Дискова херния - 11

• 145 208
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Elora Danan,какви процедури ти правиха в Поморие?Аз пък от там от тази кал само се влоших и накрая абсолютно никакъв ефекг не видях.

Два пъти ходих до момента. Но на частно. Правих кални вани и езерната рапа. Там срещнах много хора, които са с дискова херния и от години ходят всяко лято там, защото ги поддържа много добре тези процедури. Смятам скоро да проуча и вече с направление да ходя.
Но винаги има реакция на организма от процедурите. Започна да ме боли всяка травма, която съм имала през живота си. Това беше първият път. Бях като смазана от влак. Втората година пак имаше реакция, но беше по-търпимо. Иначе реакция може да има до 20 дни след процедурите.

# 661
  • На планетата земя
Elora Danan,какви процедури ти правиха в Поморие?Аз пък от там от тази кал само се влоших и накрая абсолютно никакъв ефекг не видях.

Два пъти ходих до момента. Но на частно. Правих кални вани и езерната рапа. Там срещнах много хора, които са с дискова херния и от години ходят всяко лято там, защото ги поддържа много добре тези процедури. Смятам скоро да проуча и вече с направление да ходя.
Но винаги има реакция на организма от процедурите. Започна да ме боли всяка травма, която съм имала през живота си. Това беше първият път. Бях като смазана от влак. Втората година пак имаше реакция, но беше по-търпимо. Иначе реакция може да има до 20 дни след процедурите.

Аз също съм била на частно,това не мисля че има кой знае какво значение.Реакции е нормално да има,въпроса е ,че после нямаше абсолютно никакъв ефект и съответно не съм и повтаряла.Сега ходя в Бургас,там комбинацията от кал,минерална вода,луга и др.процедури ми се отразява много добре.

# 662
Скрит текст:

Аз също съм била на частно,това не мисля че има кой знае какво значение.Реакции е нормално да има,въпроса е ,че после нямаше абсолютно никакъв ефект и съответно не съм и повтаряла.Сега ходя в Бургас,там комбинацията от кал,минерална вода,луга и др.процедури ми се отразява много добре.

Ох, не знам. Явно не на всеки помага. Като киснех в рапата си говорих с доста хора. Имаше един мъж ми разказа, че преди години бил в ужасно състояние от хернията и е спрял работа. Почнал е калните вани и вече на втората година се е върнал на работа. Сега не пропуска година без процедури.
А в Бургас с направление ли ходиш?

# 663

Хич не ти е груб поста, аз имам нужда от ритник по дупето. никак не обичам да ходя на лекари. Ами вървя, но мнооого бавно. Да болките са нон стоп.Ми не съм изследвала инсулин, защото мислех, че е достатъчно кръвна захар....Оффффффффффффффффф, лекари, изследвания-мъка. това за поморие си го мисля и аз. На половинът шефът му каза, че в Баня /където и да е това/ му се оправили херниите.   Сега ме пращат на някакъв чекръкчия в Попово-много помагал и има доста добри отзиви. Ще пробвам и там.

По кръвната захар не може да се разбере нищо за инсулина. Даже може да те заблуди. При пълните хора нормалната кръвна захар говори за голямо количество инсулин. Затова се изследва чрез
глюкозотолерантен тест.
Ако имаш наблизо басейн отивай. Скачай във водата, прави някакви движения. Посети невролог.
Ако си направиш този тест и се открие ИР, ако не се движиш, а пиеш само лекарства - нищо няма да постигнеш. Точно е необходимо движение за да се усвоява инсулина.
Дано ти помогне чекръкчията. Но внимавай, неведнъж се е случвало тези да правят беля на хора с дискова херния. И аз съм ходила, оправят ме, но не завинаги, а за известно време.
На никой не му е приятно да ходи на лекар. Обаче не е разумно да имаш проблем и да седиш вкъщи.
Трябва да отидеш на невролог, ако трябва ще лежиш в болница.
Последния път на 4-ти километър лежах и доста ми помогнаха. Но Поморие ми се отрази божествено.

Ама аз и лекарства никакви не пия, дори обезболяващи. Ама този тест да не е дето ме караха да пия глюкоза и 3 пъти да давам кръв за един ден  newsm78 щото и той излезе нормален.....Аз нямам против да лежа  в болница, но работата ми е такава, че няма как да отсъствам.  Sad Пък къде ти басейн.....в дълбоката провинция.

# 664
Скрит текст:

Хич не ти е груб поста, аз имам нужда от ритник по дупето. никак не обичам да ходя на лекари. Ами вървя, но мнооого бавно. Да болките са нон стоп.Ми не съм изследвала инсулин, защото мислех, че е достатъчно кръвна захар....Оффффффффффффффффф, лекари, изследвания-мъка. това за поморие си го мисля и аз. На половинът шефът му каза, че в Баня /където и да е това/ му се оправили херниите.   Сега ме пращат на някакъв чекръкчия в Попово-много помагал и има доста добри отзиви. Ще пробвам и там.

По кръвната захар не може да се разбере нищо за инсулина. Даже може да те заблуди. При пълните хора нормалната кръвна захар говори за голямо количество инсулин. Затова се изследва чрез
глюкозотолерантен тест.
Ако имаш наблизо басейн отивай. Скачай във водата, прави някакви движения. Посети невролог.
Ако си направиш този тест и се открие ИР, ако не се движиш, а пиеш само лекарства - нищо няма да постигнеш. Точно е необходимо движение за да се усвоява инсулина.
Дано ти помогне чекръкчията. Но внимавай, неведнъж се е случвало тези да правят беля на хора с дискова херния. И аз съм ходила, оправят ме, но не завинаги, а за известно време.
На никой не му е приятно да ходи на лекар. Обаче не е разумно да имаш проблем и да седиш вкъщи.
Трябва да отидеш на невролог, ако трябва ще лежиш в болница.
Последния път на 4-ти километър лежах и доста ми помогнаха. Но Поморие ми се отрази божествено.

Ама аз и лекарства никакви не пия, дори обезболяващи. Ама този тест да не е дето ме караха да пия глюкоза и 3 пъти да давам кръв за един ден  newsm78 щото и той излезе нормален.....Аз нямам против да лежа  в болница, но работата ми е такава, че няма как да отсъствам.  Sad Пък къде ти басейн.....в дълбоката провинция.

Щом са те боцкали три пъти, би трябвало в изследванията да пише и за инсулина. Погледни си ги.
Все трябва да намериш начин да ходиш на някакви процедури. Ако трябва взимаш отпуска или болничен.
А седнала ли работиш или на крак. То нито едното, нито другото е хубаво за хернията.

# 665
  • На планетата земя
Скрит текст:

Ох, не знам. Явно не на всеки помага. Като киснех в рапата си говорих с доста хора. Имаше един мъж ми разказа, че преди години бил в ужасно състояние от хернията и е спрял работа. Почнал е калните вани и вече на втората година се е върнал на работа. Сега не пропуска година без процедури.
А в Бургас с направление ли ходиш?

Не,и там на частно ходя.Пролетта като ходих се записах за СБР Бургаски минерални бани по КП и ми звъняха наскоро даже два пъти,въпроса е че те ти определят датата кога да отидеш и ако не можеш си губиш правото.

# 666
Мерси. Сега разбрах, че и мой роднина е ходил в Бургас на процедури и ще го разпитам как седят нещата с направленията.

# 667
Здравейте, на 28 години съм, страдам дх от февруари месец и до момента съм с болки и съм зациклила на едно място. Изчетох всички теми и разбрах много полезни неща. В момента след хиляди инжекции, кортикостероиди, нспвс, иглотерапиа, един курс с дискус, ще заминавам за Павел баня. положението е зле и сякаш невиждам надежда. Имам херния на л4-5 и протрузия на л5-с1.

# 668
  • гр. София
http://www.jobsmedics.com/izpisvat-pacienti-s-operaciq-na-grybnaka-za-3-dni
Някой знае ли колко струва този метод на операция и дали има такива оперирани във форума по този метод?
След като първата ми операция се оказа неуспешна ( отворен тип) аз ще имам втора от този тип в Света София.  Видях колко си свършиха работата неврохирурзите, сега ще видя как ще се справят ортопед-травматолозите. Колко е успешна ще мога да споделя когато я направя, за сумата също, но освен новата херния, която се е появила при мен трябва да се маха и оставен фрагмент от предната + куп фиброзна тъкан, вледствие на отворената операция, които продължават да натискат нерва и да си имам сериозни оплаквания. Сега е въпрос на пари и чакане, т.е. няма да е преди 15-20 ноември със сигурност. Приблизителната сума ще е м/у 1500 и 2000 лв, но в предвид, че за предната дадох 1500 за прехваления гел, който ми иде да не казвам къде да им го навра...
Много съжалявам за неуспешната операция.Бихте ли споделила къде и кой Ви я е правил?

Първата е във ВМА, като хирурга е Хаджиангелов, а асистента - Пранджев. Бях с прекрасно мнение за тях, докато не се появиха проблемите след операцията и не се опитваха да ме убеждават, че всичко е на 6 и ще отмине... Е, след ЯМР-то стана ясно колко е наред... Аааа и да, докато бях на рехабилитация ги засякох - Хаджиангелов се направи, че не ме познава, а Пранджев се сети, но в момента в който разбра, че имам проблеми с кракът се обърна на другата страна и разговора приключи. Много съжалявам, че съм ги препоръчвала на хората и определено от тук насетне не бих ги препоръчала на никого!!!

# 669
  • Варна
Това са лекарите, които съм избрала за предстоящата ми операция . Би ли споделила по - подробно, ако не ти е проблем . Тяхна ли е вината за неуспешната операция ? Грешка ли са допуснали ? Събуди се след операцията със същите болки ли ?

# 670
И аз се оперирах при тях. Ще се радвам да чуя какво се е объркало  Peace

# 671
Не Ви ли казаха, че 100% метод или гаранция за положителен изход няма? Из книгите съм чел, че следоперативната рехабилитация е мн мн важна, ако не по-важна от самата операция.

# 672
  • На планетата земя
А аз не разбрах защо следващата операция ще се прави от ортопед,не знаех че ортопеди оперират по гръбнака.

# 673
  • гр. София
Оставили са фрагмент от дисковата херния, който притиска нерва и от там са ми болките. Кой каквото иска да говори - за мен си е лекарска немарливост и грешка! Реално преди операцията нямах болки в кракът, а сега са ежедневие, благодарение на тяхната намеса. Отделно разреза доста дълго време заздравяваше, към 1 месец трябваше на един участък от около 2 см за да заздравее. Не знам дали в следствие на това или друго , но се е получила и много фиброза тъкан, която също притиска нерв. Резултата е, че сега съм с по-големи болки от преди операцията. Това за което нямат вина е, че на горния прешлен се е получила нова малка херния, но тя не притиска поне нищо за момента. Преди операцията и след нея - прекрасно отношение, след изписването - пълно безхаберие и покриване. Единия се прави, че не ме познава и не знае коя съм, другия в момента, в който разбра, че имам проблеми се обърна на другата страна.
Относно това защо ортопед-травматолози - ами и аз бях учудена, но факт - правят и те такива операции. Видях какво надробиха неврохирурзите, сега искам да видя какво ще сътворят другите. Този път се решавам, защото операцията се води микроинвазивна, т.е. -тип лапароскопска, малък разрез, по-голям и добър контрол над случващото се и над това, което работят - съответно по-малък риск от грешка и избягване на такова голямо количество фиброзна тъкан.  Ясно ми е, че борбата между неврохирурзи и ортопеди е голяма, но цитирам какво0 ми казаха " Парите, котио сте дали за този гел сте ги хвърлили на вятъра" За хората, които са мислели да пробват с озоно терапия - пакй благодарение на неврохирурзите вече не се поема от здравна каса.
Ясно ми е, че и най-добрия хирург може да допусне грешка, че може да стане фал и т.н., но някак не е коректно и мъжко дори ако щете отношение да се правят, че не те познават, да бягат по коридорите, да се крият , да се покриват като мишки . Ако си ДОКТОР и МЪЖ застани зад делата си, поеми си вината, не се крии като мухльо! Толкова, който както иска да си го тълкува, аз знам колко болки изтърпях, колко време и надежди на вятъра, а за парите които хвърлих на вятъра и които сега трябва да диря за да им оправят кашите пък хич не ми се говори, че ми е много болна тема...

# 674
ppk_e, съжалявам за това, през което си преминала. Надявам се новата операция да е успешна!

Ще ме извиниш, че те разпитвам, ако искаш не отговаряй. Интересно ми е за гела - нали уж целта му е да предпази от образуването на фиброзна тъкан, защо се е образувала? Аз не съм слагала, ама не са ми и предлагали...

Общи условия

Активация на акаунт