С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 719
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
 Не стана ясно етървата какво яде в нейната стая- от гозбите на свекървата или гризе бисквити с мляко  Mr. Green щото то хубаво да имаш претенции, ама ако хладилника не е твой, малко трябва да се замислиш. И аз имам претенции, но изобщо не мога да си представя да се навра в тая навалица и да чакам по час да ми дойде ред за тоалетна, че и дете да тръгна да раждам там.

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 23:44 от wixi

# 241
Казваш,че явно е била бременна по времето когато и вие сте били там...

Е та две години ли е била бременна таз булка Mr. Green

# 242
Казваш,че явно е била бременна по времето когато и вие сте били там...

Е та две години ли е била бременна таз булка Mr. Green

Детето на лолитка сега е на 9, изнесли са се преди година и половина (когато е било на 7 и половина), а 7 години са живели при свекърите без гадната етърва. Може да смяташ колко време са съжителствали заедно и колко от това време е била бременна.

Не стана ясно етървата какво яде в нейната стая- от гозбите на свекървата или гризе бисквити с мляко  Mr. Green

И от гозбите на свекървата да яде в стаята отделена, би било евентуален проблем за свекървата, не за лолитка. Ако ядеше от гозбите на лолитка, сготвени с продукти, закупени от лолитка, тогава е работа на лолитка.

# 243
1. Храната да и се носи в стаята;
2. Направиха си преградка в хладилника и трябваше да обясняваме на детето, че това не може да го взима, че е на каката  #Crazy
3. Имаше си нейна чаша, която ние не можехме да използваме и ако случайно някой я взимаше по невнимание, се правеше скандал;
4. Имаше интернет в къщата, като рутера беше в стаята в която живеехме ние- холът, изведнъж той се премести при тях с обосновката, че нямали силен нет, съответно при нас нямаше повече никъкъв;
5.Стаята им се заключваше и трябваше да обясняваме на детето, защо не може да влиза там, което в много случай беше трудно ...... и редица темп подобни истории.
6. Свекървата и свекъра мълчаха и не взеха нито веднъж страна въпреки че беше тяхната къща, което много ме натъжаваше, но реших, че са си такива хора.
7.За НГ отиде да ги сурвака, момичето е било пак там и когато детето ми го е поздравило, тя го е подминала и се е заключила в стаята. Всичко се е случило пред очите на свекървата, която отново е замълчала. Детето се прибра и ми сподели и ме пита каката защо я е подминала и ми каза, че баба и е била там и нищо не е казала, от което аз избеснях.
Обадих се и я питах, защо не и е направила забележка, отговорът беше ми тя си е такава Naughty Naughty Naughty Naughty
Така приех и това, но им казах, че детето повече няма да ходи в тях след като живеят с човек, който прави само интриги.
8.Аз останах в шок. Изтърпях почерпката и почнах да търся обяснения, как майка и баща са суеверни от сина си???
Какво значи било им казано да не казват???
Ако имаш двама сина, как криеш от единия???
Почнаха отново с обясненията, че тя била такава и така поискала.............
Казах им отново, добре, организирайте среща, след като тя е такава, искаме обяснение.........
9.Казах им че тенденциознно защитават единия си син и повече не искам да имам никакъв контакт с тях, както и не искам да контактуват с детето ми. Отогава нямаме контакти вече ще стане повече от 8 месеца.
Чудя се дали съм постъпила правилно??? Терзая се, че детето не контактува с тях, те са му баба и дядо, но как да контактува, ако те не могат да го протектират от лошо отношение.................. и се крият от нас все едно сме вещери..............

