Дискова херния - 11

• 145 279
  • 778
  •   1
Отговори
# 570
Здравей,
има лека болка, но е търпимо. Като си полегна, ми минава. Вече по трудно ходя, качвам стълби и правя упражнения, но все още се справям както преди (края на 5 месец съм). За щастие от другата седмица излизам в болничен до края на бременността, да мине по леко и без усложнения, че мамата си трака ако се възпали зимата.
От началото на петия месец някъде започнаха да ме болят стъпалата и глезените и да ми изтръпва здраво единият прасец. Това докато ходя или седя продължително. Четох, че е нормално за бременността, но и подозрително ми напомня на хернийка 1. Гледам да не се шашкам излишно.
Ще докладвам следващите месеци какво се случва, да има информация за бъдещи бременни с вече изразени хернии Simple Smile

falath,
Има ли разлика в болките сега като си бременна и се променя центъра на тежестта?

# 571
  • На планетата земя
falath,не се притеснявай толкова,до края на 9 месец изкарах ''на крак'' ,вече накрая имаше само едно опъване.Гледай да не даваш да ти слагат каквито и да било упойки в гръбнака,защото е противопоказно за нас,макар че аз загубих ума и дума и дадох. Laughing

# 572
Буба, ще обясниш ли защо са противопоказни упойките в гръбнака? Бременност тепърва ми предстои и живо ме вълнува темата Simple Smile

# 573
  • На планетата земя
Буба, ще обясниш ли защо са противопоказни упойките в гръбнака? Бременност тепърва ми предстои и живо ме вълнува темата Simple Smile

Защото се слага между прешлените и по време на първата ми криза преди години неврохирург ми беше казал да не давам да ми слагат такива упойки,защото тази протрузия можело и от такава упойка да се получи.

# 574
Благодаря  bouquet

# 575
Благодаря ти. Аз обмислям с пълна упойка и секцио да раждам, сл. седмица ще се консултирам с лекарката си дали ще ме посъветва така. Дали това не е най безопасният начин, поне за херниите?

falath,не се притеснявай толкова,до края на 9 месец изкарах ''на крак'' ,вече накрая имаше само едно опъване.Гледай да не даваш да ти слагат каквито и да било упойки в гръбнака,защото е противопоказно за нас,макар че аз загубих ума и дума и дадох. Laughing

# 576
  • На планетата земя
Благодаря ти. Аз обмислям с пълна упойка и секцио да раждам, сл. седмица ще се консултирам с лекарката си дали ще ме посъветва така. Дали това не е най безопасният начин, поне за херниите?

Да,точно това е варианта за нас,просто аз в последния момент се отказах,тъй като тогава съм била в ремисия.

# 577
Добро утро, група! Как сте? Може да ви се сторя луда, но идкам дс ви питам случвало ли се е на някой от вас да усеща само половината от тялото си изтръпнала от главата до петата от засегнатата от херния страна. Аз се събудих с това усещане. Чак ухото ми стои като изтрънало.
Хубав, слънчев и безболков ден!

# 578
Добро утро, група! Как сте? Може да ви се сторя луда, но идкам дс ви питам случвало ли се е на някой от вас да усеща само половината от тялото си изтръпнала от главата до петата от засегнатата от херния страна. Аз се събудих с това усещане. Чак ухото ми стои като изтрънало.

Не ми се струва от хернията, звучи ми като удар или инсулт. Отивай на лекар.

# 579
  • Варна
На мен ми се е случвало . При последната криза се събудих така, 2 дни беше изтръпнала дясната част на тялото ми и на 3 - тия ден болките връхлетяха с пълна сила, едва ставах от леглото . Това е типично за шийните хернии .

# 580
Може да е нещо психосоматично! Трябва да те види лекар!

# 581
Здравейте, искам да ви питам някой има ли впечатления от д-р Стоев и Гръбначния център. Интересува ме разликата между микроскопска и ендоскопска операция на ДХ.

# 582
Добър вечер, група,
Благодаря на всички за отговорите и вниманието. Изтръпването ми отмина като станах и се раздвижих, но все пак в понеделник ще посетя лекар.
Искам да попитам бременните мами лесно ли заченахте? Аз взех да се притеснявам като чета листовките на лекарствата, които пия. И тъй като имам нивалин по схема 3 месеца бебочко явно ще почака... Sad

# 583
  • На планетата земя
Добър вечер, група,
Благодаря на всички за отговорите и вниманието. Изтръпването ми отмина като станах и се раздвижих, но все пак в понеделник ще посетя лекар.
Искам да попитам бременните мами лесно ли заченахте? Аз взех да се притеснявам като чета листовките на лекарствата, които пия. И тъй като имам нивалин по схема 3 месеца бебочко явно ще почака... Sad

Аз не мисля,че зачеването се влияе от лекарствата,но изчакай най-добре да ти поотмине кризата и да не пиеш лекарства.Нали знаеш,че докато си бременна ако те схване не можеш почти нищо да пиеш, лежиш и търпиш.

# 584
  • Варна
От 26 г.с. може да се слага дексаметазон . На мен ми го слагаха, защото се очакваше да родя по - рано . През цялата бременност не съм имала болки свързани с ДХ, но аз лежах за задържане през цялото време . Зора дойде след раждането, денонощно ревящо бебе, само на ръце до 8 - мия месец го разнасях, тогава се влоших ... Заслужава си всичко, само да знаеш, че имаш жива и здрава рожба в ръцете . Всичко друго все някак се нарежда Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт