Отговори
# 420
  • София
Здравейте,

Всяка операция, каквото е и секциото, е свързана с рискове, а и друго е да ти режат тялото. После забрави за плочки на корема Simple Smile Моят младеж също беше седнал в 21 г.с., а после като го гледахме в 22 г.с. беше с главата надолу. Наистина много се въртят бебетата, важното е след 32-ра г.с. вече да е с главата надолу.

Това за плочките не е точно така, с глад и тренировки става работата. Друг е въпросът има ли нещо женствено в плочките на корема.

# 421
Е да, аз го казах образно за плочките, но поне хубав стегнат вид. Моя приятелка със секцио си остана с коремче, но пак предполагам, че нещата са строго индивидуални.

# 422
[/b]
Здравейте. За 1-ви път пиша, но ви чета,когато мога Simple Smile Моят термин е за 21.09, има доста време, но за мен поне бременността минава много бързо. Има ли майки от Варна, които са решили вече къде и при кого ще раждат? Винаги оставям всичко за последния момент, затова съм решила поне този път да не го правя и навреме да се ориентирам.

Сега не съм във Варна и няма да раждам там, но първото си дете родих в АГ-то при д-р Г. Георгиев. Ако не ми беше далеч и не ме притесняваше пътуването, пак него щях да избера.

Колкото до секциото, и аз не исках, беше ме страх, но се наложи след часове опити за нормално раждане. В онзи момент ми се струваше особено примамлив вариант. Wink

Аз иначе още се мъча с хремата и настинката. Край нямаше направо, вече втора седмица. Чувствам се ужасно. Sad

# 423
Няма никакъв проблем след секцио да се отслабне колкото и да било и човек да направи с тялото си каквото иска, стига да тренира. Аз след моето секцио отслабнах до 50кг (при ръст 170).
Бременността понякога води до хормонални нарушения и различни проблеми с метаболизма, заради което се качват допълнителни килограми след раждането, но това са здравословни проблеми, които трябва да се решават по медицински начини.

Друг е въпросът има ли нещо женствено в плочките на корема.
Аз не съм фен  Laughing Макар да минават за много модерни. Според мен никак не е женствено.

Здравейте! Отдавна не съм писала, но не исках да ви натоварвам - бременността ми протича доста трудно. Аз съм в 26 г. седмица - килограмите ми са + 1,5 (и то изцяло от последните 2 седмици), което разбира се ме радва защотото съм от лежащите бременни Simple Smile

Здравей, съжалявам за проблемите, дано всичко да е наред в крайна сметка и бебето да е в отлично здраве!

При мен има нещо, което ме притеснява. Днес ми мериха бебето и излезе с доста ниско тегло. Веднага си извадих документите от първото бебе и за щастие имах ФМ в същата седмица, в която съм сега и се вижда, че каката е била почти 1кг в 26-та седмица, а дребното сега е 670гр  Confused И от средния размер изостава. След 2 седмици ще ида на ФМ да видя как е, там сигурно ще го измерят по-точно и ще мога да сравня нещата по-добре.

Аз иначе още се мъча с хремата и настинката. Край нямаше направо, вече втора седмица. Чувствам се ужасно. Sad

Сигурна ли си, че е настинка? Аз по това време на годината винаги имам сенна хрема и сега е в разгара си. Но си знам, че е алергия и просто чакам да мине. Нещо много зло цъфти точно сега  Laughing но не го знам какво е. Виж и при теб да не е нещо подобно, защото две седмици хрема точно така ми звучи. Всеки вирус би минал за толкова време.

# 424
  • София
Тъй като и при мен се очертава секцио точно се чудех дали влияе на влизането във форма. След първото ми нормално раждане след десетина дни нямах следа от корем, чак аз се изненадах. Вероятно е физиология и ЕГН, но се чудя дали влияе и вида раждане.
А да, не харесвам плочки на корема на жена, даже ми е грозно и неженствено. Но все пак, стройното тяло си е хубаво нещо и всички го искаме.

