АПРИЛЧЕТО за плаж се стяга и към Слънчо се протяга :)

• 65 205
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Фериде, разминахте ли се със сополките?

# 481
  • elhovo
Хайде и ние в петък сложихме последната ваксина- пентаксин.може би сме имали недостиг....не знам.не е вдигнала Т,не се криви,добре я понесе!
ние  сме без буба откакто сме се родили и съм си много добре така.вечерно време не ми се буди изобщо но ние заспиваме към 23:00 ч.или 10мин.по рано.след обяд си спинка около 2ч.много рядко до 2ч.и половина.започваме повече да бърборим...но сложно ще свикнем без памперс.държа я по цял ден без памперс и казва за това време примерно 3пъти само.постоянно трябва аз да я слагам на гърнето.иначе като свършим работата всички трябва да правим браво защото е направила тишшш.Winkдано по бързо да започне да казва почти винаги че иначе....трудна работа ....
лек ден на всички!!!

# 482
Фериде, разминахте ли се със сополките?
Не, още ги влачим, но не текат така както първите два дни.
Друго обаче няма и продължава да си ходи на ясла.
Като се сетя давам и шуслерова сол номер 3.

Gergana Kyu4ukova, и нашият си вика "браво" като свърши работа на гърнето. Казва обаче рядко и то само за голямата нужда. Носи си гърнето и вика "седне".

# 483
Ние сме си още с бибата. Само навън е без. Вкъщи си я взима когато иска. За заспиване задължително. Изобщо не ме интересува кой какво говори, те и повечето не смеят пред мен нищо да кажат.
И ние си влачим едни сополи от яслата вече 3-4 дни.
Фериде как му се отразява яслата? Аз още не мога да преценя, весел е като го взимам, но като не може да си каже...

# 484
Вчера тъкмо питах за сополи и ето вчера вечерта и на Дани му текна. Уж съвем малко, но много зле спа - не може да ги преглътне, събужда се и се разревава и става река от сополи и почва да се дави. Днес му сложих капки Грип стоп и сега спи спокойно, но вече е с температура. Тъкмо 1 седмица мина от предното ни боледуване и лепна поредния вирус, който мама, най-вероятно, донесе от работа. Татко и той се тръшна с втрус и адска хрема Sad аз се разминах на косъм с лека хрема и неразположение в течение на 2 дни. Изопринозина ме спаси.

# 485
  • София
аз хремата винаги я спирам с Цинабсин. При нас действа безотказно за сега  Praynig

# 486
Фериде как му се отразява яслата? Аз още не мога да преценя, весел е като го взимам, но като не може да си каже...
Като че ли свикна. Хареса си е едната леличка и тя като е там е спокоен - яде, спи, играе си. Сега правим опит да го свикнем и с транспорта - да го вземат и да го връщат с бусче. Но се явява проблем, че в буса са други деца и лелички.

При него тъкмо си мислех, че вече няма сополки и хайде пак.
Сложих от Низита гела тази вечер.

# 487
И ние днес сложихме последната ваксина, сега чак на 6г., много тегаво с тези ваксини  ooooh!
12.500 и 82см. С незатворена фонтанела сме още, но педиатъра ми каза, да не давам вит Д,каза "гладам, има си тенче от лятото, няма нужда" Обаче аз все пак се чудя в тези мрачни месеци, дали все пак да не му давам, поне през ден по 1капка. Към майките с дечица с незатворени фонтанели, вие давате ли?

# 488
На Дани все още не му е затворена, въпреки, че като ходихме при друг педиатър покрай вируса, тя ми каза, че Е затворена, просто не е изградена горната плоча (нещо подобно) и затова така 'изглежда'. Каза ми да давам по 1 капка Вигантол. Нашата педиатърка, пък ми каза по 2 капки да давам.
Давам му по 1 капка, а в периоди на боледуване - по 2. Не мисля, че е излишно, дори бих му двала през ден-два, ако беше затворена, че нада ли си набавя нужното количество от храната.

Ние се опитваме да преборим червеното гърло, поне е без температура този път. Само нещо не мога да се ориентирам за тези сополи (че нямам никакъв личен опит с ринити). Ако не тече носа, значи ли, че спряла хремата? Притеснявам се, да не се стичат към гърлото.. .. Как бих могла да разбера дали е така? Уж диша през носа, но и през устата малко, ама това може и да е от сливиците..

Някой с мнение?

# 489
  • София
можеш да разбереш дали е задна, ако подкашля. не знам как да го обясня, но трябва да си прочиства гърлото . иначе , ако ти дава да му го гледаш гърлото, може да има като завеса от секрети, проздрачни. надявам се да ме разбереш.

последния път за червено гърло (доста) се справихме с хомеопатия пак, тези сините опаковки на Боарон.

# 490
Отдавна не съм писала но то време не остава. И на нас педи ни каза че ваксината отпада и чак на 6г е следващата. За вирусите ние сме първи кипри  като се появи вирус обаче хомеопатия не ни помага което според мен си е заради педи която още от бебе все с АБ го лекуваше накрая обърка пиодермия с шарка и я сменихме. за бибероната при нас май няма шанс скоро да я махнем изгризва ги за седмица обикновенно та винаги купувам по 2-3 да си има резерва. гледам възглавници обсъждате мен пък друго ме инересува вашитте мъничета в кошара или на легло спят? преди 2 месеца Даниел се научи да се качва върху кошарата и я разглобихме на легло сега поне сам отива и си ляга. АМ давам само за заспиване вечер не се буди ако пък го направи никак не ни ангажира просто идва и ляга между нас. ИИИ никак не се опитва да казва за тоалетна като направи белята тогава ми казва ама той май и не ще мн да говори само мама тати папам дай елементарни неща общо взето newsm78

# 491
Мерси Аничка!

Не, не прави опити за отхрачване/прочистване на гърло. Не знам защо си го наумих, бяла чела някъде, че става задна хремата. Гърлото не мога да му видя като хората -  отваря си устата, но за кратко и като му е вътре езика, не виждам детайли навътре.

http://www.marvi.bg/homeogene-homeojen-9-pri-bolka-v-garloto-i-l … 60-tabl-5496.html - това ли имаш предвид? не намирам друго на Боарон, за гърло.

# 492
И Дани се катери в кошарата, та затова ни е със свалена преграда и 'залепена' до спалнята. И той понякога си ни идва на гости през нощта.

Напоследък протестира и не иска да говори, само кима с глава :Д

# 493
  • София
ето това е
http://apteka.framar.bg/30001647/%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D1%83% … 81-9-%D1%81%D0%BD

а иначе каза за следващия път , ако розовее само
http://apteka.framar.bg/30001458/%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%B4% … B0-9-%D1%81%D0%BD

по 5 топчета давах сутрин и вечер май, за една седмица всичко се оправи.
сега като се сетя в началото, че исках да я сменям нашата Джи пи , а сега й се радвам с тази хомеопатия Simple Smile

# 494
А, за меркуриус солубих четох някъде.. Ще го опитам.

Добре, че така почва с хомеопатия, нашата директно - АБ или Суметролим, Вит Ц, Пробитик, Калциев глюконат, Отипакс и Фенистил -за всеки случай #Crazy
Нито спомен за някакъв спрей за гърло, таблетки за смучене.. Ще я сменяам декември, но иначе е много мила, отзивчива, отговорна, ама прекалено се презастрахова.

Общи условия

Активация на акаунт