Мама малки дрешки стяга, а ЮНСКО бебе в корема се протяга

• 37 252
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
 Hug  дано всички бъдеще родилки са като теб нищо да не  усещат . Явно си е и до доктор и до жената знам ли и аз . Ох моят багаж за болницата постоянно се увеличава ето днес се сетих , че и вода не съм си сложила а било хубаво да си имам поне 2 шишенца .Ако бебо поседи още малко в корема не знам как ще се замъкнем с толкова багаж  ако продължавам да се присещам за нещо  hahaha

# 571
Теди, не можеш ли да разделиш багажа на две? Неща, които да ти донесат след като родиш?

# 572
Хайли само кажи кога искаш и сме на кафе...

# 573
Ами сигурно мога ама те от болницата също искат много неща и затова така се получава . 2 чанти ми е багажа който ми искат от болницата и 1 чанта аз съм си приготвила  с кърпа, чехли , тоалетни принадлежности , нощници... и т.н.  и честно казано нищо не ми се вижда излишно   ooooh!. Имам още една чанта която ММ ще донесе да ни изпишат нея не я броя там  са ни комплекта за изписване и мой дрехи + фотоапарата .Но аз и идея си нямам другите хора с колко багаж ходят . Един път съм лежала в болница и то само за 2 дни  и беше за козметична операция и нищо не съм носила освен четка за зъби .
А пък и си мислех , че 2 чанти които са от списъка ще ги връча там на акушерките и ще ми остане една с моя си багаж . Абе ще си взема аз каквото съм подготвила пък срам не срам да си мислят хората каквото искат Joy
И малко извън темата днес си намерихме с Кученцата таралеж сега си го гледам на двора въпреки , че до утре сигурно ще е забегнал

# 574
Не е драма мануалният  преглед. Всеки път си ме проверяват със спекулум , след което, както вече казахте с ръката във влагаллището, а другата лек натиск на корема. Като нормален гинекологичен преглед.  Ако се отлага този преглед за разкритие не виждам как всъщност би се установило, че имаш такова  newsm78 И аз не усещам кой знае какво - със спекулума е най-неприятното. Но за няма и минутка минава. Не се вайкайте, че един мануален преглед е лошо преживяване, че нали се очаква от там да мине нещо с доста по-солиден размер.

Някоя раждала мама ще каже ли какво представлява спукването на водите от доктор,а не от само себе си? Болезнено ли е ? Кога се прави? Бързо ли става?

tedi8811 Много неща ви искат. Отдавам го на това, че се намирате в по-малък град и вероятно бюджетът на болницата не може да си позволи да си задоволява всички нужди. Което е достя жалко като цяло - но  такава ни е системата. На тръгване от болницата ще си с доста по-лек и по-важен багаж - малко юначе! И няма да помниш изобщо със що чанти си постъпила. Важното е на тръгване да се изпратите по живо, по здраво, усмихнати и в увеличен сладурски състав.

# 575
Мимко на мен доктор ми спука водите с шиш....не усетих нищо....каза я да видим какво става тук....иии пляс легенда се напълни Joy Joy Joy

# 576
Моят багаж за болницата е съвсем малко. Мисля да си го мушна в раницата на тръгване към болницата. Само дрехи за изписването за мен не съм приготвила, защото е много променлива прогнозата за времето и не зная какво да бъде.

# 577
  • на пясъка при черупките от миди
Момичета супер-мами, добро утро!

От анкетата за ден имаше осем мами гласували за през седмицата и една за следващата събота. Пускам питане за ден от седмицата, както и три места за среща. Заповядайте да споделите вашето мнение!

Относно вагиналния преглед - аз лично не бих позволила такъв преди влизане в болница - според мен вагинален ехограф установява далеч по неинвазивно и безболезнено дали изобщо има разкритие, както и точната дължина на шийката. Предполагам за всеки е различно.

За багажа - абсолютно нищо не съм приготвяла... Аз дори не съм избрала болница  Tired

За еднократните пелени - някой има ли идея къде се продават Прима (турските пелени Памперс)? Също така, мамите с бебета - ползвали ли сте от пелените на ДМ, струват ли си?

# 578
Спукването на водите - направиха ми го на 6 см разкритие, с едно като шиш, не усетих нищичко, въпреки че умрях от ужас, защото ми го спука един стажант Crazy , който после и ме ши, но не е разказ за тази тема Laughing Laughing .
Само окситоцина ако ми бяха спестили всичко щеше да е на 6, въпреки че с него раждах 4 часа, без него сигурно щяхме да отидем за следващия ден.

# 579
  • Варна
Привет мами!
Вчера бях на преглед и влизам да се отчета. вече сме около 46 см и тежим 2720. Направо не повярвах като ми каза килограмите, защото преди 3 седмици беше 1660 и аз се притеснявах, че ще е много малка до началото на юни, когато ще е секциото. Но явно си е хапвала добре за да качи килограм и нещо за толкова малко време. Разбрахме другата седмица да изберем окончателната дата. Нямам търпение вече Simple Smile Каза ми, че вече  мога да си чакам бебето по всяко време и всичко ще е наред  Party

Иначе и аз се присъединявам в клуба на хъркащите и трудно заспиващи  Sad Госпожицата е решила всяка вечер да ме рита толкова силно и високо, че чак ме боли и дишам трудно, а за хранене да не говорим. Като стане към 22ч и ми се иска да раждам вече Laughing

Някой беше питал за помпата на Медела. Аз си взех ръчна, тя също е двуфазна, както и електрическата, но според мен, ако няма да храниш само от шише, то е излишно да е електрическа.

Извинявам се на варненските мами, че пак пропуснах срещата, но имах ангажимент, който се проточи твърде дълго. 

# 580
Здравейте момичета!  Grinning
Честити бебчета на беба28 и теди_х1! Много да са здрави и спокойнички!   bouquet
И аз пропуснах варненската среща,но не успях с организацията за Елея. Crossing Arms
В петък бях на консултация.Бебка е 2400 вече и всичко е наред. Добре разположена за нормално раждане.  Praynig Изследванията са ми ОК,само хемоглобина ми е 105,но нищо няма да пия. Док. ми каза да спирам магнерота и на 22-ри ще се преглеждаме за разкритие,вече ще съм в 9-ти месец. Обсъдихме раждането и вземането на стволови клетки,както и че багажа трябва да си го сложа в колата,хване ли ме болка право в болницата  #Crazy
За спукването на водите-док. ми ги спука с нещо като шиш и се чу "пляс"на земята,бях с 10см разкритие и на леглото за раждане. Нищо не усетих,вече ми бяха започнали напъните.
Аз също се сдобих с екстрата хъркане и неспокоен сън,започнах и леко да се подувам,но всичко  това е нормално. Simple Smile
Хубава вечер! Hug 

# 581
Здравейте мами...
ако на някоя от вас и е скучно препоръчвам този филм

What to Expect When You're Expecting / Очаквай неочакваното (2012)

аз си го свалих от zamunda

страхотен поглед на към бременността и това да станеш родител...на мен лично ми беше много забавен и разпускащ

# 582
  • София
Здравейте, мамита!

Hailie, милата ти… Sad Няма да питам какво е ставало с баткото (да не шашкаме мамите), важното е, че всичко се е разминало. Господ да пази и закриля!  Praynig

За високото кръвно не знам  newsm78, винаги съм била с ниско, а сега съм с още по-ниско.  Но да ти кажа това за сърцето и дишането и аз го имам: едно, че или трудно дишам, или едва си поемам въздух, друго, че почнало често да ми прескача сърцето. На мен досега за пръв път ми от началото на бременността ми мериха кръвно в петък (на тоновете), а доколкото чувам от другите мами, често се мери на консултации  Thinking Ако дотогава няма да имаш възможност да го премериш, задължително си искай на прегледа. Стискам палци всичко да е наред и да не ти прилошава повече!  Hug

Mimko, браво, момиче, за хемоглобина и останалите изследвания! Hug Браво и на бебка!  Heart Eyes
Кокона, душичка  Sad мн неприятна ситуация Shocked  Confused Sad дано все пак тази история завърши с хубав край  Praynig , че и аз мисля, че без документ, трудно ще докажеш нещо (в случай, че се наложи, дано не!)

Към мамите, ходили на алерголог – бихте ли споделили какво представлява тестването, и кога е задължително да се прави такава консултация? Аз имам алергия от котки и прах, но... Thinking това струва ми се, че е по-скоро ако имаш алергия към лекарства newsm78 така ли е? Моля ви за малко разяснение (че да си правя докато е време).

Днес бях на преглед: освен, че е голям симпатяга, новият доки е и доста забавен  Grinning много по-разговорлив, всичко си обяснява, за момента нямам никакви забележки Simple Smile Бебка е вече 2660гр, добре е Heart Eyes води и т.н. пак не знам, та предполагам са ок. Единственото нещо, което не ми се понрави особено много е, че има голяма вероятност да пренося заради по-дългия цикъл. Доколкото разбрах, възможно е терминът ми да е по-късно… Confused пхххххх  ooooh! и май скоро време (след около 2 седмици) ще се присъединявам към групичката на нетърпеливите мами Embarassed. Витамините ще си ги пия, но спирам магнезия ("нямало смисъл").

Gergamelka, точно на време!  Grinning Hug тъкмо се чудехме с ММ какво да гледаме Simple Smile филмчето вече се сваля  Sunglasses 

Спокойна вечер, мили коремчета!

# 583
The_red_panda ти направо ме изуми как така за първи път чак сега ще ти мерят кръвното  Shocked или аз нещо не съм разбрала  newsm78  На мен на всеки преглед и на всяка консултация ми го мерят а проблем не съм имала и до колкото знам на всички често го мерят.Какви са тия доктори направо не знам .
Обикновенно когато си с по-дълъг цикъл и ОВУ ти е по-късна както е при мен . Така още в началото ми поместиха термина от 15ти май на 25ти . Казват че прегледа с УЗИ в началните седмици 8-10 дава най-точен термин  , когато не може да се сметне термина по цикъл както е при мен .

# 584
The_red_panda,  аз с миналата бременност ходих на тест за упойки и обезболяващи преди секциото (около 10 дни преди това). Ходих при анестезиолог в болницата, в която раждах. Аз нямам никакви алергии, с изключение, че се обривам и ме сърби от метални неща, които не са сребърни (обеци, копчето на дънките, тока на колан, която ми се допира до корема). Бях убедена, че няма да ми излязат никакви алергии и останах много изненадана, като се оказах чувствителна към няколко неща, включително и диазепам, с който се оказа, че масово обезболяват в Тина Киркова. Та, при мен си беше от полза изследването, сега пак ще си правя, защото едно такова изследване се води, че има давност 6 месеца. Не е задължително човек да си го направи, разбира се. Анестезиологът винаги е подготвен да реагира при евентуална алергична реакция, всъщност мисля, че повечето хора не си го правят. Аз просто съм малко маниак и голямо шубе Simple Smile

За кръвното - никога не съм имала високо, но съм чувала да го описват като бучене, напрежение в главата, не в гърдите. Това, което описваш ми прилича повече на нервно или психично напрежение. На мен цяла бременност ми прескача сърцето, на периоди - понякога много с дни, понякога хич пак с дни. Кардиологът каза, че е нормално и да не му се плаша. А за трудността при дишане - пак може да е на нервна почва, а може и да е от напредналата бременност, тъй като бебето притиска диафрагмата.

Общи условия

Активация на акаунт