С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 609
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета,

искам да споделя и за моя проблем със семейството на мъжа ми, за да видя дали някой се е сблъсквал с нещо подобно и да ми даде съвет как да постъпя:

Женим се с мъжото и си имаме детенце, всички живеем заедно с родителите му и брат му в продължение на 7 години в апартамента на свекърите. През тези 7 години, сме се разбирали, къде със спорове, къде с каране, къде със сърдене, къде с добро, но винаги се е намирало изход от ситуациите.
През всичкото това време брат му си води приятелки, кои за по дългосрочно, кои за краткосрочно, но живота продължаваше напред. Преди години приключи дълга връзка и бързо се запозна с ново момиче, което също дойде в апартамента.
Започна да прави интриги, затвори се в стаята и почна да манипулира брата, от сорта:

1. Храната да и се носи в стаята;
2. Направиха си преградка в хладилника и трябваше да обясняваме на детето, че това не може да го взима, че е на каката  #Crazy
3. Имаше си нейна чаша, която ние не можехме да използваме и ако случайно някой я взимаше по невнимание, се правеше скандал;
4. Имаше интернет в къщата, като рутера беше в стаята в която живеехме ние- холът, изведнъж той се премести при тях с обосновката, че нямали силен нет, съответно при нас нямаше повече никъкъв;
5.Стаята им се заключваше и трябваше да обясняваме на детето, защо не може да влиза там, което в много случай беше трудно ...... и редица темп подобни истории.
Всички се карахме заради нея, докато тя стоеше затворена в стаята и насъскваше брата на мъжа ми срещу нас. Той я протектираше изцяло...........
Знам, че звучат като дребни кокошкарски истории, но в напрегнатото ежедневие, където всеки си търси спасение под покрива, да се прибереш и да се бориш и там, просто .............
Свекървата и свекъра мълчаха и не взеха нито веднъж страна въпреки че беше тяхната къща, което много ме натъжаваше, но реших, че са си такива хора.
Преди 2 години моите близки ни купиха апартамент, който трябваше да ремонтираме. Живехме още всички заедно тежко, подминавахме се в апартамента, защото момичето, беше решило, че няма да контактува с брата и снахата.......... Това го заявиха по телефона на наши общи приятели с който бяхме излязли и се случайно се чуха, докато бяхме заедно и след отправената покана към тях да се присъединят, се чу че, след като брата и снахата са там, нямали да идват.
Една сутрин както се оправях за работа, а ние излизахме първи, чух разговор между свекървата и брата, да попита дали няма да ни трябва банята и той изръмжа, че не го интересувало, което много ме обиди и реших, че повече не мога да си причинявам това и да измъчвам и детето си и реших че колкото е готов моя апартамент ще се пренесем. Изнесохме се по НГ. Година и половина мина отогава.
При опити за контакт от страна на свекъра и свекървата, го отказвах, но пусках детето с мъжа ми в апартамента им.
За НГ отиде да ги сурвака, момичето е било пак там и когато детето ми го е поздравило, тя го е подминала и се е заключила в стаята. Всичко се е случило пред очите на свекървата, която отново е замълчала. Детето се прибра и ми сподели и ме пита каката защо я е подминала и ми каза, че баба и е била там и нищо не е казала, от което аз избеснях.
Обадих се и я питах, защо не и е направила забележка, отговорът беше ми тя си е такава Naughty Naughty Naughty Naughty
Така приех и това, но им казах, че детето повече няма да ходи в тях след като живеят с човек, който прави само интриги.
Започнахме да се чуваме по рядко, идваха на някой празници, чуваха детето веднъж в месеца, извеждаха го на две седмици. Така до лятото, когато тя замина при другата си баба в провинцията. Свекървата звъня няколко пъти за 4 месеца и дойде 1 път август месец да ни видела с мъжа ми как сме, дотук добре.
В края на месец август се звъни на вратата ми и виждам отвън брат му и свекървата  bouquet  bouquet  bouquet
Оказа се че идват да черпят за новото внуче, което се е родило и са го крили от нас 9 месеца, защото били суеверни. Не казвали на "никой" само майка и, свекървата, близки приятели, братовчедките, сестрата на момичето и всички на работата и който са я видели знаели. Никой друг  newsm78 newsm78 newsm78
Аз останах в шок. Изтърпях почерпката и почнах да търся обяснения, как майка и баща са суеверни от сина си???
Какво значи било им казано да не казват???
Ако имаш двама сина, как криеш от единия???
Почнаха отново с обясненията, че тя била такава и така поискала.............
Казах им отново, добре, организирайте среща, след като тя е такава, искаме обяснение.........
Не че не може да крие, но в собствения си дом, а не там където трябва да влезе и друго дете и друга снаха и друг брат и не да правиш съучасници и свекъра и свекървата.
В деня за който уж беше срещата се оказа, че брата заминава в командировка и няма да има среща ..........
Последва покана за погача, за детето което са крили от суеверие от нас, аз отказах.

