С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 692
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Темата с Лолитка не се ли изчерпа?
Хайде и аз да снеса.
Да, оправдавам "каката" по наличната информация.
Не е отишла при Лолитка да живее, отишла е при мъжа си.
Мъжа и решил да се заврат в една стая. Момчето е явно младо, сменяло гаджета, няма да тръгне да се изнася заради всяка. Особено, ако не му е по джоба.
Каката може да е стиснала зъби и да се е примирила за малко. Нямаме по-нататъшна информация. Може и тази двойка да гласи свое жилище.
Някои хора са интровертни, няма как насила да се слее с толкова чужди за нея хора.
Моя много близка примерно може да живее с 1 вилица, 1 лъжица, 1 нож и от всичко по едно. Яде нарязано доматче, без сол, без мазнина, ей така на хапчици от чинията. Никакво готвено, никакви подправки. Денем е на вафли, йогуртче. Такъв и е вкуса от дете. Като отиде при С си хората правят едни трапези, мощни салати с магданоз, лук....тя по-скоро ще умре от глад, но такова няма да хапне. И свекърва и знае, но настоява да яде от тяхното, защото така се правело  newsm78 така било вкусно. Това нейното какво било!
Ееее, трябва ли всички да имат еднакъв вкус, че да няма обидени?  Аз съм вегетарианка, една кандидат свекърва си умираше да ми поднася под носа пастърмичка. Да съм си хапнела, пак защото било "нормално".
Ами на такива уравниловки им даваш време, като не спрат да нахалстват си отиваш в стаята, на твоя си Мъж и се спасяваш. Пък ако имаш мозък под косата си постилаш за самастоятелен дом.

# 331
Детето си е дете, наше, чуждо, дете е . Ние трябва да си лекуваме нервите, ама като гледам какъв е тонът в темата ooooh! Възможно е да се ядосаш на дете, но винаги има начин да му се обясниш и да намериш начин да си сдържаш нервите. Не са ме наричала " отворена" от гимназията, Grinning виждам че освен чужди деца не харесвате и мнения различни от вашето. Simple Smile За мен жена, която се държи така с дете, вероятно самата не е още на детски акъл.

Бяхме на гости при майка ми. Дъщеря ми беше на годинка. За удобство на детето, (щяхме да стоим цял месец) мама беше взела назаем едно от онези креватчета, с металните изрисувани табли. Пристига ни на гости една позната с двете си дечица - на 4 и 6 годинки и се започва едно вилнеене, бедна ви е фантазията. Майката (лекарка) най-спокойно си разговаря с мен, докато отрочетат буквално рушат стаята, отвреме - навреме им се усмихва благосклонно. Моето - в креватчето, аз - наблюдавам вакханалията и кротко правя забележки като възпитана домакиня. По едно време почнаха да се задържат около креватчето и аз взех детето. След няколко минути креватчето беше обърнато! Е, не успях да си сдържа много качествено нервите, признавам.

# 332
     usmihni_mi_se  и аз съм доста търпелив човек, но също не бих си сдържала нервите. Ако майката си мълчи, няма да имам скрупули да направя забележка на децата, след известно време. И тонът ми няма да е най-благия. Каква беше реакцията на майката като обърнаха креватчето?

# 333
  • София
Скрит текст:
"Каката" не си е заградила апартамента, а иска да има лично пространство поне в една от стаите. Честно казано, шапка й свалям, как се е съгласила да живее в подобно домакинство от 100 човека.
Ако Лолитка и мъжът й са плащали за интернета, нямаше със сигурност да ги оставят да вземат рутера, а те да плащат. това не е много ясно, зависи колко е мекушав с брат си
Дали багажът е събран, докато е била на работа или понеже се е изнесла, а не е идвала да си го вземе, можем само да гадаем. Докато не чуем и другата страна не можем да вярваме само на Лолитка. Бил й събран багажа, а тя и един чорап не могла да си вземе. Да разбирам ли, че С не й е сложила чорапите при другите вещи? ами прочети поста на Лолита и ще разбереш, че е не това.
Лолитка не е общувала почти година със снахата и не е в позиция да й държи сметка защо не й е казала, че е бременна. един път Лолита го написа, втори път аз го цитирам и пак - не била общувала, ами казвайте си на черното бяло, Лолита друго написа. Явно обичаш да си спориш за спорта.
Какво ще се промени ако С направи проблем на снахата защо е отминала детето?Ще си защити внучето Освен, че ще си развали отношенията с нея и сина си, с какво ще помогне на детето? Защо С да си разваля рахата със снаха си след като другата вече се е била изнесла и на С и е все тая как се чустват вече. Не одобрявам, че снахата си го изкарва на детето, но решението си е нейно. Ако иска ще му проговори, ако иска - не.
Лолитка искала "нормални роднински отношения", но в първият си пост пише "всички се карахме заради нея, а тя ...". От това разбирам, че тя се е карала със свекърите, а "каката" се е оказала по-умна и не се е включвала в "милите, роднински" скандали.това си е твое мнение С това, че си стои в стаята и там яде, не е пречила на никого.не пречи на никого, но е тъпо да отидеш да живееш с други хора и да им теглиш чертата. Това вече е нейна стая и дали детето ще влиза там или не, решава тя.

Не разбирам защо новата снаха да има право да си прави каквото си иска, а Лолита, която явно се е съобразявала с порядките в дома / не е ясно дали и е харесвало или не/ да бъде изритана от живота им, след като е направила нещо по въпроса да си осигури собствено жилище, което означава и жилище за мъжа и / син на С/? Според мен колкото Лолита е снаха и има права толкова и другата, явно обаче за С не е така, не знам само снахите или синовете си дели.

# 334

Не разбирам защо новата снаха да има право да си прави каквото си иска, а Лолита, която явно се е съобразявала с порядките в дома / не е ясно дали и е харесвало или не/ да бъде изритана от живота им, след като е направила нещо по въпроса да си осигури собствено жилище, което означава и жилище за мъжа и / син на С/? Според мен колкото Лолита е снаха и има права толкова и другата, явно обаче за С не е така, не знам само снахите или синовете си дели.

Ние просто знаем само версията на Лолитка. Ако я чуем, разказана от другата снаха или от свекървата, най-вероятно доста нови неща ще научим.

# 335
Цитат
.Мисля, че казусът на лолитка не е много по темата, тук става дума за проблем с каката, а не със свекървата. Very Happy

Да де ама Лолитка обвинява свекърва си
Обвинява я че не и е казала че каката е бременна
Обвинява я че си е замълчала когато каката е подминала детето на Сурва и не и направила забележка че не му е дала нищо
Та затова писа в тази тема ,защото обвиняваше свекърва си ,че се съобразява с новата снаха въпреки че Лолитка вече не живее там

# 336

Ние просто знаем само версията на Лолитка. Ако я чуем, разказана от другата снаха или от свекървата, най-вероятно доста нови неща ще научим.
Е ние и от Лолитка не научихме кой знае колко.Задаохме и доста въпроси за да се изяснят нещата но тя  не отговори на нито един

# 337
Колкото до казуса на горката Лолитка Grinning има ревност между двете снахи, то се вижда от километри. Не съм съгласна, че каката не пречи на никого като си стои в стаята и там яде.Може би защото имам патриархално възпитание и знам, че семейството се събира на вечеря и когато си в чужда къща, живееш по правилата на къщата, не ги караш те да живеят по твоите. Иначе цялата работа идва от женска завист от едната към другата и в случая май горко на свекървата, дето е между чука и наковалнята и гледа синовете й да са добре, ама все не се получава.Мисля, че казусът на лолитка не е много по темата, тук става дума за проблем с каката, а не със свекървата. Grinning

Не бива да съдим по другите, само защото мислят по начин, различен от нашия или правят нещата по-различно. Те пък не одобряват нашето мислене.  Wink
Свекървата не се е оплаквала, а къщата е нейна. Лолитка е имала претенции към снахата. Може момичето да се е срамувало и притеснявало в началото и мъжът й сам да е изявил желание да й носи храна в стаята. За да е сигурен, че ще хапне без да се притеснява. Можело е след месец или два, когато се отпусне, да седне заедно с другите. Но когато се освободи от задръжките и притесненията си и когато почувства останалите като семейство. Но не й е дадена възможност. Лолитка решава, че тази е много важна и започва да спретва скандали на свекървата. Е как да стане мила на етървата си с това поведение? А ако детето непрекъснато влиза в стаята и бърка по шкафовете, или тя е решила да си поспи, а то стои и й задава въпроси? Е, и аз бих си заключила стаята.

# 338
    usmihni_mi_se  и аз съм доста търпелив човек, но също не бих си сдържала нервите. Ако майката си мълчи, няма да имам скрупули да направя забележка на децата, след известно време. И тонът ми няма да е най-благия. Каква беше реакцията на майката като обърнаха креватчето?

Направи им забележка, кротичка.  Mr. Green Тогава взех нещата в свои ръце. И продължиха, все пак, да гостуват.

# 339
  • София

Това е така, ама защо Лолита да е чена и лъжкиня, която си изкривява истината, а другата да е светица, че и С, че чак пък С "помагала" със стягането на багажа, гокичката?

Как да отговори Лолита, като сподели за държанието на 'каката', и за поведението на С и вие я захапахте, колко била нагла, нахална и незнам си каква, че се е махнала от там, но още иска да поддържа контакт с тях.

Според мен Лолита е очаквала подкрепа в лицето С, а С я натирва да се маха, изритва и внучето и това и е проблема на Лолита със С.

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 21:31 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 340
Скрит текст:
"Каката" не си е заградила апартамента, а иска да има лично пространство поне в една от стаите. Честно казано, шапка й свалям, как се е съгласила да живее в подобно домакинство от 100 човека.
Ако Лолитка и мъжът й са плащали за интернета, нямаше със сигурност да ги оставят да вземат рутера, а те да плащат. това не е много ясно, зависи колко е мекушав с брат си
Дали багажът е събран, докато е била на работа или понеже се е изнесла, а не е идвала да си го вземе, можем само да гадаем. Докато не чуем и другата страна не можем да вярваме само на Лолитка. Бил й събран багажа, а тя и един чорап не могла да си вземе. Да разбирам ли, че С не й е сложила чорапите при другите вещи? ами прочети поста на Лолита и ще разбереш, че е не това.
Лолитка не е общувала почти година със снахата и не е в позиция да й държи сметка защо не й е казала, че е бременна. един път Лолита го написа, втори път аз го цитирам и пак - не била общувала, ами казвайте си на черното бяло, Лолита друго написа. Явно обичаш да си спориш за спорта.
Какво ще се промени ако С направи проблем на снахата защо е отминала детето?Ще си защити внучето Освен, че ще си развали отношенията с нея и сина си, с какво ще помогне на детето? Защо С да си разваля рахата със снаха си след като другата вече се е била изнесла и на С и е все тая как се чустват вече. Не одобрявам, че снахата си го изкарва на детето, но решението си е нейно. Ако иска ще му проговори, ако иска - не.
Лолитка искала "нормални роднински отношения", но в първият си пост пише "всички се карахме заради нея, а тя ...". От това разбирам, че тя се е карала със свекърите, а "каката" се е оказала по-умна и не се е включвала в "милите, роднински" скандали.това си е твое мнение С това, че си стои в стаята и там яде, не е пречила на никого.не пречи на никого, но е тъпо да отидеш да живееш с други хора и да им теглиш чертата. Това вече е нейна стая и дали детето ще влиза там или не, решава тя.

Къде прочете, че си е общувала със снахата? Още в началото е ограничила контактите си със свекърите, а след сурва е спряла и детето да ходи там. За другата снаха нищо не споменава. Сама пише, че почти година не е стъпвала в дома на свекърите, но продължава да им държи сметка как живеят. А ако мъжът й е "мекушав" за рутера, защо се сърди на свекървата?  newsm78
Никъде не пише, че свекърите са ги "натирили". Благодарение на нейни близки, които са й купили жилище, тя се е изнесла още преди да е готово то. По нейно желание, от нетърпение да си отиде! Сама пише, че се е карала със свекърите. Какво е очаквала да направят? Да й наредят да не си заключва стаята и да яде с другите, та да угодят на Лолитка? До вчера са се тресли на нея и детето, сега помощта им се е раздвоила и първата снаха не го е понесла. Кой знае какви реплики са си разменили по време на скандалите, но не, С трябва да остане толерантна.  Stop

# 341
  • по пътя
usmihni_mi_se, даже много си издържала, аз не бих допуснала да се стигне до там.Разбира се, че ще направя забележка, още преди децата да са стигнала връхната си точка. Децата имат нужда от правила и ако наистина ги обичаме ще им поставяме такива, но в случая на Лолитка не става дума за това. Ако ще идва някой на гости с деца, имах една такава приятелка, дето водеше освен своето и още 2-3 братовчеди ooooh! без да ме предупреди и при възможност гледах да сме навън, защото децата не мога да стоят мирно и щеше да стане същото като при теб предполагам. Другият вариант беше да им намеря някакво занимание, да ги впрегна да играят нещо, но като цяло деца, в апартамент за повече време си е бомба със закъснител. Но дори и така, защо се ядосваш на децата, не ги виждам като главни виновници тях в случая.
Аз да си кажа за моето свеки, че съвсем се отплеснах Mr. Green.Рядко я виждам и така е по-добре. Не вярвам, че нарочно ме ядосва, макар че си имаме случки, които ме съмняват в добрите  й намерения Laughing.Например изказвания, че кърмата ми била некачествена и да се изследвам, ooooh!да ми носи подарък купен за другата снаха, който въпросната е върнала и да ми го съобщи с думите: тя не го хареса, та ти го нося за подарък. Grinning да се обажда на мъжа ми и да му плаче, че бил забравил за семейството си, разбирай свекитата, а то нашето с две малки деца не е семейство.  ooooh!Но аз й намирам цаката-с нея не споря, не се карам, кимам, хъмкам, казвам ще видим, има време и си правя пак каквото знам. Не й позволявам да стигне до конфликт, колкото и да го желае. Mr. Green

# 342
Според мен колкото Лолита е снаха и има права толкова и другата, явно обаче за С не е така, не знам само снахите или синовете си дели.
    Не прочете ли, че Лолита се е самозритала, защото не са й угодили (общо взето, за неща, които пряко не касаят семейството й - влизане в чуждата стая, ползване на чуждата чаша, вечеря насаме - само хладилника, смятам е бил и неин проблем), после се обидила и не стъпила у хората, които са я приютявали седем години, като "пускала" мъжа и детето си от време на време. Чии лолитини права на снаха прочете да са били нарушени, каква нейна претенция за неща, които пряко я засягат, не е била уважена?  

# 343
Лолита има право да не харесва поведението на околните, това никой не й отрича, но няма право да го диктува, та чак и домашен съд да спретва.
Да не говорим, че с това втренчване в глупости, тормози основно себе си и мъжа си.

# 344
Единия от проблемите на Лолитка беше как да обясни на 7 г си дете ,да не влиза в чуждата стая ,да не пипа на отделния рафт в хладилника , и че каката има бебе
Не ми стана ясно какво толкова има да му се обяснява на това дете ,какво му е толкова трудното да кажеше- в стаята при каката няма да ходиш или ако искаш да идеш първи ще попиташ  дали може , и ще почукаш на вратата
Какво толкова трудно има да кажеш на детето че каката и чичо му си имат бебе и то ще и бъде братовчед
Че на този рафт в хладилника са нещата на каката и ако иска нещо да иде да попита дали може да си вземе ,а после Лолитка евентуално да го възстанови

Общи условия

Активация на акаунт