БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 46 016
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Здравейте,

как се приготвя салата "табуле" и какво основно е подходящо за нея?
1-2 връзки ситно нарязан магданоз
2-3 домата без семките и меката вътрешна част
арабски булгур накиснат в бульон или вода
лим.сок
сол
зехтин
черен пипер
пресен джоджен/по желание/   

подходяща е за пилешко, риба или др.месо....може и без месо Flutter

# 541
Doli, благодаря!   bouquet

# 542
Здравейте, идея защо ми се пресече сметаната при разбиване? Става въпрос за млечна сметана, 30%-ва. Разбивах без захар, в началото на ниски обороти и май като пуснах турбото се прецака  Thinking.

# 543
разбивай на ръка де  Laughing

# 544
Здравейте, идея защо ми се пресече сметаната при разбиване? Става въпрос за млечна сметана, 30%-ва. Разбивах без захар, в началото на ниски обороти и май като пуснах турбото се прецака  Thinking.
От турбото е.
 Вземи Бонго той ще ти я бие на ръка Grinning

# 545
Каква е причината да ми се пресече и топла застройка? Толкова просто нещо все не мога да го докарам...

И моля за изпитана рецепта за мариновани яйца, но без цвеклото - правих преди по една, бяха супер и сега не я откривам.

# 546
Каква е причината да ми се пресече и топла застройка? Толкова просто нещо все не мога да го докарам...

Ако става въпрос за супа, прави я без белтъка на яйцето.

# 547
Или слагаш щипка лимонтузу - капчици оцет или лимонов сок.
 Само със жълтък застройвам - защото и да не се пресече - при затопляне понякога завира и пак се пресича.
Белтъка например ако е супа топчета , го слагам в каймата .

# 548
  • София

И моля за изпитана рецепта за мариновани яйца, но без цвеклото - правих преди по една, бяха супер и сега не я откривам.

Аз ги правя по тази рецепта: Мариновани яйца с лук и чесън

# 549
Благодаря ви!
Застройката съм я правила и преди с цяло яйце, получава се веднъж, друг път не и не схващам защо така... поне да знаех причината. Но този път не сложих лимон наистина.

# 550
  • München, Deutschland

Ако се бие твърде дълго, също се пресича, има си биологично обяснение, коагулация на белтъци при опр. условия, но не знам в детайли хим. процеси.

Ако е мръсна купата, може да се пресече (в смисъл, ако има капчици вода).

Ако не е извадена директно от хладилника сметаната, т.е. ако не е студена, също може да се пресече.

Естествено, може да е кофти бройка, това никога не може да се изключи.

# 551
След като се справих успешно със сладката с череши и ягоди, вчера разглеждах доста сайтове и блогове, но не открих желаното - искам мързелива и лесна рецепта за домашна лютеница, която бих могла да направя на котлона у дома. Знам, че искам много, но живея в Гърция и не мога да сложа казана да варя на двора Laughing Ако не е много нахално и изпитана рецепта за туршия в суров вид Hug

# 552
Моля за информация за готови блатове за торта, които са хубави.

# 553
Здравейте, търсих из кулинарната книга тук, а после и в световната секция, но не можах да открия рецепта за американските дебели палачинки. Има ли изпробвана тук, по възможност със сода а не с бакпулвер или да си търся из нета? Ако има, моля за линк!

# 554
......... - искам мързелива и лесна рецепта за домашна лютеница, която бих могла да направя на котлона у дома. Знам, че искам много, но живея в Гърция и не мога да сложа казана да варя на двора Laughing Ако не е много нахално и изпитана рецепта за туршия в суров вид Hug

Nimfea, не знам дали ще ти свършат работа, но ето две рецепти, които правя в апартамента по същите причини:

ЛЮТЕНИЦА ПО СТУДЕН НАЧИН

ЛЮТЕНИЦА НА ФУРНА

Общи условия

Активация на акаунт