С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 539
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Thewishmaster,аз това подчертах, че реално снахата не получава подарък, а свекървата го дава на сина си. Иначе личчно аз не бих приела подарък от човек който не харесвам
Какво значи "дала го на сина си". Ако не го беше дала на сина си сигурно на младите щеше да им се наложи да си купят жилище сами. На свой ред пък на снахата щеше да й бъде създадено неудобството вместо да си харчи заплатката за каквото си иска, да отделя една част от нея, за да си плаща ипотечния кредит. Дали в този случай това не я засяга. Защото едно е да отделяш няколко стотин лева на месец за ипотечни вноски и друго да ги отделяш за излизания, почивки, дрехи, козметика и каквото ти душа поиска.
Иначе съм съгласна, че като много ти знае устата и си голямата претенция, по-добре си осигури сама дома. Аз също не мога да приема голям подарък от неприятен за мен човек, защото това малко или много ме задължава морално към този човек.

Аз пък ви се чудя в случая на Гери и silvushka как продължавате да поддържате връзка с тези хора. На мен би ми било под достойнството след такива отвратително грозни постъпки.
Искам да доуточня че си давам заплатата с най - голямо удоволствие за кредита. Преди я харчех да изхранвам девера и да поемам всички сметки в това число искам да кажа че ми излезе по- скъпо и от квартира даже. Също така бях написала ,че аз исках да сме на квартира на угодих на ММ недейте да съдите така остро

# 586
А девера защо не си е поемал неговите разноски,ами вие сте го издържали...Можело е мъжа ти да му каже,че тук не е на пълен пансион.

# 587
Казвали сме му , ама той все уж нямал пари и т.н. та си го гледахме ние . А и честно казано така са го научили той е по-малък и винаги е свикнал тати носи мама меси.

# 588
silvushka, написаното от мен не визира теб. С veselka коментирахме по повод друг случай, описан по-назад.

# 589
Нали снахата живее в него. И наем не плаща, може да си харчи за парцали. Ремонт, та ремонт - нали вие живеете там.  Или иначе щяхте да живеете в кочина.
През тези две години на една почивка не съм отишла ,за да мога да си позволя ремонта и плащането на 5-те бона завещано парно

Теб са те прекарали тотално, и мъжа ти.  Все пак навреме сте се усетили. Дано младите да се поучат от опита ви, а не да чакат наготово и да не са доволни.

# 590
Нали снахата живее в него. И наем не плаща, може да си харчи за парцали. Ремонт, та ремонт - нали вие живеете там.  Или иначе щяхте да живеете в кочина.
През тези две години на една почивка не съм отишла ,за да мога да си позволя ремонта и плащането на 5-те бона завещано парно

Теб са те прекарали тотално, и мъжа ти.  Все пак навреме сте се усетили. Дано младите да се поучат от опита ви, а не да чакат наготово и да не са доволни.
Сравнително навреме . Аз отдавна си казвах на ММ че тия неща не ми харесват и си прави сметките без кръчмар, но .... сега ще си има едно наум

# 591
Десет пъти писах и го отказвах. Дори с този акъл не бих се съгласила да съм изнудвана  за жилище-то е задължени е на мъжа принципно. Иначе не се фука и става заврян зет. Щом родителите са го направили вместо него ,единствено условие   което приемам е да остане за внуците ако се разкарат по някаква причина син и снаха и да  е тяхно.  След пълнолетие .Големите да се оправят  извън него.
Една снаха  влиза в определен дом заради съпруг  и деца. Ако не е  непоправимо зло ,да    пие  и бие,че е такива има ,,е домакинята там.И ползва имота ,отива си от света и го оставя. Нищо не е наше. Аз съм стигнала до извода ,че   съм си изплатила правото   да ползвам това жилище- слугувах ,отгледах деца , грижих се колкото мога.С всички сили.
 Платено е . И ако  ми натякват , няма да ми пука ,нищо не съм чула.И няма да се чувствам длъжна ,ако съм правила нещо е било от човещина ,вътре съм с тази къща даже.Само се давам като пример ,,примерно  аз ,снахата. Никакво длъжен си...

# 592
  • Бургас
Miss jully, в повечето случаи подарения имот е за основен ремобт и младите твглят не малък кредит ,който изпкащат с общи усилия, така че определено заплатата на снахата не отива за дрешки и екскурзии.
Е, сега си представи към кредита за ремонт и още един голям ипотечен кредит.

silvushka, като девера няма пари да ходи при мама и татко да го гледат. Ти с какво си му длъжна. След няколко подобни селски номера от страна на девера трябваше да хванеш мъжа си за ушите и да му кажеш, че повече няма да търпиш това и да вземе мерки. То като изчислиш разходите за още един човек и неудобството да ти се пречка в краката, излиза по-изгодно плащането на квартира. Мъжът ти сигурно със закъснение е установил, че ако плащаше /дори скъпа/ квартира, пак щеше да му излезе по-евтино от това да ремонтира чуждо жилище и да издържа един мързеливец.

# 593
Miss jully, в повечето случаи подарения имот е за основен ремобт и младите твглят не малък кредит ,който изпкащат с общи усилия, така че определено заплатата на снахата не отива за дрешки и екскурзии.
Е, сега си представи към кредита за ремонт и още един голям ипотечен кредит.

silvushka, като девера няма пари да ходи при мама и татко да го гледат. Ти с какво си му длъжна. След няколко подобни селски номера от страна на девера трябваше да хванеш мъжа си за ушите и да му кажеш, че повече няма да търпиш това и да вземе мерки. То като изчислиш разходите за още един човек и неудобството да ти се пречка в краката, излиза по-изгодно плащането на квартира. Мъжът ти сигурно със закъснение е установил, че ако плащаше /дори скъпа/ квартира, пак щеше да му излезе по-евтино от това да ремонтира чуждо жилище и да издържа един мързеливец.
Съгласна съм с теб ,ама нали ММ е века гана както аз му казвам гледа на всички да угоди и накрая на себе си та ето го резултата. Ние кредити ще ги изплатим живи и здрави да сме. Млади и грамотни хора сме, просто досега такова нещо аз не съм виждала родител да постъпи така с детето си. Може и аз да не съм права , да имам грешни представи.Преди все търсех повод да ги оневиня , но вече от родителска гл.т . не си представям един ден така да постъпя аз с детето си. И накрая видиш ли снахите сме винови за всички злини на този свят

# 594
Miss juli, представям си че ако се купи собствено жилищи, кредитът ще е значително по-голям, обаче ще е собствено.А в някои малки населени места ремонтът може да бъде почти на цената на ипотеката, защото строителните материали са почти с еднаква цена навсякъде. И тук ако се появи свекървата да настоява младите да вземат нейния имот и те поддадат, според мен си е чисто прецакване основно за снахата

# 595
  • Бургас
Miss juli, представям си че ако се купи собствено жилищи, кредитът ще е значително по-голям, обаче ще е собствено.А в някои малки населени места ремонтът може да бъде почти на цената на ипотеката, защото строителните материали са почти с еднаква цена навсякъде. И тук ако се появи свекървата да настоява младите да вземат нейния имот и те поддадат, според мен си е чисто прецакване основно за снахата
Аз лично предпочитам да изтегля кредит и сама да си осигуря дома. Първо бих чувствала едно вътрешно удовлетворение, че сама съм се справила и успяла да си купя жилище, а и ще имам моралната и финансова независимост да не се съобразявам с никого. И второ - жилището ще е и моя собственост. Не е без значение при една евентуална раздяла дали ще си тръгна с половината имот или с пръст в уста, защото това се случва като наливаш пари в чужд имот /дори и да се води на мъжа ти/.
Прави ми впечатление, че масово хората не си правят обективно сметката и не предвиждат правните последици от поведението си. Хубаво любов и добри отношения /с мъж и свекъри/, но и те понякога са до време.

# 596
Изпуснах ви за един ден и не мога да изчета Simple Smile
Едно мнение ми се запечата. #Какво# казва, че щяла (един ден) да носи баничка на сина си и коя е снахата  да и забрани. Тя щяла на нейното си дете да носи.
Та в тази връзка да попитам, твоя син на 11г ли ще се жени?
Ако не, то носейки обиждаш първо него, после и себе си. Него, че е неспособен да се самообгрижва в пълнолетието си, а теб, че така си го възпитала. Ако изрично те помоли да си припомни вкуса на детството, ок, направи му - баничка, мекичка, кавърмичка....Но ако не, то нямаш работа да носиш в неговия дом на семеен мъж без повод. Храна се носи, ако си канен на обяд/вечеря и даваш своя принос към менюто.
Все пак искрено се надявам, че поста на #Какво# е бил саркастичен.

# 597
Е че какво лошо има ако майката е опекла една тава баница и занесе половината на семейството на детето си/децата си. Особено пък ако майката живее сама и не може да се справи с изяждането на една тава баница. Да я хвърля ли? Това според мен си е издребняване.

Аз не обичам шкембе чорба и не го и готвя. Мъжа ми обича. Свеки като прави у тях му отделя един буркан. Ако намери удобен начин ще го прати, ако ли не, като си отидем ще ни го даде. Не се сърдя, че е помислила с ядене само за сина си. Така или иначе, аз няма да му го сготвя  Peace

# 598
#Какво?
Цитат
Откъде накъде снахата ще ми каже,да не нося храна на синковеца?В качеството на каква?Негов настойник ли,какво?

Така или иначе, аз няма да му го сготвя  Peace

Не споменаваш мъжа ти да има някакво здравословно състояние, което да му пречи да си спретне въпросната чорбичка  newsm78
Комуналното съжителство даже в различни домове е предпоставка да ти се месят и в други сфери. Затова много снахи отрязват носенето на бурканчета и тенджерки. Но пък, ако на младите им е приятно да се носи, проблем няма, всички доволни. Какво правим, ако младите все пак приемат жеста за вмешателство, но свекървата се прави, че са пеленачета и тя знае по-добре кое е правилното за тях (като в горния цитат).

# 599
  • Бургас
dobra, прави ми впечатление, че явно си много афектирана от свекърва си, защото в темата скачаш на всяка свекървенска постъпка. Бъди малко обективна. Ако майка ти ти донесе нещо любимо за хапване и мъжа ти тръгне да върти очи за какво майка ти е дошла у вас и е домъкнала някакво ядене, ще ти стане ли приятно? На мен - не.
Снахата се дразни, когато свекървата се опитва да командва сина си, обаче тя прави абсолютно същото с него. В случая с КАГ снахата е проявила жива проклетия. Егати, да се разсърдиш на човек, който е отделил времето си, за да те нахрани и ти е спестил неудобството да се чудиш какво да приготвяш.

Общи условия

Активация на акаунт