Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава, че плацентата е 'предна'?
Как да се справя с киселини по време на бременност?
Как мога да проверя дали болничният ми е вписан в НОИ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава, че плацентата е 'предна'?
-
Как да се справя с киселини по време на бременност?
За справяне с киселини по време на бременност може да опитате смес от сода за хляб и лимонов сок в чаша вода. Освен това, сиропът Гавискон също може да помогне. Важно е обаче да се консултирате с лекар, преди да приемате каквито и да било лекарства или добавки, за да сте сигурни, че са подходящи за вас по време на бременност.
-
Как мога да проверя дали болничният ми е вписан в НОИ?
Можете да проверите дали вашият болничен е вписан в Националния осигурителен институт (НОИ) чрез техните електронни услуги на уебсайта им. Трябва да въведете своето ЕГН и ПИК код, за да получите справка за подадените болнични листове. Освен това можете да проверите изплатените болнични чрез друга справка, като използвате същите данни.
-
Какво е ПИК код и как да го получа?
-
Как мога да преодолея страховете си по време на бременност?

. Колегите обаче не знаят, освен тези в стаята, но имахме служебно пътуване извън страната тъкмо като влизах в 4ия, та реших, че не е лошо да им кажа
. Май никой не е е забелязал,макар че според мен ми личи, но пък днес и една акушерка ме питаше за потвърждение, дали съм бременна като ми търсеше резултати, та знам ли 
, аз не, че съм избрала екип де, но поне съм свела избора до 3ма хахах. Отворените врати не са никак лоша идея, трябва да проуча кога има като ходя. Ако не се лъжа (понеже ви чета, ама не всичко успявам да запомня) с теб май сме в един и също ден в Марков за 2ра ФМ
...
и ти ли си тогава?ако е така супер, ще се видим. Въпроси ще изникнат със сигурност за Майчин дом
Тук опитните мами ще помагат

!
Моята майка се кълнеше, че съм положителна, така знаела. Докато сестра ми не трябваше да ражда със секцио заради плацента превия, а тя е А- и поискаха двама евентуални кръводарители да чакат в коридора на къс пас, недай си боже се наложи кръв. Та реших аз , пуснах кръвна група и излезна отрицателна. Ама стоях вътре при лаборантката и като видях как правят теста паднах! В едни пластмасови ванички, малко прилича на онова пластмасовото за детските боички. Капе различни течности в тях и после от кръвта и там според реакцията каква група си и плюс или минус. Ама ако обърка някоя течност и се сдобиваш с друга кръвна група. Допотопна работа ми се видя де. Майка ми нееее ти си плюс. Та правих пак, че да миряса. Че може преди години , ако е било пак по тоя начин, някоя лелка да е объркала нещо....