Казах им че тенденциознно защитават единия си син и повече не искам да имам никакъв контакт с тях, както и не искам да контактуват с детето ми. Отогава нямаме контакти вече ще стане повече от 8 месеца.
Чудя се дали съм постъпила правилно??? Терзая се, че детето не контактува с тях, те са му баба и дядо, но как да контактува, ако те не могат да го протектират от лошо отношение.................. и се крият от нас все едно сме вещери..............

# 181
Те не искат да контактуват с Вас, ти защо се натискаш! Щом са такива хора,ти само се радвай,че ти правят услуга.  Peace Ти сама не си искала детето да ходи при каката, сега защо се обвиняваш? Недей, радвай се,че сте се отделили и не ги мисли. Те теб не те мислят.  Hug

# 182
  • София
Обяснение пък чак ще искате, среща ще правите да ви се обясняват  ooooh!
Какво има да ви се обясняват, не ви харесват, не искат да се занимават с вас, чудо голямо!
Я пораснете малко.

# 183
Честита радост, Боряна! Пожелавам на малките бебешоци да са здрави, др е грижа и отговорност на родителите.
На мен ми се струва, че си разочарована, че и двете деца са кръстени на тъста, аз поне щях да бъда, признавам си.
Скрит текст:
Като знам какъв луд скандал имахме за името на дъщеря ни и колко мн ММ настояваше да е на техните, макар че имаме покрив над главата си благодарение на баща ми, имахме работа, благодарение на него и още куп неща, които съм споделяла. Сега второто ще е на тях, няма начин. И именно затова се чудя защо таткото не се е застъпил едното да е на теб.

Не съм ,писах заради огромните коментари по темата тук.Отдавна ми мина мерака за имена- в интерес на истината говорих с другия  син ,не е женен още ,уточнявам да няма  недоразумения.  Та стана дума ,нали си мечтая   да се женят и да имам внуци от години- като има момиче ще е Василена.буква на баща му , ми той изригна ,какво е това глупаво име. Та  осъзнах ,че моето дете ,дето  на негов баща не бе съгласно и не хареса предложеното на уж , по принцип ,няма хабер и още няма  за бебе той поне. И ми мина мерак да мисля дори по въпроса. С еднакви букви са , това ми харесва за близнаци ,природата ги е  свързала ,нека  и  хората им дадат общи неща. Никак не съм огорчена ,мъжа ми не е жив да се радва ,онзи дядо е  жив ,а моето име не харесвам и  не искам ,и никога не съм искала,хипотетично. И наистина ,последните дни тук съседи ме подпитваха ,ами не знам ,не съм питала ,научих го от снимките ,това е ----,и през ум не ми мина да проверявам какви намерения  имат,а е  било решено преди да  ги заченат.Така че ,не съм лесна ,не позволявам да ме  правят  на глупава,но за това е истина,не бе моя работа ,право на майката е и не съм мислила,не да претендирам реално за имена.

# 184
Момичета аз не се натискам за обичта на брата и снахата, ясно е като бял ден, но нормално ли е да се случва в дома на свекърите ми всичко това и те да мълчат????
Това ми е проблема??? Да се крият 9 месеца??? Как да обясня на моето дете???
А лошото е, че след всичките случки, сега получам покани за кръщене и тн на това дете което са крили от нас, с предтекста че всички ни обичат и никой нямал нищо против нас newsm78 newsm78 newsm78

# 185
  • Бургас
Малко съжалих свекърите ти. През цялото време някакви хора им се нижат в къщата и са я превърнали в катун. Естествено те нищо не могат да кажат, защото става въпрос за децата им. През цялото време са между чука и наковалнята - единия и другия син. Не е никак лесно. Ако свекърите се озъбят на новата снаха рискуват да се изпокарат със сина си. Затова е по-лесно да заемеш неутралитет и да не се месиш, защото обратното би означавало да вземат страна, а не могат. Ако ти беше помолила да не казва за бременността ти на девера и приятелката му и тя им беше казала въпреки волята ти, щеше ли да ти стане приятно? Вероятно не. Влез им малко в положение и на свекърите, защото и на тях не им е лесно да жонглират между семействата на двамата си сина, които очевидно не се понасят.
Важното е, че сте се изнесли. Не е трябвало въобще да се навирате да живеете у свекърите, още повече, че и брат му е там с гаджетата си. Живейте си живота и бъдете щастливи. Важното е с мъжа ти да се разбирате и да се подкрепяте.

# 186
Сега разбрах, благодаря за обяснението.
И баща ми си направи устата за Стилияна (той е Стойко), но аз категорично го отрязах. И не, той не си е налагал мнението, просто в разговор между двама ни му споделих, че жива-умряла кръщавам детето с неговата буква (не буквално, поради разбираеми причини). Той каза, че Стилияна било хубаво име, аз му казах да си гледа работата и че детето няма да се казва така. Повече въпросът не беше повдиган.
П. П. Не бих кръстила на умрял, суеверна съм.

# 187
  • София
Свекърите ти ще правят каквото си искат в техния си дом, ако искат ще ви кажат, ако искат няма да ви кажат, ти сметка на тях не можеш да държиш.

И стига с това дете, сто пъти какво си щяла да кажеш / обясниш на детето - еми извинявай, ама отсега такива елементарни неща ако не можеш да му обясниш, хич не мога да те мисля какво ще е като порасне.

# 188
Момичета аз не се натискам за обичта на брата и снахата, ясно е като бял ден, но нормално ли е да се случва в дома на свекърите ми всичко това и те да мълчат????
Това ми е проблема??? Да се крият 9 месеца??? Как да обясня на моето дете???
А лошото е, че след всичките случки, сега получам покани за кръщене и тн на това дете което са крили от нас, с предтекста че всички ни обичат и никой нямал нищо против нас newsm78 newsm78 newsm78

Самата ти го казваш-случва се в дома на свекърите.В техния дом.Щом са решили да мълчат тяхна си работа.и изобщо всичко ставащо в техния дом си е тяхна работа
В крайна сметка те са приели новата снаха такава каквато е.Приеми я и ти  и ще си по спокойна

Ама наистина ми стана жал за свекърите.Едната снаха не дава да се казва еди какво си
Другата пък иска да и се казва.Ами те хорицата какво да правят на коя да угодят
Детенцето ти на колко годинки е

# 189
  • София
miss july добре го е казала. Стига с тия фасони. Детето ми, та детето ми. Вземи му обясни на детето, има различни хора, каката така се държи. Не можеш да я промениш. Като не искаш, не ходи и на кръщенето, твоя си работа.

# 190
      lolytka^, аз бих погледнала така на нещата - възрастни хора с двама сина, страхуват се да не заемат страна. Реално не са ви изгонили, на вас също не са правили никакви забележки. Сигурно все има нещо, с което вие сте подразнили тях и брата на съпруга ти. Може нещо в собственото ни поведение да ни се струва обичайно и приемливо, но не значи, че не дразни друг.
     В такива отношения общо взето позицията ми е, че съпругът трябва да оправи (когато е възможно) отношенията с родителите си, а другият съпруг да прояви малко повече търпение. Така децата ще си имат баба и дядо, синът/дъщерята ще контактува със своите, а снахата/зетя в тези малобройни моменти ще изтърпи, че не участва в общите сбирки или присъства като фигурант.

# 191
  • София
Здравейте момичета,

искам да споделя и за моя проблем със семейството на мъжа ми, за да видя дали някой се е сблъсквал с нещо подобно и да ми даде съвет как да постъпя:

Женим се с мъжото и си имаме детенце, всички живеем заедно с родителите му и брат му в продължение на 7 години в апартамента на свекърите. През тези 7 години, сме се разбирали, къде със спорове, къде с каране, къде със сърдене, къде с добро, но винаги се е намирало изход от ситуациите.
През всичкото това време брат му си води приятелки, кои за по дългосрочно, кои за краткосрочно, но живота продължаваше напред. Преди години приключи дълга връзка и бързо се запозна с ново момиче, което също дойде в апартамента.
Започна да прави интриги, затвори се в стаята и почна да манипулира брата, от сорта:

1. Храната да и се носи в стаята;
А ти каква си, че ѝ държиш сметка къде да се храни?
2. Направиха си преградка в хладилника и трябваше да обясняваме на детето, че това не може да го взима, че е на каката  #Crazy
Това ми се вижда грубо, макар че зависи и кой какво и колко пазарува.
3. Имаше си нейна чаша, която ние не можехме да използваме и ако случайно някой я взимаше по невнимание, се правеше скандал;
Тук съм напълно съгласна с нея. Особено ако е помолила 100 пъти.
4. Имаше интернет в къщата, като рутера беше в стаята в която живеехме ние- холът, изведнъж той се премести при тях с обосновката, че нямали силен нет, съответно при нас нямаше повече никъкъв;
Т.е. преди това при тях не е имало никакъв.
5.Стаята им се заключваше и трябваше да обясняваме на детето, защо не може да влиза там, което в много случай беше трудно ...... и редица темп подобни истории.
Ако детето ти е влизало в тяхната стая когато му хрумне, напълно разбирам, че са се принудили да заключват.
Всички се карахме заради нея, докато тя стоеше затворена в стаята и насъскваше брата на мъжа ми срещу нас. Той я протектираше изцяло...........
Проблем ли е, че един мъж защитава жена си?
Знам, че звучат като дребни кокошкарски истории, но в напрегнатото ежедневие, където всеки си търси спасение под покрива, да се прибереш и да се бориш и там, просто .............
Свекървата и свекъра мълчаха и не взеха нито веднъж страна въпреки че беше тяхната къща, което много ме натъжаваше, но реших, че са си такива хора.
На мястото на свекъра и свекървата бих казала и на двете двойки с претенции да си отговарят на претенциите в собствения си дом, а не в моя. Ти не си повече от другата снаха.
Преди 2 години моите близки ни купиха апартамент, който трябваше да ремонтираме. Живехме още всички заедно тежко, подминавахме се в апартамента, защото момичето, беше решило, че няма да контактува с брата и снахата.......... Това го заявиха по телефона на наши общи приятели с който бяхме излязли и се случайно се чуха, докато бяхме заедно и след отправената покана към тях да се присъединят, се чу че, след като брата и снахата са там, нямали да идват.
Една сутрин както се оправях за работа, а ние излизахме първи, чух разговор между свекървата и брата, да попита дали няма да ни трябва банята и той изръмжа, че не го интересувало, което много ме обиди и реших, че повече не мога да си причинявам това и да измъчвам и детето си и реших че колкото е готов моя апартамент ще се пренесем. Изнесохме се по НГ. Година и половина мина отогава.
При опити за контакт от страна на свекъра и свекървата, го отказвах, но пусках детето с мъжа ми в апартамента им.
Отказваш контакт със свекърите защото не са ти играли по свирката срещу другия си син и приятелката му, защото не са се направили на регулировчици на отношенията между предполагаемо зрели хора, между които си и ти, или поради друга причина?
За НГ отиде да ги сурвака, момичето е било пак там и когато детето ми го е поздравило, тя го е подминала и се е заключила в стаята. Всичко се е случило пред очите на свекървата, която отново е замълчала. Детето се прибра и ми сподели и ме пита каката защо я е подминала и ми каза, че баба и е била там и нищо не е казала, от което аз избеснях.
А другият родител на детето ти къде е бил през това време?
Обадих се и я питах, защо не и е направила забележка, отговорът беше ми тя си е такава Naughty Naughty Naughty Naughty
Така приех и това, но им казах, че детето повече няма да ходи в тях след като живеят с човек, който прави само интриги.
Ти в качеството си на каква определяш с кого да живеят свекърите ти?
Започнахме да се чуваме по рядко, идваха на някой празници, чуваха детето веднъж в месеца, извеждаха го на две седмици. Така до лятото, когато тя замина при другата си баба в провинцията. Свекървата звъня няколко пъти за 4 месеца и дойде 1 път август месец да ни видела с мъжа ми как сме, дотук добре.
В края на месец август се звъни на вратата ми и виждам отвън брат му и свекървата  bouquet  bouquet  bouquet
Оказа се че идват да черпят за новото внуче, което се е родило и са го крили от нас 9 месеца, защото били суеверни. Не казвали на "никой" само майка и, свекървата, близки приятели, братовчедките, сестрата на момичето и всички на работата и който са я видели знаели. Никой друг  newsm78 newsm78 newsm78
Аз останах в шок. Изтърпях почерпката и почнах да търся обяснения, как майка и баща са суеверни от сина си???
Какво значи било им казано да не казват???
Ако имаш двама сина, как криеш от единия???
Почнаха отново с обясненията, че тя била такава и така поискала.............
Казах им отново, добре, организирайте среща, след като тя е такава, искаме обяснение.........
Не че не може да крие, но в собствения си дом, а не там където трябва да влезе и друго дете и друга снаха и друг брат и не да правиш съучасници и свекъра и свекървата.
Отново: В качеството си на каква се опитваш да диктуваш кога, на кого и при какви обстоятелства друга жена и мъжът ѝ ще съобщят, че ще имат дете?
В деня за който уж беше срещата се оказа, че брата заминава в командировка и няма да има среща ..........
Последва покана за погача, за детето което са крили от суеверие от нас, аз отказах.

Казах им че тенденциознно защитават единия си син и повече не искам да имам никакъв контакт с тях, както и не искам да контактуват с детето ми. Отогава нямаме контакти вече ще стане повече от 8 месеца.
Чудя се дали съм постъпила правилно??? Терзая се, че детето не контактува с тях, те са му баба и дядо, но как да контактува, ако те не могат да го протектират от лошо отношение.................. и се крият от нас все едно сме вещери..............

Много са търпеливи свекърите ти.

# 192
Благодаря Хърманяни, мисля, че си ме разбрала най добре   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 193
Лолитка, напълно подкрепям писаното от milenaka.
Има хора, проста са си такива. Правилно разсъждават свекърите ти. Явно са мъдри и особено търпеливи хора.
как сега да тръгнат да стават съдници. И едната е снаха и другата. Всяка си търси своето място в подобна голяма фамилия. Нормално е и леко  ревност да има.
Да ти споделя, че и аз малко съм като девойката, която описваш. Не бих искала да ми ползват "чашката" дори образно казано, не бих искала да ми влизат в стаята. Е, с рутера леко грубо са го изиграли, но човешко е, сбъркали са докато градят съжителството си.
За бременността какво толкова да ви казват като вече сте имали обтегнати отношения. Давай го по-леко през живота. Ето, поканили са ви на кръщенето, бъди сигурна, че снахата е положила усилие да го направи. Не и е било много на кеф, но е протегнала половин ръка.
Изглежда ми супер безмислено да лишаваш детето от баба и дядо заради трети, несвързан човек. Пък и за каква защита на детето от баба става въпрос! Каката не го е ударила, нито заплюла, просто е била в цикъл и крива Simple Smile Да не се правим на светици, на всяка и се е случвало да е серт даже без причина.

# 194
  • Оптимист по принуда

Изглежда ми супер безмислено да лишаваш детето от баба и дядо заради трети, несвързан човек. Пък и за каква защита на детето от баба става въпрос! Каката не го е ударила, нито заплюла, просто е била в цикъл и крива Simple Smile Да не се правим на светици, на всяка и се е случвало да е серт даже без причина.
Добре казано  Peace

Боряна, честито!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт