С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 723
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Донесено от щъркела  Joy

# 226
  • Варна
Добре де само на мен ли ми се видя тъпо това с отделното рафтче в хладилника. Както и претенцията да се храни мадамата в собствената си стая. Другите неща според мен не са проблеми и то никакви, но тези два момента дразнят и то доста. Като искаш да си сам, квартирка и си яж на собствена маса и си имай собствен хладилник. Като си се хванал да живееш с общо домакинство ами приобщи се.

# 227
  • Бургас
Добре де само на мен ли ми се видя тъпо това с отделното рафтче в хладилника.
Не винаги е тъпо. Едно време майка и татко са живяли в дома на родителите на баща ми и са ползвали общ хладилник. Родителите ми са купували храната обаче се оказва, че при всяко посещение на едната ми леля /сестра на баща ми/ баба ми й е завивала храна за вкъщи, т.е взимала е храната, купена от баща ми и я е давала на леля ми. Баща ми се е подразнил и раздели хладилника на рафтове. По-късно купи отделен хладилник. Иначе да, тъпо е да се дели. То какво излиза - ползваш чуждата къща без да плащаш, иначе си къташ храната сакън да не те подяде някой.
Като искаш да си сам, квартирка и си яж на собствена маса и си имай собствен хладилник. Като си се хванал да живееш с общо домакинство ами приобщи се.
Ама така не е гот. Най-гот е да се натресеш в чуждата къща и да тропаш с краче всички да се съобразяват с теб. Хем не се налага да плащаш за квартири, хем си живееш харно.

# 228
Благодаря Ви още веднъж за коментарите, повечето, да не кажа болшинството са красноречиви.

Претенции не съм изразявала към когото и да е, не съм търсила обяснение, просто ви споделих нещата които не ми харесаха и си тръгнах...........  Не съм казала, защо си искаш чашата, или тн.......... Не съм имала никакви претенции, живях и търпях, накрая си тръгнах, това е...........................................
Детето отиде да сурвака, защото се изнесохме на 15.12.2015, мисля че е нормално, не е отишло специално след година да ходи да събере някой лев............................ Нямам нужда от 100 или 1000 лева, а от една добра дума.
Свекървата сама потвърди, че е била подмината и че го е видяла, не съм аз..............................ОК???
Не съм питала никой защо така, или иначе, просто не ми харесваха, щом са ОК, добре...
Детето ми не е невъзпитано и понякога няма как да се обясни и дори да се обясни то е дете, прави на пук, имало е и такива моменти. Радвам се, има деца на които като кажеш НЕ и те разбират от раз!!
Да явно няма какво да и казвам, а да я пускам при баба си и дядо си, пък ако я подминат пак, кво толкова, бързала е за бебето, плачело е. Винаги за всичко има оправдания, нали?
Следващото суеверие интересно какво ще е, ама аз да си ходя при свекърите, път те ся, като дойде следващото суеверие, няма проблем.............. аз кво ме е еня.

# 229
Ама кой казва, че домакинството е общо? Другата снаха ли? Малко тъпичко  Stop Stop Stop

Общото домакинство не е само общо консумиране на с каквото разполагаме, ами и попълване на запасите на разположение.
Проблемът не е, че момичето така искало, а че детето вече се ограничава. Амиии, както казах - не може 6 възрастни да живеят, работят и въобще съществуват, за да гледат едно дете.

Лолитка, твоето дете не е мое. Ако немое дете ми прави напук, мога да разбера 1-2 пъти, но съчетаването на пребъркването, обикалянето и правенето напук не търпя. То е ясно, че се дразниш заради непроявяването на благосклонност от страна на братовата жена, но тя с нищо не е длъжна нито на теб, нито на детето ти. Вашето поведение й пречи повече, отколкото нейното на вас. А нейното пък съм убедена, че с причина - просто за вас тази причина е толкова маловажна, че все едно я няма.  Peace

# 230
Аз например не обичам да ям,докато другите само ме гледат. Може да се храни по различно време от останалите. Или да яде различна храна. Каквато и да е причината не виждам как това пречи на Лолитка,при положение,че тя нито й сервира,нито отсервира. Различния вкус за храна може и да е причината за отделен рафт. А и в крайна сметка не е длъжна да изхранва останалите. Щом държи и на отделна чаша явно е гнуслива. Каквото и да е било,вече е минало. По-добре да забрави и да си живее живота.

# 231
lolytka^, реално това, което си описала, са претенции към другият брат и жена му, а именно държанието на жена му. Обаче реално не виждам защо се дърпаш и се сърдиш на свекърите си? Мислиш, че ще станете по-близки, ако и се направи забележка..Едва ли! Хората реално са между чука и наковалника, единият или другият, а не мисля, че трябва да ги поставяте в това положение. Оправяйте си взаимоотношенията, ако можете, ако не, просто не се търсете, както и в случаят е, но не мисля, че бабата и дядото трябва да бъдат ограничавани в контактите с детето, защото не се харесвате с брата и жена му, независимо от кой идва неприязънта! Щом все пак сте живели заедно с тези хора, под техен покрив, им дължите уважение и не можете да изисквате да възпитават снаха си, явно тя няма да се превъзпита и това изобщо не е и тяхна работа! А относно другото внуче, ами казали са да не казват и хората мълчат и толкова. Не е тяхна работа да разправят, това си е работа на родителите. Не ме разбирай погрешно! Поведението на примадоната няма и да коментирам, абсолютна простачка!!! Но не мисля, че имаш голямо основание да се сърдиш на свекърите си. Хората просто се опитват явно да лавират, за да си останат добри и с едните, и с другите!

# 232
  • Варна
Ейййй от сто кладенеца вода докарахте за да оправдаете подобно инфантилно поведение. Ами какво да е домакинството освен общо в един апартамент от 80 кв. Няма значение хора всякакви, свят широк. Важното е, че авторката вече не е там и най-добре да спазва една премерена дистанция в общуването. Независимо от проблемите това е семейството на мъжа и.

# 233
Не съм казала, защо си искаш чашата, или тн.......... Не съм имала никакви претенции, живях и търпях, накрая си тръгнах, това е...........................................
Детето отиде да сурвака, защото се изнесохме на 15.12.2015, мисля че е нормално, не е отишло специално след година да ходи да събере някой лев
Да явно няма какво да и казвам, а да я пускам при баба си и дядо си, пък ако я подминат пак, кво толкова, бързала е за бебето, плачело е. Винаги за всичко има оправдания, нали?

Е, то оставаше и да ѝ се скараш и да имаш претенции защо си иска собствената чаша. Датата на изнасянето вероятно си я объркала, защото не е настъпила още. Важното е бабата и дядото да се държат  добре с детето, жената на брат ти не е длъжна и не бива да държиш сметка на бабата друг човек как се държал. Действително може да има някакви оправдания, но няма значение всъщност. Радвай се, че живеете отделно, имате отделен хладилник и детето може да влиза в която стая си поиска и да взима каквото си реши от хладилника.

# 234
  • Бургас
Детето ми не е невъзпитано и понякога няма как да се обясни и дори да се обясни то е дете, прави на пук,
Ако става въпрос за по-голямо дете, горното никак не ми се вписва в представата за възпитано дете. Представи си, че девойката не харесва детето ти и затова и тя ти прави напук.
Чудя ти се Лолитка, дали ако вашите не ви бяха купили апартамент щяхте да се изнесете от дома на свекървата въобще? Или щяхте да си живучкате там 8 души и да си правите напук ежедневно.

# 235
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy МАЛКО СМЯХ, извинявайте за датата!

# 236
Ейййй от сто кладенеца вода докарахте за да оправдаете подобно инфантилно поведение. Ами какво да е домакинството освен общо в един апартамент от 80 кв. Няма значение хора всякакви, свят широк. Важното е, че авторката вече не е там и най-добре да спазва една премерена дистанция в общуването. Независимо от проблемите това е семейството на мъжа и.

Да бе, голямата работа, че една чаша имала неприкосновена, която си я ползва само тя. Сигурно още 20 чаши има свободни за ползване. Голям мерак точно чашата на етървата да се ползва. Не е като да е имала неприкосновени тенджери, тави и тигани. За храната, разбира се - по всяка вероятност става дума не за свинско месо с кокал, а за някоя дреболийка като плодово мляко, десерт, сок и т.н., лично купени от нея. Ако детето толкова проявява предпочитания към определен вид храна, да купуват и те такава и няма да има никакви драми.