1. А как изобщо 7 души ядат заедно? И какво от това? Ти сметка ли ѝ държиш?
2. Голям праз. Ако са си купували разни неща, които после са били изяждани от детето, нормално да си ги отделят, това дете на 7 наистина ли не разбира от "не"? Ако толкова иска да изяде нещо, проблем ли е да му го купиш?
3. Аз и сега си имам любима чаша, от която си пия само аз. Още от дете съм свикнала да си имам моя чаша. Може пък да я е гнус от вас, замисляла ли си се?
4. Преместете си рутера в коридора и драмата ще приключи.
5. Трудно да обясниш на 7 годишно, че няма работа в дадена стая? Сериозно ли?
6. Съвсем адекватно поведение. Да не сте на 5, че да ви трябва арбитър? Сядате и говорите като големи хора, а не чакате на свекърите.
7. Защо бабата трябва да прави забележки? Защо правиш интриги и я настройваш?
8. Абсолютно интриганстване и заяждане. Не е искала да ти каже, заслужила ли си го с нещо? Помолила е свекървата, и естествено, че жената ще се съобрази, да не е луда да прави интриги. ВИе като някакви величайши особи ли се чувствате, че всичко да ви се споделя, дори когато изрично е помолено за обратното. Ако ти е искаше да кажеш на етървата и свеки отиде и разправя зад гърба ти, как щеше да реагираш?
9. Не, напротив. Много адекватно се държат, като не затъват във вашите бакии.

Не, не постъпваш правилно. Разсъждаваш като пълен егоист, лапе, на което са му взели близалката и се тръшка да си му я върнат. И в случая не етърва ти, а ти правиш интриги, като настройваш мъжа ти, тръшкаш се, че не можеш да настроиш свекитата, ограничаваш контактите на дете, което е израсло с тези баба и дядо.

Горките ти свекъри, само това мога да кажа.

# 244
Pagane, права си за някои от нещата, които пишеш и които написаха много от съфорумките. Но нека признаем, че има и много снахички с нос вирнат в небето и от тях по-важни няма. Нищо чудно  и етървичката на Лолитка да е такава.
Едно е да си итнтелигентен и внимателен човек, който иска само да си има лично пространство и съвсем друго е да дойде в кащата ти някоя фръцла и да се прави на голямата работа.

# 245
Най-вероятно и на етървата нещо ѝ има, защото не си представям много жени да тръгнат да раждат, знаейки, че ще живеят в апартамент, където вече живеят 2 семейства. Едно, че бебето ще притеснява всички останали, друго, че и нея ще я притесняват, защото все пак и другото е дете, което има някакви по-други нужди от възрастните и невинаги ще може да се съобрази. Повечето биха потърсили вариант да се изнесат, ако не на квартира, то поне при другите родители, където може би няма семейство с дете. Разбира се, може да ѝ е било обещано, че другото семейство ще се изнесе и затова да се е решила.

Според мен се е получило много добре, че са се отделили, за всички намесени в случая. Сега остава и другите да се отделят по някое време.

# 246
  • Atlanta
Лолитка, ще ти дам друга гледна точка. Поради различни причини, брат ми разбра че съм бременна точно преди да родя, аз не му казах. Майка ми знаеше от 6-тата седмица. Когато разбрал, се опитал да вдигне скандал на майка, че не му е казала. Тя мило му е казала, че не е тя бременна, че да му казва и че проблема си е между нас с него и да се оправяме. Което си беше точно така, ние с брат ми си имахме проблеми по между си и бях помолила родителите ми да не предават информация за мен. Според мен отношението към свекърва ти в тази ситуация е неправилно - тя не е била бременна и не е нейна работа да разгласява новината. Единствено твоят мъж може да сърди на собствения си брат, там е проблемът с липсата на комуникация и близост.

# 247
Цитат
Казах им отново, добре, организирайте среща, след като тя е такава, искаме обяснение.........
Супер готино е да организираш среща скандал на прясна родилка.
Ами така де, ще се радва безметежно на най-светлия момент от живота си, нахалница  Naughty 

Лелеее, чак сега разбирам, че детето било на 7г  ooooh!Представях си някое тупуркащо 2 годишно, на което вярно е трудно да обясниш да не досажда и да не влиза.
Лолитка, как си представяш това момиче да ходи по бикини или в домашно неглиже и  чуждо дете да и връхлита? Или да иска да почете, а чуждо дете да влезе и да я зарине с куп въпроси, евентуално подкана за игра? Е, супер досадно е. Имам 2, но чужди не бих дондуркала ежедневно в детските им капризи.
А моето на 7г не бърка в хладилника, без да ме пита....пък живеем сами. Даже това на 4г и то не бърка, пита. Най-малкото в хладилника държа и отворени лекарства. Това е зона със специален статут Wink
Добре, че сте се отделили за благото на свекърите. Не знам за вас, но горките те, голям зор са видели   Thinking

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 02:32 от dobra

# 248
Каг-каквато и да е другата снаха,дори и най-голямата простачка,питам аз с какво са й виновни свекърите? Поне аз не разбрах те да са направили нещо лошо. И внучето гледат,и на гости ходят.
И Лолитка решава,че щом снахата й е крива ще отмъщава на бабата. Детска му работа.
Ако живеех със 7 год. чуждо дете и аз бих се заключвала.

# 249
Лолитка, ще ти дам друга гледна точка. Поради различни причини, брат ми разбра че съм бременна точно преди да родя, аз не му казах. Майка ми знаеше от 6-тата седмица. Когато разбрал, се опитал да вдигне скандал на майка, че не му е казала. Тя мило му е казала, че не е тя бременна, че да му казва и че проблема си е между нас с него и да се оправяме. Което си беше точно така, ние с брат ми си имахме проблеми по между си и бях помолила родителите ми да не предават информация за мен. Според мен отношението към свекърва ти в тази ситуация е неправилно - тя не е била бременна и не е нейна работа да разгласява новината. Единствено твоят мъж може да сърди на собствения си брат, там е проблемът с липсата на комуникация и близост.

+1 Единствените, които имат право да "обявяват" бременността, са бременната и мъжът и. Майка ми и баща ми ми се разсърдиха още в началото на бременността, защото има заявих, че аз ще преценя кога и на кого ще се казва. Как така ще съм такава нахалница и ще искам да изчакам 1-2 месеца преди да започна да разгласявам новината на всички?! Решила съм, че следващото ще си го крия колкото мога повече, за да си спестя цупните и хилядите обяснения на въпроса "Ама, защо?"

Колкото до личното пространство - всеки има право на такова! Аз например не обичам някой непрекъснато да ми се вре в краката. Нямам против гости за кафе/обяд/вечеря/купон, но да ми висне някой вкъщи ежедневно и да ми пипа навсякъде, да ми върви по петите, да прави каквото си иска... Това ме вади от равновесие! #2gunfire
При 3 домакинства в един апартамент е нормално да има обособени някакви граници. В случая стаята, която са ползвали другите млади си е тяхна и те не са длъжни да пускат никого вътре, точно както никой не е длъжен да пуска някого в жилището си. За чашите - с ММ си имаме чаши, които ползваме само аз и той, а за гостите чашите са други (конкретно тези за кафето). Не, че не ги ползваме ако се налага и не, че не можем да ги измием, но това са си нашите чаши. Въпрос на гледна точка и предпочитания. И за хладилника я разбирам - ако тя си купува нещо конкретно, което обича и системно то изчезва, защото някой го е изял и не се е сетил да купи ново... Ами и аз бих си отделила рафт. А на 7 годишно дете (или дори на по-малко) би трябвало да може да му се обясни всичко.
Редно е да поддържате поне "служебни" отнощения - децата ви са братовчеди и е редно да са поне малко близки. Колкото до бабата и дядото - те са баба и дядо на детето и трябва да комуникират с него.

# 250
  • Бургас
Ако бях на мястото на етървата и 7 годишно дете постоянно ми влизаше в стаята, при положение, че ясно му е казано няколко пъти да не го прави, и аз щях да се дразня. Ама много ти е възпитано детето какво разправяш Stop Както казах - не очаквам майка да каже за детето си, че е непослушно/невъзпитано. Било дете - правило напук. Да, ако е на 3-4. При такива демонстрации и ежедневно правене напук от детето не само, че ще го подминавам, ами можеше и да отнесе и някой шамар по дупето. Даже доста търпелива е била етървата с детето ти.
Общо взето и двете снахички сте за бой. И двете вирнали нагло носове с безпардонно поведение как все някой ви е длъжен да се съобразява с вас, да ви дава обяснения, да синхронизира ежедневието си с вашето и пр. А със свекърите, чиято къща сте превърнали в битак, с тях кой се съобразява. Честно, не мога да допусна как е възможно за толкова време живеене в чуждата къща, веднъж да не сте се замисляли колко много пречите на тези хора. А пък тези панаири със снаха №2 направо ги е довършила свекърчетата.
Много е нагло да си живяла 7 години под нечий покрив и изведнъж като се изнесеш, да прекъснеш контактите на свекърите с внучето им. Не нагло, а направо престъпно безочливо. Докато са се грижили за детето ти и сте се разполагали в къщата им са били много хрисими. Сега като си в твоя къща си вече много отворена. Кралицата-майка ще забранява аудиенция с детето й, защото не са й съобщили писмено, че етървата е бременна. Явно смяташ за редно да разгласяваш чужди тайни, защото ти точно това си изисквала от свекърва ти.

# 251

Не стана ясно етървата какво яде в нейната стая- от гозбите на свекървата или гризе бисквити с мляко  Mr. Green

И от гозбите на свекървата да яде в стаята отделена, би било евентуален проблем за свекървата, не за лолитка. Ако ядеше от гозбите на лолитка, сготвени с продукти, закупени от лолитка, тогава е работа на лолитка.
[/quote]
 Съгласна съм, но ми се щеше да изясня цялостната картинка,а и останах с впечатление, че ветото върху рафта в хладилника е за всички извън тяхното "домакинство", не само за лолиткини. На мен направо ми се струва, че изобщо етървата не понася детето на лолитка. Забелявала съм, че доста хора, които нямат деца, са много добри на теория, как се възпитават. Не че оправдавам нахълтването в чужди стаи, но вероятно това в нейните очи е 100 пъти по- драматично и знае, как ако беше нейното никога нямаше да се случи.
А това, кой бременее или не, не знам защо е толкова важна информация, честно.

# 252
Ама тя етървата не е длъжна да има каквито и да било чувства към детето на лолитка. Аз преди да стана майка не се впечатлявах много от деца. Ама въобще не ме интересуваха, до степен такава, че биха ме дразнили ако ми изяждат нещата от хладилника. Сега няма да се подразня, но пак не съм ентусиаст да гледам чужди деца. За малко, за определени деца - да, но не за всички, само защото са такива.  Peace

Лолитка, горките ви свекъри.

# 253
То зависи и колко често се случва. Въпреки че имам деца,  бих се дразнила, ако е системно-аз си купувам нещо определено и след това друг да го омете. Ако е понякога- ок, случва се, дете, дояло му се. Само че,ако съм лолитка,  ще гледам после да възстановя липсите.

# 254
Сега като разбрах че детето е било на 7  години започвам да си мисля друго нещо.Може и да не съм права
Значи всички в къщата са били около това дете-единствено .Мама ,тате ,баба дядо.Всички са били погледнали в него.То най вероятно е било цар и господар
В един момент идва каката,на която детето не и е никакво и не само че не му обръща нужното внимание , ами се дразни на моменти от него
Детето е свикнало да прави каквото си иска- да бърка в хладилника и да взима какво то си хареса ,да нахлува във всички стаи  и т. н.
На каката това обаче не и допада и си поставя условия- отделя си нещата в хладилника ,заключва си стаята
На Лолитка обаче явно не и харесва  че някой си е позволил да ограничи детето и  и вместо да го дръпне и да му обясни че вече не може така ,че това и това не се пипат ,че не може да влиза в другата стая когато му скимне ,тя обвинява каката

Едно 7 годишно дете би трябвало много добре да разбере когато му се обясни нещо.Не е на 2-3 та да се чудиш как да му го кажеш

А пък сега  там има и ново дете ,също внуче на свекърите,бебче.Нормално е повечето внимание да бъде насочено към малкото.
Дали пък авторката въпреки че живеят отделно не се дразни и от това

И все още не ми е ясно едно.Вие 9 месеца не ходихте ли при свекърите та не я видяхте каката че е бременна

Общи условия

Активация на акаунт