Болно гърло - вече втора седмица

• 7 502
  • 20
  •   1
Отговори
  • София
Преди месец след настиване, ми се появиха болки в гърлото и понякога напрежение/топлина в главата (но без температура).
Предписаха ми Биопарокс и парацетамол...
Оправих се за 1седмица.
След 3 седмици пак същата история, отново това ми предписаха, но този път не се  оправих напълно и след едно излагане на климатик (преди 7дни)... се върнах пак отначало, болки в гърлото, мога да преглъщам спокойно, има зачервяване и болката в ляво е по-изявена.
Сутринта се закашлях за втори път (след пръскане с Прополис-Невен, 3ти ден) и усетих болка в гърдите, т.е. може би има вече и в долните дихателни пътища нещо... чат пат и храчки имам.
Биопарокса мисля да го спра (минах и един блистер Хексоларетен, без ефект), за последната седмица - нямам ефект. Почти не съм излизал навън.

До понеделник не ми се чака (за преглед), понеже съм на работа, а не искам да стигам до 3ти болничен. ooooh!

Какво бихте препоръчали да опитам, засега се сещам само за Трахизан, но не знам дали не е късно за него.
Витамини не съм приемал.

# 1
Какво бихте препоръчали да опитам...

Бих ти препоръчала да опиташ един гърлен секрет.

# 2
Нищо не ти пречи да опиташ с Трахизан, аз съм доволна от него. В него има локален антибиотик и лидокаин/обезболява/. И някакви чайове билкови пий.

# 3
  • София
И аз съм така за 3-ти път в рамките на 2 месеца. Направо ми писна. При мен болката е в лимфити. Предният път ходих на лекар и той ми каза, че е от времето и от детето тъй като ходи на ясла и носи бацили вкъщи.
Сега си взех Стрепсил интензив. Помогна ми докато го пиех и после пак се появи болката. Но се замислих за един гърлен секрет да не би нещо да има и затова така да продължава да ме боли дори и сле прием на хапчета.

# 4
Има такъв вирус сега. Аз бях 3 седмици с гърлобол и сополи. Купих си чайове от една билкова аптека и се оправих за 3-4 дни. В билковата ми казаха, че масово хората са болни от такъв бавен гърлобол и хрема.

# 5
  • Бургас
Ако е слязло в гърдите си за антибиотик,вземи си Орофар спрей той е с  и облекчава болката и чай от лайка,но отиди на лекар да не стане по зле,не си се излекувала а и има вирус в момента

# 6
  • София
Какво бихте препоръчали да опитам...

Бих ти препоръчала да опиташ един гърлен секрет.

Kъде се прави тази процедура? И какво ще ми помогне?

# 7
Купи си от аптеката стерилен тампон. Кажи им за какво ти трябва, за да знаят какъв да ти дадат.
Вземаш си секрет сутринта преди да си ял и пил нещо и го носиш в коя да е микробиологична лаборатория.
Ако има колонизирали се бактерии, ще ти се направи антибиограма. Изследването изисква няколко дни, защото се прави посявка.

пп: по антибиограмата, ще ти се изпише и лечението.

# 8
  • София
Купи си от аптеката стерилен тампон. Кажи им за какво ти трябва, за да знаят какъв да ти дадат.
Вземаш си секрет сутринта преди да си ял и пил нещо и го носиш в коя да е микробиологична лаборатория.
Ако има колонизирали се бактерии, ще ти се направи антибиограма. Изследването изисква няколко дни, защото се прави посявка.

пп: по антибиограмата, ще ти се изпише и лечението.

3ти ден с Орофар - няма особено подобрение, но ходя на работа.

Как се взима секрет?  newsm78

# 9
Изваждаш тампона от капсулата и обтриваш леко лигавицата на гърлото в кръг. Тампонът е с дълга дръжка (клечка), така , че ще се справиш.
Пъхаш обратно в капсулата и до час да е в лабораторията.
Надявам се, го обясних просто и ясно.

# 10
Kъде се прави тази процедура? И какво ще ми помогне?

Ще открие причината.
Щом продължава толкова дълго и не минава с обикновени средства, може да е нещо бактериално. След като го изследват ще се види дали има нещо и на самата антибиограма ще е отбелязано с какъв антибиотик точно може да се пребори.

Можеш да го направиш по начина, описан от delpel или за по-сигурно при лекаря, който те лекува. Така ще мине по касата, иначе ако не те прати той ще платиш - към 20 лв. е, но ако си осигурен ти се полага.

# 11
  • Търговище
Хора помагате от 02'май събота съм със температура тя е много висока39'8 вече не мога да издържам в понеделник бях при лекар Той ми изписа АБ имам и малко бебе на 8 месеца и го кърмя за температурата пия парацетамол панадол но съм принудена да пия и половин ампула аналгин защото не издържам утре пак отивам на доктор АБ е Аглуметин 500 мг забравих да кажа че диагнозата е гнойна ангина хора помогнете в момента пак имам температура и сякаш имам вътрешна  температура

# 12
Щом след толкова дни на АБ няма промяна, явно диагнозата е грешна. Идете пак и настоявайте за изследвания, явно с налучкване не става.

# 13
пролет1982 , ако зрънцата от гнойната ангина са все още по сливиците и имаш здрав стомах,
опитай
Скрит текст:
Счукват се два аспирина и се размесват на кашичка със съвсем малко вода. Тази каша се поглъща, така, че да остане по сливиците и известно време не се пие и яде. Рецептата я предложи един фелдшер на ММ, след като 5 дни му слага мускулно АБ. За наше учудване, след терапията с този аспирин по гърлото (2 или 3 пъти), зрънцата паднаха и лечението приключи. Условието е да понасяш аспирин, който при някои предизвиква дразнене на лигавицата на стомаха. (За зла беда, аз съм от тях)

# 14
  • Варна
Хора помагате от 02'май събота съм със температура тя е много висока39'8 вече не мога да издържам в понеделник бях при лекар Той ми изписа АБ имам и малко бебе на 8 месеца и го кърмя за температурата пия парацетамол панадол но съм принудена да пия и половин ампула аналгин защото не издържам утре пак отивам на доктор АБ е Аглуметин 500 мг забравих да кажа че диагнозата е гнойна ангина хора помогнете в момента пак имам температура и сякаш имам вътрешна  температура
Пробвай да събориш гнойния налеп с молив или дървено шишче, на което навиваш памук, навлажняваш го леко и потапяш в хлебна сода. Прокарваш памука по сливиците и това е. Хлебната сода можеш да смесиш с мед или да намокриш тампона само с клеева тинктура. Аз така се справям с налепи по гърлото на дъщеря ми след терапия с антибиотик или при гнойна ангина.

Общи условия

Активация на акаунт