Мама малки дрешки стяга, а ЮНСКО бебе в корема се протяга

• 37 241
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте на всички! Не съм писала скоро, повече ви чета, но сега искам да попитам- някой имал ли е лошият късмет- да го боли гръб?! Болката е в горната част и наподобява на прищипан или възпален нерв- доста неприятна и болезнена, едвам си поемах въздух.. Нощта беше кошмарна, като седна е добре, но легна ли на страни е кошмарно.. ooooh! Утре съм на консултация, чудя се с какво да облекча положението за да не повторя същия ужас и нощес..  Confused

Аз съм с такива болки в гърба и кръста от известно време и гинекологът ми предписа Алгасан Гел за масажи, каза ми, че става за бременни. Облекчава положението.

# 601
  • София
Kashmir, аз си взех китайска имитация - струва 65лв от базар бг - не мога да постна линк, защото сайта на бг мамма го счита за спам. Но ако отвориш базар бг и търсиш по 'ергономична раница' ще ти излязат. Четох много за сравнението между китайска и оригиналната и честно да си кажа не открих кой знае каква разлика. Пак казвам - който има желание и възможност да си купи оригинал със сигурност е по-добре, но за мен инвестиция от по 200лв за раница и 100 и нагоре за слинг, които дори не съм сигурна колко ще ползвам са мнооого.
Раничката изглежда много добре на живо.. Надявам се и да е удобна и на бебка..
  bouquet Мерси!

# 602
Привет коремчета!!!
Днес е толкова мрачно.....затова съм решила цял ден да не стана от леглото и да си гледам някакви филмчета....ще почивам докато съм сама и баткото е при баба си...днес даже няма и да готвя....довечера ще се доизяде яденето от вчера....днес реших да го ударя на пълен айляк....
Аз в 45 дневен болничен излизам от 15 ти май....но ще е готов другата седмица. ....оле започвам да се вълнувам още повече....че то не остана време до тъй жадуваната среща с бебка Party baby_neutral Party

# 603
  • на пясъка при черупките от миди
Kashmir, аз си взех китайска имитация - струва 65лв от базар бг - не мога да постна линк, защото сайта на бг мамма го счита за спам. Но ако отвориш базар бг и търсиш по 'ергономична раница' ще ти излязат. Четох много за сравнението между китайска и оригиналната и честно да си кажа не открих кой знае каква разлика. Пак казвам - който има желание и възможност да си купи оригинал със сигурност е по-добре, но за мен инвестиция от по 200лв за раница и 100 и нагоре за слинг, които дори не съм сигурна колко ще ползвам са мнооого.
Раничката изглежда много добре на живо.. Надявам се и да е удобна и на бебка..
можеш ли да пуснеш реална снимка на тази, която си купила?

# 604
  • София
Mrs Fiore, снимах я но незнам как да я кача, че пиша през телефона. Ще пробвам да я кача някъде и да дам линк. Ако някой знае друг начин да помага.

# 605
  • София
Imgur.com Peace

# 606
Здравейте, коремчета.

Ужасно ми се спи днес, много късно легнах, много рано станах, заведох малчо на градина, после по кафета и задачки, се прибрах чак в 13 ч. Сега съм се заела да оправя малко музиката в колата, че детето започна да проявява вкус към музиката и вече харесва по-мелодични "жици". А да си сложа и малко нова музичка за мен, че се оказва, че без музика не мога да се съсредоточа да карам Rolling Eyes .
Новият албум на Мерилин ми е много меланхоличен, що така сдухващо се е представил този път Thinking .

Слинг не знам дали ще си купувам, сигурно не, взехме си кенгуру на Jane, подходящо и за новородено.

За болките - аз се мажа с Арника крем, много съм доволна. http://apteka.framar.bg/30007341/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%BC … 100-%D0%BC%D0%BB- - по аптеките 100 мл е около 2,50-2,70 лв.

# 607
  • София
Kashmir - благодаря за помощта. Незнам дали се виждат:
http://imgur.com/boL3Vqu
http://imgur.com/uK2kUUZ
Сега погледнах - аз си ги виждам Simple Smile . Цветът не е реален - раницата е сива - каквато е на линка от Амазон, а шалтето върху което съм снимала е в кафяво.

# 608
  • София
Да, мерси че ги качи.  Hug

# 609
Скрит текст:
Kashmir - благодаря за помощта. Незнам дали се виждат:
http://imgur.com/boL3Vqu
http://imgur.com/uK2kUUZ

aYnaT, благодаря за снимките. Изглежда доста добре наистина, доколкото виждам и шевовете изглеждат наред. Според теб омекотените части добре ли са? А самия текстил на пипане здрав ли се усеща... лелел какви безумни въпроси задавам  Crazy

# 610
  • София
Шевовете са ок, раницата изглежда доста стабилна. Платът е плътен, памучен, а вътрешната страна и качулката за бебчето е от мек шарен памучен плат. Честно да си призная бях приятно изненадана като я получих. Това е статия на мама от Англия, която ги сравнява.
https://thehumbledoula.wordpress.com/2012/06/02/how-to-spot-a-fa … rgo-baby-carrier/
По нейните сравнения разликите са минимални, в качеството незнам колко е голяма разликата, но в цената е осезаема и това е нещото което наклони везната в моя случай Simple Smile.

# 611
Момичета, относно срещата и анкетата общо взето има желаещи и за трите дни.
Според прогнозата утре ще вали, а от сряда натам го дават приятно слънчево време.
Ето съмъри на резултатите:
вторник: 3 мами
сряда: 3 мами
четвъртък: 2 мами
люлин: 2 мами
борисовата: 4 мами
южен парк: 2 мами

Аз лично се обърках вече с толкова разнопосочни желания и нямам идея какво да предложа   Tired
но ще се радвам да пия кафенце в сряда преди обяд в борисовата с някой желаещ, примерно към 10,30. Тъй че, ако някой има същите мераци нека ми пише на ЛС  Peace

# 612
Привет, момичета!
Аз малко ви изпуснах да си призная, но се надявам да наваксам скоро  Embarassed. Влизам набързо да пиша за раждането си както бях обещала.
Скрит текст:
В наделя /26.04/ към обяд започнах да усещам някакво напрежение в яйчниците и контракциите ми зачестиха. Пих си хапчетата и легнах с нагласата, че ще ми мине. Да, ама не! Напрежението в яйчниците започна да нараства в болка, а контракциите зачестиха. В 22.30 вече болките бяха нетърпими, а контракциите на 5 мин и аз разбрах, че нещата не отиват на добре. Звъннах на док, а той ми каза веднага да тръгвам за Ямбол. Тръгнах с дамската чанта, без никакакъв багаж. В момента, в който слязох от колата в Ямбол усетих, че цялата се подмокрих. По-късно в кабинета видях, че е кръв. Док ме прегледа и ме прати директно в Бургас, като ми намекна, че може и да се наложи да извадят бебето още същата вечер. Пътят до Бургас /100км/ беше кошмарен. ММ само се молеше да не родя в колата. Контракциите станаха за 3-4 мин и бяха нетърпими. В Дева Мария дежурният лекар ме чакаше на вратата. Прегледа ме веднага и ме качиха директно пред родилна. Включиха системи, за да спрат контркциите и профилактика за дробчето на бебето направиха, но контракциите се сляха и вече въобще не ме отпускаше /повръщах от болка/, а кръвотечението се увеличи. По едно време и тоновете на бебето започнаха да се губят и ми съобщиха, че са се обадили на моят док да идва и започнаха да ме подготвят за секцио. Аз вече не знаех къде се намирам, губят ми се моменти. Помня, че ми казаха, че имам голямо отлепяне на плацентата, че ще съм с пълна упойка без право на избор. В крайна сметка не успяха да дочакат док и ме вкараха в операционната. Упоиха ме с маска, събудих се като ме прехвърляха в друго легло. Нямаше помен от болката. Сестра ми и зет ми бяха при мен /ММ го пратих да си ходи, тъй като нямах намерение да раждам  Crazy/ и ми показаха снимка на малката. Успокоиха ме, че не е много малка, че е изплакала сама и е добре. Усещах лека болка в операцията, но изчезна след като ми сложиха болкоуспокояващо. Повече болка не съм усещала и дори отказвах болкоуспокояващи. Нямах никакъв проблем след излизането от упойка - не ми се е повръщало, не съм се чувствала замаяна, не съм имала болки в гърлото от тръбата. Нямах търпение да стане 7-8 часа, за да споделя щастието си с нищо неподозиращите ми близки. Раздвижиха ме към обяд. Не беше особено приятно, но после пък ми беше по-лесно. След няколко дена нямаше дискмофорт дори при ставане от леглото. Малката си я видях следобеда, когато се почувствах готова да отида до неонатология. Беше 2 дена в кувьоз, но без маски, само я държаха на топличко. От третия ден ходих да си я кърмя. Задържаха я малко, защото повърна веднъж, но на 5-я ден вече беше при мен и от тогава сме неразделни  Heart Eyes. Пропуснах да пиша, че освен отлепването на плацентата съм имала проблем и с матката - била е отворена на мястото на старото секцио, като разстоянието м/у пластовете е било 2-3 см.
Ами това е в общи линии. Дано не уплаша някой с разказа си, аз смятам, че е по-скоро позитивен Simple Smile.  Много се страхувах от секциото, а то се оказа песен  Laughing. За това момичета не се страхувайте предварително от нищо, не знаете какво ви е подготвила съдбата...
Няколко мами питаха за болницата Дева Мария Бургас - възхитена съм от персонал, обстановка, обслужване, грижи, отношение ... от всичко. Изключително благодарна съм на моя док за бързата реакция, както и на екипа, който направи секциото. Златни са! Ако имам трето /едва ли  Crazy/ пак др Агелов ще е моят док и пак Дева Мария ще избера за раждане без да се замисля и за секунда bouquet.  
Ако някой има въпроси относно секцио, упойки, болницата, списъци за родилки, за бебета или каквото друго се сетите, ще се радвам да помогна Simple Smile.
Хубав ден на всички!

# 613
Ел Мерси че си намерила време да разкажеш . Аз вече нямам търпение да си гушкам бебешор и тайничко завиждам на родилите вече мами  Embarassed 

# 614
  • София
Ellle, минала си голямо изпитание, но важното е, че с бебка сте добре  Heart Eyes. Честно да си призная малко се поуплаших за това отваряне на старото секцио - утре съм на преглед и ще питам моята докторка.
Ние както ви се оплаках сме в ремонт и преди малко се оказа, че с боядисването ще приключат в Сряда, но паркета можел да се забави и да го доставят средата на другата седмица. Т.к мой роднина организира работата с паркета очаквах такива неприятни изненади, но сега мисля да му се обадя и да му кажа, че ако не си изпълни обрщаното и паркета не е готов - доставен и сложен до края на седмицата се отказваме - да ни връща утре парите и ще си вземем от другаде. То време не остана за кога да чакаме.

Общи условия

Активация на акаунт