Детето ми не желае други хора освен мен и баща си

• 17 201
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
И моят малчо беше от същата порода  Crazy - ревлив и с характер. Щом е решил, че ще реве, си ревеше продължително и настоятелно. Искаше само при мен или баща си и не търпеше някой да го закача и тормози. В този период просто не съм го мъчила да стои при други. Заявявах на бабите, че ще трябва да изчакат и да не го закачат и ако изобщо не е на кеф го гледат само от страни. Случвало се е да отидем и до 1 час да си тръгнем, тъй като не спира да реве. Еми чувствителен си е и това е. Този период отмина като тръгна на ясла - на 1 год и 10 месеца. До тогава си реше от всички и не искаше да го закачат много.
Не го мъчи детенцето. То си знае най-добре Wink. Според мен тези дечица са си по-чувствителни и това е. Моят и сега си реве честичко - за щяло и нещяло, ама вече съм му свикнала Simple Smile. Не го насилвам, ама вече не му се и връзвам толкова.
Търпение просто! Ще мине и това!

# 31
И аз не се връзвам на диагнози, защото все пак си знам детето малко или много.Просто понякога успяват да ме подразнят.Когато сам реши, тогава ще поиска при други хора, дотогава с баща му ще се редуваме да се отменяме един друг  Simple Smile .

# 32
То пък какъв зор малко бебе да го вземат чужди хора.Нито е хигиенично ,нито е толкова забавно.
Да не говорим за болестите и как от един херпес на някой възрастен ще хване варицела.И да не реве си има някаква дистанция.И за жени и за мъже и за по-големи деца.

# 33
Аз освен моите си деца чужди никога не съм гушкала, целувала, дори закачала. Не разбирам как хората толкова се интересуват от чуждите деца, мен моите са ми предостатъчни във всяко едно отношение.

# 34
Моят син е на 1г. и 8 м. и също не харесва чужди хора. Особено жени, предполагам защото те са по емоционални, започват да се струпват около него и искат да го пипнат, а той не желае такъв контакт. Твоето детенце е още малко и не виждам за каква социализация говориш. Щом не харесва да го обикалят и да го закачат ти трябва да се съобразяваш с детето си , а не с околните. Синът ми се разревава всеки път , когато се спра на улицата с някой познат и никога не съм си мислила, че нещо не му е наред. Интересното е , че преди седмица, като се разхождахме с ММ и детето срещнахме братовчед ми и жена му. Той не ги е виждал от бебе и няма начин да ги помни, но не се разсърди и не плака, като се спряхме да говорим с тях. Явно си има предпочитания детето, едни хора му харесват, а други не.

# 35
Не знам и аз ще се побъркам, усещам че започвам да страня от всички хора дали в парка, дали роднини, защото всеки като го чуе и изскачат куп диагнози, нищо му няма физически, защото докато е с мен или баща му никога не се държи така. Моля ви, някой ако се е сблъсквал с подобен проблем, не знам дали е  и проблем, нека сподели мнението си.

Ами аз! Не искам да те плаша, но дъщеря ми е на 5 и половина и все още трудно контактува и не обича да общува много с непознати хора. Хич да не ти пука какво мислят останалите - ако това продължи, ще почнеш да получаваш и редовно съвети как трябва да го водиш по често хора - все едно той човек не е виждал, да го оставяш да се нареве и други подобни - да се бил пречупел! Ами просто не става така - поне при нас не стана - има по-емоционални, по-страхливи и по-притеснителни деца - те не обичат да се център на внимание, нито да бъдат мачкани, целувани и т.н. от чужди хора. Приеми го като част от характера и от особеностите на детето - прави каквото интуицията те съветва и каквото виждаш, че е добре за детето. Няма нужда да му причиняваш неприятни за него изживявания, само защото другите деца така правели и това е нормално. Да, много е неприятно да се съобразяваш къде ще ходиш с детето, как ще се чувства то, да правиш забележка на приятели и роднини, ако виждаш, че прекаляват, но комфорта на детето все пак е най-важен. Нещата се нормализират постепенно - с времето стават по-отворени и любопитни към света и добиват увереност, но не става толкова бързо, колкото ни се иска - може при вас нещата може да не се проточат чак толкова, колкото при нас, но дори и да е така - настрой се, че няма нищо лошо в това детето да е по затворено и не робувай на чуждо мнение.

