Отговори
# 600
  • софия
Здравейте и от мен , от доста време не съм писала. Днес бях на консултация и утре пак влизам в болница за няколко дни, защото съм с контракции. Иначе бебка е добре , развива се нормално и много ритка   bouquet Слънчев ден на всички

# 601
Румка, как така ще ходиш на място за записване на час, няма такова нещо! По телефона се записваш. Не знам защо дава заето, пробвай по-късно пак да звъннеш.
Към кой лекар се насочи?
Имай предвид, че за някои доктори всички часове са заети за много време напред, примерно за Димитров сигурно ще дават чак през август  Rolling Eyes Иначе средното е нещо като 3 седмици чакане след обаждане.

Аз в понеделник съм на ФМ и вече просто място не мога да си намеря от нетърпение  Laughing

crispello, стискам палци да се оправят нещата с контракциите!

# 602
Alana, това последната ФМ ли ти е?
Моята е на 16.07

# 603
Не знам дали ще е последната, тогава ще съм в 30-та седмица, миналия път са ми написали да ида пак в 30-та и затова сега отивам. Миналият път беше на 15-ти април, колко отдавна не съм ходила само!
А докторът, който ме следи по ЗК, нищо сериозно не ми казва. Аз искам да видя как се развива бебето, как пораства, как му се променят показателите - теглото, обиколка на това и онова, но той само теглото ми каза и то не знам доколко го е измерил правилно, защото излезе точно два пъти по-ниско от това на предишното ми бебе в същата г.с. и аз много се шашнах.
Така че чакам с нетърпение ФМ да разбера всичко, което ме интересува Simple Smile

# 604
Ами май е последната. Моята предишна беше на 07.05 и сега съм другия месец.

# 605
Чета ви с удоволствие, но просто на мен ми е по-удобна темата във фейса  Blush

# 606
  • София
Здравейте и от мен, момичета.  Hug Hug Hug И аз скоро не съм се включвала.

Румка, наистина не е нужно да ходиш лично до Токуда. Просто по телефона трябва повече търпение. Опитай пак и дано да се свържеш. Иначе наистина вероятно ще можеш чак за август да запазиш час. Аз на 12 юни си запазих при Илиев първия възможен, който беше за 30 юли.  Дано детенцето оздравее бързо и настроението се подобри. И ние бяхме малко болни цялото семейство преди 2 седмици и беше много сриващо за настроението Hug

Женчето и ние ще ходим към Приморско в събота или неделя за около седмица Simple Smile Но ние нощуваме не точно там, а в едно село на 10 км. Може да се засечем някъде по плажа. Ние обикновено ходим на Перла. Ще се оглеждам за коремче и малко момиченце. И ние ще изглеждаме по същия начин Simple Smile  Hug

# 607
и аз ви чета с удоволствие,но е трудно да се следят темите тук във форума,но фейсбук групата явно не е за всички newsm78

# 608
  • Драгоман

Румка, наистина не е нужно да ходиш лично до Токуда. Просто по телефона трябва повече търпение. Опитай пак и дано да се свържеш. Иначе наистина вероятно ще можеш чак за август да запазиш час. Аз на 12 юни си запазих при Илиев първия възможен, който беше за 30 юли.  Дано детенцето оздравее бързо и настроението се подобри. И ние бяхме малко болни цялото семейство преди 2 седмици и беше много сриващо за настроението Hug

Женчето и ние ще ходим към Приморско в събота или неделя за около седмица Simple Smile Но ние нощуваме не точно там, а в едно село на 10 км. Може да се засечем някъде по плажа. Ние обикновено ходим на Перла. Ще се оглеждам за коремче и малко момиченце. И ние ще изглеждаме по същия начин Simple Smile  Hug
 Ах, ще се радвам да се срещнем, пък знае ли човек... Светът е малък. Аз изобщо незнам кой плаж се казва Перла  newsm78 Знам ги като южен и северен.  newsm78 Ние ще спим някъде там в градчето. И не мисля да ходя следобед по плажове, до обяд, после спане и накрая разходка по града!  Peace

# 609
Здравейте,момичета! Да се оплача-колкото повече наближава раждането, толкова повече ме обзема страх... Чудя се дали да е нормално или секцио Confused При нормалното ме притеснява най-вече болката,да не продължи раждането много време и да се измъча много... При секциото пък ме притеснява най-вече белега,който при всеки е индивидуален и зараства за различно време(понякога чак след години) и че определено време няма да мога да вдигам тежко и в началото ще ми е трудно дори да вървя сама без нечия помощ. Абе,луда работа,няма пълно щастие!  Grinning И все пак, по-склонна засега съм към естественото, хич не искам белег... Отделно от това се чудя как ще се оправям с това малко човече, през живота си съм вдигала бебе само 2-3 пъти... Абе,ужас,мисля че ме обхваща депресия,дано не е така...  Rolling Eyes

# 610
и аз ви чета с удоволствие,но е трудно да се следят темите тук във форума,но фейсбук групата явно не е за всички newsm78

Да не е за всеки. Мен ме изключиха тъй като не съм правила достатъчно коментари и не съм споделяла лична информация...

# 611
Абе,ужас,мисля че ме обхваща депресия,дано не е така...  Rolling Eyes

Не е депресия, по-скоро страх от неизвестното, от промяната, която ще дойде в живота ти, от отговорността, която като се замислиш колко е голяма и си е направо плашещо.
Всичко това е нормално и няма да ти "мине", до самото раждане ще се чудиш какво е да имаш дете, а после просто ще разбереш  Laughing

Относно раждането и аз имам много страхове, но пък се успокоявам, че при естественото поне ако толкова много боли, можеш да поискаш епидурална упойка.
Секциото ме притеснява най-вече заради рисковете, иначе белег вече си имам, не е нищо особено, а и възстановяването ми не беше трудно. Родителите ни дойдоха само в деня на изписването, за да видят бебето и после си тръгнаха същата вечер, никой не ми е помагал, но и не помня да е имало нещо, с което да не мога да се справя.

# 612
  • София

Ах, ще се радвам да се срещнем, пък знае ли човек... Светът е малък. Аз изобщо незнам кой плаж се казва Перла  newsm78 Знам ги като южен и северен.  newsm78 Ние ще спим някъде там в градчето. И не мисля да ходя следобед по плажове, до обяд, после спане и накрая разходка по града!  Peace

И ние най-много до 12 мислим да оставаме. После ще се прибираме за хранене и сън и някои от вечерите ще се разхождаме в града. Перла е една бяла резиденция, която се вижда от северния плаж, а плажът до нея е продължението на северния плаж, но ние понеже всяка сутрин си пътуваме с кола и затова ходим направо там. Не пречи обаче да спрем до северния плаж и да сме там някои от дните. Може ако не успеем да се видим на плажа, да се разберем и някоя вечер за разходка из града с малките Simple Smile ще продължа на лични Simple Smile  Hug

# 613
  • София
Да, секциото не е толкова страшно и възстановяването е бързо. До дни след операцията можеш да си правиш всичко сама и съвсем нормално да се грижиш за бебето си, а със спорт отново можеш да се занимаваш след 45 дни. Няма никакъв проблем зимата да отидеш да караш ски например Simple Smile
И все пак ако има възможност бих родила сега нормално. Всички мои приятелки с нормално раждане (не са много) казват, че след като се роди бебето си стават почти веднага и до няколко часа вече нищо не ги боли. На мен лично при секциото ми повлия най-стресиращо обстановката - ти присъстваш и си в съзнание по време на собственото ти рязане, чуваш си пулса, апаратурата, какво си говорят лекарите, усещаш как ти вливат разни неща (аз усещах от всичките системи как ръката леко ми изстива). Но всичко минава и се забравят усещанията а само си спомняш, че е било неприятно, но нищо повече. А това, което най-много ме притеснява от повторно секцио е броят рязания. Все пак тези рязания, ако са много, водят до повече рискове при следваща бременност, особено ако плацентата е върху тях.

# 614
  • София
При мен има вероятност да се наложи секцио и точно от това най-много ме е страх - как ще реагира психиката ми на присъствието на собственото ми рязане, няма ли да изпадна в паника и да превъртя  Crazy Даже не ме е страх толкова от възстановителния период, колкото от самото провеждане на операцията. Аз имам едно нормално раждане, не е толкова мигновено възстановяването, но си е бързо, да. Предполагам няма го усещането, че си вътрешно разрязан, раните са външни.

Общи условия

Активация на акаунт