С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 719
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
И аз това питах,но не ми отговори. Разбрах,че тя не е ходила,но детето и съпруга й да. Тотална незаинтересованост показва Лолитка към снахата пък после се сърди,че не са я информирали. Тя поне веднъж в тези месеци питала ли е свекървата как е другата снаха? Или очаква свеки да й снася информация сама.

# 256
А и комуникацията между двамата братя хич я няма.И те ли не си говорят,скарани ли са ,какво?..Най-малкото брат му сливи ли има в устата, да му се обади и да му каже "така и така ще ставаш чичо".Ако е искал разбира се...
Иначе е ясно,че двете етърви не са си говорили....Голямата ревнува ,че е дошла вече нова снаха -конкуренция и че тя и детето и няма да са на пиедистал в дома,че малката не се подчинява на реда в къщата,не се оставя да и се качват на главата и не дава отчет на кака си Лолитка,че е бременна.Ама ха! hahahaМалката пък се свила,мълчи и не иска да общува с никой....Пълен индийски сериал. Joy

Пак и казвам-зарежи си егото,отивай където са те поканили и гледай да сте в добри отношения заради децата ви.Един ден ще се смееш на всичко.

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 12:23 от zhani

# 257
Има и друг момент. Лолитка е живяла седем години при свекърите и нищо не и пречило, нито липсата на собствено пространство нито нищо. Идва госпожицата и иска собствено пространство и нейни си лични неща. Разбирам я и  аз обичам тези неща и не бих се разделила с тях, не обичам някой да яде или да взема това, което съм си купила и планирала за нещо си, не обичам да ме гледат как се мотам по бельо, но затова НЕ СЪм ОТИШЛА да Живея с още 4ма и малко дете. Знам къде отивам, като не ми понасят условията чантата и айде. Никой не я е натикал с още 5 човека да живее и да се вре в една стая, освен мъжа и. Не е учтиво другите да седнат на масата като семейство, а ти да си от голямото добро утро и да се храниш сама, щото не ги понасяш, ами някой да те държи на сила там ?? И стига сте ги съжалявали тия свекъри, че младите живеели с тях. Голяма драма, голямо чудо. Нашите живеят на 500 км, бас хващам, че дават мило и драго да живеем с тях, ако трябва само и само да сме наблизо и да ни виждат по-често. Майка ми по едно време даже търсеше на мъжа ми работа в района, никой не я карал, жената просто иска да сме наблизо , защото й е мъчно. Не си права обаче да се сърдиш на свекървата не е нейна работа да диктува поведението на другата снаха и да и прави забележки, нито да издава тайните и. Аз само за това я съжалявам, жената се мъчи да запази неутралитет и да се разбира със всички, докато двете снахи си скубят косите.

# 258
Каг-каквато и да е другата снаха,дори и най-голямата простачка,питам аз с какво са й виновни свекърите? Поне аз не разбрах те да са направили нещо лошо. И внучето гледат,и на гости ходят.
И Лолитка решава,че щом снахата й е крива ще отмъщава на бабата. Детска му работа.
Ако живеех със 7 год. чуждо дете и аз бих се заключвала.

Ами и аз това казах-най-потърпевши са свекърите.
Някога моята свекърва отказа да гледа нашето  дете, заедно с детето на етърва ми и девер ми, защото  етърва ми заявила, че ще даде нейното на градина, ако гледат и нашето. Не знам защо, тъй като имахме близки отношения. Може би се е страхувала, че вниманиета няма да е единствено за нейното дете. Свекърва ми живее и до ден днешен с тях. Нашата къща е съседна, но ние сме отделно. Тя се съобрази с тези, с които живее, за да има мир.   И на мен, и на мъж ми ни беше криво, но  не сме се и опитвали да коментираме с девер ми и етърва ми или  още по-малко да се сърдим на свекърва ми. Дадохме детето на ясли на 2 г. и историята приключи. Запазихме добри отношения, както с етървата, така и със свекървата. И не само  в този случай свекърите ми са се съобразявали с техните желания. Но е разбираемо. Там те са едно семейство-на една маса, с  общи финанси и т.н.
Тъй като съм споделяла за нашето решение да си направим отделна къща и да сме самостоятелни, пак казвам,че това  е най-доброто ни решение. Всичките ни деца и внуци са на равни начала. Както за едните, така и за другите. Жалко е, че не всички свекъри  имат  начин да си осигурят отделно жилище и за съжаление много семейства живеят като  свекърите на Лолитка и са подложени на такова изпитание. Те две сестри  в едно жилище не биха били ОК, та какво остава две етърви + свекъри.

