АПРИЛЧЕТО за плаж се стяга и към Слънчо се протяга :)

• 65 509
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Ех, как не се сетих да му дам и аз тройката тази сутрин.  ooooh!
Olech_ka, Dao, по колко хапченца давате на ден?
Той имаше сополи и така го изпратихме на яслата. Дано не се усложни.
Иначе им се обадих и казах, че е със сополи и те казаха да го водя, че там ще го следят.
Последните две сутрини не плаче и даже сам подава ръце да го гушнат  Shocked. Днес е 7-ми ден на ясла.

Olech_ka, браво, че и на вас ви е минало без АБ.

Аз давах само 1, понеже вече не беше съвсем начало (докато поразуча нещата...) и  тъй като пиеше и други имуностимуланти. В листовката пише по 2 в началото и после по 1.
За сополки мамите препоръчват Цинабсин (но нямам опит).
Лекарката (не ЛЛ, която предпочита АБ) ни препоръча Умкалор, ако тръгне нещо да се разболява. Много го хвалеше.

# 466
  • София
В началото започвам с Номер 3, след това комбинация от 4 и 8, когато сополките се сгъстят и състоянието се стабилизира. Давах по 1 хапченце само и то за по ден-два. Разтварям го във вода и давам периодически да отпива от нея. За себе си също съм взимала еднократно с почти мигновен ефект. За хремата ползвах какпки за очи Тобрекс (по съвет на свекърва ми, която е джипи) - срещу инфекции и пресушаване, както и Куикс - това също е морска вода, но е с по-нежна струя от Стеримара.

# 467
В началото започвам с Номер 3, след това комбинация от 4 и 8, когато сополките се сгъстят и състоянието се стабилизира. Давах по 1 хапченце само и то за по ден-два. Разтварям го във вода и давам периодически да отпива от нея. За себе си също съм взимала еднократно с почти мигновен ефект. За хремата ползвах какпки за очи Тобрекс (по съвет на свекърва ми, която е джипи) - срещу инфекции и пресушаване, както и Куикс - това също е морска вода, но е с по-нежна струя от Стеримара.

Да, и аз Куикса много го харесвам. Номер 4 и 8 дали се дават, ако няма сополи? Само вирус с температура и гърло, например?

# 468
  • София
Да, но те вече се дават, когато има ясно изразена клинична картина.

# 469
  • elhovo
Здравейте,мамчета!
малко се изгубих от хоризонта но с Деси сме при мама и тати понеже сме в ремонт....чистене,чистене и пак чистене....
та да се похвалим- вече си имаме 16 зъбчета...пълен състав...и това точно преди да направим годинка и половина...преди това бяхме с Т 3 дни ....изпихме доста сиропчета но се оправихме бързо...като ни изби последното зъбче Simple Smile иначе за Т давам нурофен и хексалгин.дано не получим подарък сополи че времето е доста променливо.иначе е добре!говорим повече на бебешки отколкото да казваме нещо смислено;памперс слагам единствено когато спи след обяд и вечерта;имаме понякога и мокри гащички де защото забравяме да кажем когато се заплеснем в играта....но ще свикне..цяла зима ще се усъвършенстваме...така ще е!да са добре всички дечица...! След ДК в началото на месеца Деси тежеше 12кг.и беше 81см.Ваксина за година и 4 месеца няма да бием...педито каза че са ги премахнали...поне тук в Елхово е така....вие ще кажете как е при вас!
доста и поспиваме сутрините ...сменихме часа на следобедния сън независимо дали ще е станала в 8 и 30,9 и 30 или 10 и 30 защото и това се случва доста честичко...но като цяло се будим след 9 до 9 и 30 и заспиваме към 2....а вечерта в 11 със зор н
понякога....не и се спи....
А сега да спинкам вече ....усмихнат  и слънчев утрешен ден....

# 470
Ние вчера сложихме последната ваксина. При нас нищо не са премахнали  newsm78 Ходи вече 4-та седмица на ясла и все още я взимам на обяд , такава е практиката в нашата ясла , което не е правилно за мен ,така мисля че ще свикне да я взимам винаги на обяд , но все ще свикне . Там отказва да яде , не че у нас много яде , ама пак е нещо.
За шуслеровите соли се пият в комбинация  , има много информация в нета , във фейсбук страницата също може да питате за точните номера , аз успях и книгата да разгледам . Няма как да се запомнят кога кои комбинации , защото примерно при бистър сопол са едни номера , при гъсти секрети други номера. Аз ще ги давам за сега , програмата за имунната система . Дано поне помогнат , ако се разболее да протече по - леко настинката

# 471
Да, и ние си сложихме последния прием на Пентаксим. Да не би да има недостиг при вас? Както разбрах мъниците са им спрели 6-валентната, заради много странични реакции, и им слагат и на тях Пентаксим. Да не би това да е довело до липси на ваксината?

