Дискова херния - 11

• 147 159
  • 778
  •   1
Отговори
# 225
Форт, браво! Недей я очаква болката в кръста и крака вече, няма да я има Wink

Не ходя заради хигиената на басейна, в който се провеждат упражненията. Да пъти лекувах инфекции в рамките на няколко месеца. Обаче пък майка ходи и няма оплаквания, така че пак всичко е индивидуално.

Плуването е ясно, ама аз не мога да плувам Simple Smile

# 226
Форт, щом и до кафето си стигнал, значи направо си пушка! Все пак си мисля, че е е по-добре да изчакаш някой квалифициран да ти покаже как да се раздвижваш и какво да правиш, преди да се изсилваш сам.

За водната гимнастика и аз съм търсила подходящи места преди време и попаднах на клуб Мария Шпицер и фитнес Пулс, само че басейните са закрити. Аз така и не стигнах до там и не мога да изкажа лични впечатления за треньорите.

Ще ми се да намеря някой приличен външен басейн в София, просто за плуване, доколкото мога де, така че давайте впечатления, ако някъде ви се вижда чистичко. Ужасът от хигиента на басейни май е всеобщ  Wink

# 227
  • София
...........................

Ще ми се да намеря някой приличен външен басейн в София, просто за плуване, доколкото мога де, така че давайте впечатления, ако някъде ви се вижда чистичко. Ужасът от хигиента на басейни май е всеобщ  Wink

За плуване, ами много хубаво си плувам, ама като им зная хигиената на басейните и това категорично ме отказва, а наистина е полезно. Раздвижва добре.
Форт, браво!
От днес съм на физиотерапия. Ще споделям или накрая ще си кажа дали има промяна някаква. Ще направя 15 бр процедури. По ЗДР. каса са. Няма да им дам и лев повече, писна ми, въпреки че ми похвалиха един център , който разбира се не работи със ЗДР. каса,  че бил много добър и него ще го оставя  за последно, ако тук няма никакъв резултат. Пациент на моята ЛЛ ми го препоръча. Чувства се много добре... хм. Вече не вярвам на никой.

# 228
Аз съм ходила на такава физиотерапия,но тя е по клинична пътека 241 или 244 все едно лежиш в болница.Не са ме карали да оставам там да спя.
Моето ЯМР мина,едната протрузия в торакален отдел се е прибрала напълно,а другата в лумбален частично в сравнение с предното ми ЯМР дек. 2013.За тази в лумбален отдел нищо не пише да компресира.Няма вече съществена причина за тези болки,а пък ги има.Явно когато болката хронифицира е много трудна за преодоляване.
Ще се захващам с едни упражнения сега заедно с кинезитерапевт и да видим какво ще постигна,друго не смея да пробвам.
Лена,и аз съм много предубедена много към тези мануални терапии и масажи,от тях само съм се влошавала,сега поне видях,че с нищо не са ме повредили. Grinning Но когато съм ходила при такива мануални терапевти първо от там се започва,много държат да изпукват и наместват като начало.

Лекарите обясниха ли ти как са се "прибрали" протрузиите? Доста е трудно.
Питам, защото има разни шарлатани, които обясняват, че хернии се "прибират" - не се връзвайте!

От моя скромен опит и преживелици мога да кажа , че действително един добър кинезитерапевт може да въздейства на портрузии и малки хернии , и да се по приберат. другото което си спомням е че с времето т.е след 6 месеца от първата криза хернията почва да се дехидратира и съответно да се прибира.
Иначе пичове съм Бомба , нищо ми няма ЗДРАВ СЪМ. Желая Ви късмет и никакво предаване . Винаги има изход просто трябва да си го намерите.

# 229

Иначе пичове съм Бомба , нищо ми няма ЗДРАВ СЪМ. Желая Ви късмет и никакво предаване . Винаги има изход просто трябва да си го намерите.

Браво! Радвам се за теб, бъди все така здрав!

Някой правил ли е физиотерапия в Овча купел?

# 230
  • София
Поразтърсих се за противовъзпалително (вътрешно) и попаднах на бромелайн, куарцетин,  Serrapeptase, босвелиа...
За първите два намерих тези продукти:
 http://www.iherb.com/Now-Foods-Bromelain-500-mg-120-Veggie-Caps/ … ;sr=null&ic=2

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Quercetin-Bromelain-180-Veggie-Caps/7

Има ли други по-добри комбинации? Става дума за разтегнати, възпалени връзки на китката.
---
През уикенда правят ли някъде физиотерапия - платено? В Овча Купел само с направление... ще питам в Доверие, но там май не работят също.

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 01:12 от Starrydream

# 231
  • София

През уикенда правят ли някъде физиотерапия - платено? В Овча Купел само с направление... ще питам в Доверие, но там май не работят също.

В "Доверие" правят процедури и през уикенда срещу заплащане.

# 232
Поразтърсих се за противовъзпалително (вътрешно) и попаднах на бромелайн, куарцетин,  Serrapeptase, босвелиа...
За първите два намерих тези продукти:
 http://www.iherb.com/Now-Foods-Bromelain-500-mg-120-Veggie-Caps/ … ;sr=null&ic=2

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Quercetin-Bromelain-180-Veggie-Caps/7

Има ли други по-добри комбинации? Става дума за разтегнати, възпалени връзки на китката.
---

Аз съм пила Pau d'arco (кора от мравчено дърво) в комбинация с босвелия + разни други, които не са противовъзпалителни (глюкозамин, хондроитин МСМ, лецитин). За ефект особен не мога да кажа, но на мен така или иначе нищо до сега не ми е действало особено много. Може да разгледаш протеолитичните ензими, мисля, че на първа страница има инфо за тях. Някои от нещата, които си изброила, май спадат точно към тази група. В СБР Банкя правят процедури и през уикендите, ако не държиш да е в София и ти е подходящо там. Мисля, че може и да не спиш там, но пък ще е удобно.

# 233
  • София

В "Доверие" правят процедури и през уикенда срещу заплащане.
Да, ще ида утре да пробвам, въпреки че нямат лекар, не че ми е необходим в случая. Peace

# 234
  • София
Необходим е лекар, той назначава процедурите, такава е системата.
Утре може и да не намериш никой, защото процедури правят през уикенда
само след предварителна заявка и плащане на касата, което се извършва в петък.

# 235
Здравейте.
В къщи съм втори ден. Вчера спах 16 часа Grinning Спах нормално за пръв път от 6 месеца насам и съм много доволен. Болка няма. Единственото което ме притеснява е, че се появи болка в крака при ставане от кревата и при въртене в леглото понякога. Бързо изчезва, но се чудя дали е от притискане на нерва от нещо пак, или просто трябва да се възстанови нерва. Алечка имала ли си болки в крака след операцята, които да са изчезнали постепенно ?

Последна редакция: нд, 02 авг 2015, 17:18 от fort

# 236
Форт, въпреки, че е отстранен механичния дразнител нервът има нужда от време да се възстанови. Един невролог ми каза, че отнема толкова време, колкото е бил тормозен. Не знам дали е така. Мен ме понаболваше около 6 месеца след операцията. Не както преди това, но ме наболяваше. Радвам се, че си добре!

# 237
  • софия
Привет, мисля, че съм се запътила с пълна сила да съм част от темата Sad
Но картинката е 20 дни мъчителе кръст, който особенно в началото все едно щеше да се счупи. Ако мога да го опиша шантаво, го чуствах като прекършено връхче на борче, което ако нацеля стойката си стоеше ок... Първите дни такива страни извивки ми заемаше тялото че просто бях като някаква s форма.
Не отидох веднага на лекар-реших че ще ми мине... След още няколко дни се колебаех дали не ме удря бъбречна криза... Отидох при моя лекар, скара ми се , че много време не съм му се обадила... Би ми инжекция и ме заведе при кинезитерапевт! Човека знаеше какво прави, тръгнах си с изправена стойка и лекота.... Но нали съм непослушна не се обадих на лекаря че продължава да ме боли..... Обадих се след няколко дни, последва втора инжекция ( а дори незная каква беше)... Ден по-късно си причиних тотална щета като спах на мекото си легло! Болката от първите дни се върна Sad , а вече ме тегли и по крака надолу. Има едно специфично място, леко в дясно от кръста, което ако не си преценя движенията направо умирам-все едно има заложена топка с ножове....
сега съм командировала щерката на моето легло, а аз си лежа на нейния твърд матрак и ми се отразява много добре! По цял ден лежа! Движа се, но след 20 минутки се измарям. А ако стоя седнала повечко време, вечерта е ад!
Освен това болката ме кара да съм изправена като графиня, и такава една аристократична визия развивам.... Факт е, че много се бях прегърбила последните години, явно организма ми се разбунтува от некомфортното изкривяване...
Утре ще ходя на невролог! Само дето не съм решила къде ( а и дали ще има часове) дали в Токуда или ВМА!?
Някой има ли представа за тези две места дали и колко трябва да се чака?

Извинявам се за многословието!
Хубава и безболезнена вечер на всички!

# 238
Искам да попитам,може ли със скенер от юни 2014 да отида по КП 244 на санаториум.Имам резервация по НОИ за началото на септември,но трябва да изпращам студентка в друг град и няма как да отида по НОИ,а ако реша за презапиша за по-късна дата програмата на НОИ сигурно ще е спряла.Имам ДХ на шията.По КП 241 вече ходих пролетта....май сметките ми ще излязат без кръчмар newsm78

# 239
  • София
Искам да попитам,може ли със скенер от юни 2014 да отида по КП 244 на санаториум.

Най-добре звънни и попитай в съответното здравно заведение.
По тази клинична пътека искат и ЕМГ, правено
не по-късно от 4 месеца преди заминаването. А успя
ли да си направиш резервация по клинична пътека?

Общи условия

Активация на акаунт