# 259
  • Бургас
Нашите живеят на 500 км, бас хващам, че дават мило и драго да живеем с тях, ако трябва само и само да сме наблизо и да ни виждат по-често. Майка ми по едно време даже търсеше на мъжа ми работа в района, никой не я карал, жената просто иска да сме наблизо , защото й е мъчно.
Едно е да искаш да си виждаш детето често, защото ти липсва, а съвсем друго цялата ти челяд да си домъкне половинките и децата в къщи, да ти спрятат панаири ежедневно и да те карат да се правиш на арбитър. Всичко си има някакви граници. Като стъжниш живота на родителите си пак ги питай дали биха дали мило и драго да си им в къщата.

# 260
А защо не приемеш, че хората са различни и сигурно има родители, на които не им е такава драма. И това, че живееш с тях не е еквивалентно с " да им стъжниш живота". Аз не бих го направила, защото аз няма да издържа да живея с друго семейство, свикнала съм си да съм самостоятелна.

# 261
  • Бургас
А защо не приемеш, че хората са различни и сигурно има родители, на които не им е такава драма.
Да бе, хич няма да им е драма децата им да се карат. Не знам кой дебил би останал равнодушен при тази ситуация. Иначе допускам, че има много родители, които с радост приемат децата и семействата им у дома си, защото не искат да са сами. Въпреки, че и при най-сплотеното съжителство възникват проблеми и дразги /дори и някой да си премълчава/.
На моя приятелка сестра й се омъжи за един ръб и го домъкна у родителите си. Те са много скромни и добри хора, а зетя е супер нагъл. Родителите, за да има мир в къщата, постоянно си мълчат и търпят. Ако ги гледаш отстрани ще кажеш, че си живеят супер, а всъщност съжителството им се крепи на това, че едната страна /родителите/ мълчат и търпят.

# 262
Чакайте сега.Проблема беше ,че Лолитка обвинява свекърва си за неща които не зависят от жената
Не и била казала че етървата е бременна.Ами свекървата не е длъжна да и каже още повече ако и е казано да не казва.По този начин за да угоди на едната снаха ще си навлече неприятности с другата

Лолитка се дразни на етърва си ,че е подминала детето и на Сурва когато то е отишло да сурвака баба си.Но обвинява свекърва си че си е замълчала.Ами какво да направи жената.Да накара другата насила да обърне внимание и даде нещо на детето
И  по този въпрос искам да попитам и друго авторката-ти като изпрати детето си да сурвака ,бебето вече е било родено,но е било твърде малко за да се понесе и то със сурвачката.Ти изпрати ли му нещо,като за първа Сурва
Не знам дали ще му отговори както и не отговори на въпроса дали 9 месеца не сте стъпвали у свекървата докато етървата е била бременна

# 263
г-жа Лолитка спомена, че съпругът и детето са ходили през "бременния" период (върнете 3-4 страници назад)
 Миленака подкрепям те на 100%!! Много културно си се изразила , аз едвам се сдържам на г-жа Лолитка по директно  да й кажа мнението си... #Crazy

Нахално и невъзпитано е аз да искам малко тишина и спокойствие, да се преоблека, да пръдна, да дремна и т.н а някакво лапе да си влиза, да пипа, да издава звуци, да говори, да ми яде храната(всеки да си гледа неговите деца и да им плаща храната - аз или в случая "Каката" и мъжа и не ходят на работа, за да издържат нейното лапе)

Много се ядосах и напълно разбирам "каката", бих постъпила по същия начин и я подкрепям!   bouquet
Лолитка осъзнай се твоето дете не е центъра на света, свекървата не е само твоя свекърва, другите хора също раждат, не си единствена
Благодари и на свекърите , че са ти осигурили безплатна квартира и на родителите си че са ти купили дом, не всеки има твоя късмет! Оцени го!

# 264
Значи мъжът на Лолитка и детето и са ходили при свекървата
Интересно как не са разбрали че етървата е бременна
Не се връзват нещо нещата,но Лолитка мълчи

# 265
Ами те мъжа й и детето са ходили, ама тя каката и без друго обича да си стои в стаята, точно за тях ли ще излезе да се показва, щом не ги понася.

# 266
Ами те мъжа й и детето са ходили, ама тя каката и без друго обича да си стои в стаята, точно за тях ли ще излезе да се показва, щом не ги понася.
Стига де. Нали не мислиш сериозно,че каката се заключва в стаята си,докато те са там. Поне до тоалетна не ходи ли?
 Едва ли Лолитка ще се включи обаче да внесе яснота. Сега и на нас се обиди.

# 267
Стига де. Нали не мислиш сериозно,че каката се заключва в стаята си,докато те са там. Поне до тоалетна не ходи ли?
 Едва ли Лолитка ще се включи обаче да внесе яснота. Сега и на нас се обиди.
Ами стана ясно, че не са й приятни, с основание или не, без значение. Напълно вероятно ми се струва, да не излиза от стаята, когато са там. А и още повече, че е искала да крие корема.

# 268
На мен ми намирисва на огромна ревност, към новата снаха. Как довчера тя единствената снаха ще трябва да дели вниманието с друга. Свекървата изглежда е кротка овчица /поне не се споменава за дрязги през 7-те години/ и гледа да угоди на всички.
Лолитка, обърни нещата. Как ще се чувстваш ако ти довериш нещо на свекърва си и тя го издрънка точно на другата снаха, с която очевидно не си симпатизирате? Представи се, че снахата е чакала да се обадиш да я чуеш, да отидеш да се видите, за да ти каже радостната вест. Не го правиш, демонстрираш пълна незаинтересованост.... Какво очакваш? Не можеш и да търсиш обяснение от другата снаха. В качеството си на каква? Помисли ли, че е родилка, вероятно и кърмачка? Интригите ги създаваш ти. Като гледам другите си мълчат. Не използвай свекърва си, като буфер, защото тя няма никаква вина. Ти живееш отделно, но те са заедно. Не им създавай излишно напрежение.
Относно чашата са ти казали. Аз и ММ си имаме отделни чаши и никой не ползва чашата на другия. При положение, че имаме такива навици, как си представяш, че ще отида в друг дом с 5-6 непознати и всеки да ми пие от чашата.
За хладилника също съм съгласна. Не е много приятно, но ако ям определени неща и всеки си взима, а когато аз потърся липсва.... В такъв случай, за да няма обидени трябва да пазарувам моите неща плюс 5. Ако разполагаше с такива финанси, вероятно нямаше да се навре в дядовата ръкавичка.
Детето... обичам децата, но има разлика от дете до дете и не детето е виновно, а майката, която го възпитава. Не казвам, че твоето дете не е възпитано, но често самите майки изпускат границата. Ще ти дам един пример със съседка на майка ми и нейното дете. Отивам в дома на родителите ми и съседката с детето ме уведомява, че още не са се прибрали и ще дойде да ги чакаме заедно.  newsm78 Не я познавам, но какво мога да кажа. Идва с детето /около 5-6 годишно момиченце/. Мразя да ми се пипа косата, настръхвам. Започва се:
Детето - Ау, каква дълга коса имаш. Искам да ти направя прическа. Защо не обичаш да ти се пипа косата? Аз няма да те скубя. Нямаш ли ластички и фибички в чантата? Дай ми ги! Готова си. Сега ще ти направя плитка. Харесваш ли се? А сега опашка. и т.н. Помолих майката. Изобщо не ме чуваше и гледаше отрочето с широка усмивка. Когато мъчението с косата приключи, започна втора серия. Това червило, какво е, в чантата ли е, сложи ми, подаряваш ли ми го. Подарявам гланц вместо червилото. Не го харесва. Не ми се подарява скъпо червило, което харесвам. Иска се помощ от мама. Майката - Помоли какичката и ще ти го даде. Следва годежния ми пръстен. Слага го на пръстчето. Голям е и стиска шепичка да не падне. Иска го. Изпада в истерия, когато майка се опитва да го вземе.  Заключението на майката - Като й омръзне, ще го остави. Ще го върнем на майка ти. Идваше ми да я ошамаря. Не момиченцето, а майката.
Такива деца съвсем не са редки случаи. Не е редно да се влиза свободно в ничия стая. Дори тази на баба и дядо.

# 269
Лолитка се скри обаче

Общи условия

Активация на акаунт