С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 517
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Miss juli, представям си че ако се купи собствено жилищи, кредитът ще е значително по-голям, обаче ще е собствено.А в някои малки населени места ремонтът може да бъде почти на цената на ипотеката, защото строителните материали са почти с еднаква цена навсякъде. И тук ако се появи свекървата да настоява младите да вземат нейния имот и те поддадат, според мен си е чисто прецакване основно за снахата
И второ - жилището ще е и моя собственост. Не е без значение при една евентуална раздяла дали ще си тръгна с половината имот или с пръст в уста, защото това се случва като наливаш пари в чужд имот /дори и да се води на мъжа ти/.
Прави ми впечатление, че масово хората не си правят обективно сметката и не предвиждат правните последици от поведението си. Хубаво любов и добри отношения /с мъж и свекъри/, но и те понякога са до време.

Точно това имах в предвид и аз

# 616
  • Sofia, Bulgaria
Опитах се да се поставя на мястото и на свекървата и на снахата по казуса с манджата и определено смятам, че снахата не е права. Жената сготвила, занесла им, а то не се приело добре. Аз ако съм на мястото на свеки някак си ще ми се изпари желанието да помагам след това. Какво ще и стане на снахата ако вземе яденето, благодари и го сложи в хладилника.После който иска да яде, който не иска да не яде.

# 617
Цитат
Първата година като се събрахме да живеем заедно се правех на много отворена и отказвах, за да се правя на горда домакиня. Сега ми дойде акъла  

Ами не се четем значи  Thinking Защото казах същото - зависи на кой етап от връзката.
Четем се. Това че като са ме питали съм отказвала далеч не значи, че съм се фръцкала като просто са ми носили в който и да било етап от връзката ни. Сега просто вече и сама не отказвам, че май се е случвало и да си искам да ми приготви нещо, което харесвам тя как прави.

# 618
И случая с манджата все пак има нюанси. Като бях бременна моята свекърва всяка седмица пращаше по мъжа ми огромни количества баници, лучници с кайма, лазаня и други такива ужасно вкусни и безкрайно калорични неща, които И аз много обичам. Ами откровено се дразнех, понеже бях на друг режим на хранене - здравословно хранене, без пържено, без тестени храни, много плодове и зеленчуци, месо на скара, такива неща. Обаче пък не можех да устоя на вкуса и аромата на изпратените неща.
За една нова година, когато дъщеря ни беше още бебе и нямаше как да сме навън към 20 часа донесе цяла ОГРОМНА торба с една тенджера сърми, питка, баница и пържоли, а може и пълнено пиле да имаше. Звучи чудено, но аз не знаех, че има такива намерения и цял ден се бях въртяла около печката, за да приготвя вечеря за НГ, като вечерта щяхме да сме само ние тримата и едно приятелско семейство. Оказа се че има ядене поне за 20 човека, което в един момент започнахме да изхвърляме. Тогава също много се издразних
Сега праща от време на време по мъжа ми в малки количества и основно неща, които той харесва. Не ме дразни и нямам нищо против. Иначе в къщи готвя аз, мъжа ми не готви и нямам нищо против ако му се яде нещо специално, което му харесва как майка му го приготвя, тя да направи и да изпрати.
 Иначе от нашите готова храна не взима, или пък се случва мнооого рядко, да кажем веднъж на 3 - 4 месеца, колкото за едно хранене. Те ни помагат с продукти/домашни плодове и зеленчуци/ Така ми е по - лесно, защото обичам аз да си приготвя храната и да си изградим вкус на нашето семейство

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 11:23 от veselka1

# 619
Ако съм казала/показала/намекнала на някого, че не обичам да идва в нас, без да се обади по телефона, и въпреки това той все пак дойде, няма да го посрещна любезно, ако въобще го посрещна, защото в нас звънецът е изключен. Говоря за нормални обстоятелства. K.A.G само е трябвало да се обади преди това.
Аз комуникирам по същия начин, когато съм у дома. Дори също като теб съм си изключила звънеца. Но това е приложимо в града. Като отида в къщата на баба ми и дядо ми в провинцията забелязвам, че комуникацията е друга, поне между близки хора. В съседната къща живее леля ми. Ако и звънна по телефона, че ще дойда, тя сигурно ще падне от изненада. Там е прието за нормално да влезеш в двора и да започнеш викане и издирване на стопанина. При К.А.Г. като живеят в един двор, предполагам, че е по същия начин.

# 620

А домът на сина ли е, или е на сина и снахата?
Къде пише, че снахата е забранила нещо?
Ако снахата няма право да забранява, значи няма право и да благодари.
Мнението на снахата интересува ли те, и ако не, очакваш ли тя да се интересува от твоето?

Всичко това..Би зависело от снахата..
Ако  е дребнава и само чака повод да се обиди от някоя баница..Едва ли ще си имаме кой знае ква комуникация..

# 621
  • Варна
Чета последните няколко страници и си мисля за ситуациите, в които аз не съм искала да се носи храна в къщи...  newsm78 Признавам си, че са малко и все е било с причина. По принцип нямам нищо против който и да е да ми носи храна...  Crazy Ако не ни харесва, благодаря и после изхвърлям. В крайна сметка не всички са с еднакви вкусове...

Първия път, в който забраних на ММ да взима храна от село, беше когато няколко месеца след сватбата ни ни беше натъртено, че понеже храната (основната) идва от село, то ние сме длъжни всеки петък след работа да се явяваме там с мотиките. Обяснихме й на свеки, че това няма как да стане и че ние не държим на храна от село, колкото и да е безспорен факта, че от домашното по хубаво няма. Имаше истерии разбира се, като започне от това "ама какво ще кажат хората" и се стигне до "ще видите вие, като се изпоразболеете от тези отрови по магазините". Е, с времето разбраха,, че от нас няма да излязат селскостопански труженици и престанаха. Сега, когато ММ си ходи на село,  не взима нищо. Когато свеки си идва в града обаче, влачи пълните торби и като я питаме защо, обяснява че било подарък, пък и тя искала да яде докато си е в къщи... Намерихме някаква златна среда, в която да няма сърдити.

Относно ситуацията на КАГ, спомням си как се ядосвах, когато ние правихме ремонта на кухнята. Но тогава не ставаше въпрос за донесена храна. Просто свеки искаше да готви в изкорубената кухня, с разбита мивка...  ooooh! Всичката посуда натрупана върху леглото в нейната спалня, всичко потънало в прахоляци, но не - тя щяла да прави тиквеник. Да уточня само, че сина й не близва тиквеник, а на мен тогава ми беше забранено от лекарите да ям. Този довод не се прие - на нея й се било ядяло, пък и била канена на гости на приятелка и искала да й занесе. Относно прахоляка и неудобството - не й пречело, щяла да си измие каквото й трябва, да си изчисти място колкото й трябва и така...  ooooh!
Не знам какви са били причините на снахата на КАГ да се цупи, но предполагам, че е била изнервена от ремонта и е било свързано с нещо подобно...
В никакви други ситуации не ми е било неприятно, че се носи храна.

# 622
  • София
Ако съм казала/показала/намекнала на някого, че не обичам да идва в нас, без да се обади по телефона, и въпреки това той все пак дойде, няма да го посрещна любезно, ако въобще го посрещна, защото в нас звънецът е изключен. Говоря за нормални обстоятелства. K.A.G само е трябвало да се обади преди това.
Аз комуникирам по същия начин, когато съм у дома. Дори също като теб съм си изключила звънеца. Но това е приложимо в града. Като отида в къщата на баба ми и дядо ми в провинцията забелязвам, че комуникацията е друга, поне между близки хора. В съседната къща живее леля ми. Ако и звънна по телефона, че ще дойда, тя сигурно ще падне от изненада. Там е прието за нормално да влезеш в двора и да започнеш викане и издирване на стопанина. При К.А.Г. като живеят в един двор, предполагам, че е по същия начин.

Майка ми и баща ми живеят в Банкя, в къща. Комуникацията с другите семейства (близки роднини) между различните етажи пак става първо по телефона. Освен това, снахата не е отишла на гости. Да не говорим че начинът на комуникация между двама възрастни, би трябвало да се определя от двамата, а не само от единия.

# 623
И случая с манджата все пак има нюанси.
Да..
И ако има правилна комуникация,нещата са ОК.
Определено не бих помъкнала цяла новогодишна вечеря,без да го съгласувам предварително..

Сега се сещам,че е можело,докато си бременна да и звъннеш и да я помолиш да не те изкушава с такива храни,а да ти праща салатки примерно..
И ако има правилна комуникация,свеки ще разбере..
Ако няма..Тогава тя ще се фръцне и ще те обяви за неблагодарна и невъзпитана.. Mr. Green

# 624
Голям зор ще да е видяла снахата на КАГ, да отвори вратата и да вземе яденето.

# 625
Опитах се да се поставя на мястото и на свекървата и на снахата по казуса с манджата и определено смятам, че снахата не е права. Жената сготвила, занесла им, а то не се приело добре. Аз ако съм на мястото на свеки някак си ще ми се изпари желанието да помагам след това. Какво ще и стане на снахата ако вземе яденето, благодари и го сложи в хладилника.После който иска да яде, който не иска да не яде.
Е как иначе,ще покажеш на свеки ква проста жена е?

# 626
  • Бургас
Голям зор ще да е видяла снахата на КАГ, да отвори вратата и да вземе яденето.
Иначе като взимат имотите не се дърпат и не роптаят. Защо тогава не се обиждат, че ги възприемат като неспособни да се грижат сами за себе си, а за едно ядене опищяват света.
Ето ти снахо нотариален акт и малко мусака  Laughing

# 627
  • София

А домът на сина ли е, или е на сина и снахата?
Къде пише, че снахата е забранила нещо?
Ако снахата няма право да забранява, значи няма право и да благодари.
Мнението на снахата интересува ли те, и ако не, очакваш ли тя да се интересува от твоето?

Всичко това..Би зависело от снахата..
Ако  е дребнава и само чака повод да се обиди от някоя баница..Едва ли ще си имаме кой знае ква комуникация..

Чий е домът зависи от снахата?!?

Задала съм съвсем конкретни въпроси. Като не можеш да им отговориш, да беше замълчал.

# 628
И случая с манджата все пак има нюанси.
Да..
И ако има правилна комуникация,нещата са ОК.
Определено не бих помъкнала цяла новогодишна вечеря,без да го съгласувам предварително..

Сега се сещам,че е можело,докато си бременна да и звъннеш и да я помолиш да не те изкушава с такива храни,а да ти праща салатки примерно..
И ако има правилна комуникация,свеки ще разбере..
Ако няма..Тогава тя ще се фръцне и ще те обяви за неблагодарна и невъзпитана.. Mr. Green

Разбира се говорих с мъжа ми за баниците и изкушенията, докато бях бременна. Той остана крайно и неприятно неразбиращ,, вероятно е говорил и с майка си в един момент, защото подочух, че и тя е била обидена, че не оценявам жестовете. За салатки не бих си и помислила да поискам от нея. В началото се опитаха да ни убедят, че като имат село в близост до града, да сме ходили и ние да работим, за да има и за нас. Ами това няма как да стане. Ние сме абсолютно финансово независими, не искаме нищо от никой и каквото ни трябва, можем да си го купим.
Та така, наистина проблема е в лошата комуникация, обаче не със всеки човек може да се комуникира добре Laughing, факт

# 629
Моята С също носи понякога баница, кекс, кифлички и др. такива. Не ми е идвало на ум да й се сърдя. Винаги когато сме им на гости и й кажа, че нещо е много вкусно след няколко дни намира начин да донесе или да прати. Не мисля, че е повод за сръдни. И не сме смятам лоша домакиня като е донесла една кутия храна.
Те живеят в къща с двор и гледат зеленчуци. Цяло лято ходим да вземаме или ни носят. Тя е щастлива, че е осигурила нещо за нас, а аз че давам на детето домашна храна. Зимата и консерви прави- киселите краставички са на челно място на трапезата ни.

Общи условия

Активация на акаунт