АПРИЛЧЕТО за плаж се стяга и към Слънчо се протяга :)

• 65 172
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
мами,как сте с последната четворка кътници....на някое детенце да са избили...? Ние още нямаме...

вчера видях едно ръбче, имаме кучешко зъбче  Laughing случайно го мернах, че госпожицата е леко дръпната, и не дава нищо да видя  ooooh! и с четкането изоставаме

иначе бърбори, все повече повтаря  Grinning вкарва нови думи непрекъснато, не е на ясла още  Confused с това боледуване не знам как ще стане. и с гърнето не сме напреднали, но мисля, че скоро сама ще иска  Grinning
gerryy3  Hug бързо адаптиране

към мамите на госпожици - обички сложихте ли?  Flutter

# 616
  • София
Сашко не е тръгнал на ясла още, но и мен две неща ме мъчат -
за отделянето и болестите.
Сега в една стая сам не може да стои, ако изляза до другата стая, а той се е заиграл, веднага вика мамо, обаждам се и идва при мен, и започва да ме вика да отида с него да си играем.
а давате ли имуностимуланти или с тях без тях все тая?

# 617
То и на мен не ми се даваше на ясла още, но трябва да почвам работа, че с тези пари...  Rolling Eyes

Ние по принцип не сме болнави, но сега ще видим как ще е с яслата.

Честно казано, не съм му бролила зъбите скоро.

Имуностимуланти не давам,против тях съм, гледам повече сокчета от плодове да му правя. Спанак също гледам често да давам и тн. Излизаме всеки ден навън, колкото и студено да е, дори само за 15мин. Така се справям с имунната система аз  Peace

И ние с гърнето сме до никъде, но на пролет направо му махам памперса и да видим като се напика дали ще му е комфортно.

# 618
За много години,априлски мами!
Ние имаме избили 1 кучешки и още един,който чакам всеки момент да пробие. Имуностимуланти никога не съм давала. Не съм фен на тъпченето с лекарства без причина. За мен имунната система достатъчно добре се подсилва ако даваш пресни сезонни плодове или ако детето се закали със съответните процедури за сезона. Да чукна на дърво вече почваме 10ти месец без да е боледувал,че като бебе беше подкарал страшна серия с болести.
За гърнето мога да се похваля. От 8м сме без памперс. Казва си кога иска,даже вече и нощно време ме буди. Слагам го на гърнето в полузаспало състояние и го придържам,свършва си работата и заспива. Много рядко имаме фалове с напишкани гащи.
Говори много. Вече без проблем се разбираме. Повтаря всичко,което чуе. На ден сигурно по около 5-6 нови думи влизат в речника му и ги ползва свободно

# 619
  • elhovo
към Торбеста мечка - ние сме сложили  обеците още миналата година,на 11м. сложихме медецинските и после за годинката си сложихме другите....така че наваксахме ние с това.
зъбките и е интересно да ги мием,но има и моменти когато не иска и не дава,но пък тогава се залъгваме с нещо и пак успяваме да ги измием.
без памперс сме иначе,казваме понякога че има ако и пиш,но в повечето случаи аз си я слагам на гърнето,щото иначе няма да успявам на мокри гащи сигурно, хааа Simple Smile знае какво да казва но не го прави постоянно,предаваме си чалъмчета,мързи я сякаш да казва....Деси отдавна спря да пишка на следобедния сън,дори мисля скоро да я слагам без памперс тогава,но за вечерта няма как да кажа същото...но и е нормално,малки са още,рядкост е това като при адашчето!
и мен ме е страх от болестите като тръгнат на домче,но няма как да избягаме от това,макар че аз мисля да си взема и 6м.неплатено майчинство и да я пусна чак на 3 год.направо на дом,не на ясла.
Имуностимуланти не давам,но пък си хапваме много плодове според сезона и ние.аз също съм против даването на каквито и да е лекарства безпричинно;онази седмица само и дадох осцилокопцинум,понеже аз бях хремава,а тя почна да киха,но го пресрещнахме и ни се размина.
иначе и ние си излизаме дори и само за 15мин.да е,е освен ако не вали!
Адашче,бремемността как върви,може да се каже че не остана пак?!

# 620
Адашче,мерси,че питаш за бременността. Влязох в 8ми месец,нормално върви всичко,само дето от 2 дни ме мъчат страшни киселини вечерно време. Чакаме отново момче и тези дни почнах вече да преглеждам дрешки от баткото,които ще ползвам и с бебето.

# 621
  • elhovo
Радвам се че всичко е наред с бебчо, а твоите киселини ще преминат,нали знаеш Simple Smile търпение още малко! аз така и не ги получих тея киселини,а масово всеки се оплаква от тях;то аз все едно не бях и бременна,лека бременост карах и корем нямах огромен....абе супер си беше моята бременност!Почвай да преглеждаш да дрешките че знае ли се я кога ще ви изненада точно Simple Smile и аз така от рано почнах да преглеждам нещата от сестра си...леко бременее до края....още веднъж!
усмихнат и слънчев ден на всички!!!!

# 622
Аз пък от моята бременност с камъни в жлъчката се сдобих, та още по лекари ходя и лекарства пия  Cry ще видим до къде ще я докарам, само се надявам да не е до операция.

# 623
Някой може ли да ми каже някакви билки за кашлица? Малкия от както тръгна на ясла и нон стоп кашля, да не говорим, че за един месец има 8дни посещение  Cry а беше НЕболедуващо дете.

Какви ли не сиропи пихме, почти всяка седмица сме на лекар, а и сополите му край нямат...

# 624
  • София
не знам дали сте пили Умкалор, за малкия съм много доволна, а на мен ми помага Стодал.

Бях се сетила от онези дни да питам дали сте свикнали с яслата, ама май няма за кога да свиквате щом 8 дни е ходил само

# 625
Да, направо много  тегаво тамън да започне да свиква и сега всичко наново трябва Sad а трудно свиква.

Умкалор му давам, преди 2-3 седмици беше пил Стодал, после наново като се разболя някакъв друг, който не помогна и сега сме на трети.Не че е много зле, но нощем кашля от време на време, явно от сополите.

Другата седмица мисля да го пускам на ясла и ако пак ходи 5дни и се разболее ще превъртя  #Cussing out

А вие ходите ли на ясла?

# 626
  • София
поради куп причини и обстоятелства ни се забави тръгването, но живот и здраве от понеделник потегля. аз започнах имуностимулатори, не искам да го тъпча много , но с мм решихме по-добре сега. нали и сезон на грипове и прочее, не става и другия вариант, трябва да ходя на работа.

# 627
Сиропи и имуностимуланти не съм давала. Боледуваше през една седмица, от октомври ходи на ясла. Последният месец изкара 3 седмици без да е боледувал. Аз му правя редовно инхалации и промивам нослето с физиологичен разтвор. Оправя се за 3-4 дни.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 20:22 от Zireael

# 628
И той преди се оправяше за 3-4дни, но сега не знам какво му стана. Лош период тръгна на ясла за първи път , началото на Януари. Ходи 5 дни, после болен поне 7(не помня вече). После ходи 3 и още не може напълно да се оправи  Cry

Някой ползвал ли е ДРОСЕРА 9 СН BOIRON MONO или БРИОНИА 9 СН?

# 629
Аз точно заради тези боледувания като тръгнат на ясла и съм решила да го отложем за есента,че поне бебето да е поотрасло. Хич не искам болно двугодишно в комплект с болно бебе на няколко месеца. Веднъж вече лежах с Калоян на няма и 2 месеца в болница,иска ми се да сведадо минимум такива възможности за малкото човече

Общи условия

Активация на акаунт