С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 556
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Нито е сложно да се каже, че очакваш друго, нито е сложно да се попита какво се очаква, но явно и двете са пропуснали да го направят.

# 526
  • Бургас
Нито е сложно да се каже, че очакваш друго, нито е сложно да се попита какво се очаква, но явно и двете са пропуснали да го направят.
Не е и сложно просто да благодариш и да приемеш яденето. Все пак става въпрос за инцидентна проява, а не за често носене на храна. Тогава вече може да кажеш, че нищо лично, но предпочиташ сам да приготвяш храната за семейството си, защото всеки има някакви предпочитания.

# 527
  • София
А тя къде е написала, че снахата не е благодарила?

# 528

Тя написа:
Бях сготвила и им занесох. Това  се прие зле от снаха ми.
Чисто логически това никак не ми се връзва с проява на благодарност. Честно казано, реакцията на снахата в този случай  бих окачествила като "Много шум за нищо."

# 529
  • София

Тя написа:
Бях сготвила и им занесох. Това  се прие зле от снаха ми.
Чисто логически това никак не ми се връзва с проява на благодарност. Честно казано, реакцията на снахата в този случай  бих окачествила като "Много шум за нищо."

Видях го, но това не означава, че не е благодарила, нали?

# 530

Е, как хем благодарила, хем зле приела? newsm78

# 531
    Права си, но в период на опознаване, обикновено не се сещаме да питаме и съгласуваме всяко действие, а го правим импулсивно според собствените си представи. Като се поопознаем, започваме да се съобразяваме с предпочитанията на човека отсреща, доколкото не са несъвместими с нашите и за неща, които касаят другия.
    Според мен не е и нужно роднинските отношения да се формализират до степен да проверяваш предварително как всеки жест ще се изтълкува.
    В крайна сметка жената е занесла храна на семейството на сина си, познавайки него. Няма как предварително да допусне, че снахата има коренно противоположни разбирания. Да беше вдигнала скандал, намесила се нещо в семейните им решения, разбирам някой да реагира зле. Но тя просто е занесла съд с храна. Едно благодаря и ако обичаш, не го прави повече би било достатъчно.

# 532
В началото на мен ми беше неудобно свекърите да ни дават храна за в къщи, когато сме им били на гости. Те ме питат, аз обаче си казвах на всичко - не, не искам, нямам нужда, не обичам, само и само да не взема. Чувствах се неудобно, защото тя ме питаше за всяко едно нещо, което ми слага в чантите. Тя беше решила, че съм много капризна от към храна, обаче като дойде няколко пъти в къщи и видя, че ползвам такива неща, каквито и тя ми предлага. Тогава пък почна да се обижда, че не вземам  Mr. Green Няма угодия, нали?

Майка ми пък не прави така - там ако решат да дават просто пълнят някакви чанти и като си тръгнем казват, че това е за нас и толкова. Общо взето в къщи виждам какво са ни дали.

# 533

КАГ, хич не  се надявай да има бой между снахите за внимание. Откакто се омъжи сестрата на съпруга ми, направо си отдъхнахме. Почти забрави за нас и дишаме свободно /пу-пу/. Нещата, които прави сега, по-рано биха ме дразнили и хвърляли в емоционален срив, но вече не.

И аз съм безкрайно благодарна, че сестрата на мъжа ми вече има семейство и дете/да им е живо и здраво/ Определено се усеща в положителна посока. Свекървата видя и другата страна на монетата/образно казано/, очевидно осъзна някои свои грешки, и най - хубавото - вече не са вманиачени в дъщеря ни, както беше преди. Няма го това постоянно напиране към детето и отказът и да разбере , че искаме ние да си гледаме детето и сега е момента да се изявим като родители Simple Smile

# 534
  • Countryside

В първите седмици, когато дойде снахата, стана повреда  при тръбите на миялната им. Наложи се да спират водата и да правят ремонт.Бях сготвила и им занесох. Това  се прие зле от снаха ми. От тогава не нося манджи. Само като направя баница, кекс, домашна торта или подобно.
То човек да се чуди как да постъпи! Правиш нещо-зле, не правиш, пак зле. Ох, само за това се сърдя на съдбата, че не ме дари и с дъщеря! Щеше да е здравословно за моята снаха да има конкуренция от една зълвичка.  Дано като дойде друга снаха да се конкурират за моето внимание! А дано, ама надали.
Дай боже всекиму такава свекърва Hug моята все пита ли пита, а за действане майко мила, целия свят ще разбере че видиш ли тя се напънала. И аз съм носила храна като отиваме на гости, особено на приятели с малки деца, да облекча домакинята, е главно кексове или мъфини, или ако нямам възможност купувам по някоя курабийка или мъфини за децата. Винаги е от помощ, особено с малки деца, и особено ако се изсипеш по обедно време. Последния път правих мусака като дойдоха свекърите, уж не бяха гладни, уж не знам си какво, ометохме тавата. Та по-добре да занесеш, ако снахата толкова се дразни да си каже.

# 535
  • София

Е, как хем благодарила, хем зле приела? newsm78

Да благодариш с половин уста. Примерно.

Права си, но в период на опознаване, обикновено не се сещаме да питаме и съгласуваме всяко действие, а го правим импулсивно според собствените си представи. Като се поопознаем, започваме да се съобразяваме с предпочитанията на човека отсреща, доколкото не са несъвместими с нашите и за неща, които касаят другия.
    Според мен не е и нужно роднинските отношения да се формализират до степен да проверяваш предварително как всеки жест ще се изтълкува.
    В крайна сметка жената е занесла храна на семейството на сина си, познавайки него. Няма как предварително да допусне, че снахата има коренно противоположни разбирания. Да беше вдигнала скандал, намесила се нещо в семейните им решения, разбирам някой да реагира зле. Но тя просто е занесла съд с храна. Едно благодаря и ако обичаш, не го прави повече би било достатъчно.

Аз вече се съгласих, че снахата е трябвало да каже, че не харесва такива жестове. Тя, вместо това, явно е избрала да го покаже. Но, според мен, проблемът е в подчертаното. Нерядко в темата, K.A.G. първо се изненадва, че снахата е с различни разбирания, после на моменти ту се жалва от тях, ту се обижда от тях, а всъщност всеки човек има право на собствени разбирания в разумни граници, стига по някакъв начин - пряко или косвено, да не ги налага на друг.

# 536
И аз съм носила храна като отиваме на гости, особено на приятели с малки деца, да облекча домакинята, е главно кексове или мъфини, или ако нямам възможност купувам по някоя курабийка или мъфини за децата. Винаги е от помощ, особено с малки деца, и особено ако се изсипеш по обедно време. Последния път правих мусака като дойдоха свекърите, уж не бяха гладни, уж не знам си какво, ометохме тавата. Та по-добре да занесеш, ако снахата толкова се дразни да си каже.

Ще те говори и теб някоя снаха какви вредности носиш на децата.

# 537
  • Countryside
И аз съм носила храна като отиваме на гости, особено на приятели с малки деца, да облекча домакинята, е главно кексове или мъфини, или ако нямам възможност купувам по някоя курабийка или мъфини за децата. Винаги е от помощ, особено с малки деца, и особено ако се изсипеш по обедно време. Последния път правих мусака като дойдоха свекърите, уж не бяха гладни, уж не знам си какво, ометохме тавата. Та по-добре да занесеш, ако снахата толкова се дразни да си каже.

Аз мога и плодове да нося, че и краставици, колко му е  Wink но досега никой не ми е заръчвал. Mr. Green
Трябва да има толерантност и желание поне за миг да помислиш какво му е на другия, да се поставиш на негово място. Аз си признавам, че свеки преди я жалих, ходих й по гайдата, но се случиха някои неща и баста, вече не й цепя басма и съм си много добре, даже взе да ме избива на смях, но си признавам много нерви похабих, сигурно беше от хормоните след раждането, знам ли. Да си се гледат и да не ми се месят, а тя хем я мързи да помага, хем се оплаква че не й давам детето, казах й ела да го гледаш един ден за проба, ама как, защо, аз да й го заведа и да й вися на главата, демек да си го гледам, а тя да лее мозък и да се хвали в махалата, колко помага видиш ли, чак ми е смешна на моменти. Сега поредната драма е,  че детето ще ходи на ясла, ама не можела ли майка ми да я гледа, не може, ходи на работа, ела ти, ааа ама на яслата хубаво било, да свиквала  Mr. Green

# 538

А, ако носи полезности, вманиачена орторексичка ще е свеки. Mr. Green

# 539
А не..
Откъде накъде снахата ще ми каже,да не нося храна на синковеца?В качеството на каква?Негов настойник ли,какво?Че той видиш ли е три е годишен или с деменция неква,та не може да каже"Абе мамо,стига си носила,ако ми се прияде,сам ще дойда да ми сготвиш"/или нещо от сорта/...
Откъде накъде който и да било,ще ми забранява каквото и да било,свързано със сина ми?
Снахата може да каже на нейната си майка,да не и носи манджи..Ма да река да врътна една домашна баница,за маминия златен,и тя да ми каже"няма да носиш"..Отговорът ще е "Ми ти ,като не щеш,не яж!"

Общи условия

Активация на акаунт