С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 540
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • Mediterraneo

Обаче има и нещо друго, което ми е интересно - забелязали ли сте,  че свекървата обича/глези/гледа повече децата на дъщеря си, отколкото тези на сина си. Обаче снахата трябва и на работа да ходи, и възпитани деца да отглежда, и къщата да е оправена, и на сина й да сготви и да го обгрижи, докато щерката и с едно дете не може да се оправи, обаче горката все проблеми има или някакви драми, дето само на свекървата са й понятни.  А иначе за пред хората тя на внучето(на сина си) това и това купила, а да го погледне за повече от 5 минути не се сеща, веднага майка му да го оправя. Ето го липсващото нормално отношение, но иначе си прави устата сина й да я гледа някой ден, а не златната й щерка. Просто незнам как изобщо е възможно такова нахалство, това или е крайно незачитане на околните и техните нужди/желания или върховна наглост,  да се види треската в чуждото око  ooooh!

А, ето това е още една страна на нещата. Когато свекървата е и тъща!

# 541
Честно казано, силно алергична съм към фемили тип "Гераците", каквото е организирала K.A.G., но ми се вижда крайно неуместно снахата, след като е приела да живее в "Гераците" и да ползва благинките, осигурени от свекърите, да се дуе и пуйчи, че нещо си не и харесвало. Ами, като не и харесва, знае къде е вратата.

# 542
  • Countryside
Честно казано, силно алергична съм към фемили тип "Гераците", каквото е организирала K.A.G., но ми се вижда крайно неуместно снахата, след като е приела да живее в "Гераците" и да ползва благинките, осигурени от свекърите, да се дуе и пуйчи, че нещо си не и харесвало. Ами, като не и харесва, знае къде е вратата.
Така, така, ами ако и маминия златен си тръгне със снахичката, какво правим, а? Откъсне се от на маминка полата и защити жена си, дали ще го преживее маминка, м?

# 543
Баба ми имаше по-специално отношение към внуците от единствения си син, особено към единственото мъжко внуче. Не, че към останалите си внуци от дъщерите си се е държала зле, но за тях все повече гледаше да има. И тя самата е била пренебрегвана и ощетявана откъм имоти за сметка на брат си, но въпреки това пак го правеше. Така че разни случаи има, при някои внучетата от дъщерята са по-мили, при други внучетата от сина. Но за майка ми знам, че е била любимото дете на баща си, може би защото е била болнава, за съжаление той сравнително рано е починал.

# 544
  • Countryside
Баба ми имаше по-специално отношение към внуците от единствения си син, особено към единственото мъжко внуче. Не, че към останалите си внуци от дъщерите си се е държала зле, но за тях все повече гледаше да има. И тя самата е била пренебрегвана и ощетявана откъм имоти за сметка на брат си, но въпреки това пак го правеше. Така че разни случаи има, при някои внучетата от дъщерята са по-мили, при други внучетата от сина. Но за майка ми знам, че е била любимото дете на баща си, може би защото е била болнава, за съжаление той сравнително рано е починал.
О не, аз не искам да си дели внуците, а просто да им обръща еднакво внимание, или поне в моя случай различно от гости за 1ч. И най-накрая да разбере че и аз съм човек, и ние като семейство имаме проблеми и кофти дни, и че малко човещинка в отношенията никога не е излишна.

# 545
В случая  на КАГ  по уместно е да каже ,има готово ядене ,ако искате елате си вземете или елате хапнете ,тъкмо няма да има чинии за миене ,на 5 метра не е проблем да слязат. Трябва да се учим ,наистина не знаем много едни за други,аз виждам и  свои грешки ,дори се усетих как зададох въпрос ,овен съм и директна доста...Ако бе ядосана снахата можеше да ме отреже ,просто разбра за момента какво казвам,че не е с умисъл.
И бях упрекната тук ,че уж съм на разположение  ,пък казвам и  да се оправят. То  е защото ако не искат ,не е трагедия ,и не трябва да е . Не става насила.И без определени я като боклук ,което прочетох,особено когато не е  гадже някакво временно ,дето минава.Детето ти не може да е  избрало боклук.
А не може..То и ние понякога избираме боклуци..Всеки прави грешки

А Каг не виждам кво лошо прави..
Особено в тази ситуация,дето е описала..ай сиктир,ще се въртя на пета,щото неква дама може да приеме кофти нещата..Аз на дете и родители басма не съм цепила,та на неква фръцла..
Макар,че ако синът ми си избере такава,най-вероятно сама бих парирала всякакви контакти,и едва ли бих тичала с тавите Crazy

# 546

Така, така, ами ако и маминия златен си тръгне със снахичката, какво правим, а? Откъсне се от на маминка полата и защити жена си, дали ще го преживее маминка, м?
Ами, голям човек е, защо да не си тръгне? В крайна сметка, семейните имоти са нещо много хубаво, но само когато се възприемат като "капитал", а не като "котва".

# 547
Със свекито се харесвахме до много скоро .
Предисториьта е следната : решаваме с ММ да живеем заедно , тъй като те не живеят в апартамента си, а на 250км оттук той пожела да се пренеса в тях. Да уточня че брат му живее с нас. Та идеята като цьло не ми допадаше ,ама пуста ти любов що не му се качих на врата тогава за квартира да ме питаш. Та нанасям те в тяхното жилище и си живеем така с ММ и девера като изцяло ние поемаме всички сметки и пазаруване за домякинството девера си взима заплатката и по кръчмите. Та не след дълго почнаха да се бият в гърдити че това жилище е за нас . Мъжът ми естествено се хвана на въдицата и прави ремонт отделно на това,когато забременях тегли голям кредит , за да може да ремонтираме и другите части на апартамента и остатъка да откупим дяла на брат му каквато беше предварителната уговорка, за на остане жилището на нас. Платихме и много стари сметги за парно забатачени още от времето когато даже не сме живеели заедно , а свекърите та били тук, ама нали за да го прехвърлим трябва да няма нуплатени сметки. Познайте изненадата когато ММ пожела вече апартаментът да се прехвърли след раждането на малката директно на нейно име (това беше говорено предварително със свекърште и те бяха съгласни)  и те казаха че това си е техният дом и аз да си обирам багажа и да изчезвам. Питайки майка ти парите за ремонт и сметки които дадохме кой ще му ги въстанови на него майка му отсича имали дали. Аз пък честно казано насолих едно хубаво мм че когато исках да се изнесем на квартира той се биеше в гърдите че има дом. Ей сега понеже има дом още кредити купихме жилище ремонтираме го и много скоро се изнасяме.
Криво ми е само,че ни лъгаха 2 години подред ние поемахме всички разходи и дори сму им помагали и накрая ни изгониха едва ли не. Честно казано толкова ли трудно беше да ну лъжат сина си а дируктно в прав текст да му кажат ей изнасяй се ,а разиграваха циркове две години подред. Е сега да му е обица на ухото на ММ с неговото доверие. Неслучайно не чакам от никой нищо. По добре да си изгладувам крудита и да съм си у нас отколкото да ме правят на маймуна.

# 548
  • Countryside

Ами, голям човек е, защо да не си тръгне? В крайна сметка, семейните имоти са нещо много хубаво, но само когато се възприемат като "капитал", а не като "котва".
Много точно казано, ако мъжа е мъж на място ще постави и майка си на място, знам че не е лесно, но определено тогава свекървата ще си смени, и тона, и отношението. Peace

# 549
Ми,то това е най-логичната развръзка,честно казано..
Ще се притесня силно,ако се случи да избере мен,пред жената която обича..
То мене може да си ме боли,и принципно,никоя няма да е достойна за златното ми чедо,ма тва е тема на друг разговор..
Но да обича една жена,и да си ме избере мен,пред нея.. Rolling Eyes..Ужас..Значи съм се провалила като  родител

# 550
СИренце, има хора, на които им харесва съжителство тип "Гераците". Няма лошо. Това, че на мен не ми е по вкуса не го прави задължителен еталон за останалите. Много е важно обаче това съжителство да се харесва на всички, включени в него и да не се стига до използвачество на едни за сметка на други. Снахата на К.А.Г. е знаела къде отива, т.е. приела е условията,следователно е добре да се съобразява с тях.  Не върви да се дърлиш с претенциите си на чужд терен. Аз самата съм изключително капризен, авторитарен и избухлив тип, но няма да ми мине през ума да си проявявам капризите и авторитарността на чужд терен. Виж, на мой терен, аз определям правилата.

# 551
  • Countryside
СИренце, има хора, на които им харесва съжителство тип "Гераците". Няма лошо. Това, че на мен не ми е по вкуса не го прави задължителен еталон за останалите. Много е важно обаче това съжителство да се харесва на всички, включени в него и да не се стига до използвачество на едни за сметка на други. Снахата на К.А.Г. е знаела къде отива, т.е. приела е условията,следователно е добре да се съобразява с тях.  Не върви да се дърлиш с претенциите си на чужд терен. Аз самата съм изключително капризен, авторитарен и избухлив тип, но няма да ми мине през ума да си проявявам капризите и авторитарността на чужд терен. Виж, на мой терен, аз определям правилата.
Хора всякакви, как беше : Разни хора, разни идеали. Аз също не бих търпяла да ми казват кое как, а уж подарък жилището, то май който не се е вързал на този лаф, той не е разбрал за какво иде реч.  Thinking но принципно да купиш/построиш жилище за детето,  за да го изнудваш е супер тъпо, че и да изкарваш снахата/зетя виновни ако не ти вървят по гайдата. Ако има условия то си е като договор, или се съгласяваш и скланяш глава, или не приемаш и пито платено.

# 552
Снаха й на КАГ какво трябва да търпи - че й донесли манджа. Егати тормоза.

Снахата на К.А.Г. е знаела къде отива, т.е. приела е условията,следователно е добре да се съобразява с тях.  Не върви да се дърлиш с претенциите си на чужд терен. Аз самата съм изключително капризен, авторитарен и избухлив тип, но няма да ми мине през ума да си проявявам капризите и авторитарността на чужд терен. Виж, на мой терен, аз определям правилата.

Отделен етаж, подарено жилище - да. Но колко живеят у свекърите и пак са с претенции.

# 553
Добре де,и при свекърите да живееш,трябва ли само да кимаш кротко с глава,да си мълчиш и безропотно да приемаш "божията" воля?

# 554
"Приела условията"? Какво ще рече това? Да не би, като е влизала в дома им да са й чели права и задължения на снахата и тя да се е подписала? Дали са етаж, там живее новото семейство с техни си правила. Трябва ли да се обезличиш и промениш, за да си по вкуса на свекървата?
Различни са хората и кой е прав не е ясно, като се вижда само едната страна.
Причини да се разсърди за храната.... може да се е обидила, че я подценяват и не може да се справя в по екстремна ситуация, може в дадения момент да не й е било да свекървата. Тя си знае. Щом има такъв характер или питаш или не се месиш изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт