Отговори
# 570
  • София
Здравейте, милички!  Hug
Днес бях на ЖК и да ви кажа много се изнервих! Не стига, че чакам 1 час да ми дойде ред (въпреки, че съм със записан час), там ме претупват за 10 мин.(мерене на кръвно, на корема и кг., а и изписване на 1 рецепта за Магнерот), а и накрая сестрата се заяжда защо съм направила коментар, че няма никакво спазване на часовете!!! Било се падало по график от ЗК по 15 мин. на бременна, а то не можело всеки път по толкова малко, че имали 4 спешни с оплаквания без часове и затова така се получавало, че другия път , ако на мене ми се наложи какво съм щяла тогава да говоря и некви такива... А като си представя, че скоро ще трябва да ходя все по-често и бесните ме хващат, в жегите там да чакам в лудницата по 1ч. , за да ми кажат колко съм кг и колко см ми е корема!!! На всичкото отгоре ме изкара, че за 3 седмици съм качила 3кг. , а на моя кантар вкъщи ми излиза само 1 кило в повече от миналия месец!  #Cussing out  Да питам вие наясно ли сте дали може да се пропускат тези консултации, или е задължително да се ходи абсолютно всеки път, особено като си изчерпал всякакви ехографии и изследвания и особено ме интересува за след като ми се издаде 45 дневния болничен преди раждане дали е задължително да ходя??? Дали ще ми дадат обменната карта с болничния да си е при мен?  Rolling Eyes

Здравей Simple Smile
И на мен ми се струва супер безмислено да ходим да ни мерят и да чакаме за това. Не знам дали може да се пропускат консултации, но след издаване на 45 дневния болничен трябва освен обменната карта да ти издадат и направление за раждане, което както всички направления има срок от 1 месец и го издават някъде в мачалото на 9-тия месец, та се налага да се отиде и за това.

# 571
След всяка ЖК не ви ли изписват изследвания за урина. Това е задължително да се следи всеки месец за инфекция на пикочните пътища. След 32г.с. май даже на всеки две седмици се прави изследване за урина. Отделно моя АГ измерва плода на ултразвук при всяка ЖК. От тази гледна точка да предвидени визитациите. Друг е въпроса дали лекарите изписват необходимите изследвания и не си правят оглушки.

# 572
След всяка ЖК не ви ли изписват изследвания за урина. Това е задължително да се следи всеки месец за инфекция на пикочните пътища. След 32г.с. май даже на всеки две седмици се прави изследване за урина. Отделно моя АГ измерва плода на ултразвук при всяка ЖК. От тази гледна точка да предвидени визитациите. Друг е въпроса дали лекарите изписват необходимите изследвания и не си правят оглушки.
Всеки доктор си има свое виждане за нещата. На мен през месец ми пускат изследвания, ако имам проблем не мисля че няма да ми каже да ги направя, но ако всичко е наред не мисля че е нужно. И при мен на всяка ЖК ,гледат бебето на ехограф и преглед под 30 минути не съм имала, дори и да се е налагало да чакам и час,когато има спешен случай. Не бях доволна от първата докторка,която ме преглеждаше,претупваше всичко и отношението и беше ужасно затова я смених, и съм много доволна. Чакам с нетърпение всяка ЖК Simple Smile

# 573
  • София
Не. И преди, и сега изследванията за урина са когато се правят кръвните изследвания при мен. Може би се пускат по-често такива изследвания само ако се налага. А на ултразвук по здравна каса ни гледат само 2 пъти. Другите консултации са само мерене и теглене.

# 574
Добро утро мамита  Heart Eyes

Тук е дъждовно, мрачно и студено и всеки момент мога да заспя на бюрото както си работя  Blush
Бебчо е много шувраклив напоследък и постоянно се мести, дупи, рита....забавлява си се нещо  Mr. Green

Въпреки дъжда ви желая един прекрасен ден на всички   bouquet

# 575
Ох и мен ме ритка на моменти много,на моменти бебка никаква я няма,че чак се шашкам.Хубав ден на вас момичета,м  bouquet

# 576
  • Драгоман
   Здравейте!
Късметлийки са тези от вас, на които им обръщат толкова внимание и то безплатно!  Peace При мен урината е заедно с кръвните изследвания, които пък са 3 пъти за цялата бременност. На мен лекарката ми каза 2 ехографии за цялата бременност по здравна каса и една от нея при записването на първия преглед. Останалото за само мерене и теглене, а и вчера ми слушаха тонове на бебето с някакво апаратче. За направлението за раждане задължително ли е гинеколога да го издаде или може и личния лекар???  newsm78 Иначе знам, че трябва и такова направление 1 месец преди термина да ти се издаде. Ох, толкова ми стана неприятно вчера това отношение, че не ми се връща там, особено като знам по колко се чака, а последните 2 месеца са много начесто тези глупави консултации.  Crossing Arms Поне следващия път ще ми е последната безплатна ехография и последни изследвания, а след това трябва пак в тяхната болница да ходя и за очите на оглед с Голдман(така реших, че поне на едно място накуп да свърша всичко, то пък вчера не можаха да ми запишат час и ми казаха като мина следващия път на преглед при АГто , тя да ми издаде направление и да ме отведе при очния отдел, за да ме уреди м/у капките, пък да видим к'во ще измъдрят и колко ли ще се чака там  ooooh!  Whistling ) За мен е проблем да ходя всяка седмица на безмислени прегледи при положение, че не съм от София и при това по жегите лятото, а и като съм с малко дете и няма кой да ми я гледа ми се усложняват нещата още повече. Ох, дано проявят разбиране и да не ме карат да ходя толкова начесто, аз ще си питам дали може да пропускам консултации, особено след 45-дневния болничен, понеже вече трябва и да се насочвам към лекар за раждане и за там ще ми трябва време за прегледи и дано ми влязат в положението  Confused

# 577
Моят бебчо ме рита вечер и през нощта непрестанно и напоследък е мн активен. Дано като се роди не ме буди мн през нощта, но в крайна сметка важното е да ми е здравичък. Аз все още съм с нисък хемоглобин и се притеснявам да не би да не му достига кислород и затова толкова мн да рита.

# 578
Моят бебчо ме рита вечер и през нощта непрестанно и напоследък е мн активен. Дано като се роди не ме буди мн през нощта, но в крайна сметка важното е да ми е здравичък. Аз все още съм с нисък хемоглобин и се притеснявам да не би да не му достига кислород и затова толкова мн да рита.
И мен много ме рита, вечер е активен, но съм добре с хемоглобина,така че спокойно Simple Smile едва ли е от това. Аз си плащам ехографа, но апарата е много хубав, всеки път го гледаме и на 4D и изобщо не съжалявам за парите които давам,такова щастие ми носят прегледите че....

# 579
  Здравейте!
Късметлийки са тези от вас, на които им обръщат толкова внимание и то безплатно!  Peace При мен урината е заедно с кръвните изследвания, които пък са 3 пъти за цялата бременност. На мен лекарката ми каза 2 ехографии за цялата бременност по здравна каса и една от нея при записването на първия преглед. Останалото за само мерене и теглене, а и вчера ми слушаха тонове на бебето с някакво апаратче. За направлението за раждане задължително ли е гинеколога да го издаде или може и личния лекар???  newsm78 Иначе знам, че трябва и такова направление 1 месец преди термина да ти се издаде. Ох, толкова ми стана неприятно вчера това отношение, че не ми се връща там, особено като знам по колко се чака, а последните 2 месеца са много начесто тези глупави консултации.  Crossing Arms Поне следващия път ще ми е последната безплатна ехография и последни изследвания, а след това трябва пак в тяхната болница да ходя и за очите на оглед с Голдман(така реших, че поне на едно място накуп да свърша всичко, то пък вчера не можаха да ми запишат час и ми казаха като мина следващия път на преглед при АГто , тя да ми издаде направление и да ме отведе при очния отдел, за да ме уреди м/у капките, пък да видим к'во ще измъдрят и колко ли ще се чака там  ooooh!  Whistling ) За мен е проблем да ходя всяка седмица на безмислени прегледи при положение, че не съм от София и при това по жегите лятото, а и като съм с малко дете и няма кой да ми я гледа ми се усложняват нещата още повече. Ох, дано проявят разбиране и да не ме карат да ходя толкова начесто, аз ще си питам дали може да пропускам консултации, особено след 45-дневния болничен, понеже вече трябва и да се насочвам към лекар за раждане и за там ще ми трябва време за прегледи и дано ми влязат в положението  Confused

Ами урината е хубаво да се следи превантивно (по зк всеки месец и след 32 г.с. на всеки 2 седмици), а не чак когато вече има проблем защото може да индикира проблем с бъбреците, което може да предизвика пре-еклампсия, високо кръвно и отлепяне на плацентата. Женчето - сигурно може да помолиш все  пак да са по нарядко, особено в твоето положение. А за направлението не съм сигурна, по добре пак си попитай АГ-то.

# 580
И мен много ме рита, вечер е активен, но съм добре с хемоглобина,така че спокойно Simple Smile едва ли е от това. Аз си плащам ехографа, но апарата е много хубав, всеки път го гледаме и на 4D и изобщо не съжалявам за парите които давам,такова щастие ми носят прегледите че....
Явно момченцата са по принцип по ритливи Simple Smile а за ехографа ако се налагаше и аз бих си плащала за да си го гледам всеки път Simple Smile

# 581
И наша беба рита повечко вечер  Heart Eyes Най-много ми става мило,когато ММ си сложи ръката на тумбака и тя ритне Simple Smile Няма такъв кеф  Heart Eyes
Иначе някъде бях чела,че след 28-ма седмица започват по-рядко да се усещат бебоците, защото им става по-тясно. Има логика  newsm78
Хубав ден и от мен,момичета  Hug

# 582
  • Драгоман
 Ами при предишната ми бременност много активно си усещах бебето в корема до последно! Постоянно ми правеше вълни и подутини в странни форми и се наместваше  Laughing Даже след като го извадиха пак имах чувството, че нещо мърда дни наред след това! Simple Smile

# 583
Без избор на екип е 800.
За Лазарова знам, че вече е напуснала Токуда. Аз мисля да раждам там при д-р Герганова и се надявам за естествено раждане, а първото ми е секцио.

от Токуда ли е също? Можеш ли да ми кажеш = ако си насроча час за преглед, дали ще ме прегледа и изледва нещо, за да предложи компетентно мнение? Много искам да чуя и второ, че  итрето такова, не сме от София но ще отида.

благодаря ти

# 584
още нещо се сетих да попитам = за тази консултация/нормално раждане след секцио/ - кога трябва да отида = кога няма да е твърде рано. Пишете ако знаете  newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт