С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 481
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Има караници,реплики и думи,които се казват,нараняват те и забравяш след време. Няма значение от майка или от свекърва са изречени. Има и такива,които за мен лично няма как да минат в графата "аз ги казах,ама то щото бях ядосана". Свекърва ми ми е казвала- боклук;къде пък те намери сина ми,че те довлече;те жени много,не мисли,че си само ти. Еми никой не може да ме убеди,че би гледал след седмица тази жена мило в очи или би седнал с нея на маса.

Гери,това са наистина тежки думи....И с какво си я предизвикала толкоз,та си заслужила тия словоизлияния или...... не те е харесала изначало.
А може и тя да си е малко цапната в устата....

# 571
Имах в предвид коментара на the wisemaster че като са ти подарили, трябва съобразяване и това е. Аз подарък разбирам като безвъзмездно даване на нещо. Всичко останало си е договор с условия.
Ти би ли приела подарък от човек, който ти е неприятен? Ако някой ти направи подарък, ще го нагрубиш или ще си мила с него?

# 572
  • Бургас
Аз не прочетох никъде свекървата да подарява жилище на снахата. Вобщия случай жилището е дарено преди брака обикновено в състояние за сериозен ремонт, в който И снахата влага средства. И в един момент се оказва че тя е никоя. мерси за такива подаръци
Не жилището трябваше да го дарят на ММ така казваха те и ММ пожела да се припише веднага на детето след раждането и те се съгласиха първоначално. След като се роди малката и стана вече време за прехвърляне казаха че не е за нас и да не сме влагали пари...
Много гадно са ви измамили. Аз на такива щях да обърна гръб завинаги и да не им видя очите. Ама и вие сте постъпили малко наивно - не само живеете с мързеливия девер и сте го дундуркали, ами и ремонт сте тръгнали да правите в чуждо жилище. Въобще не е трябвало да чакате да приписват апартамента на бебето. Така отдавна щяхте да се светнете, че не са имали намерение да ви го прехвърлят. Чудя се, надали мъжа ти не е знаел що за стока са родителите му. Как се е съгласил да им прави ремонт. Че и брата живее с вас...... Thinking Като ще става ваш апартамента той какво го е дирил там. Или и за него е имало уговорка, която не е била спазена.

# 573
Barefoot Kontesa, може и свекър ти да е хапвал предварително.  Laughing
На баща ми също е даден навремето етаж от къща и живеехме там до 8-та ми година. Дядо ми почина, когато бях на 6 и нямаше как да помага на баща ми /нямам предвид финансово/. Беше мебелист, правеше дограми и си е голяма помощ за строеж на жилище. Баба ми... не ми се коментира.  Stop Със заеми и лишения се включиха в строеж на една кооперация и се изнесохме. Баща ми всяка вечер, като си лягал е казвал - Колко било хубаво да сме сами! Simple Smile
Баба ми постоянно повтаряше - изнесете ли се, идвам с вас!  Whistling Живееше с майка си, но всяка вечер идваше да спи у нас. Явно бързо и писна да бие път, защото сме далече от нея и бързо се отказа.
Няколко години по-късно си продаде къщата и си купи апартамент в съседната на нас кооперация.  Flutter

# 574
Не уговорката беше ние да му откуп дяла . Ами от една страна се радвам че така стана , защото настина мъжът ми видя какви са родителите му. Сега дори и не ме кара да контактувам с тях . На всичкото отгоре баща му така и не пожела да види собствената ти внучка . В интерес на истината около 8 месеца не говореше с тях. Даже каза че ще изнесе всички мебели които сме купили ние и ще ги остави на гол апартамент .Каза им че когато се научат да ме уважават тогава ще им проговори та уж се извиниха , но горчилката си остава от случилото . Сега неще и да чува да живеем с когото и където и да било 😅
То за това хората са казали вържи си гащите преди да ти ги събуят и аз това му повтарях но тоъ не та не майка и баща са ми.

# 575
Jhani,синът ми лежа с пневмония 10 дни в болница,когато беше на 2 мес. Трудно го излекувха,1 мес беше на 4 антибиотика. Лекарите бяха казали,че е изключително крехък след боледуването и трябва да ограничим всякакви контакти на детето с външни хора за известно време. Няколко дни по-късно разбрах,че е поканила дъщерята на някаква бивша нейна колежка,която живеела не знам си къде от не знам си кога,да дойде да го види. Казах й ,че много добре знае докторите какво са казали и че не съм съгласна да идват гости,защото е опасно за бебето. Коментарът беше: "Не си ти тази,която ще каже кой ще го види и кой не". Попитах я според нея тя ли решава тези неща. Последваха въпросните хвалебствия

# 576
Thewishmaster,аз това подчертах, че реално снахата не получава подарък, а свекървата го дава на сина си. Иначе личчно аз не бих приела подарък от човек който не харесвам

# 577
Има караници,реплики и думи,които се казват,нараняват те и забравяш след време. Няма значение от майка или от свекърва са изречени. Има и такива,които за мен лично няма как да минат в графата "аз ги казах,ама то щото бях ядосана". Свекърва ми ми е казвала- боклук;къде пък те намери сина ми,че те довлече;те жени много,не мисли,че си само ти. Еми никой не може да ме убеди,че би гледал след седмица тази жена мило в очи или би седнал с нея на маса.

Гери,това са наистина тежки думи....И с какво си я предизвикала толкоз,та си заслужила тия словоизлияния или...... не те е харесала изначало.
А може и тя да си е малко цапната в устата....

Каквото и да е, може Гери наистина да е боклук, може свекървата да е цапната, но след такива думи, аз не бих общувала и да я мисля изобщо.  Но мъжът пак отсъства в случая.  

# 578
Ами аз може да съм всякаква,но като съм избор на сина й ,според мен трябва да засвидетелства уважение,както аз съм проявявала ,понеже му е майка. Може да не харесваш снаха си или свекърва си,да я определяш с куп хвалебствени думи,но пред приятелки. Да го кажеш в очите на някой,пък после да се жалваш на ляво и дясно,че не стъпва увас...ами за мен е или лицемерие ,или шизофрения

# 579
Не уговорката беше ние да му откуп дяла . Ами от една страна се радвам че така стана , защото настина мъжът ми видя какви са родителите му. Сега дори и не ме кара да контактувам с тях . На всичкото отгоре баща му така и не пожела да види собствената ти внучка . В интерес на истината около 8 месеца не говореше с тях. Даже каза че ще изнесе всички мебели които сме купили ние и ще ги остави на гол апартамент .Каза им че когато се научат да ме уважават тогава ще им проговори та уж се извиниха , но горчилката си остава от случилото . Сега неще и да чува да живеем с когото и където и да било 😅
То за това хората са казали вържи си гащите преди да ти ги събуят и аз това му повтарях но тоъ не та не майка и баща са ми.

silvushka,

много лошо са постъпили  с вас.  Но от друга страна те са показали истинското си отношение. А познатото зло е по-малко опасно.Hug

Ако моите родители бяха постъпили така с мене - дори и на тях не занм дали бих могла да им простя и да им проговоря.

# 580
  • Бургас
Thewishmaster,аз това подчертах, че реално снахата не получава подарък, а свекървата го дава на сина си. Иначе личчно аз не бих приела подарък от човек който не харесвам
Какво значи "дала го на сина си". Ако не го беше дала на сина си сигурно на младите щеше да им се наложи да си купят жилище сами. На свой ред пък на снахата щеше да й бъде създадено неудобството вместо да си харчи заплатката за каквото си иска, да отделя една част от нея, за да си плаща ипотечния кредит. Дали в този случай това не я засяга. Защото едно е да отделяш няколко стотин лева на месец за ипотечни вноски и друго да ги отделяш за излизания, почивки, дрехи, козметика и каквото ти душа поиска.
Иначе съм съгласна, че като много ти знае устата и си голямата претенция, по-добре си осигури сама дома. Аз също не мога да приема голям подарък от неприятен за мен човек, защото това малко или много ме задължава морално към този човек.

Аз пък ви се чудя в случая на Гери и silvushka как продължавате да поддържате връзка с тези хора. На мен би ми било под достойнството след такива отвратително грозни постъпки.

# 581
Thewishmaster,аз това подчертах, че реално снахата не получава подарък, а свекървата го дава на сина си.
Да, това е точно така. Снахата не дължи никакви благодарности за това. Но, когато снахата отиде да живее при свекъри, тя би следвало да има представа при какви хора отива, дали би и харесало да живее с тях и техните порядки и т.н. и да прецени възможно ли е нормално съжителство между тях или не. Ако и харесва, приема да живеят заедно, ако не и харесва- не приема. Не върви да отидеш в дома на някого и да тръгнеш да го променяш на негов терен.

# 582
July,не се чуди. Не поддържам никакви отношения с нея от почти година. Нито си говорим,нито се виждаме,нито планирам да променям това. Казана дума,хвърлен камък. За това казах -има думи и думи

# 583
Thewishmaster,абсолютно съм съгласна с последния ти пост. Miss jully, в повечето случаи подарения имот е за основен ремобт и младите твглят не малък кредит ,който изпкащат с общи усилия, така че определено заплатата на снахата не отива за дрешки и екскурзии. Та тя влага дълги години в жилището пари и труд, обаче то не е нейно и нама и да бъде. Обаче свекървата си твърди че е дала апартамент на снахата

# 584
Нали снахата живее в него. И наем не плаща, може да си харчи за парцали. Ремонт, та ремонт - нали вие живеете там.  Или иначе щяхте да живеете в кочина.

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 21:20 от Трещерица

Общи условия

Активация на акаунт