# 425
Не влияе, спокойно. Може малко по-късно да започне възстановяването, защото първия месец не е добре да се спортува, но след това вече няма проблем.
Повече зависи колко кг са качени, отколкото какво е било раждането. И дали каченото е било вода или мазнини, защото водата се отделя веднага след раждането, а мазнините трудно се изгарят.

# 426
Някоя от вас има ли проблеми с киселините? Аз имам ужасни, още от 3-тия месец... Избягвам да смуча Bianacid, но напоследък все по-често ми се налага Sad

# 427
Момичета има ли някоя на коята са и изписали флустерон за терапия за белите дробове на бебето newsm78

# 428
Е да, аз го казах образно за плочките, но поне хубав стегнат вид. Моя приятелка със секцио си остана с коремче, но пак предполагам, че нещата са строго индивидуални.

знаеш ли, мисля че коремчето не е вследствие на операцията.

Аз на последната консултация бях +1 кг., сега не съм се теглила - след 2 седмици пак ще ходя. Мисля, че не съм качила, или евентуално 1 кг да съм в плюс? Гледам да се движа много - ходя пешачката толкова, че чак се изненадвам. Но - трябва да отбележа, че моите стартови килограми са МНОГО - а при мамите с по-малко стартови кг се качва повече, при по-пухкавите се качва по-малко. Тъй че, ако сте качили повече до момента, значи сте от по-слабичките Wink не се косете, ще си отслабнете в последствие

# 429
  • софия
Аз съм качила около 10 кг до сега  и имам ужасни стрии по гърдите, а уж се мажа.. дано по корема не ми излязат .. Sad

# 430
колко кг сте, момичета? аз почнах от
Скрит текст:
сто  Embarassed
качила съм за сега 1 кг

# 431
Аз съм качила около 10 кг до сега  и имам ужасни стрии по гърдите, а уж се мажа.. дано по корема не ми излязат .. Sad

А стриите не се ли показват чак като си върнат стария размер разширените части?

# 432
появяват се при рязка промяна на теглото - което може да  двупосочно. Кофти работа са стриите, и аз имам по гърдите, и по тумбака. Ама си живея си с тях, де, не е болка за умиране. Пробвала съм през годините разни мазила за премахване на стрии - засега без успех.

Ако имате опит в премахването им с някакви неща, ще се радвам да споделите
 Peace

# 433
  • Драгоман
  Здравейте мацки!   bouquet
  Много сте ми сладки  Hug Аз започнах на 57кг, след това свалих 1, а сега вече съм 63  Embarassed Но да си призная не се ограничавам  Blush е гледам и да не прекалявам де Wink След секциото ми каза лекаря , че ме е зашил доста стегнато, за да ми се прибере напълно корема и след 3 месеца можело вече физически упражнения да се почнат.  Peace Но аз тогава вместо да отслабвам качих близо 5 кг покрай кърменето  Embarassed И чак след година си възвърнах тялото и корема си ми стана плосък без много упражнения, по-скоро си трябваше диета за сваляне на излишните кг. Та, мисля,че си зависи предимно от човека, мускулатурата на корема, килограмите, а явно и от лекаря, който те оперира.   Peace
   Аз иска м да питам вие пиете ли витамини, защото моята лекарка ми каза сега летния сезон както си преценя - ако ям повече витаминозни храни можело и да не се пие...  newsm78 Та се чудя, аз принципно ям всеки ден по 1 салата (домашни продукти) и плодове си ям честичко, но се притеснявам да не се забави растежа на бебето без допълнителни витамини. А и още нещо - с какви слънцезащитни кремове може да се мажат бременните ни коремчета? Има ли някоя по-добра марка, по-безопасна така да се каже Simple Smile

# 434
Като цяло излагането на корема на слънце не е препоръчително, дори и съ слънцезащитен крем.

Общи условия

Активация на акаунт