# 237
  • където ми харесва
Майкоу, то, аз разбирам че пишеш само да си мрънкаш, ама толкова безумни неща да те дразнят...
Аз мразя да ми пият от чашата. В крайна сметка, щом сте били три домакинства, значи сте имали много чаши, а ти за нейната чаша направи апокалипсис... много си дребнава, дори не искам да пиша за другите неща

# 238
Казваш,че явно е била бременна по времето когато и вие сте били там...Е ми ето.Представи си ,че е имала сутрешно или целодневно повръщане първите месеци и за това и се е налагало по-честичко да ползва банята.Освен това с неразположения като виене на свят и нужда от тишина и повече време за почивка-ето ти нежеланието да и се влиза в стаята по всяко време,особено от едно шумно дете примерно,което е и любопитно и наднича навсякъде.Ами тя не може да се съблече на спокойствие дори.....
За храненето-аз незнам как се хранят 3 семейства в една кухня ако не на смени примерно.Иначе как?
А може да и се е гадило от определени миризми с храните ,които другите ядат и за това да е предпочитала да се храни отделно в стаята.Освен това може да са си купували определени храни,които е обичала или такива ,с които да си е потушавала позивите за повръщане и стомаха и да ги е понасял по-добре.Къде с обща храна с н-брой хора може да се спазва такъв режим.Съответно ако до сега са си оставяли продуктите някъде произволно из хладилника и после не ги е намирала,защото в тая къща всички са на принципа "бръкни си -вземи си" и всеки си взима каквото си хареса,независимо кой го е купил и с каква цел....са решили да си ги оставят на  отделен рафт,за да си ги ползват само те.Има ли нещо нередно в това?Примерно мъжът и купил ягоди-оставя и ги в хладилника някъде ...По едно време тя отива да си ги хапне и оооо няма ги.Дали ще остане доволна от ситуацията?...И днес така,утре друго....и това общо ползване става нетърпимо- и ето ти решението за отделния рафт само за тяхното семейство.

А иначе и аз познавам хора,които смятат ,че не е добре да се  съобщава за бременност преди 3-тия месец...за по-сигурно от страх от евентуален спонтанен аборт примерно.Е и?
И като добавим това,че явно и ти на нея не си и била толкова близка(може би си и била досадна и неприятна даже,само предполагам)докато сте били заедно там.Така,че няма защо да се чудиш ,че не са ви казали.
Отделно от това и вие със съпруга ти не сте ги поканили в новото ви жилище и сте спряли комуникацията си с тях и така се е получило,че късно сте разбрали.
Аз те съветвам да спреш да се учудваш и да си помислиш как да си стоплите отношенията...Един ден ще разбереш,че не си е струвало.

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 00:32 от zhani

# 239
Лолитка, като свекърва в подобно на вашето семейство, бих те посъветвала да преосмислиш отношенията си със свекърите. Те са най-потърпевши. Заради яда и разочарованието си от етървата, ти наказваш тях, а те са между чука и наковалнята. Няма по-лошо наказание от това да ги лишиш от внучето им. На етърва ти само вдигаш акциите. Тя сигурно много се кефи от това, че те е избутала. Пък и ти сигурно, когато сте живеели там, си искала  да имаш свое самостоятелно кътче и твои лични вещи, които да са си само твои. Има много начини да покажеш, че си по-зрялата. Като първа стъпка, покани ги на гости по някакъв  повод. Който ви цени, ще дойде, който не дойде-прав му път и ще живееш в мир със себе си. С две думи:направи, каквото трябва, пък то ще стане, каквото ще стане. Убедена съм, че свекърите ти ще оценят жеста ти и отношенията ви ще се оправят.

За пореден път се убеждавам, че бабата и дядото трябва да са отделно, па макар и в едно стайче, та внучетата да вдигат шум на тях, да взимат от техния хладилник или шкаф, а не да пречат на стринката, на лелята или на вуйната.

Общи условия

Активация на акаунт