# 472
  • София
аз пак с проблем със спането, не мога да се споразумея с него и това си е...
до миналата седмица бях решила, че сме стигнали до консенсус, ама не....  ooooh!
преди слагам го в креватчето към 13ч. и вечер към 21:30ч., три пъти замъцам аъаъааъ(не мога да пея  Rolling Eyes)  и заспиваше. на обед час и половина, два... нощем се събуди 2/3 за биберон и всичко е ток и жица, обаче последната седмица иска да ми стопи лагерите...
по половин час ъъъъъъкам и тананикам.... заспива с триста мъки. не се върти, не му е топло, неудобно или каквото и друго да било. 30 мин, гледа в една точка и мига и не може да си затвори очите. опитвах да му ги затворя, не се получава, по тъмно няма накъде, а и преди не му пречеше.
не мога да се науча да пея... през деня започна да спи по 3 часа  Shocked даже понякога и повече ...
нощем се събужда веднъж и иска да лягам до него. два пъти се случи да не се събужда до сутринта, което обикновено е до 8:30/9ч. единствената промяна е, че не сме по цял ден навън. при нас ли е проблема се чудя или пак сме в бебешка криза   #Cussing out

# 473
Приспиването и при нас е голям проблем. Понякога вечер по 2 часа  Shocked Върти се, иска да игрем, после в еднаточка гледа и няма заспиване. 0.20 евентуално някъде... Явно е бебешки пубертет. Смяната на памперса, обличането и всичко останало е малък спектакъл...

# 474
Ние заспиваме с гледане на анимация. И Дани обичайно спи по 3-3,5ч през деня, но и през нощта си спи ОК (събужда се веднъж да яде АМ и макс 1-2 пъти по някакви други неясни причини, но си намира биберона и заспива веднага). Като цяло през деня спи много по-спокойно, в сравнение с нощта. Вчера, обаче, като се събуди да хапне, не можа да заспи веднага и поне около час 'гледахме' ТВ Sad Дано не се повтори и днес. Такова чудо 'да не се събуди нито веднъж и да спи спокойно през цялата нощ' още не ни се е случвало :Д

# 475
Аз да питам майчетата на "бебчета" дето още ползват биберони - кога и как ще ги отучваме?
Дани си търсеше бибата само на заспиване, но откакто преживя стреса "ясла" и започна и през деня. Преди като му я поискам и сам я дава, а сега стиска със зъби и не я пуска. Омръзна ми разни лели и баби да подмятат, че бил голям, пък бил с беберон  ooooh! Уж се опитвам да ги игнорирам, ама.... и аз искам вече да я махаме.

# 476
Feride,и ние сме така. До скоро я търсеше само при заспиване,от около 2 седмици ,се сеща сам за нея и през деня и почва да пищи "биби,биби,бибииииии". Понякога почва чак да реве за нея. От кърменето май по-лесно се отказахме,но с биберона мисля,че ще видим зор.

# 477
Ние я ползвахме само за приспиване, но после имахме период от около 3 седмици с активно зъбоникнене +разболяване и почна да си я иска и през деня. Сега, текущата седмица пак му я давам само за приспиване и през нощта сам си я слага, ако се събужда. Естественно, през деня я крия, за да не я иска.
Аз изчаквам да му изникнат кучешките и после ще съм по-настоятелна с премахването.

# 478
И аз се опитвам да махна биберона. От месец насам, само на заспиване му го давам, през деня го крия и дори не се споменава думата "биба", че се сеща и почва да си я иска. Пробвах на няколко пъти да го сложа да спи без биберон, но се оказа "мисията невъзможна". Даже нощем като се пробуди и си я търси и ако не му я дам настава пълен АД  #Crazy

Но мисля скоро да се заредя с търпение и нерви да го отучвам...мисля, че ще е доста побъркващо...ама няма начин, верно сме си големи вече.

# 479
  • София
Сашко от месеци е с биберон само за заспиване. Стои му под възглавницата. Сутрин сам си я оставя и вечер си я търси и намира съответно там Simple Smile не я иска през останалото време, явно е разбрал, че не напуска пределите на кревата  Mr. Green
за натам ще мислим, ще я срежа някой ден, ама да започне да разбира малко повече

Общи условия

Активация на акаунт