ОКТОМВРИйското мъниче поздравява мама с първото ритниче - еп.6

• 28 224
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Еос там е супер ние миналата година бяхме там но в друго селце има страхотни заливчета, аз се чудя за Вурвуру.... Rolling Eyes ще видя какви оферти ще излязат

ние с ММ сме сами ...няма кои да ни помага, така че все някак ще се нагласим ...няма как  Peace

# 466
Моята девойка е на предучилищна подготовка в училище и съм много доволна. Това с уговорката, че има кой да я гледа защото в противен случай нямаше да избирам. Сутрин започват в 08.00 и са до към 14.00, но ние я взимаме към 13.00. Имат едно хранене в стола, някаква закуска и едно, каквото всеки родител е приготвил. Учат по 2 часа максимум, а през другото време игра, рисуване и все приятни занимания. Но определено виждам прогрес по отношение на знанията по писане и смятане. Някакси не се натоварват прекалено е са им грабнали вниманието с тези балансирани занимания.
Гърция- ние ходич всяка година около годишнината от сватбата. Предимно на Касандра, като сме били в повечето селца вече, а веднъж посетихме и Олипийската ривиера, с. Олимпиаки акти, в близост до Катерини Паралия и много ни хареса също. Тази година запазихме от западната страна на Касандра на Посиди. За първи път ще сме там, избрахме по препоръка на тур агента защото ще сме с малката. Било спокойно, много чисто, пък и хотела хубав, та ще видим Simple Smile

# 467
Здравейте, мами. Ние от няколко години ходим на Тасос. И определено предпочитам Гърция за почивка, но много се чудя сега...там, където ходим медицински център няма, то до единствената аптека едвам се стига! Пък си ме е шубе на съвсем диво да отидем  newsm78  освен нещо по-населено. Мойто доки ми каза на слънце след 5, водата, ако е много спокойна влизане, за да не предизвика контракции. Като цяло доста се чудя за самото море има ли смисъл да отида и само да се крия от слънцето  Thinking
Вие имате ли си апетит? Аз от няколко дни нямам,мога на един лек обяд да карам цял ден  Sick

# 468
  • София
Аз също се притеснявам за пътуването, в съседното по голямо селце до Никити има голям мед. Център - специално питах в хотелчето, в което ще отседнем. Идната седмица ще ходя да си подам документи за европейска здравна карта, дано не се налага да я ползвам де..
Пипи, за плажувамето- аз обикновено съм под чадъра, но определено тази година ще почиваме по обяд, ще плажуваме сутрин до 12 и следобяд след 16. Ще сме с наши приятели с малко дете и вероятно и теще са с такъв график:)

# 469
Добро утро дами,
Минавам да ви почерпя /макар инвиртуално/ по случай Ден ден  Whistling
 smile3510 newsm24
Пожелавм си усмихнат и слънчев ден.  Hug

# 470
Здравейте! Да дам и аз малко отчет.Живеем до морето...но то никога не ми е било страст и мисля тази година да пропусна плуването.Планините са нашата любов,но и с тях няма да рискувам след всичко , което преживях.После ще наваксваме...Това лято ще го прекарам главно в легнало положение. Добре, че детенцето ми е голямо и разбира цялата ситуация и не мънка за почивка! Даже тези дни пуска прахосмукачка...нищо че след него мъжо минава наново.
 За грижите с бебо се моля да е здраво само , другото са бели кахъри.Сега осъзнавам, че го раздавам по- лежерно от преди 8 години.Доста грешки и излишни истерии ще поправяме с това бебе Heart Eyes
Гледачи имам 2 баби и една прабаба на 88 , която още ми е помощ голяма за сина ми. Само да са ми живи и здрави всички и да се радват на още едно внуче.Лек и слънчев ден на всички! Hug

# 471
Здравейте момичета!

Хубава темичка сте захванали - за почивките  sun sun Ние в началото на юни сме в Барселона, и после пак през юни мислим да направим и една Гърция, преди да е станало много горещо  sweating Нямам търпение вече да дойде юни  Heart Eyes

Иначе, аз пак кашлям  Crossing Arms Сега пък не знам от къде го прихванах  ooooh! Дано отмине скоро  Peace

Чакам с нетърпение сряда - тогава съм на ФМ в Света Петка при др. Стратиева  Peace

Дудинка, честит рожден ден! Много здраве, спокойствие и хубави моменти и разбира се здраво бебче на есен  hbday baloni baloni

# 472
Аз честно казани ,доста се притеснявам как ще се справя.Попринцип имаме 3 баби  (едната е прабаба),но дефакто никой не ми помага (а аз май и нямам желание ) ММ работи най-често 6 дни в седмицата,та лошо ми се пише  Embarassed
За почивките,още нищо не сме планирали,но мисля да отскочим до морето,че миналото лято не успяхми и още ме е яд .

# 473
Дудинка, ЧеРеДе! Здрава  и щастлива да си  party023  Gift newsm67!
Да ви питам, вие от къде ще купувате дрешки за бебетата - ританки, бодита и т.н.? Вчера купувахме на баткото от H&M и разгледах бебешките, но скъпи ми се сториха и не много практични. Преди поръчвах от UK - mothercare и marks&spencer, но лирата е почти 3.00 лв и не е изгодно вече. Иначе от mothercare си харесах одеалца и пелени за завиване. Имам от баткото някои неща, но ми се иска като начало поне бебето да има чисто нови дрехи и одеалца. Има една марка, която харесвам и много съм купувала Ellepi, много нежен памук и има по-тънички бодита и ватирани. Имат и страхотни ританки. Преди ги продаваха в един магазин Baby planet. Аз още нищо не съм купувала, но вече искам да се ориентирам.
Относно секса- откакто съм бременна нямам никакво желание. В началото не бях човек и дума не можеше да става, после имах леко отлепване, сега само се разминаваме. Като цяло не ми се ще, а мъжът е много нервен вече. Не смее да ми каже нещо, но аз си го познавам. Много е внимателен. Като ми беше лошо и не можех да готвя и му се извинявах все (свекърва ми не се справя много добре), той ми казваше "нищо, ти да си добре, ще започнеш да готвиш, не се притеснявай..., оправям се", но един ден ми каза "Може ли както си лежиш на дивана и само да ми казваш какво да правя и да ме научиш да готвя....?" А аз не понасях абсолютно никаква миризма. Така научих детето да яде кренвирши, печени с кашкавал Grinning. Купуваме едни немски от Lidl и са доста добри. Всяка вечер с различна салата, за разнообразие ако свекървата случайно е уцелила някоя манджа. Сега като отидем някъде в ресторант и той си поръчва кренвирш с кашкавал и аз потъвам от срам  Joy. Отвлякох се малко....
Ще ви следя и днес. Хубав ден на всички   bouquet!

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 10:27 от Michael@

# 474
  • В къщурката на хълма на феите
с дрехите смятам да процедирам като първия път от 0 до 6 месеца да разчитам на приятелки и от там нататък да купувам дрешки .. иначе най-често купувам от H&M, понеже дрехите им са качествени /или поне 95% от тях/ и много често имат промоции /от сорта на купи 3 на цената 2, което относно бодита, клинчета, ританки и т.н. мноого изгодно излиза/ .. за почивка изобщо няма да мисля, понеже с мъжа ми си пазим отпуските за други цели .. и като цяло се надявам, ако не тази, то поне следващата година да видим и ние почивка, ама не разчитам много, че обикновено при мен все така се случва, че като планирам нещо, то се разпада с гръм и трясък и просто вече избягвам да го правя Mr. Green

уфф тва смотано време направоооооо Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 475
  • Пловдив
Добро утро момичета. Да ви кажа, аз от рано започнах да усещам бебчето макар, че ми е първа бременност. Сега вече съм в 18г.с. и определено с всеки ден се усеща все по ясно и многократно. Корема си ми пролича през 17г.с. все още е малък и само близките знаят. За почивките и аз да се включа. Ние се чудим за море, от една страна много ми се ходи и не сме пропускали година, но сега се чудя какво да правя като отидем. Аз съм такъв тип човек, че не мога да стоя много дълго на едно място. Определено ще ми омръзне на 2рия ден, но пък от друга страна мисля повече за почивка сред природа. Чистият въздух определено ще ми дойде много тонизиращо и за Август месец ще е идеално. В сряда съм на ФМ и ме обзема едно голямо вълнение. Нямам търпение вече и нон стоп само за това мисля. Пожелавам успех на всички предстоящи прегледи.  Kissing Heart

# 476
  • Сливен
Аз пък ви се чудя на чуденето - как ще се справите? - ами като всяка друга българка. Ние  около нас имаме една баба и един дядо, все още в активна възраст, работят си. Та позволявам си веднъж в месеца да ги ангажирам за по няколко часа. Смятам, че след като съм преценила, че ще имам деца грижата за тях ще е наша, на мен и ММ. Чудя се на жени, които след раждането държат вкъщи поне една баба месеци наред, мен това би ме изнервило. Имам някакъв страшен майчински инстинкт, не мога в първите месеци на бебето си да търпя някой друг да се грижи за него, дори ММ. Не казвам, че съм права, но не мога да стоя и да си спя аз в едната стая, а някоя баба в другата да го дундурка. В момента моите притеснения са свързани с бъдещата кака - опасен инат е, иска цялото внимание за себе си. Съжалявам ако на някой му се сторят груби моите думи, представете си обаче ситуацията, в която бях и все още съм, когато родих второто си дете баткото беше първокласник, аз І-ви курс  редовно обучение в друг град, таткото и той студент, след първата година се върнах и на работа, успявах да ходя и на зумба и да спортувам по 40-50мин. до 1,5ч. дневно и никога не се зачудих как ще се справя и сега не се чудя. Решение винаги има.
За дрехите - първоначално ще ползвам каквото имам, ще взема един комплект за изписването и това е. От сега предупреждавам да не се купуват (за подарък от близките ми) чаршафи, одеяла и др. подобни, защото вече нямам къде да ги слагам.

# 477
Suzy10, честито  Heart Eyes! Това са прекрасни моменти.
mecani, и аз разчитам на приятелки. Дори мисля да направя бебешко парти. Но обичам и аз да купя нещо. Сега гледам на сайта на H&M, харесват ми бодитата с предно закопчаване, но всяко излиза по 10 лв. Промоцията 3 за 2 е супер, възползвам се от нея за сина ми, но за бебешките не я видях. Мъжът ми ме дърпаше все да тръгваме.
roxanna, то и аз съм един инат, докато се науча да позволявам някой да ми помага. Сега по-скоро се притеснявам за голямото, но и за другите неща, признавам си. Чаршафи и аз имам много от баткото, някои почти нови. Само една малка олекотена завивка си харесах на nef nef, още една ще дойде от баткото, че ще му сменям на него комплектите.

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 10:45 от Michael@

# 478
  • Пловдив
roxanna подкрепям мнението ти. Аз определено повече се притеснявам бабите и дядовците да не вземат да ми се бъркат прекалено много, как да си гледам детето. Хич няма да ми се ще да се изпокараме. Пък и като гледам от сега не са хора който няма да си кажат мнението по дадена тема, но дано е в границите на нормалното. И от сега ще трябва направо да си им кажа какво не обичам  Laughing

# 479
Дудинка, честит рожден ден! Да си жива и здрава, много щастлива и обичана!  newsm59 newsm38 Tada

И на мен има кой да ми помага, стига да поискам помощ. Никой не ми се натрапва обаче. Ние живеем отделно, за сега не съм ангажирала никой с нищо. Сама си готвя, сама си чистя, дори и с пролетното почистване се справих сама. И мъжа си не ангажирам дори, викам го само ако има да вдигне нещо тежко.
В началото и на мен ми се гадеше, но някои явно по-тежко са го изживели...
Една комшийка скоро роди (второто си дете) и нейната майка ходи всеки ден да й готви. Аз съм бременна с първото си дете и не знам как ще се справям, но толкова ли няма да имаме време та едно ядене да сготвим  Rolling Eyes

Подкрепям Роксана! Когато има желание, има и начин. Другото са оправдания  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт