С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 525
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
#Какво?
Цитат
Откъде накъде снахата ще ми каже,да не нося храна на синковеца?В качеството на каква?Негов настойник ли,какво?

Така или иначе, аз няма да му го сготвя  Peace

Не споменаваш мъжа ти да има някакво здравословно състояние, което да му пречи да си спретне въпросната чорбичка  newsm78

Аз не бих се съгласила да си спретне такава чорбичка вкъщи, защото не мога да отмириша къщата три дни после. Затова яде шкембе навън.

# 601
  • София
В случая с КАГ снахата е проявила жива проклетия. Егати, да се разсърдиш на човек, който е отделил времето си, за да те нахрани и ти е спестил неудобството да се чудиш какво да приготвяш.

Абсолютно, чак мъчно ми стана за КАГ, сигурна съм, че го е направила от сърце.

# 602
на моята й забраних да ми праща по ММ каквото и да е било - буркани или друго, защото с цялата си наглост твърди, че била изгледала децата ми и била изхранила тях и нас/големите/?? Затова - мерси, не ща нищо.

преди 2-3 месеца някъде прати една чанта с буркани - ММ ги остави в коридора, така си и стоят до този момент в торбата. Казах му да й ги върне когато има път натам, няма да ги отворя изобщо. Децата надникнаха да видят какво има в торбата - в 2 от компотите отгоре плува нещо като мухъл/оцетени гъби ли, не знам какво. На един друг бркан капачката очевАдно е надута.

Вчера ходила в детската да види малкото ми дете, и почнала да разправя на възпитателките как бил бледичък, анемичен, нам-си-кво. И му донесла че да го подсили сок от моркови. Днес сутринта ме помолиха да й предам, че не е позволено да се внася външна храна и напитки. И да й предам, че според тях детето си е добре и да не се притеснява. Ама какво да се разправям с малоумни - няма смисъл.

# 603
Изпуснах ви за един ден и не мога да изчета Simple Smile
Едно мнение ми се запечата. #Какво# казва, че щяла (един ден) да носи баничка на сина си и коя е снахата  да и забрани. Тя щяла на нейното си дете да носи.
Та в тази връзка да попитам, твоя син на 11г ли ще се жени?
Ако не, то носейки обиждаш първо него, после и себе си. Него, че е неспособен да се самообгрижва в пълнолетието си, а теб, че така си го възпитала. Ако изрично те помоли да си припомни вкуса на детството, ок, направи му - баничка, мекичка, кавърмичка....Но ако не, то нямаш работа да носиш в неговия дом на семеен мъж без повод. Храна се носи, ако си канен на обяд/вечеря и даваш своя принос към менюто.
Все пак искрено се надявам, че поста на #Какво# е бил саркастичен.
Обидно е майка да занесе храна в дома на сина си? Shocked
Ама много сте па тънкообидни бе Laughing
Както съм посочила в поста си..Снахата няма право да ми забрани каквото и да било по отношение на сина.Той сам трябва да го направи..

# 604
Имам един познат, който ходи да яде тайно у майка си.

# 605
Имам един познат, който ходи да яде тайно у майка си.
Ми ако жена му е от тънкообидните..Кво да прави човека..
Някои ходят тайно по любовници,други да ядат у мама..Всеки със слабостите си hahaha

# 606
Румцайс, благодаря за уточнението. Не съм готвила, не знам как мирише, но явно няма да му позволя да си прави в къщи   Heart Eyes  Да продължава свеки да му я прави, аз обещавам да продължавам да не се сърдя.

dobra, аз нямам здравословни проблеми, които да ми пречат да си направя вкусна торта, ама как пък веднъж не успях да издокарам торта като на майка ми. Ами спрях с опитите поне на този етап и си ям нейните, домашните, вкусните, неповторимите, които нито една купешка не може да замени. Да ми е жива и здрава.

Чак пък толкова вторачване в постъпките на възрастните родители ми се вижда дребнаво. Защо трябва да ги караме да се чувстват като излишни. Какво да очаквам от свекърва на 70+, да ми дава пари ли, да ми купува скъпи подаръци. Благодаря се, че е здарава, оправя се сама. На всичкото отгоре още работи. Една манджа повече или по-малко, много важно.

# 607
Мис, моята свекърва е носила/пращала бурканчета със сготвено,така че не говоря за себе си. Благодарила съм и съм сервирала на масата, а не съм мятала в коша.. Но дай да бъдем откровени на кой етап от връзката на младите става това  Wink
Те тъкмо се събрали, още стиковат бита, напасват се, а свекървата цъфва с една тенджера  Thinking Семейство се гради с години, в началото едно, после друго. На млади, здарви хора без деца да им натрапиш манджа - да, изглежда като намек за тяхната неспособност да са самостоятелни. Виж, да звънне предварително и да пита "Вие като нямате вода, искате ли да ви донеса малко еди какво си докато се оправите" е нормалния и Възпитан подход.
И все пак коментара ми горе не беше за КАГ, а за Какво?.

# 608
Мис, моята свекърва е носила/пращала бурканчета със сготвено,така че не говоря за себе си. Благодарила съм и съм сервирала на масата, а не съм мятала в коша.. Но дай да бъдем откровени на кой етап от връзката на младите става това  Wink
Те тъкмо се събрали, още стиковат бита, напасват се, а свекървата цъфва с една тенджера  Thinking Семейство се гради с години, в началото едно, после друго. На млади, здарви хора без деца да им натрапиш манджа - да, изглежда като намек за тяхната неспособност да са самостоятелни. Виж, да звънне предварително и да пита "Вие като нямате вода, искате ли да ви донеса малко еди какво си докато се оправите" е нормалния и Възпитан подход.

А ако звъннеш възпитано на вратата и им подадеш нещо което си приготвила специално за тях,кое е лошото,нередното,обидното и прочее?

п.п.Има една порода хора,дето и сами да са в трамвая пак ще се бутат..  На такива всичко може да им се стори повод за обида.

Дали има мъж който се е обидил на тъщата и я е сметнал за невъзпитана,щото е решила да донесе една тава с мусака за дъщеря си и семейството и? newsm78

Те тъкмо се събрали, още стиковат бита, напасват се, а свекървата цъфва с една тенджера Thinking Семейство се гради с години, в началото едно, после друго.

Баси филмите..Аз не съм уточнявала такива подробности..Ма като спомена..Поне да си сверя часовника..
Ако ги изчакам 20 годинки да се стиковат и тогава цъфна с един гювеч ,пак ли ще съм невъзпитана простакеса? Thinking

# 609
  • София
Изпуснах ви за един ден и не мога да изчета Simple Smile
Едно мнение ми се запечата. #Какво# казва, че щяла (един ден) да носи баничка на сина си и коя е снахата  да и забрани. Тя щяла на нейното си дете да носи.
Та в тази връзка да попитам, твоя син на 11г ли ще се жени?
Ако не, то носейки обиждаш първо него, после и себе си. Него, че е неспособен да се самообгрижва в пълнолетието си, а теб, че така си го възпитала. Ако изрично те помоли да си припомни вкуса на детството, ок, направи му - баничка, мекичка, кавърмичка....Но ако не, то нямаш работа да носиш в неговия дом на семеен мъж без повод. Храна се носи, ако си канен на обяд/вечеря и даваш своя принос към менюто.
Все пак искрено се надявам, че поста на #Какво# е бил саркастичен.
Обидно е майка да занесе храна в дома на сина си? Shocked
Ама много сте па тънкообидни бе Laughing
Както съм посочила в поста си..Снахата няма право да ми забрани каквото и да било по отношение на сина.Той сам трябва да го направи..

А домът на сина ли е, или е на сина и снахата?
Къде пише, че снахата е забранила нещо?
Ако снахата няма право да забранява, значи няма право и да благодари.
Мнението на снахата интересува ли те, и ако не, очакваш ли тя да се интересува от твоето?

Ако съм казала/показала/намекнала на някого, че не обичам да идва в нас, без да се обади по телефона, и въпреки това той все пак дойде, няма да го посрещна любезно, ако въобще го посрещна, защото в нас звънецът е изключен. Говоря за нормални обстоятелства. K.A.G само е трябвало да се обади преди това.

Скрит текст:
Да поразсъждавам и аз по казуса на K.A.G.
На пръв прочит съвсем първосигнално си казах и аз: егати снахата, хем ѝ носят готова манджа, хем фасони прави.
Но после се замислих... Добре де, в един двор са.
Можеше K.A.G. да ги попита дали искат да им сготви нещо за вечеря. Или направо да ги покани. Напълно логично е, че щом няма вода за готвене, няма да има и за миене на съдовете. А и обстановката може да не е била много подходяща за хранене - ремонт, мръсотия... Една покана за вечеря не ангажира с нищо - ако искат, ще приемат, ако не искат, ще откажат и няма да има неприятно изненадани, обидени и сърдити.
Скрит текст:
А може младите да са планирали нещо друго - например да излязат да хапнат навън. А свекървата им объркала плановете...
За пореден път се убеждавам, че 99% от проблемите между снаха и свекърва се дължат на липсваща или лоша комуникация. И на нереални очаквания. Както и че изненадите не са особено удачни. По-добре да попиташ пет пъти за нещо, отколкото да проявиш самоинициатива с най-добри намерения, която да се приеме зле. В резултат - две огорчени жени и смразяване на отношенията, от които страдат най-невинните в случая - синът и внуците.
Точно  yes

# 610
и аз съм слагала на масата - но ако знаех че след време спорадичните даване на храна от свекито в последствие ще бъдат спрягани като "че ни е изхранвала" едва ли не сме чакали на нея - никога нямаше да приема.
то си зависи от свекървата - мойта е от тея дето правят всичко за показност. И дрехи когато е купувала на децата - не знам дали съм споменавала - чорапи + връхна блуза, за да може да казва как ги била обличата от-горе до-долу. С манджите е същото.

след като го прави за показност - не, мерси. Ако го правеше пвоече от загриженост и желание да помогне  ипокаже внимание, не виждам нещо лошо

# 611
Dobra, аз също не разбирам от какво толкова е продиктувана реакцията ти, ако наистина твърдиш, че нямаш проблеми с твоята свекърва. Коментарите са ти като на ощипана госпожица. Аз ще съм в ремонт, свекърва ми ще ми донесе манджа и аз ще се фръцна?!? Аз да не съм луда? На същото мнение съм и за баницата. Всяка майка има правото да поглези детето си, пък дори и това дете да е на 50. Мъжа ми много обича сладкишите на майка си. Аз не чак толкова, за да не кажа хич. Винаги като тя предложи взимам, защото знам, че той ги обича. Не ми пречи и като просто минат да подадат една кутийка. С какво толкова може да ме жегне факта, че една майка иска да направи кеф на детето си, което по стечение на обстоятелствата е мой мъж? Първата година като се събрахме да живеем заедно се правех на много отворена и отказвах, за да се правя на горда домакиня. Сега ми дойде акъла  Grinning

# 612
Виж, да звънне предварително и да пита "Вие като нямате вода, искате ли да ви донеса малко еди какво си докато се оправите" е нормалния и Възпитан подход.

Не знам, мисля, че пак е подценяване  на снахата - Виж я тая мърла, не може да сготви едно ядене без вода. Преди, като живеехме по съседки, току звънне някоя съседка и донесе нещо - замесила повечко. Колко обиди съм преживяла, значи.

# 613
Цитат
Първата година като се събрахме да живеем заедно се правех на много отворена и отказвах, за да се правя на горда домакиня. Сега ми дойде акъла  

Ами не се четем значи  Thinking Защото казах същото - зависи на кой етап от връзката.

# 614
  • Бургас
Е, нали се сещаш, че КАГ знае, че ще й откажат от кумова срама. Затова се е запретнала да им сготви. Ти на мястото на снаха й какво ще й отговориш "Да, сготви ми" ли? Иначе после снахите се тръшкат защо свекървите им "не се били сещали". Като ти дойде някоя превземка в къщата все тая е дали ще питаш или сама ще се досещаш. Все ще си кривата. Даже КАГ е много добричка. Дала им няколко ката къща, а тя се свила в 50 кв. къщичка в двора, насреща е винаги, когато им трябва, на всеки празник им слага софрата, а снахата пак недоволна. Аз на мястото на КАГ определено нямаше да съм толкова деликатна.....

В случая на Румка и аз бих върнала дадената храна /най-малкото защото е развалена  Laughing/

Общи условия

Активация на акаунт