# 36
Здрвейте !имам проблем,бебка е на три месеца,от както започна да се взира във всичко, се шашка ,укокорва очи когато влезем в магазин или другаде но това предполагам е нормално все пак тепърва опознава света...лошото е че започна да плаче от майка ми.март месец почина дядо ми и майка ми в момента живее при баба за да я гледа но и преди да почине дядо беше при тях за да им помага и си ходихме в тях хем с майка хем с тях да се виждаме,ходихме и след като дядо почина ,били сме много хора там ,сестрите му братята на дядо,братовчедките вуйчовци вуйни но никога не е плакала от многото хора,след 40тия ден от смърта на дядо който беше на 3 май отидем ли там се започва неистов рев до задавяне почервеняване  а по принцип е много спокойно бебе и за първи път видях подобен рев от нея,не се успокои от нищо вземах я люшках я събличах обличах каквото не се сетих това не направих,накрая я сложих в количката и в момента в който излязохме се успокои,пробвах още два пъти да ходя там но все така,първото което ми дойде на ум е да прекадим да пръскаме със светена вода,пак се разтройваше но успявах да я овладея като я взема,в ръцете на брат ми постоя малко но майками посегне ли към нея почва да реве истерично,ходихме при свекърва ми не прави така,тя идва в нас и пак нищо,моля ви дайте съвет защо може да се случва това и какво да правя,само да споделя майка ми няма възможност да идва в нас от както дядо го няма понеже баба ми неможе да се обслужва сама а няма кой да я смени с грижите за нея

# 37
Прочети темата от начало, че да не преписваме същите съвети.

До дете си е, почти нищо не можеш да направиш. Търпение и съобразяване с детето.

# 38
От толкова много рода все някой ще гледа бабата за час-два ,а майка ти ще излезе пред къщата или около нея някъде да види детето.
Поне за начало,а после ще чакаш да му мине..

# 39
Тя родата е много но бяхме всички там заради погребението на дядо ми ,хората не живеят в нашия град и поради тази причина няма кой да отменя майка ми

# 40
Бебчето ти е само на 3 месеца. Не му е нужна основателна причина, за да плаче на чуждо място или в друг човек. Днес плаче, след 5 дена може да не плаче. Детето усеща и познава теб. Не знае коя е баба му, кой му е вуйчо и т.н. Да, неприятно е когато плачат в близки хора, но това е положението. Ще се съобразяваш с детето. Ясно, че ситуацията е деликатна, но бебето това не го разбира. Няма да я водиш там, където не се чувства добре. Няма обяснение защо видиш ли в свекървата не плачела. Еми може пък и от нея да заплаче, бебе е, не може да си каже какво му е.
Вчера близки приятели ни бяха на гости, детето им е на 10 месеца. Рева, хленчи, мръщи се. Изведохме я, наспа се и после цял следобед се смя, пълзя, игра с играчките на дъщеря ми. Ще кажеш, че е друго дете. При бебета и малки деца не можеш да очакваш някакво постоянство в поведението.
Съболезнования за загубата ви.

# 41
Благодря... наистина е неприято че се случва точно  при баба й така,но си права   че детето неразбира кой какъв му е ,благодаря за отговора ,явно просто трябва време

# 42
Привет и от още една мама на ревльо, на година и осем мес. сме почти и сме същите, плаче от непознати и от бабите си и единия дядо, от баща ми, а от свекъра само не плаче, в къщи нямаме проблем, не мога да спра за минута на улицата да поговоря с някой познат, дори и да не го закачат - те повечето вече го знаят и не смеят да го погледнат даже  Laughing на гости у бабите сякаш по-лесно минава, но дойдат ли в къщи е кошмар, а не беше така досега имам чувството, че отскоро стана това, поне на улицата слушаше и не ревеше - нерви нямам вече, хленчи, реве, пищи и се опъва в тази количка и на ръце да го взема ме бие, скуби ме, очилата ми хвърчат, нямам думи... а лошото е, че не ме разбира, това повече ме притеснява, че се опитвам да утешавам и обяснявам, но не ме разбира, докога ли ще продължи и дали имаме проблем не знам, мрън, мрън, мрън оплаках ви се и аз да ми олекне.
Явно не сме сами, поне се успокоих, че има и други като нас, дано минават проблемите по-бързо при всички...   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт