Мама малки дрешки стяга, а ЮНСКО бебе в корема се протяга

• 37 242
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Foton, а  какво представлява самият тест? Драскане с видовете упойки, които прилагат или?

# 586
  • Добрич
На мен също ми беше много странно, че лекарят, който сега ми следи бременността, не ми мери кръвното. Затова при последния преглед миналия месец го накарах да го направи. Всичко беше наред (110/70), а и аз се чувствах добре, но при предишната бременност преди 8 години го измерваха на всяка консултация, заедно с тегленето на кантара Simple Smile Друго нещо, което ме озадачи, е че всички казвате, че ви мерят тоновете. Тук в нашия град това не е практика, лекарите не отварят дума за това, и го правят чак като отидеш да раждаш  #Crazy Вече започвам да мисля, че е сериозен пропуск...

# 587
Да, драскане с упойките и с обезболяващите, 20тина неща някъде бяха. А, да, след като излезе, че съм чувствителна към няколко, трябваше да пия антиалергично (Ксизал) 5 дни преди секциото.

# 588
На мен ми мерят кръвното на всяка консултация, 80/50 Crazy .
Може и от нерви да е, забелязвам, че като си играя играта много се дразня и се впечатлявам.

Момичета, браво за хубавите резултати. Аз съм на консултация другия понеделник, на 18-и, когато ще си взема и 45 дневния newsm44 newsm44 .

Бебка е доста активна тия дни, но започнах да я усещам отстрани на корема си и си мисля, че пак се опитва да се завърти и май почти успя ooooh! , дано не, че не ми се лежи 5 дни в болницата.

От утре малчо е на градина Party Party .

# 589
gergamelka И аз го гледах филмчето. Мното весело и ме разчувства на моменти. Също препоръчвам горещо.
hailie Успех на малкия на градинката!!

Малко среднощни предложения за заглавия на новата тема:
Юнско бебе палаво танцува, а мама за срещата бленува.
След деветмесечното приключение, юнски мами чакат  бебета с нетърпение.
Мама е в очакване голямо и нетърпелива става, а юнско бебе в корема се скатава.
В девети месец влизаме вече и ще видим скоро юнското човече
.

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 01:33 от ~Mimko~

# 590
Току що и аз изгледах филма и на мен ми хареса разтоварващ ми беше . Е имаше си и тъжни моменти , но наистина показа как всяка бременност и всяко семейство са си различни Simple Smile
reni_deni за записа на тонове трябва да си питаш док. защото се заплаща и не всеки лекар го споменава аз също съм в малък град и не е практика , но като отворих темата док. си ми каза , че е хубаво всяка седмица да се прави и щом не ми е проблем да си ги заплащам да  ходя.

# 591
  • Добрич
tedi8811 След 2 дни съм при док и ще попитам за тоновете. Все пак на 19.05 влизам в 9 месец и няма да е зле да разбера как се чувства моята бебка вътре Simple Smile
Относно помпата - аз си взех mini electric на Medela, първия път бях с две - една ръчна и една тип спринцовка, но не мисля, че се справих добре, затова този път се насочих към електрическата. И след дълго проучване се спрях на тази марка.
Момичета, от доста време имам чуденка относно слинговете. Иска ми се да взема, но не знам кой от всички модели ще е най-подходящ за новородено през лятото. Като че ли съм се насочила към тези с халките, тъй като с типът шал ми се струва, че ще е доста спарващо... Има едни, които изглеждат като люлка, но ми изглеждат по-подходящи за по-прохладно време.
Ако има майчета, които са ползвали преди или пък вече са си взели за новите бебчета, ще се радвам да споделите Simple Smile Хубав слънчев и  прохладен ден на всички   bouquet

# 592
Здравейте мамчета...дано всички сте добре...
Благодаря на всички за съчувствието...и да се оплача още малко - толкова съм уморена от тези ремонти, че всяко нещо, дори и малко, ме разстройва и разплаква. Не мога да ви пиша поименно защото е от телефона...браво на тези с добрите резултати, а на тези които се тревожат или са разстроени като мен-горе главата всичко ще е наред...очаква ни най-прекрасното нещо на света! Слинг и аз искам, но незнам какъв, така че ще следя тези отговори с интерес. Хубав ден на всички и много усмивки!😀😃😄😄😄

# 593
И аз съм решила да си купувам слинг или ергономична раница от месеци вече. Скоро трябва да си поръчвам вече. Има доста подробни теми във ФБ и тук, където може да прочетете плюсовете и минусите на всякакви видове:
https://www.facebook.com/groups/baby.in.sling/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=816601.new#new
http://www.roshavo.com/oc/ - от тук ще си поръчвам. Дават ги като най-качествените.

# 594
  • София
Здравейте големи коремчета. Утре съм на преглед и вече нямам търпение. Тази сутрин бях на кръвни изследвания в една лаборатория и лаборантката беше много мила. Като ме видя, ме покани да вляза- като пред мен имаше няколко възрастни дами. Хем ми стана много неудобно, че предреждам хората, хем много мило, че непознат човек и загрижен и внимателен към мен и състоянието ми.
По въпроса за слинговете- аз бях писала по рано в темите. Купих си ергономична раница на Ergobaby, но без приставката за новородено, защото когато ще ни трябва ще бъде топло и не мисля, че ще е подходящо за бебка. Другото което съм харесала е памучен слинг за първите месеци. Уикенда се видях с приятелка, която има бебе на 3,5 месеца и много ми похвали слинга. Каза ми, че когато има колики бебчето веднага го слагала в слинга и до 5 мин се успокоявал бебока и заспивал. Харесала съм си памучен слинг от babysling-bg. Модела е Монако - не мога да пусна линк, защото ми го дава като реклама. На много добра цена е - 44лв. Гледах слинговете и в Зилана - там бяха дори малко по евтини. Има тема и във форума където може да се ориентирате.
Раничката ми е тази: http://www.amazon.com/ERGObaby-Original-Carrier-Discontinued-Man … rer/dp/B002NGMXR2
Като съм я предвидила за ММ да я ползва. С баткото много ползвахме кенгуру при пазаруване, разходка в парка, на море и планина.

# 595
добро утро коремчета   Nature Partly Sunny

аз съм ранобудница още от 7 часа...за първи път тази вечер се въртях в леглото и ту заспивах,ту се будех...но си крутувах, че ММ от днес не ми е бавачка,а е на работа и исках да си се наспи  newsm53

слинг аз не съм и търсила.Мисля,че няма да мога да използвам.За съжаление при мен всяко килце отгоре натоварва краката ми ( с които споменах,че имам проблеми). Трябва да бъда много внимателна за да не откажат и да мога да съм пълноценно мамче  newsm53 количката ще бъде най-верния ми приятел-ние затова и взехме възможно най-удобна,лека и функционална.

относно сърцебиенето дали заради повишено кръвно или емоционална възбуда е много ефективно чайчето от маточина. Някои от лекарите го препоръчват и за по-спокоен сън. До колкото знам не е противопоказно за бременни,но все пак ако искате питайте доки

жалко,че няма слънчице днес...аз така или иначе не мога да излизам,но съм посяла копърче и магданоз в една саксийка на терасата-трябва им слънчице  newsm03 Посятитет по-рано цветенца са вече пораснали  newsm44 това са първите цветя,които оцеляват под моите грижи   Joy

# 596
aYnaT, нашето Ерго е същото, имаме и приставката за новородено, но дъщеря ми плачеше като я сложа и ме беше страх да не и натоварвам лошо крачетата, та не сме я ползвали. Иначе малко като поотрасна сме го ползвали доста, вече без тази приставка, много е удобно. И много здраво. Приставката я дадохме на наши приятели, на които и двете деца отраснаха там Simple Smile Те си носеха бебето и през лятото в нея, но и аз, като теб, не си представям в жегата да нося бебе там. Но същото за мен важи и за слинга де.

Чаят от маточина наистина успокоява, но имайте предвид, че понижава кръвното, а някои момичета са с доста ниско кръвно

# 597
  • София
Много скъпи тия раници  Shocked

# 598
Здравейте на всички! Не съм писала скоро, повече ви чета, но сега искам да попитам- някой имал ли е лошият късмет- да го боли гръб?! Болката е в горната част и наподобява на прищипан или възпален нерв- доста неприятна и болезнена, едвам си поемах въздух.. Нощта беше кошмарна, като седна е добре, но легна ли на страни е кошмарно.. ooooh! Утре съм на консултация, чудя се с какво да облекча положението за да не повторя същия ужас и нощес..  Confused

# 599
  • София
Kashmir, аз си взех китайска имитация - струва 65лв от базар бг - не мога да постна линк, защото сайта на бг мамма го счита за спам. Но ако отвориш базар бг и търсиш по 'ергономична раница' ще ти излязат. Четох много за сравнението между китайска и оригиналната и честно да си кажа не открих кой знае каква разлика. Пак казвам - който има желание и възможност да си купи оригинал със сигурност е по-добре, но за мен инвестиция от по 200лв за раница и 100 и нагоре за слинг, които дори не съм сигурна колко ще ползвам са мнооого.
Раничката изглежда много добре на живо.. Надявам се и да е удобна и на бебка..

Общи условия

Активация на акаунт