С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 472
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
За измиване на една чиния или простиране на две блузи ми предлага помощ, но за пълна мивка и две перални - не.

И щом ти предлага за по-малкото , не е помощ?

Честно, наистина ли не усещаш колко глупаво звучи това?
То е очевидно, че не ми предлага помощ, а отбива номера от куртоазия  ooooh!  Нали се сещаш кога ще й дам да измие една чиния и една вилица. Или ще извадя дрехите и ще й кажа да ги простре, защото аз вече съм простряла една пералня - точно никога.
Вчера точно тази ситуация - прострях едната пералня, пуснах другата, наготвих и вече мия съдовете, когато пералнята спира. И жената влиза, оглежда се и сяда да си говорим. Легенът на една педя от нея, а пералнята свети, че е приключила - думица нямаше за дрехи и простиране. Пък и трябва ли да има? Аз на мястото на жената щях да кажа, че пералнята е изпрала, да извадя дрехите и да ида да ги простра. Не ми пречи и не ме мързи, ама, мама му стара, забелязва се.

# 61

Ами ако бабата няма с какво да нахрани внучето докато го гледа?
Или пък то не иска да яде от наличната храна?
Ако е решила да почисти пода от играчки и боклуци за да не се спъва?
Случаи много - свеки не е робот и да изпълнява само команди.
ПП - тъща ще бъда.

# 62
Ако детето е на 3 месеца и не яде готвено, а гледането ще е за час? Ако снахата отива да напазарува за измислена манджа? Ако прахосмукачката е останала без торба и затова още не е изчистила?
Ясно, че има снахи, които очакват 20в1, но чак толкова... А и те трябва да са доста нагли, за да се оплачат, че им е прислужвано.
Аз обаче не очаквам прислужване и за мен е натрапване.
П.П. "Не иска да яде от наличната храна" създава много широко поле за своеволия от страна на хора, които не одобряват майчините методи Simple Smile

# 63
  • при късмета

Ами ако бабата няма с какво да нахрани внучето докато го гледа?
Или пък то не иска да яде от наличната храна?
Ако е решила да почисти пода от играчки и боклуци за да не се спъва?
Случаи много - свеки не е робот и да изпълнява само команди.
ПП - тъща ще бъда.

Писала съм, че бабата е викната да гледа детето един час. То ще умре от глад ли за този час, ако не иска да яде.
Сто пъти казах никой да не се хваща буквално за това, защото е пример.
От свеки никой не иска да е робот, а да помогне точно с нужната за случая помощ.
Сега по-ясно ли е?

# 64
Моята даде на децата за Баба Марта миналата година по 1 мартеница и по 1 метален лев - и започна да тръби наляво-надясно как за Баба Марта им дала на моите деца мартениЦИ и ПАРИ. За Нова Година сурвакница и по 2 лева - и същата работа - всички познати и преминаващи разбраха как баба им дала сурвакница и после пари.

Като им купува дреха не им купува никога блуза, която да облечеш под жилетката или под елека(която не се вижда) - а само жилетка или елеци + по един чифт чорапи - за да може да тръби наляво - надясно как, видиш ли, била ги облякла отгоре-до долу.

Това повдение като какво да го нарека?

# 65
Като са подарък, защо не ти ги е подарила? Тая работа ми изглежда като носене на моите боклуци друг да ги хвърля.

# 66
  • София
Скрит текст:
Моята даде на децата за Баба Марта миналата година по 1 мартеница и по 1 метален лев - и започна да тръби наляво-надясно как за Баба Марта им дала на моите деца мартениЦИ и ПАРИ. За Нова Година сурвакница и по 2 лева - и същата работа - всички познати и преминаващи разбраха как баба им дала сурвакница и после пари.

Като им купува дреха не им купува никога блуза, която да облечеш под жилетката или под елека(която не се вижда) - а само
жилетка или елеци + по един чифт чорапи - за да може да тръби наляво - надясно как, видиш ли, била ги облякла отгоре-до долу.

Скрит текст:
Това повдение като какво да го нарека?

Laughing  Ами... буквално казано, е права.

# 67
да, ама като кажеш "дадох пари на децата" - аз бих си помислила по 10 лв, примерно. Не по 100 ст. на дете Simple Smile

# 68
Големи филми пак написахте, все едно е много трудно да се направи разлика между помощ и нахалство. Няма нужда от ферман дефиниция  ooooh!  Ако нещо е натрапено, казала съм, че не ми е приятно и въпреки това демонстративно е направено - това не е помощ. Ако ще да  е измила 100 чинии, минала с 6 прахосмукачки и изгладила 6 пранета (не се е случвало де, да не се обърка някой)  щом изрично е казано, че не е приятно значи не е помощ.
Ако при истинска нужда си поискал помощ и тя е била във възможностите на бабата, а е отказала - това не  е свекървата мечта. Може да не я прави лош човек, но със сигурност и не най-добрия. Все пак от помощ има нужда всеки....днес младите, утре старите....

# 69
С не простря дрехите аууу каква гаднярка, че не помага.
С тръгна да простира ауу натрапва си помощта без да съм ѝ я искала.
 hahaha

Няма угодия  ooooh!

# 70
  • София
Ох, божеее, тежко ми и горко, че ще съм свекърва един ден, как ли ще ме разнасят из форумите! Точно пък като ида при снахата и видя, че пералнята е свършила, ще скоча да й простирам, как пък точно ще стане тая.

# 71

То е очевидно, че не ми предлага помощ, а отбива номера от куртоазия  ooooh!  Нали се сещаш кога ще й дам да измие една чиния и една вилица. Или ще извадя дрехите и ще й кажа да ги простре, защото аз вече съм простряла една пералня - точно никога.
Вчера точно тази ситуация - прострях едната пералня, пуснах другата, наготвих и вече мия съдовете, когато пералнята спира. И жената влиза, оглежда се и сяда да си говорим. Легенът на една педя от нея, а пералнята свети, че е приключила - думица нямаше за дрехи и простиране. Пък и трябва ли да има? Аз на мястото на жената щях да кажа, че пералнята е изпрала, да извадя дрехите и да ида да ги простра. Не ми пречи и не ме мързи, ама, мама му стара, забелязва се.

Оф, първото, когато го прочетох, си помислих, че става дума за приятеля ти и си викам - от какъв зор ще "предлага" да направи нещо, а просто не го свърши, обаче то било по-зле. Двама възрастни хора, без ангажименти, без дете, да се очаква, че въобще някой друг трябва да дойде и да им измие дори и една чаша и да им простре тяхната посуда и тяхното пране.  Ужас.

# 72
Все пак от помощ има нужда всеки....днес младите, утре старите....
Ти сега какво искаш да кажеш с това?

# 73
  • Бургас
Щото после ще кажеш "Тая пък каква е несъобразителна да ми пипа пералнята и да ми простира гащите".
Някой ден ако имам снаха ще я помоля да ми обяснява като на малоумник кога, какво и точно как да направя, че току виж докосна някоя тънка струна в душата й  Confused

# 74
  • София
Това с простирането на изпралата пералня ми напомни за онази снаха, май беше художничка, която се сърдеше, че свекърите не им давали пари, пък нейните родители давали.

Общи условия

Активация на акаунт