Мама малки дрешки стяга, а ЮНСКО бебе в корема се протяга

• 37 253
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Пухи, постъпих в болницата в 1 часа през нощта в неделя, родих в понеделник след обяд - броиха ми - три нощи след раждането - понеделник, вторник, сряда и в четвъртък след 11 часа изписваха - това беше така през 2007 в УМБАЛ "Св. Георги" в Пв. Сега как е - не знам.

# 556
Аз постъпих четвъртък към 19 часа, родих на следващия ден в 7:27 (бавно и славно си правех разкритие Laughing). Четвъртък вечер не ми я брояха. Понеделника ни изписаха (петък, събота и неделя трите вечери). До колкото разбрах обаче, ако бях родила няколко часа по-рано, можеше един ден по-рано да сложат ваксините на бебока и да е готова за изписване ден по-рано. Така или иначе след подпис можеш да си тръгнеш и по-рано. Но мен ме посъветваха да останем, за да наблюдават бебето за реакция от ваксината.

Това с дограмата е много неприятно. Според мен без документ нито полиция, нито комисия ще свършат работа. Да не говорим, че и ти си в нарушение, че даваш пари без да изискваш документ. Нямаш ли поне нещо - надраскана от неговата ръка картинка какво ще се прави или друго?  Другото е, ако имате общи познати на тях да се жалваш, за да го злепоставяш... не ми хрумват много варианти.

# 557
Добро утро бременелки...аз съм направо бясна...майстора на дограмата ме излъга, изключил си е телефона и ме завлече с 1000 лева капаро..бясна съм...чудя се какво мога да направя...като последната глупачка с моя бременен мозък нямам документ, но не съм си и мислила, че ще има проблем защото и преди съм му ползвала услугите😰😡👺

E колко време не вдига. Може да е препил нещо и да почива.
sisonder Няма да са дрешки. Одеалце, и комплект пеленки. Също майка ми е харесала нещо като матраче с триъгълна форма е и подложка отстрани - за стабилност на бебето. Дрешки - ако не ми хареса нещо многоо,много - няма да взимаме.
tedi8811Айде не остана!!  bouquet
hailie Пиех само Пренатал, но от 2 седмиици ми свършиха - това са си комбинирани витамини - нищо специално. Друго нищо не съм взимала. И дори не ям особено месо.Просто стойностите ми са такива от манджене - и то не кой знае колко разнообразно - зеленчуци много не ям, риба 2 пъти съм яла, ядки да не говорим.
Geri ATHINA Еллле и бебе са изписани и си се гледат вкъщи. Мисля, че се кърмят дори.
I believe I can fly Какво значи, ако те прегледа - защо не го прави. Все си мисля, че имайки разкритие бебето скоро ще дойде newsm78 Мен досега винаги ме е преглеждал на магарето - не е болка за умиране. Не отлагай според мен. Но изборът е твой!!

# 558
Според мен пък прегледа за разкритие трябва да се отлага максимално дълго . Казвам го въпреки че ми бе направен такъв преди 2 седмици и нямаше последствия , но по принцип съм против  да се прави такъв преглед ако не е наближил доста термина . Само че мен док. даже не ме и пита и не ми каза ако ме беше питал щях да откажа и да си чакам още малко . Усетих се чак като ме качи на магарето какво ще правим ама нали ми е първа бременност. .. hahaha

# 559
Майстора ме лъже втора седмица...мислех, че ще се разберем по цивилизован начин, но уви...ще трябва да използвам други методи!😈 Но човек се учи от грешките си...сигурна съм, че втори път никой майстор няма да успее да ме прецака.
Няма да ви пиша поименно, че ми е много трудно от тела, но се надявам всички да сте добре и без съществени грижи😘

# 560
  • на пясъка при черупките от миди
Може ли някой да ме осветли за този преглед за разкритие, който споменавате  newsm78 На мен всеки път ми мерят шийка, която си е ок за седмиците, това не е ли достатъчно  Thinking

# 561
здравейте момичета...

реших,че щом не мога да обикалям ще си купя някои неща online  newsm53 добре,че тези които си е важно да ги пипнеш вече съм ги взела Simple Smile

имам въпросче (предварително се извинявам ако е вече коментирано) опитните мами може ли да дадете мнение относно одеялцата-марка,олекотено? ,поларно?  памучно? тъй като една продавачка ми обясняваше как било добре да не е олекотено ?!?

# 562
По принцип тр да имаш 72 часа болничен престой, за да те пуснат да си ходиш. Ако родиш до обед, ще те изпишат след 3 дена, ако родиш следобед - след 4.

# 563
Здравейте момичета!
Тези дни не се включвах много,заради топлото време и задачите през деня, но пък ви следях редовно!
Как се чувствате? Аз съм много тромава и почти не мигвам нощем, иде ми дя спя в 00,защото през 20 мин съм там... Бебка е доста активна, пуснах си кръв и урина и хемоглобина ми е 105,а останалото не мога да го разтълкувам и не си водя изводи.. Имам час при доки в сряда, съответно тогава ще му ги дам и ще разбера повече!

# 564

Дени, моят съвет е да изчакате да видите колко голям ще се роди бебо. Ако е около 3 кг. може да си вземете 2-5кг. Предвиди си едно 10-тина бр на ден. Отиват между 7 и 10+ Laughing . Но понякога тъкмо смениш пеленката и то се изака. Е, няма да седи наакано 3 часа, защото тъкмо си сменила пелената.

Тоест според теб ако е по-голямо от 3 килограма бебенцето, първият размер памперси ще му бъдат малки, така ли? То е написано, че са от два до пет килограма- говоря за белия пакет премиум на Памперс

Не, няма да му малки, но за повече от 2-3 дни няма смисъл да се купуват, защото не изкарват до 5 кг. бебе. Още на около 4 кг. започват да пропускат.

Пухито, трябва да имаш 72 часа в болницата или 3 нощувки. Аз родих в неделя в 19,55 ч., изписаха ни на обяд в сряда. Малко е и по преценка на екипа - според бебенцето и майката.

Гергамелка, аз съм против олекотените, особено за бебета. Малчо в началото си беше със спален чувал, като съвсем бебенце беше с одеялце. Сега всички сме с микрофибърни и мисля и за бебка за зимата такова да взема. А сега ще накупувам тънички памучни, едно поларено от баткото ще си ползваме.

Деси, тебе вече с голяма тояга! Спри да се притесняваш за всичко Hug Hug наред си бебка, слушка си. Съжалявам, че те е боляло Hug Hug . В понеделник ще те изведа да се помотаме безцелно Sunglasses Sunglasses

Момичета, какви са симптомите на високо кръвно? От два дни ми става много тежко и неприятно, усещам си сърцето все едно ще изскочи. Едва дишам, става ми лошо. Дали вдигам кръвно или е друго? Нямам апаратче да го премеря.

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 20:23 от hailie

# 565
  • София
hailie
Благодаря за разясненията за памперсите. Иначе не мисля, че вдигаш кръвно, обикновено най-честите симптоми за него са силно главоболие и замаяност. При някой хора и лицето им се зачервява. Тежкото и неприятно усещане, както и усещането на сърцето според мен се дължи на задържащото се топло време или някакво напрежение на психическа основа. Не знам в кой град си, но аз в София съм ходила в аптеки да ми мерят кръвното, ако те притеснява все пак ситуацията, пробвай да попиташ дали имат апарат в някоя аптека.

~Mimko~
И аз мисля, че е нормален този страх. Даже мисля че и таткото има някакви такива притеснения дали всичко ще е наред и дали ще се справим. Понякога много го мисля, друг път не- на моменти съм. Гледам да си ангажирам мозъка с някакви други неща. но не винаги успявам за съжаление

# 566
 Mrs Fiore прегледа за разкритие се прави с ръка . При мен док. сложи ръкавици и директно с ръка си провери нещо като с другата ръка леко ми опипваше и долната част на корема . Не беше особенно приятно дори леко ме заболя честно казано въпреки , че беше внимателен, представям си какво е да ти помагат за разкритие с ръка  #Crazy 
И аз съм така на моменти по някой път цял ден го мисля а на другия ден вече съм със съвсем друг мисли и се старя да се развличам с разни други мисли .

# 567
Теди, аз като раждах и ме проверяваха колко ми е разкритието не усещах нищо по-различно от обикновения преглед. Нямаше болка, нищо!
По едно време док каза "Вече е 5.5 см", поровичка малко и вика "6 см, да спукаме водите". Нищо, нищичко не усещах. Не знам от какво зависи, честно казано, дали ще боли или не.
Мисълта ми е, не се плаши предварително Hug Hug

# 568
hailie при 5 см разкритие трудно ще усетиш кой знае какво . Аз не се плаша при мен тази процедура отпада защото ще съм секцио .

# 569
прегледите ми започнаха от 1.5 см Peace

Общи условия

Активация на акаунт