Дискова херния - 11

• 145 262
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
И аз се бях притеснила малко, след 2 курса миналата зима Дексофен плюс Милгама, след това Дипрофос плюс Милгама, и в най-голямата криза -  болкоуспокоителни с Кодеин (паратрамол), физиотерапия с Нивалин и т.н. Но три месеца по-късно нямахме проблем със забременяването, даже малко от само себе си стана  Crazy

Добър вечер, група,
Благодаря на всички за отговорите и вниманието. Изтръпването ми отмина като станах и се раздвижих, но все пак в понеделник ще посетя лекар.
Искам да попитам бременните мами лесно ли заченахте? Аз взех да се притеснявам като чета листовките на лекарствата, които пия. И тъй като имам нивалин по схема 3 месеца бебочко явно ще почака... Sad

# 586
От няколко дни трите ми пръста на лявата ръка са като , че с анестезия. Изобщо не ги усещам, като изтръпнали са и не мога да правя нищо с тях. Възможно ли е това да има връзка с дисковите ми хернии.

# 587
Мисля, че ако имаш шийна е възможно, но не съм сигурна...
На мен ми става така, като си спя върху ръката, изтръпва и не усещам пръстите, ама не няколко дни...  newsm78

# 588
  • София
От няколко дни трите ми пръста на лявата ръка са като , че с анестезия. Изобщо не ги усещам, като изтръпнали са и не мога да правя нищо с тях. Възможно ли е това да има връзка с дисковите ми хернии.
Аз съм с две дискови шийни хернии и преди време също бях с изтръпване на три пръста на лявата ръка. Продължи около месец и се оправи от само себе си. Можех да мърдам пръстите, просто ги чувствах изтръпнали и по различни от другите, това ми създаваше дискомфорт, но не съм имала болки. В английски сайт четох, че херниите свързани с прешлени С4 и С5 са отговорни за изтръпването в лявата ръка.

# 589
Да, Бети и аз имам увредени шийни коренчета....каквото и да означава това. Преди 3 години също имах такъв дискомфорт. Аз нямам болка, дори и като ги боцна, или допра до горещо, нямам усещане, но работата ми е свързана с постоянно висене пред компютъра и бързо писане, а това ми пречи мнаго, защото не мога да си разтворя пръстите, дори и до там, че да сменя кирилица с латиница.  Sad

# 590
  • София
Alinnna невроложката, която посещавам ми е казала при изтръпване и схващане на мускул, крайник, лицев нерв, при припадъци и замайване, за да съм спокойна да си правя преглед, защото ако има засегнато нещо е по-лесно да се лекува веднага, а не да закърнее и атрофира съвсем и да е безвъзвратно. При мен от години стискане на зъби имам изгубени рефлекси и чувствителност, които видимо не ми пречат, но факт е че липсват и дори без специализирано изследване, а при най-обикновен неврологичен преглед се хващат.
Консултирай се с доктор и ще се радвам да споделиш какво са ти казали.

# 591
  • Варна
Алина, Бети, бихте ли споделили резултати от ЯМР, заключения, къде точно са ви херниите .

# 592
  • София
При мен е правен ЯМР и в епикризата ми пише- медианна и парамедианна дискови хернии на нива С4-С5, С5-С6, при ЕМГ- иритативни прояви челно в ляво без оформено огнище.

# 593
BUBA_k, Arven_89, falath,
 Благодаря ви за сооделения опит!:*
За протокола да кажа, че на мен след месец и половина гърч острата ми фаза като че ли отшумява. Все още не мога да се разхождам спокойно и крака ми изтръпва, но сковаващите болки се разредиха. Е още съм кривичка, но и това ще мине. Лека вечер на всички!

# 594
Irreal,не се притеснявай! След като спреш лекарствата след известно време те се елиминират от организма и няма да имаш проблем със забременяването. Не е желателно да забременяваш докато пиеш лекарства,това сигурно го знаеш.

Последна редакция: сб, 17 окт 2015, 01:04 от bubka7

# 595
Да се похваля, стигнах до тема дискова херния том 1 хахха , но вече виждам размазано. Изводите, които направих сам за себе си: хората, които са се оперирали, като цяла са добре и в период до 2-3 години спират да пишат, което ми дава надежда, ако това ми се наложи.
Иначе ми се обадиха от Здравната каса, че съм одобрен за ЯМР и сега имам следния въпрос, на някой слагали ли са му контраст и какво да очаквам от него?

# 596
Моят контраст беше черен на цвят в голяма , голяма спринцовка. Слага се във вената, бавно. Не че не усещаш, но не е болка за умиране. Контрастът не се поема от касата. Моят струваше 200 лева, но сега има и доста по.евтини. Едва ли ще имаш нужда от контраст, ако само прешлени ще гледат.

# 597
Моят контраст беше черен на цвят в голяма , голяма спринцовка. Слага се във вената, бавно. Не че не усещаш, но не е болка за умиране. Контрастът не се поема от касата. Моят струваше 200 лева, но сега има и доста по.евтини. Едва ли ще имаш нужда от контраст, ако само прешлени ще гледат.
Благодаря за бързия отговор  bouquet
На 5-ти ми правиха ЯМР и са писали, че трябва да направя ЯМР с контраст. Има нещо, което се подозира, че е свободен дисков фрагмент, но напрактика е неразличимо от нервното коренче и доколкото разбрах моята невроложка може и да е от нервния корен, за това се налага контраст и някой ми каза, че боли много.

# 598
Ами стискам палци тогава. Няма нищо страшно с контраста. Да не се ошашкаш да кажа, че ако е по-студена течността се усеща малко неприятно как започва па пълзи по вената.

# 599
Ами стискам палци тогава. Няма нищо страшно с контраста. Да не се ошашкаш да кажа, че ако е по-студена течността се усеща малко неприятно как започва па пълзи по вената.
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт