното - сега да отнесе поне мрънкането в 9 месец. Да свиква, че вече е силно обвързан с мен. Дано му хареса, че уж винаги е чакал само това Laughing Laughing

Ще се отпускам да дремя вече, пак стана никое време. Ей, лошо е без нет - да знаете. Направо бях като болна, че не можех да ви следя. Хайде сладкишски сънища и безсънища 1countingsheep

# 543
Добро утро бременелки...аз съм направо бясна...майстора на дограмата ме излъга, изключил си е телефона и ме завлече с 1000 лева капаро..бясна съм...чудя се какво мога да направя...като последната глупачка с моя бременен мозък нямам документ, но не съм си и мислила, че ще има проблем защото и преди съм му ползвала услугите😰😡👺

# 544
  • София
Кокона, мн неприятна ситуация. Когато бях бременна с второто дете ми се случи същото. В края на краищата не ми завлече парите, но направи дограмата с 5 месеца закъснение. Нямам думи колко нерви скъсах тогава. Дано и ти все пак имаш късмет и да има др причина, че не си вдига телефона.
Мимко, мн ме развесели с поста си. За съжаление каквото и да кажа на нашите относно идването, ще се промени само размерът на сърденето и фасоните, но не и реалното им присъствие.

# 545
Поля, не се притестявай излишно -със или без брак е много, много трудно да се отдели дете до 3 г. от майката по закон и тези аргументи, който си изброила не стигат. Ако има нещо да става в отношенията ти с половинката (не дай си Боже), ще си останете ти с бебенце и ще се гледате, а ти ще съдиш бащата за издръжка на детето (независимо от брака). Не се притеснявай, хората и по-големи драми са преживявали от няколко скандала със свекървата. Много интересни хора има... мислиш си че като се скараш 100 пъти на бременната и тя ще те уважава повече и като се роди детето на теб ще го кръсти - пфуууу- невежество.
По отношение на дограмата - има няколко варианта - подай жалба по интернет в комисията за защита на потребителите - ако са фирма имаш шанс, защото налаганите от тях глоби са солени, а фирмите не обичат да се занимават с такива неща. И другият вариант е да подадеш жалба в полицията, че са те измамили, но това е свързано с много разкарване после за обяснения, а и резултата е мъгляв. Жалбата по интернет е удобен вариант, тъй като не те разкарват, но ако е някой частен майстор единственият ти шанс е да го посплашат полицаите с едно две викания в районното.
 Мимко, за Джъмбото, ако ще купуваш дрешки, имай предвид че са една идея по- умалени от стандарта - 2-3-4 сантиметра. Забелязах го вчера, като ги сравних с тези, които съм взела от HM и старите от баткото. Не че зная какъв размер ще носи бебчо, но все пак да си знаеш.  Дано съм била полезна. Хубав ден ви желая.

# 546
Сейпей е нещо като оса не знам дали боли като те ухапе , но после е неприятно мажи с алергозан .
Аз май съм си поспала днес  Grinning , но заспах късн , че снощи при нас едни гръмотевици едни светкавици към 1 часа и  едното куче горкото си умира от страх и реши , че може да се ползва с честта да се гушка в леглото при нас  и като започна да хърка няма заспиване  hahaha . Та чакахме с ММ да спрат светкавиците и гръмотевиците та да го изритам от под юргана което стана към 3 часа  #Crazy
Ох при мен още  малко и започва обратно броене от 10 надолу    Shocked  Другата седмица ще ми е последната среща с док. преди секциото поне така си мисля  Heart Eyes
Днес мисля да си по изчистя малко къщата

# 547
  • София
Поля, мисля, че прекалено много си изнервена от ситуацията със свекървата и затова са те налегнали толкова мрачни мисли. Колкото и да е лошо настроена към теб, едва ли ще иска синът й да се разведе, още повече при новородено бебе. Едва ли ще можеш да я промениш, очевидно характерът й е такъв да мрънка и дразни постоянно, но те съветвам колкото можеш повече да не обръщаш внимание на поведението й. Никой от нас не може да си избира роднините, включително и твоя мъж, но според мен му обясни с нормален тон и без да я обиждаш какво те притеснява в поведението й, ако може да се намеси.

Нека да си задам сега един въпрос- може ли някой с опит да ми каже по колко средно памперса на ден отиват за бебчето в началото. Чудя се пакет с колко бройки памперси да купя от първи размер (2 - 5 килограма). Какво ще ми препоръчате

# 548
Здравейте, момичета. Синчето днес ме помилва и спа до 9, като мен Laughing .
Аз досега чистих, оправях и пр. Исках и едни
Скрит текст:
меденки
да спретна, но се оказа, че нямам
Скрит текст:
канела
и не ми се слиза до магазина само за това.

По принцип моят мъж си чисти, но и днес е на работа, и утре.... И от понеделник пак #Crazy .
Дано поне дечко си е на градина от понеделник, че ми стапя лагерите.

Мимко, Hug Hug голям сладкиш си! Браво за хубавите резултати! А за хемоглобина какво взимаш?

Теди, не я знам тая гад, но вече ми минава, пу-пу. На теб съвсем не ти останало Crazy .

Кокона, дано е само някакво стечение на обстоятелствата изключеният телефон и да си свърши работата човекът Praynig Hug

Поля,
Скрит текст:
явно е дошъл моментът, в който с ТМ да си изясните кой кой е в във вашата връзка. Докато той не се изправи срещу майка си и не я постави на мястото й, спокойствие няма да имаш. Не бива повече да отлагаш разговорът, защото с отлагането ще става само по-зле.
А и ако ще се разделяте по-добре да е по-рано. И това ти го казвам като минала през раздяла с ММ, с малко дете и в дъното на нещата "любимата мама".
И тя имаше брилянтните идеи да ми взимат детето Crazy и разни такива Laughing , но в крайна сметка се оказа, че останах да живея в апартамента, за който синчето й плаща кредита (без да си делим), а тя, без извинение, кръв сереше от бяс и яд. И до всичко това се стигна след много разговори от моя страна, които прерастваха в скандали... В крайна сметка се оказа, че трябва да се разделим, за да се преоценят нещата и всичко да си дойде на мястото, пу-пу!
А и да ти кажа, цял живот да си пропилееш с едно мамино синче, с което не можеш да говориш като с възрастен - това намираш ли го за опция? За мен не е. Peace
Кураж и успех! Действай, иначе само ще си пилееш нервите.

Дени, моят съвет е да изчакате да видите колко голям ще се роди бебо. Ако е около 3 кг. може да си вземете 2-5кг. Предвиди си едно 10-тина бр на ден. Отиват между 7 и 10+ Laughing . Но понякога тъкмо смениш пеленката и то се изака. Е, няма да седи наакано 3 часа, защото тъкмо си сменила пелената.

# 549
Привет!!!
Аз най после се надигнах от леглото....цяла вечер не съм мигнала....една болка в стомаха. ...странно но когато имах цикъл....много рядко имах ПМБ но бяха доста запомнящи се....е снощи имах такива....превивах се като змия от болка....е сега да не казвам голяма дума ми няма нищо но се чувствам много изтормозена. ....добрече баткото е при майка ми иначе незнан как ще се оправя....
поля мила седнете да поговорите докато е време....
мимко и аз като хайли... какво взимаш за хемоглобина????? Кажи си тайната....
аз на 15 съм вече  в 45 дневен болничен....незнан защо но си мисля че имам разкритие....но дано да е само филм от моя страна....в петък като отида при доки ще видим...а иначе бебка толкова ме радва колко е активна....

# 550
  • София

Дени, моят съвет е да изчакате да видите колко голям ще се роди бебо. Ако е около 3 кг. може да си вземете 2-5кг. Предвиди си едно 10-тина бр на ден. Отиват между 7 и 10+ Laughing . Но понякога тъкмо смениш пеленката и то се изака. Е, няма да седи наакано 3 часа, защото тъкмо си сменила пелената.

Тоест според теб ако е по-голямо от 3 килограма бебенцето, първият размер памперси ще му бъдат малки, така ли? То е написано, че са от два до пет килограма- говоря за белия пакет премиум на Памперс

# 551
  • athina
Чака мама с голям копнеж,ЮНСКИЯТ бебевалеж.-това е моето предложение.

ДОБЪР ВИ ДЕН СКЪПИ БРЕМЕНЕЛКИ!!!
ПОЛЯ-няма ли как да я изолираш тая жена и да не й позволяваш да ти трови нервите?Поговори сериозно с ТМ-той трябва да я постави на мястото й,ако е мъж на място.Колкото до детето единственият начин да ти го вземат е да те изкарат наркоманка или с лек морал-не вярвам,че ще паднат толкова ниско.
За броя памперси-може да се стигне и до 10-12 на денонощие-зависи колко често го пълни.ДА ако се роди по-голямо минаваш направо на следващия размер-ако не веднага то до 10-ина дни.
КОКОНА-надявам се да не те е завлякъл наистина и да има добро обяснение за изключения телефон.
ЧЕСТИТИ ДА СА НИ НОВИТЕ БЕБЧЕТА-МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ДА ИМАТ!!!
НЯКОЙ знаели как са ЕЛЛЕ и нейната принцеса?
ТЪРПЕНИЕ И МНОГО спокойствие на всички лежащи мами-почивайте си момичета,че като се родят бонбончетата ще има да си мечтаем за почивка,ама ще си остане само мечта.
КАКТО споделих друг избор освен секцио нямам-плацентата е разположена толкова ниско,че при разкритие над 4см ще се отлепи и става лошо и за мама и за бебе.Всички изследвания са супер с изключение на хемоглобина който е 94,и хематокрита който е 32 при долна граница 36.Въпреки лекарствата и храните богати на желязо които приемам са доста ниски тъй като имам един МАЛЪК ГОМЯМ принц в корема си който изсмуква всичко за себе си и мама остава на втори план.
ПОЖЕЛАВАМ ВИ ПРИЯТНИ И СЛЪНЧЕВИ ПОЧИВНИ ДНИ,МНОГО УСМИВКИ И ПО-МАЛКО ТРЕВОГИ.

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 12:20 от Geri ATHINA

# 552
Добро утро и от мен коремчета...

за спането дори да ми се додремва през деня не лягам и така поне от 23-24:00 до 7 сутринта спя спокойно...ММ каза,че и аз похърквам  newsm47 няма само той да хърка я...

горкия ММ, цяла седмица седи с мен у дома за да ме обслужва-на третия ден малко взе да го съклетисва да си е у дома  smile3502 да види на мен какво ми е...
най-неприятното е, че го будя сутрин рано-рано с "гладна съм! гладна съм!"  newsm47

днес се събудих с много положително настроение (макар с болки в крака)...обещавам си да го задържа Simple Smile

слънчев и весел ден !

# 553
Май станахме много неспящите, ставам до вецето птез 1 час, кога заспя, кога не и в 6 тотално се укокорих. Едва сега започна да ми се придремва, но пък чакамММ да приготви обяда,че вече умирам от глад. Малко се цупи вече и на него му идва тежко с грижите покрай мен, солидарен е, дори когато свърши с домакинските задължения си ляга до мен.
Деси, за разкритие и аз си вкарвам ''филми'',че вече съм с разкритие, дори док мин седмиьца ми каза,че ако ме прегледа, най-вероятно ще имам разкритие.
Тази седмица се надявам отново да се смели над мен и да оставим този преглед за слвдващата седмица, но пък казва,че влезна ли в 9, няма да поемаме излишни рискове и ще действаме. Притеснено ми е защото бебка е много мъничка все още,преди по-малко от седмица беше 2100, та се надявам поне 2500 да се роди.
Някоя мама да се е сблъсквала с намалени околоплодни води? На последният преглед док ме пита дали усещам бебка често. Тоновете си бяха пердектни, но това също малко ме безпокои.
Хубав ден на всички Simple Smile

# 554
  • Пловдив
Нали понеже всичко друго ми е подредено и ясно  Laughing и болницата и супер лесното и естествено раждане и т.н. /мечтите ми и оптимизма ми са ясни/. Гледам да мисля за нещата, че ще се случат по възможно най-добрия начин. Може би и прекален оптимизъм не е ОК, но аз не желая да се плаша и стресирам предварително.
Та понеже всичко ми е подредено и ясно ми се иска да пообсъдя по-хубавата част. Относно изписването.
Как се превежда 3 дни след естествено раждане?
Например при раждане през нощта или сутринта, до обед на деня /например понеделник/, значили че това е първия ден, съответно вторник - 2, сряда - 3 и в четвъртък сутринта си тръгваме.
А какво се случва при раждане в понеделник след обяд /вечерта/ пак ли понеделник е първи ден и в четвъртък си тръгваме или в този случай ще си тръгнем в петък.
Всичко е само примерно, но може ли хора с опит от свои по-големи деца или децата на близки да споделят?
Ще се повторя, че живея с убеждението, че всичко ще бъде наред. Без нужда от преминаваме към оперативна намеса и без усложнения за мен или за бебето.
До сега  Peace /да чукна на дърво/ със зачеването, бременността и всичко е ОК и нормално. Вярвам, че ще продължи да е така. Във вторник съм на АГ и може би тогава ще получа направлението за раждане /нали то е със срок 30 дни/, а до термин остават по-малко вече.

Общи условия

Активация на акаунт