Отговори
# 555
  • София
Румка, и мен ме интересува същото Simple Smile но освен секциото, от което до септември ще е минала година и 8 месеца, проблем е и зрението. Ще направя необходимите изследвания за очите, но дори да е всичко наред там, ми казаха, че едва ли някой ще иска да рискува а дори да започне естествено, е много вероятно да се стигне до секцио по спешност.

# 556

= е, ами ако няма други извънземни, ако обичате ми дайте "Марсианци"

Joy Joy Joy

За секциото не се притеснявайте. Има страшно много жени, които са родили нормално след секцио. В никакъв случай не е невъзможно.
Докторите малко се дъпрат, защото не могат да слагат окситоцин и трябва да следят по-внимателно подобно раждане и да вземат бързи решения, а те обичат да имат по-голям контрол върху нещата. Най-лесно им е да сложат една система с окситоцин и да се свършва по-бързо, но при предишно секцио това не трябва да се прави и нещата не трябва да се пришпорват.

# 557

за моите кила = качила съм общо +4 от началото от както се тегля. Док каза, че са ми много и да минавам на салати само. Не знам дали ще успея - старая се, но в дните в които до 15 часа ям само салати, череши и прочие - ако знаете колко съм свирепа към 17 часа = не мога да устоя на нищо за ядене. Та така, това с килата не знам как ще го оправя.

Hug Hug Hug Hug Hug
Аз съм +11 кг. и днес съм на ЖК, не ям много,нямам особен апетит,но корема ми е много голям, иначе не съм качила по мен кой знае колко,главно на бузи и бедра  Embarassed Ако ми каже, че са ми много килограмите и трябва да се ограничавам, трябва да спра плодовете и салатите, защото на мен само това ми се и яде  Laughing не знам как ще стане....

# 558
Момичета,
да ви питам, някоя пила ли е Биозин мама? Докторът ми го изписа вчера, понеже много ми е паднала имунната система. Но не ми каза по колко да пия. А в нета чета, че при някаква инфекция или спаднал имунитет се пият по 2, та сега се чудя какво да правя Tired
Не ми се иска да му звъня и за тая тъпотия...

# 559
по отношение на размера на корема, мен вече ме подпитват - "а, сигурно ще е скоро, а? "
пък то - остават цели 3 месеца. Когато съм изморена, особено вечер, колко ми е трудно да тичам нагоре-надолу по стълбите. Е, то "тичане" е силно казано - по-скоро се придърпвам за парапета и ходя да си събирам народа из етажите да ги слагам да спят - ако знаете колко усилия ми коства това ... а как ще съм с тези стълби в следващите 3 месеца - нямам си идея  newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 11:35 от rumka833

# 560
Д-р Дуковски от Майчин дом подкрепя естественото раждане след секцио. За него със сигурност съм чувала, но има и други.

# 561
Only god can.. аз пиех по едно време биозин но го спрях вече. По принцип моята АГ ми го изписа превантивно за зимно пролетния сезон по 1 х на ден, а при настинка или някой болен около мен увеличавах дозата на 2 х на ден.

# 562
Видях си рецептата, писал ми е по 1 Embarassed
А ми се искаше ударно да ги уморя тия гадове ooooh!

# 563
В НЕТА ЧЕТА за д-р Лазарова от Токуда, че подкрепяла нормалното раждане след секцио.
Аз не съм от София, но ако информацията до която достигнах е вярна - да разбирам ли, че таксата е 2 000 лв за раждане?

# 564
Без избор на екип е 800.
За Лазарова знам, че вече е напуснала Токуда. Аз мисля да раждам там при д-р Герганова и се надявам за естествено раждане, а първото ми е секцио.

# 565
Момичета, нормално ли е да нямам никакво желание  за секс. От началото  на бременноста сам така. Мъжа ми и той нещо не ще. Дали защото  ми е първа  бременност  и е нещо ново за двама ни.
Когато рядко ни се случи да правим секс, мен много ме боли, а пък мъжа ми си мисли че ще нарани детето и до там с секса.
Как ще раждам, щом почти сме без секс от няколко месеца?
И тая болка на какво се Дължи?

# 566
  • София
Биозин мама пия сега заради това, че се разболях. АГ ми го изписа по 1 на ден.

Аз раждах първия път при доктор Лазарова в Токуда. Наложи се секцио заради плацента превия. Сега в петък опитах да си запиша час при нея, но наистина се оказа, че вече не е в тази болница. Затова си записах час при Илиев. И за него се чува, че е добър и подкрепя естественото раждане.

# 567
  • София
Забравих да пиша, че моето раждане беше с избор на екип и струваше 2100 лева. Нормално раждане без упойки излиза с избор на екип 2000, но разликата е заради неонатологията, защото при секцио престоят е ден-два повече. Без избор на екип раждането там е 800 лева. Болницата е много хубава и ако нямах предишно секцио или някакви предпоставки за по-стриктно следене там, бих отишла там без избор на екип. До колкото съм чувала всички екипи са добри.

# 568
Мами,
Здравейте и от нас.
Ние сме с термин 26 септември.
До сега не съм писала , но пък ви чета с удоволствие.
Браво за прекрасната тема !!

# 569
  • Драгоман
Здравейте, милички!  Hug
Днес бях на ЖК и да ви кажа много се изнервих! Не стига, че чакам 1 час да ми дойде ред (въпреки, че съм със записан час), там ме претупват за 10 мин.(мерене на кръвно, на корема и кг., а и изписване на 1 рецепта за Магнерот), а и накрая сестрата се заяжда защо съм направила коментар, че няма никакво спазване на часовете!!! Било се падало по график от ЗК по 15 мин. на бременна, а то не можело всеки път по толкова малко, че имали 4 спешни с оплаквания без часове и затова така се получавало, че другия път , ако на мене ми се наложи какво съм щяла тогава да говоря и некви такива... А като си представя, че скоро ще трябва да ходя все по-често и бесните ме хващат, в жегите там да чакам в лудницата по 1ч. , за да ми кажат колко съм кг и колко см ми е корема!!! На всичкото отгоре ме изкара, че за 3 седмици съм качила 3кг. , а на моя кантар вкъщи ми излиза само 1 кило в повече от миналия месец!  #Cussing out  Да питам вие наясно ли сте дали може да се пропускат тези консултации, или е задължително да се ходи абсолютно всеки път, особено като си изчерпал всякакви ехографии и изследвания и особено ме интересува за след като ми се издаде 45 дневния болничен преди раждане дали е задължително да ходя??? Дали ще ми дадат обменната карта с болничния да си е при мен?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт