С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 656
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Защо пък майката (тъщата) да се опитва да ги раздели, само защото ТЯ не харесва зетя?
Защото някой ден тя ще сърба попарата на дъщеря си. Малко ли са случаите, когато дъщерята се хваща с пълен неудачник, ражда му дете, той я натирва и тя с подвита опашка се връща при родителите си......... на тяхна издръжка. В повечето случаи избора на половинка на децата влияе и на техните родители. Аз лично бих направила всичко по силите си да разделя дъщеря си от подобен дебил пък нека съм лоша. Никой не иска дъщеря му да е нещастна и самотна майка.

# 136
Защо пък майката (тъщата) да се опитва да ги раздели, само защото ТЯ не харесва зетя?
Защото някой ден тя ще сърба попарата на дъщеря си. Малко ли са случаите, когато дъщерята се хваща с пълен неудачник, ражда му дете, той я натирва и тя с подвита опашка се връща при родителите си......... на тяхна издръжка. В повечето случаи избора на половинка на децата влияе и на техните родители. Аз лично бих направила всичко по силите си да разделя дъщеря си от подобен дебил пък нека съм лоша. Никой не иска дъщеря му да е нещастна и самотна майка.
За огромно съжаление има много истина в това.

# 137
    Мис, това е малко субективно. Обикновено другият родител вижда отдели качества у приятел/партньор на детето си. Какво би станало ако мъжка майка има подобно отношение към момичето и прави всичко възможно да раздели сина си от него? Може би някой ден ще дам съвет на сина си, ще обсъдя с него евентуални бъдещи последици от избора му, но нататък ще трябва да си вземе решението сам. Не бих могла да понеса някой ден да чуя, че заради мен е пропуснал щастието си.
    Мисля, че повечето хора, ако не сме се разочаровали лично, идеализираме в някаква степен бивши партньори, с които не се е получило по обективна причина.
    ПП Не е задължително родителите да сърбат попарата на дъщеря си. Много жени са разведени с деца или с повече от един брак/семейна връзка и не лягат на родителски плещи. Ако детето е научено да се справя, родителите емоционално ще го подкрепят (както биха направили и при друга житейска драма), няма да се налага да го издържат.  

# 138

Това, което майка ти трябва да направи, е да отреже всякаква финансова помощ. Нито стотинка, макар че сигурно е ужасно да гледаш детето ти да гладува. Но в случая се налага.

Няма как да стане това да я остави сама да се оправя, ако има все пак и минималната възможност да помогне. Прекалено жестоко ще е. За съжаление, не е сигурно колко време още ще има и тогава ще стане зле. Има си и обективни причини сестра ми да не се справя - поначало си имаше проблеми със здравето, които я ограничават доста в малък град, където и за здрави хора е трудно да си намерят работа. Общо-взето работата, която би могла да върши без опасност за здравето е такава, за която не й достига интелектуален капацитет и образование. Сложно е, а децата са факт.

# 139
  • Бургас
ПП Не е задължително родителите да сърбат попарата на дъщеря си. Много жени са разведени с деца или с повече от един брак/семейна връзка и не лягат на родителски плещи. Ако детето е научено да се справя, родителите емоционално ще го подкрепят (както биха направили и при друга житейска драма), няма да се налага да го издържат.  
Естествено не е задължително, но в повечето случаи определено се засягат възрастните - дали финансово или по друг начин. Особено ако става въпрос за дъщеря, защото обикновено децата остават при майката. Много малко са случаите, при които жената е финансово независима след раздяла, а бащата продължава да участва също толкова активно при отглеждането на децата както преди раздялата. Затова често неговата функция и отговорности се поемат от бабата/дядото.
Повечето родители си мълчат за избора на половинка, за да не отблъснат/обидят детето си. Аз пък не мога да си мълча, особено ако става въпрос за детето ми. Ако половинката на детето ми е свестен човек, мога да му стана едва ли не втора майка, но хване ли се с някой неудачник и тъпанар, просто жална му майка. Ще има да ме пишат по форумите  Laughing

# 140
Така е, аз самата не зная дали бих могла да изпълня рецептата, която давам, ако един ден ми дойде до главата подобно нещо. Отстрани акъл лесно се дава, та и аз...

# 141
Така е, аз самата не зная дали бих могла да изпълня рецептата, която давам, ако един ден ми дойде до главата подобно нещо. Отстрани акъл лесно се дава, та и аз...
     Разсъждаваме теоретично. Не се знае дали реакциите ни ще съвпаднат с това, което мислим днес, ако се изпаднем в сходна ситуация. Може ние да се променим, може характерите на децата ни да са такива, че въобще да не позволяват реакция.

# 142
  • София
Джули, тя и тази майка не мълчи и не е мълчала за избора на детето си, ама какво повече може да направи. Не е дете на 5 да й скрие играчката или на 11 да й забрани да излиза.
Колкото и да не ни харесва, от един момент нататък не можем нищо да направим за изборите на децата си.

# 143
Не си мълчат родителите, казват си, вярно, че някои само си казват мнението, без да тропат по масата, да вдигат скандали, да поставят някакви ултиматуми. И искам да кажа, че тия родители и близки спокойно биха могли да бъдат излъгани в началото, когато става дума за кратък период от време. Има хора, които много добре се прикриват. На "нашия" зет в началото изобщо не му личеше, че има проблеми с алкохола дотам, че да се блъска в стълбове като върви. Държеше се възпитано, съжалявахме го, че тежък живот е имал и затова не е успял да се устрои по някакъв начин на тази възраст, буквално нищо нямаше. Приказките му все бяха, че той пие по малко, след работа за отпускане. В началото си е пиел тайно, след работа в тяхната стая, няма кой да го види, освен сестра ми. Като се изнасяли, е имало страшно много празни бутилки с алкохол. Вече самостоятелно като се отделиха, спря и да се крие, пък и работата му беше такава, че редовно черпене имаше.  Аз съм на мнение, че жената трябва да си гледа какъв мъж взима, отстрани хората може и да не могат видят истинското положение.

# 144
     Разсъждаваме теоретично. Не се знае дали реакциите ни ще съвпаднат с това, което мислим днес, ако се изпаднем в сходна ситуация. Може ние да се променим, може характерите на децата ни да са такива, че въобще да не позволяват реакция.
Да, освен това се е случвало да си мисля, че в дадена ситуация ще реагирам по определен начин, но когато  ситуацията стане реалност, да реагирам по начин, който изненадва и мен самата.

# 145
  • Бургас
Не се знае дали реакциите ни ще съвпаднат с това, което мислим днес, ако се изпаднем в сходна ситуация. Може ние да се променим, може характерите на децата ни да са такива, че въобще да не позволяват реакция.
Почти съм сигурна, че няма да съвпадне. И в днешно време снахичките, дето подскачат като опарени при всяка дума на снахата, в утрешния ден може да я надминат стократно по изцепки. Ама тогава ще мислят, че го правят за добро, че снахата е неблагодарна и пр. Колелото се върти.
Към днешна дата вуйна ми прави същите неща, на които тя се е дразнила навремето на баба ми. Просто годинките не прощават, а и човек израства и вижда, че не е задължително някои неща да се правят с умисъл и за лошо.
Аз си признавам, че няма да съм лесна тъща/свекърва, ако детето ми доведе някой стъпкан/а червей, дето да ми се прави на интересен и да ми скача ощипан на всяка дума.

Джули, тя и тази майка не мълчи и не е мълчала за избора на детето си, ама какво повече може да направи. Не е дете на 5 да й скрие играчката или на 11 да й забрани да излиза.
Колкото и да не ни харесва, от един момент нататък не можем нищо да направим за изборите на децата си.
Така си е и това е горчивата истина.

# 146
  • където ми харесва
Защо да е горчива истина? Това е съвсем нормално и така трябва да бъде. Не може цял.живот да давае наклон на детето си и твоята истина да е общовалидна. Принципно имам предвид. И мен моя свекър не ме харесва, защото не оправдавам очакванията, които има за снаха, ама мъжа ми откача, когато се опита нещо да се говори срещу мен. Грешните избори на порасналите деца, не трябва да бъдат поправяни постоянно от родителите им.

# 147
  • София
Е, защото няма да ти е много леко, ако дъщеря ти живее с алкохолик, който изпива всичко все пак. Няма да имаш много избор, но със сигурност ще й говориш поне.

# 148
miss july, хубаво ги говориш нещата, но не винаги става така, както искаме ние. Давам пример, който ми е пред очите от дълги години: зет, абсолютен нехранимайко, мошеник, лъжец. Тъщата и тъстът продават бизнеса си, за да го откупят, да не го пребият някъде. Дъщерята така не е и прогледнала и до днес. Обича го, защитава го, сляпа е, че той разсипа родителите и. Остави това, ами и до днес разчитат почти изцяло на тях. Естествено и дете има в списъка! Понякога любовта е толкова сляпа, че не е истина!!! Пример номер две, отново от реалният живот/не е свързан толкова със финансова помощ/: снахата си дърпа чергата към нейната рода, карайки синът тотално да неглижира своята. Внук, който не виждат толкова често, защото снахата била много заета и не могла да идва всеки ден/синът пътува много, но и той, когато е тук, все няма време/. Родителите и в двата случая са се опитали "да отворят очите" на своите отрочета, но без особен успех, както е видно!!! Naughty

# 149
  • където ми харесва
Тук опира не до любов, а до глупост. Е, извинявайте, ама като чета такива неща и си мисля, колко са тъпи някои хора. Снахата карала мъжа си да игнорира родителите си, а той не се дърпа особено.Ами в този случай, каквото и да правят негпвите родители, няма да ги разделят, щом синът им доброволно им е обърнал гръб. А другия пример е направо отчайваща тъпота. Значи, г-жата лежи на ръцете на родителите си, така или иначе, без значение те колко й говорят че мъжа й е пияница/крадец или какъвто и да било друг. Ами и в двата случая тези родители така са си възпитали отрочетата. Да знаят, че мама и тате са им патерица, но пък и безгласна буква. Ако дъщеря ми се омъжи един ден за някакъв кретен, който я тормози, ще се призная за провал.

Общи условия

Активация на акаунт