Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за предотвратяване на кандидоза по време на бременност?
Какви са процедурите за определяне на състоянието на очите по време на бременност?
Какви са препоръките за бременни жени с очни проблеми като дегенерация на скреж в очите, миопичен конус и натоварване на очите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за предотвратяване на кандидоза по време на бременност?
-
Какви са процедурите за определяне на състоянието на очите по време на бременност?
-
Какви са препоръките за бременни жени с очни проблеми като дегенерация на скреж в очите, миопичен конус и натоварване на очите?
За бременни жени с проблеми с очите, дегенерация на скреж в очите и миопичен конус се препоръчва редовен преглед при специалист за наблюдение на състоянието на ретината и предприемане на необходимите лечебни процедури. Важно е да се избягва натоварване на очите, като се спазва лекарската препоръка. Почивката и отдихът са от съществено значение за поддържане на здравето на очите по време на бременност.
-
Какви са препоръките за бременни жени, които изпитват вътрешно и външно напрежение във влагалището?
-
Какви са препоръките за бременни жени, които усещат леки движения на бебето или движенията на бебето?

Да питам вие наясно ли сте дали може да се пропускат тези консултации, или е задължително да се ходи абсолютно всеки път, особено като си изчерпал всякакви ехографии и изследвания и особено ме интересува за след като ми се издаде 45 дневния болничен преди раждане дали е задължително да ходя??? Дали ще ми дадат обменната карта с болничния да си е при мен? 

При мен урината е заедно с кръвните изследвания, които пък са 3 пъти за цялата бременност. На мен лекарката ми каза 2 ехографии за цялата бременност по здравна каса и една от нея при записването на първия преглед. Останалото за само мерене и теглене, а и вчера ми слушаха тонове на бебето с някакво апаратче. За направлението за раждане задължително ли е гинеколога да го издаде или може и личния лекар???
Иначе знам, че трябва и такова направление 1 месец преди термина да ти се издаде. Ох, толкова ми стана неприятно вчера това отношение, че не ми се връща там, особено като знам по колко се чака, а последните 2 месеца са много начесто тези глупави консултации.
Поне следващия път ще ми е последната безплатна ехография и последни изследвания, а след това трябва пак в тяхната болница да ходя и за очите на оглед с Голдман(така реших, че поне на едно място накуп да свърша всичко, то пък вчера не можаха да ми запишат час и ми казаха като мина следващия път на преглед при АГто , тя да ми издаде направление и да ме отведе при очния отдел, за да ме уреди м/у капките, пък да видим к'во ще измъдрят и колко ли ще се чака там
) За мен е проблем да ходя всяка седмица на безмислени прегледи при положение, че не съм от София и при това по жегите лятото, а и като съм с малко дете и няма кой да ми я гледа ми се усложняват нещата още повече. Ох, дано проявят разбиране и да не ме карат да ходя толкова начесто, аз ще си питам дали може да пропускам консултации, особено след 45-дневния болничен, понеже вече трябва и да се насочвам към лекар за раждане и за там ще ми трябва време за прегледи и дано ми влязат в положението