Отговори
# 510
С този строгия поглед - още от сега заеми твърда позиция - и им покажи на родата или на който там дава акъли: че ТИ си шефът, и че те не са в положение да те командват.

Разбери - че после ще стане още по-трудно, да не кажа невъзможно - да се противопоставиш на свкърви, зълви и прочие ... има една тема - за гадните свекърви - масово нищените въпроси са, че свекървата си позволява да дава коментари и съвети за гледането на децата и да се изказва все компетентно.

Прекрати тези набези веднъж завинаги, от сега. И го направи - демонстративно, за да знаят повече да не си позволяват - и до къде им опират правомощията.

# 511
С този строгия поглед - още от сега заеми твърда позиция - и им покажи на родата или на който там дава акъли: че ТИ си шефът, и че те не са в положение да те командват.

Разбери - че после ще стане още по-трудно, да не кажа невъзможно - да се противопоставиш на свкърви, зълви и прочие ... има една тема - за гадните свекърви - масово нищените въпроси са, че свекървата си позволява да дава коментари и съвети за гледането на децата и да се изказва все компетентно.

Прекрати тези набези веднъж завинаги, от сега. И го направи - демонстративно, за да знаят повече да не си позволяват - и до къде им опират правомощията.

Положението не е толкова зле Simple Smile При мен само майка ми и леля ми се опитват да дават акъли, ама идеята е че просто ми насаждат притеснения с техните стари разбирания. Иначе вкъщи сме си само с ММ, така че няма как да знаят какво и кога съм взела. Вече са ми насадили притеснението, че ако купувам по-рано не дай си боже ще стане нещо и с такава мисъл на главата, човек си предизвиква съдбата, та затова сега не мога да се отърся и да си действам както аз си знам Simple Smile

# 512
Как ми се иска и аз да почвам да пазарувам.Но ме е много страх.Никой не ми дава акъли,но просто заради предишната бременост и сега даже ме е страх  да гледам. Rolling Eyes

# 513
Така, да ви кажа че сега бях на преглед в спешен кабинет. Водите са ок, беб също. Майка му или се е напишкала, или изпотила, посмяхме се всички дружно и се прибрах. Док каза, ако има следващ път да си нося и бельото, за да го тестват.
Голям срам брах, ама по-добре да се посмеем, отколкото да стане по-зле. Peace

А ти в коя клиника ходиш на ЖК, защото моят доктор май няма такива екстри, та се чудех ако искам да се изследвам и аз къде бих могла да отида.
В Св.София, но според мен във всеки спешен кабинет би трябвало да могат да ти направят такъв тест. Peace

# 514
ходих днес на тези вторите изследвания - които са с 3 направления. Оказа се че едното е за СПИН, и май след седмица излизат резултатите му. Та, остават няколко дена до ЖК този месец, значи и на направлението ми му остават няколко дена докато изтече срокът му на валидност. Е, познайте от първия път - дали поне една от жените в лабораторията си спести коментара - "ми вие знаете ли че то това всеки момент ще изтече?!?"

на въпроса им отговорих с въпрос - сега валидно ли е? И те - ми, да, валидно е, ама то толклова ли се чака за едно изследване?

та, какво им влиза в работата да се месят в моите решения, не знам. И последното момиче, което ми взе кръв - като й казах че предпочитам да легна на кушетката защото ми става лошо - като затвори вратата на кабинета зад гърба ми, почна да коментира с останалите - - аа. тази чак сега идва, защото е страхлива. И те в отговор - а, страхлива била, ми как ще ражда?

Учтивост, та чак шапка им свалям  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 515
ходих днес на тези вторите изследвания - които са с 3 направления. Оказа се че едното е за СПИН, и май след седмица излизат резултатите му. Та, остават няколко дена до ЖК този месец, значи и на направлението ми му остават няколко дена докато изтече срокът му на валидност. Е, познайте от първия път - дали поне една от жените в лабораторията си спести коментара - "ми вие знаете ли че то това всеки момент ще изтече?!?"

на въпроса им отговорих с въпрос - сега валидно ли е? И те - ми, да, валидно е, ама то толклова ли се чака за едно изследване?

та, какво им влиза в работата да се месят в моите решения, не знам. И последното момиче, което ми взе кръв - като й казах че предпочитам да легна на кушетката защото ми става лошо - като затвори вратата на кабинета зад гърба ми, почна да коментира с останалите - - аа. тази чак сега идва, защото е страхлива. И те в отговор - а, страхлива била, ми как ще ражда?

Извинявай, ама ти как си замълча? Наистина ти се възхищавам на спокойствието и възпитанието в тази ситуация, защото честно казано ako бях аз, най-вероятно щяхме да се скараме, което не е добра идея, предвид това, че трябва да ми вземат кръв тези същите... Честно казано ми е писнало от груби, несъобразителни и нетактични хора, които си пъхат носа където не им е работа и се правят на вечно знаещи всичко... Как може да обсъждат така бременна жена, която ги ги чува на всичкото отгоре! Просто все по-често ми се иска да не живея в тая държава, честно ви казвам! Навсякъде простаци и хора, които не си вършат работата както трябва. Последно като гледах в "Господари на ефира" за тая докторка от Тетевен по повод на последния ужасяващ случай, че етичната комисия не само не я порицава, но и едва ли не я изкарва че си е свършила перфектно работата... еми, не ми се живее тук, наистина! Още много мога да напиша, но няма да помрачавам настроението, исках само да кажа да не ти пука и следващия път при подобно изказване не трябва да си мълчиш, в крайна сметка на тях им се плаща за да си вършат работата, затова си внасяме и осигуровките, за да имат те откъде да си изкарват хляба! Извинявам се че реагирам толкова емоционално, ама за мен е абсолютно неприемливо да обсъждат бременна жена по този начин!

# 516
Много е права elena.Аз също ако бях на твое место нямаше да им мълча.Как може да имат такова отношение и то кам бременна жена.Аз хода в Кандиларов-Сухата река и сам много доволна от жената където ми взима кръв.Много внимателна.Не си мълчи следващия път.

# 517

Извинявай, ама ти как си замълча? Наистина ти се възхищавам на спокойствието и възпитанието в тази ситуация, защото честно казано ako бях аз, най-вероятно щяхме да се скараме, което не е добра идея, предвид това, че трябва да ми вземат кръв тези същите... Честно казано ми е писнало от груби, несъобразителни и нетактични хора, които си пъхат носа където не им е работа и се правят на вечно знаещи всичко... Как може да обсъждат така бременна жена, която ги ги чува на всичкото отгоре! Просто все по-често ми се иска да не живея в тая държава, честно ви казвам! Навсякъде простаци и хора, които не си вършат работата както трябва. Последно като гледах в "Господари на ефира" за тая докторка от Тетевен по повод на последния ужасяващ случай, че етичната комисия не само не я порицава, но и едва ли не я изкарва че си е свършила перфектно работата... еми, не ми се живее тук, наистина! Още много мога да напиша, но няма да помрачавам настроението, исках само да кажа да не ти пука и следващия път при подобно изказване не трябва да си мълчиш, в крайна сметка на тях им се плаща за да си вършат работата, затова си внасяме и осигуровките, за да имат те откъде да си изкарват хляба! Извинявам се че реагирам толкова емоционално, ама за мен е абсолютно неприемливо да обсъждат бременна жена по този начин!
Не само бременни жени, а всеки един като човешко същество. Никой не е длъжен да им търпи лошите настроения и отношението. И на мен все по-често ми се случва да се ядосвам на хора, които нямат грам възпитание, но гледам да не се впрягам много, не е добре нито за мен, нито за бебето...но и аз трудно си мълча.

# 518
Виждам, че няма реален шанс да ги променя или превъзпитам. По-скоро гледам дали ми вреди лично на мен по някакъв пряк начин. Ако не - здраве да е, възмущавам си се и им тегля по една на ум, и денят ми продължава.

Несъобразителни и нагли има навсякъде, обаче които ми вредят лично - това вече не мога да се стърпя, та само възмущение не стига. Сутринта например, комшиите от съседната къща, построили оградата в нашето място - един ден преди няколко месеца се прибираме, и я виждаме. Не стига, че нямат документи или разрешително от когото и да е било/нас или предишните собственици/ ами днес този дойде и ми каза, че искал да говори с мъжа ми, да искал пари за половината ограда. Това вече ме и възмути, и ядоса, защото освен всичко друго почна да реди и обижда колко сме били нахални съседи, как до сега не сме се сетили да им предложим пари за ограда и прочие. При което ММ им каза, че ние тази ограда не я харесваме /телена е/ и тъй като е построена в нашия двор - пък и дори без наше съгласие, тя е в действителност наша собственост. И като такава мислим да я премахнем и да построим хубава на нейно място, ще им се обадим да си приберат телта като му дойде времето до оградата. Леле какво последва - не е истина. Това вече не само ме възмути на н-та степен, идеше ми и да го фрасна нахалникът.

# 519
  • Драгоман

Така, да ви кажа че сега бях на преглед в спешен кабинет. Водите са ок, беб също. Майка му или се е напишкала, или изпотила, посмяхме се всички дружно и се прибрах. Док каза, ако има следващ път да си нося и бельото, за да го тестват.
Преди 2 -3 седмици и аз имах същия проблем + някакво вагинално течение(даже и тука съм писала за проблема ми) и на ЖК споделих, гледаха ме на ехограф и ми казаха, че водите са в норма и че бебето ме ритало с крачета точно в пикочния мехур и най-вероятно се изпускам помалко без да се усещам!  Peace Препоръчаха ми да пишкам по-често! А след това и вагинален преглед и микробиология, където излезе гъбички  ooooh! Та незнам поради каква причина беше точно и дали е съвпадение, но откакто си излекувах вагиналното течение, спря и мокренето! Сега бельото ми е абсолютно сухо, няма и капка  Laughing

# 520

Преди 2 -3 седмици и аз имах същия проблем + някакво вагинално течение(даже и тука съм писала за проблема ми) и на ЖК споделих, гледаха ме на ехограф и ми казаха, че водите са в норма и че бебето ме ритало с крачета точно в пикочния мехур и най-вероятно се изпускам помалко без да се усещам!  Peace Препоръчаха ми да пишкам по-често! А след това и вагинален преглед и микробиология, където излезе гъбички  ooooh! Та незнам поради каква причина беше точно и дали е съвпадение, но откакто си излекувах вагиналното течение, спря и мокренето! Сега бельото ми е абсолютно сухо, няма и капка  Laughing

Мерси за мнението Hug
Последната микробиология ми е от април, никой не каза да лекувам нещо, кога е следващата по план?

# 521
  • Драгоман
  Ами аз доколкото знам по ЗК са 2 - едната е в началото, а втората към края на бременността. Но аз си имах оплаквания и тя сама ми предложи да пуснем и не съм плащала нищо (май ако има оплаквания имаш право и на повече от 2)  Peace

# 522
извинявайте за малоумния въпрос - обаче на мен освен кръв и урина досега не са ми правили други изследвания. Това микробиология  - вземане на секрет ли имате предвид? На мен до сега не са ми вземали ли предлагали да си правя, аз оплаквания нямам/засега/.

# 523
Да вземане на секрет е.в коя сед.си?

# 524
с термин 14-ти септември, според интернет-калкулаторите в 26-та

Общи условия

Активация на акаунт