Отговори
# 525
  • софия
Здравейте момичета , днес нямах много време та сега чак сядам да чета какво сте писали. Относно микробиологията имаш право на две по здравна каса - едната в началото и една в края преди термин .. много странно че не са ти правили. Иначе аз днес много се разхождах от доста дълго време не го бях правила и се чувствам много добре .. бебешока рита много силно напоследък и постоянно ми се пишка  Laughing

# 526
На мене кам 2 3 месец ми беше 1 безплатна след това си пусках няколко.Да наистина е интересно че не са ти казали.Ммм Мира следващия път викай за мак доналдс. Laughing Laughing Hug

# 527
  • софия
хахаха да добре .. днес се изкуших иначе избягвам  Grinning

# 528
Аз вида ли нещо за ядене винаги се изкушавам.Маняк голям са за ядене всичко давам.хаахахах  Grinning

# 529
  • София
Здравейте момичета , днес нямах много време та сега чак сядам да чета какво сте писали. Относно микробиологията имаш право на две по здравна каса - едната в началото и една в края преди термин .. много странно че не са ти правили. Иначе аз днес много се разхождах от доста дълго време не го бях правила и се чувствам много добре .. бебешока рита много силно напоследък и постоянно ми се пишка  Laughing

Хмм това за двете микробиологии не го знаех. Предишния път ми направи лекарката чак в 8-мия месец и това беше. Този път (при друга лекарка се следя) ми направиха още на първата консултация по здравна каса. Помислих, че е една и просто всеки я прави когато реши.
Ааа между другото да кажа и че предния път онази дето беше в 8-мия месец си я платих. Нямало било направления. Същото стана и с 2 от 3 кръвни изследвания, от които първите, дето включват най много неща и ми струваха 90 лева.

# 530
  • софия
Не е редно да се заплащат, това са изследвания по програма "Майчино здравеопазване"  Naughty

# 531
На мен в 21 г.с. ми пускаха пкк и урина и утре пак съм на ЖК в 25 г.с. Това е недопустимо да казват че няма направления особено такива от специалист. Те са задължени да ти пускат от ЗК. На мен досега при жк всеки път ми изписват урина а пкк беше втора поред. МБ не са ми правили но аз си ходя веднага като имам оплаквания при една аг която ми е наблизо до нас с допълнителния осигурителен фонд. И аз съм с гъбички в момента и имах дискомфорт при уриниране. Микробиология и цитонамазка се правят задължително с първата жк по зк.

# 532
  • София
Аз не съм сигурна дали има изобщо ограничение в направленията за бременни, но тогава исках само детенцето да е добре и си плащах. Сега се следя при друга АГ и всичко до сега си ми е п здравна каса.
Просто като информация - лекарката, която ми следеше предишната бременност и ме караше да си плащам всичко се казва Тотка Николова и преглежда в 29 ДКЦ в София, кв.Гоце Делчев. За единствената микробиология, която ми направи в 8ми месец ми взе 28 лева и не ми издаде никакъв документ или касова бележка. Тогава се почувствах странно как може нашето здравеопазване да позволява лекар да трябва да издаде направление сам за себе си и да няма такова. Но по-късно ми се случи подобно нещо при прегледа на бебето при ортопед в първите месеци. Педиатъра издава направление за ортопед, но то не покрива ултразвуково изследване на тазобедрената кост, а само външно оглеждане на крачетата на бебето. Решихме да отидем на уж най-доброто място - ортопедията в Горна Баня. Оказа се, че не можем да си запазим час, защото не запазвали часове по телефона. При първото ни ходене не успяхме да минем и се наложи да отидем пак. На второто лекарят ни каза, че не може да ни прегледа с ехограф, защото той трябвало да ни издаде направление, но понеже нямало, можел да ни издаде чак за след 1 месец ... или да си платим 18 лева и да не се разкарваме пак след месец. И ... ние си платихме. За втори път си плащаме за това, че няма направления, а лекаря трябва да издаде такова сам за себе си. Идеята на направленията според мен е да се избегне струпването на много хора при определени специалисти, но когато същият лекар трябва на същото място да направи просто още една процедура за 5 минути и за това се иска направление - на това идеята вече е просто неконтролирано взимане на пари от хората.

# 533
Много е права elena.Аз също ако бях на твое место нямаше да им мълча.Как може да имат такова отношение и то кам бременна жена.Аз хода в Кандиларов-Сухата река и сам много доволна от жената където ми взима кръв.Много внимателна.Не си мълчи следващия път.
И аз последно ходих там ама не съм много доволна , много ми забавиха резултата, не ми даде онлайн достъп Sad

# 534
Срещу поликлиниката ли?Мен винаги ме е питала дали искам да ги провера онлайн

# 535
с второто ми детенце ми правиха цитонамазка в 7 или 8 месец някъде, при една от консултациите. С първото не си спомням точно в кой от месеците беше - обаче пак беше еднократно. Не съм плащала нищо. Тогава и двата пъти ме бяха предупредили да не водя с мен друг човек, щото сещате се Wink)

сега док не ми е казал нищи, мисля да отида евентуално утре или в понед. Но то е и още рано - мисля съм в началото на 7-ия месец, ако практиката при всички в нашия град  е еднаква  -значи за другия месец сигиурно да чакам.

# 536
с второто ми детенце ми правиха цитонамазка в 7 или 8 месец някъде, при една от консултациите. С първото не си спомням точно в кой от месеците беше - обаче пак беше еднократно. Не съм плащала нищо. Тогава и двата пъти ме бяха предупредили да не водя с мен друг човек, щото сещате се Wink)

сега док не ми е казал нищи, мисля да отида евентуално утре или в понед. Но то е и още рано - мисля съм в началото на 7-ия месец, ако практиката при всички в нашия град  е еднаква  -значи за другия месец сигиурно да чакам.

На мен док ми каза, че цитонамазката се прави още със стратирането на ЖК, както и задължителна първоначална микробиология.

Момичета, днес бях на ЖК и моят малък човек расте с пълни темпове. Според ехографа на ЖК в 25 г.с. цели 950 гр. но мисля че този измерва с малко отгоре, защото когато бях 21 г.с. го измериха на 450гр, а после в 22 г.с. и 5 дни като ходих на консултация при доктор от Майчин дом, го измериха 360гр. - тогава той каза, че ехографът му измерва по-малко и че сигурно бебо е към 400 гр. Все пак доста наддава, ще става голям мъж Simple Smile

# 537
  • Драгоман
katya_pk и ние имахме същия проблем в Горна баня в ортопедията като ходихме за тазобедрените стави на Катето! Тогава се оказа, че никой не ни е казал, че този преглед се прави на 1 или 4 месеца, когато е бебето (ние това го разбрахме, когато тя беше на 10м.) и много късно поискахме направление от личната, но там ни взеха 18лв. за прегледа на ехографа, дето бил много стар и много трудно се виждало дали има проблем  ooooh! Нещо напоследък от оплаквания на други хора се разубеждавам, че там са най-добрите ортопеди! Май си лежат на стари лаври от едното време...

# 538
  • София
Като се роди синът ми опитахме да минем на преглед в Горна Баня и като видях колко народ чака без час се отказахме. Не знам какъв е проблема да дадеш на хората час, за да не висят там цял ден с новородени бебета. Абсурдно е. Отидохме си на преглед в център Детско здраве и свършихме работа за половин час.

Цитонамазка няма много смисъл да се прави по време на бременност, защото по никакъв начин не може да се реагира ако има проблем. За мен е излишно ръчкане. Така или иначе човек трябва да се следи като планира забременяване, а и не само.

За лекарките, които вземат пари за изследвания, които се полагат по време на бременност - просто нямам думи, много възмутена съм  Close От такива човек трябва да се оплаче където му е мястото  Peace

# 539
къде му е мястото?

когато се наложи да си заведа детето на преглед - в дежурен кабинет в поликлиниката, дежурният доктор се опита да ми вземе 10 лв за преглед. при което ако не бях го поставила на мястото му - иди после доказвай, че неправомерно ти е взел пари. Той няма право и потребителска такса да иска, какво остава за 10 лв??

в този случай се оплаках на личната си лекарка - ама тя ми каза - тъй ли, сигурно докторът се е объркал? Да бе, да Wink пък как не се обърка да каже - ай на ти 10 лева, ами каза - ай дай 10 лева
 аз не знам къде е мястото за оплаквания - където би имало ефект  newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт