С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 685
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
miss july, хубаво ги говориш нещата, но не винаги става така, както искаме ние.
Ами не стават. То не е и нужно да стават както ние ги искаме.
Никой не е карал тези хора да дондуркат зет си неудачник. Най-малко така правят мечешка услуга на дъщеря си, като й подклаждат илюзията, че има семейство. Ако му бяха спрели кранчето сигурно дъщерята щеше да прогледне или най-малкото щеше да бъде принудена да се върне при родителите си. Не знам какво трябва да ми падне на главата, за да издържам зет си-мухльо. Да го пребият. Ако не съм аз, някой друг ще е  Laughing Току виж му дойде акъла в главата.

Грешните избори на порасналите деца, не трябва да бъдат поправяни постоянно от родителите им.
Не трябва, разбира се, ама масово родителите оправят мазалото, натворено от децата си. Затова постоянно казвам, че човек трябва да се стреми към лична независимост и да не чака на никого.

Тук опира не до любов, а до глупост. Е, извинявайте, ама като чета такива неща и си мисля, колко са тъпи някои хора. Снахата карала мъжа си да игнорира родителите си, а той не се дърпа особено.Ами в този случай, каквото и да правят негпвите родители, няма да ги разделят, щом синът им доброволно им е обърнал гръб. А другия пример е направо отчайваща тъпота. Значи, г-жата лежи на ръцете на родителите си, така или иначе, без значение те колко й говорят че мъжа й е пияница/крадец или какъвто и да било друг. Ами и в двата случая тези родители така са си възпитали отрочетата. Да знаят, че мама и тате са им патерица, но пък и безгласна буква. Ако дъщеря ми се омъжи един ден за някакъв кретен, който я тормози, ще се призная за провал.
Напълно съгласна.

# 151
  • Sofia, Bulgaria
Много съм съгласна с последното написано. Не е добре родителите винаги да оправят кашите на децата, особено след като вече са пораснали. Стига да не е животозастрашаващо - да ги оставят да си понесат последствията от собствената глупост. Познавам такива, които от прекомерна грижа и защита са станали л....а. Сигурни, че мама и тати ще ги измъкнат и спасят каквото и да стане и творят ли, творят простотии....
Ще дава пари та зетя да се напорква още повече - каква помощ е това.

# 152
Аз също, ако не знаех какво е положението, щях да кажа, че не е била добра майка майка ми, че не е могла да си възпита детето, че се е провалила, но мисля, че повечето на нейно място и в нейната ситуация щяха да се провалят. Още в училище бяха вдигнали учителите ръце от сестра ми, не учеше, не можеше явно, проблеми с поведението имаше, повтаряше класове, принудиха майка ми да я премести в селско училище, после в друго. Сигурно щеше да постигне повече с нея, ако само с нея се занимаваше, но истината е, че самотна майка с три деца, неполучаваща дори и минимална издръжка, няма как да си позволи да не работи и да се концентрира върху възпитанието и обучението на само едното си дете. По-късно, като пълнолетна, тръгна да се запознава с разни мъже (по разни смс чатове, музикални канали, не знам точно). Седи по цял ден вкъщи, запълва си времето, останалите учим, работим, или ни няма изобщо, или се прибираме вечер. Няма как да я следиш постоянно. Имаше си пенсия, която си харчеше за нейни нужди. Многократно се е случвало да тръгне рано сутринта с автобуса, за да отиде в някое друго населено място, за да се срещне с някакъв непознат от тия чатове, без да каже на никой къде отива. И полиция не помага в такива случаи, щото пълнолетна, доброволно е тръгнала, ако не й се случи нещо лошо, не могат насила да я върнат. Накрая се примоли за пари да се прибере и това е. Но чист късмет е, че нищо видимо лошо не й се е случило. И с въпросния пияндурник също се запозна в някакъв чат, отиде при него, живяха няколко месеца, после се прибра и беше видимо бременна. Свършен факт. Даже сега, че не ходи никъде и си гледа децата, колкото може, си е постижение.

# 153
    кукумицинка, доколкото разбирам сестра ти е била дете със специални нужди и сега продължава да има здравословни проблеми. Ситуацията при нея е несравнима с нормална, здрава млада жена с проблеми в преценките и поведението.

# 154
   кукумицинка, доколкото разбирам сестра ти е била дете със специални нужди и сега продължава да има здравословни проблеми. Ситуацията при нея е несравнима с нормална, здрава млада жена с проблеми в преценките и поведението.

Абсолютно. Аз затова не мога да кажа на майка ми, да й дам съвет да спре да дава, та белким този път не се провали. Не само, че не и моя работа, след като не е мое това, което дава, ами защото просто не виждам без даване как ще се оправи.

# 155
Извинявам се за офф-а, но кукумицинка, доколкото си спомням от други теми ти имаш добра кариера, а сега като чета от какъв старт си тръгнала и без помощ от мама и тате, моите уважения.

# 156
Не, нямам добра кариера, тъй като не съм в някаква йерархична структура, която да предполага някакво израстване. Ако бях приела да се върна на предишната си работа, щях да съм в момента директор на дирекция, тъй като предишният се пенсионира. Общо-взето живеем скромно, но прилично, не си купуваме чанти и дрехи за хиляди и имаме някакви съвсем скромни спестявания, тъй като приходите ни варират и трябва да имаме. Майка ми много ми е помагала в интерес на истината. И да е нямала пари, е намирала назаем, за да ми прати, когато съм имала нужда.

# 157
Няма ли някакъв вариант да съдействате на сестра ти да си намери работа някаква?
По този начин ще излезе от "черупката" си, ще започне да се среща с хора извън най-близкото семейно и комшийско обкръжение, може да й дойде нов акъл в главата?

П.С. Майка ми не е в течение на това за какво си харчим парите, понякога се случва ММ да каже - "мисля да купя това и това" - и тогава майка може да даде предложение за алтернатива.

# 158
  • Бургас
За пореден път се убеждавам, че възпитанието има значение, но то е направо безсилно пред силата на гените. Да стискаме палци да си родим читави и хубави деца, защото родиш ли говно, вари го, печи го, такова ще си остане /говоря по принцип/.

# 159
   Нали не става дума за семейство с общ доход от около 500-600 лева? Ако не - щом им харесва да живеят като мизерници, изборът си е техен. Обикновено такива "деца" чакат родителите им да поемат големите сметки и пак са неблагодарни/недоволни.
Ами след като могат да си купят доста голям плазмен телевизор......Аз лично не мога да разбера да живееш в коптор и да си купуваш плазма, но това е част от разбирането на доста голяма част от българите.
Надали телевизорът струва по-малко от няколко квадрата евтин ламинат или от спално обзавеждане /в Арон/Айко има цяло обзавеждане за спални под 1000лв, ама на някои не им пречи да спят на леглото, на което са заченати родителите им/.
Джулка, то си е до разбиране и до колко те "хапе" главата. Аз познавам такива, които се бутат в двустаен апартамент, разбирай С и С, две деца и родителите, а майката кара Мерцедес за 10хиляди, може и повече. Аз лично тези пари бих ги ползвала за друго и ще си ходя с градския транспорт или пеша.  Peace

# 160
  • Бургас
Джулка, то си е до разбиране и до колко те "хапе" главата. Аз познавам такива, които се бутат в двустаен апартамент, разбирай С и С, две деца и родителите, а майката кара Мерцедес за 10хиляди, може и повече. Аз лично тези пари бих ги ползвала за друго и ще си ходя с градския транспорт или пеша.  Peace
Ами ако жената живееше на квартира нямаше да кара Мерцедес за 10 бона. Въпрос на приоритети и понякога на егоизъм.

# 161
Да се обадя отново  и  аз.Коментирания  случай според мен е  като поотраснат децата ,да ги прибира бабата,в смисъл да дава на тях и за тяхна издръжка и добро, не на родителите. Няма да помогне на тази дъщеря в придатък пиян зет.
Казвала съм ,имаше време ,когато  се съгласихме със сина си да  е отделно ,да работи ,да прекъсне учение,пак помагахме ,но след молба. Не е  имало пиянски истории ,просто инат и може би  погледнато реално го натирихме. Резултатът- започна да учи отново и   постигна  стабилно образование и доходи. Просто навреме стана каквото трябваше да стане. За някои  съм жестока ,но такава жестокост го спаси от плъзгане по лекото.И стана  свестен ,самостоятелен .Не със всеки се получава обаче.

Но влизам за друго ,днес станах баба на близнаци ,добре са ,нататък ще има  емоции ,радости ,пък и  не толкова ,просто животът продължава,а аз днес съм най-щастливата.Вече почерпих близки и познати. Още съм в приповдигнато настроение. Да са ми живи и здрави.Да са много щастливи.  Да помагам,когато ме помолят ,да имам възможност да го правя.
От известно време съм добре ,страховете ми се разсеяха ,отрих проблема си  и съм щастлива баба. Животи  здраве и занапред.

# 162
  • София
Честито, Бор_яна, да са ти живи и здрави близначетата и много, много радост и положителни емоции ти пожелавам покрай тях   bouquet Hug

# 163
Боряна, честито и от мен! Здраве и хармония да има в семейството ти!

# 164
  • Бургас
Бор_яна, тези дни си мислех за теб. Честити внуци! Да са ви живи и здрави и да растат щастливи, умни и добри. Радвам се, че и ти си добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт