Дискова херния - 11

• 145 219
  • 778
  •   1
Отговори
# 645
  • Berlin
И аз съм с повече кг., но основно заради бременностите и след това. А точно преди да ми се появи хернията ходих на процедури за отслабване и дадох доста пари за тях и точно свършиха, трябваше да си запазя резултата и да започна някакъв спорт и бам, болница, легло, обездвижване и всичко си върнах като кг. Tired Сега се оглеждам за режим, ВМ НВД съм си избрала, но и по други причини.

# 646
Алиннна, виж си другите хормони . От стероидните инжекции също се пълнее, ако са ти слагали при силни болки . От лекарствата също, повечето НСПВС има натрий, от там идва задържането на течности .

Кои други хормони /блондинка съм  Mr. Green/. Тези, които са за щитовидната съм ги изследвала всички, даже, които не се поемат от ЗК. Да, от антидепресанти качих /други лекарства не съм пила/ но 40 кг за 2 години са страшно много. И от 7 месеца съм с хиперхидроза /непрекъснато се обливам в пот и вечер дори сменям възглавници и завивки/. И просто нямам идея какви други хормони да изследвам /Черен дроб също в норма/.  ooooh!

# 647
  • Варна
Алиннна, полови хормони ( Пролактин, Естроген, Тестостерон, Лутеинизиращ хормон . Изследват се на 3 - ти или 5 - ти ден от цикъла, но акушер - гинеколог ще ти помогне повече от мен или ендокринолог . )

# 648
Сладурана, намекваш за ПМС....и аз предполагам, че е от това, обаче се чудя, ако се окаже, че това е причината за хиперхидрозата.........ми вероятно пак ще ми изпишат антидепресанти. Но си права, на 45 години е ненормално от 6 години да не съм стъпвала на АГ.  Hug

# 649
Алиннна, виж си другите хормони . От стероидните инжекции също се пълнее, ако са ти слагали при силни болки . От лекарствата също, повечето НСПВС има натрий, от там идва задържането на течности .

Кои други хормони /блондинка съм  Mr. Green/. Тези, които са за щитовидната съм ги изследвала всички, даже, които не се поемат от ЗК. Да, от антидепресанти качих /други лекарства не съм пила/ но 40 кг за 2 години са страшно много. И от 7 месеца съм с хиперхидроза /непрекъснато се обливам в пот и вечер дори сменям възглавници и завивки/. И просто нямам идея какви други хормони да изследвам /Черен дроб също в норма/.  ooooh!

Килограми се качват от стрес. Има хора отслабват, а други качват.
Една гинеколожка при която ходих така е напълняла. Заварила мъжът си починал вкъщи и за месец два качва много килограми, диабет, проблем със зрението.

Еутирокс за щ. жлеза и глюкофаж.
Естествено гледам да се движа. Не мога всеки ден да яхам кростренажора, велото, но когато мога.
Сладкото също съм го ограничила много. И така ще е до живот. Такъв ми е организма.
Но да не вземеш да си купиш сега глюкофаж  Stop Това е сериозно лекарство и е за диабетици.
Първо отиваш на лекар.
Трябва да почнеш да правиш някаква гимнастика. Задължително. Сладките неща също трябва да ги ограничиш.Ако консумираш де. Тестените също.

Ама аз съм на абсолютно балансирано хранене и ям много малко и предимно здравословни неща, избягвам въглехидрати, сладко само по Коледа и Велик ден  Sad. Кръвната ми захар е нормална и резултатите от щ. жлеза също. Имам чувство, че от въздуха пълнея.
А движиш ли се? Спорт, гимнастика, плуване? Нещо щадящо за хернията.
Освен кръвната захар, изследва ли инсулина? Кръвната захар и да е в норма нищо не говори. Ако имаш висок инсулин, това само от кр. захар не се разбира.
Аз като разбрах, че имам ИР и ми предписаха хапчета, но ми действаха зле. Лекарката пропусна да ми каже, че се пият по схема. Реших със здравословно хранене и движение да отслабна. Но не стана. Свалих за година 8-9 кг. Писна ми и почнах хапчетата. Сега съм вече - 20. Ама имам още.

# 650
Аз няма как да се движа. Преди дисковата херния на ден вървях по 10 км, но сега, дори и стъпалата до службата с големи усилия изкачвам. Вървя до работа 1 км и на обратно толкова......но това ми отнема около  1 час в едната посока.

# 651
Ох, толкова ли си зле?  Cry Дано се оправиш.
А някакви леки упражнения? Йога? Плуването също много помага и облекчава. Даже лекар ми е казвал, че това е най-щадящия спорт за дискова херния.
На морето бях на кални процедури и там винаги има реакция от тях. Като вляза в морето да поплувам, не усещах никакви болки и после облекчението е на 50 %.
Колко кг си?

# 652
Ами да-толкова, но се старая на работа и в къщи да не разберат и някак успявам да се оправдая, че се кандилкам заради килограмите-от 50 за 2 години 90.....кокалите ми никога не са поемали такъв драстичен товар, а съм джудже-168 см висока..  Mr. Green.......винаги съм си била кльощава. Аз не мога да плувам.

# 653
  • Варна
Алиннна, обърни си сериозно внимание . Не е нормално такова напълняване, рови докато не намериш причината . Не говоря за ПМС, всички жени го имат този период . Говоря за хормонален дисбаланс . Не пий антидепресанти, не съм чула да са помогнали на някого  Peace
Успех  Hug

# 654
  • гр. София
http://www.jobsmedics.com/izpisvat-pacienti-s-operaciq-na-grybnaka-za-3-dni
Някой знае ли колко струва този метод на операция и дали има такива оперирани във форума по този метод?
След като първата ми операция се оказа неуспешна ( отворен тип) аз ще имам втора от този тип в Света София.  Видях колко си свършиха работата неврохирурзите, сега ще видя как ще се справят ортопед-травматолозите. Колко е успешна ще мога да споделя когато я направя, за сумата също, но освен новата херния, която се е появила при мен трябва да се маха и оставен фрагмент от предната + куп фиброзна тъкан, вледствие на отворената операция, които продължават да натискат нерва и да си имам сериозни оплаквания. Сега е въпрос на пари и чакане, т.е. няма да е преди 15-20 ноември със сигурност. Приблизителната сума ще е м/у 1500 и 2000 лв, но в предвид, че за предната дадох 1500 за прехваления гел, който ми иде да не казвам къде да им го навра...

# 655
Ами да-толкова, но се старая на работа и в къщи да не разберат и някак успявам да се оправдая, че се кандилкам заради килограмите-от 50 за 2 години 90.....кокалите ми никога не са поемали такъв драстичен товар, а съм джудже-168 см висока..  Mr. Green.......винаги съм си била кльощава. Аз не мога да плувам.
Наистина трябва да се вземеш в ръце. Не знам каква здравословна храна ядеш, но ще ти кажа, че каквото и да консумираш, щом не се движиш - не правиш нищо и не водиш никакъв здравословен живот
Като не можеш да плуваш, това причина ли е да не ходиш на басейн и да седиш във водата. Дори и да правиш опити за плуване. На 34 години съм и чак миналата година се научих да плувам. Обожавам да седя във вода. Дори самото седене помага. Плацикала съм се, правила съм че уж плувам и т.н. От това също така се отслабва.
Въпросът е човек да има желание да се промени. В дълбока грешка си ако мислиш, че като не се движиш ти се отразява добре на кръста. Точно обратното. Трупаш сланина, тя тежи на костите, нямаш мускули на кръста и на корема и нямаш никаква опора.
Знам какво е да имаш болки и когато имам кризи естествено не правя гимнастики, но винаги когато съм добре не пропускам движение.
И не си джудже. Аз съм 169 и не съм джудже.  Naughty Бях в най-лошите си моменти 110. Сега съм вече 88. Възможно и да съм още по-отслабнала, защото преминах на четвърта дупка на колана, а при последното измерване на трета дупка бях 88-89. Скоро трябва пак да се претегля.  Laughing
Надявам се да не звучи грубо този пост. Не това е целта. Мисля, че е време да се осъзнаеш  Hug
Не каза нищо за инсулина!
Ако не си правила - направи изледване.

Ама как може 1 км да изминеш за 1 час?   Shocked newsm78
Не можеш да ходиш ли? Бавно ли ходиш? Нон стоп ли имаш болки? Прищипан ли ти е нервът?

Няма да е лошо да отидеш в Поморие. Аз там миналата година получих жестоко облекчение.

# 656
http://www.jobsmedics.com/izpisvat-pacienti-s-operaciq-na-grybnaka-za-3-dni
Някой знае ли колко струва този метод на операция и дали има такива оперирани във форума по този метод?
След като първата ми операция се оказа неуспешна ( отворен тип) аз ще имам втора от този тип в Света София.  Видях колко си свършиха работата неврохирурзите, сега ще видя как ще се справят ортопед-травматолозите. Колко е успешна ще мога да споделя когато я направя, за сумата също, но освен новата херния, която се е появила при мен трябва да се маха и оставен фрагмент от предната + куп фиброзна тъкан, вледствие на отворената операция, които продължават да натискат нерва и да си имам сериозни оплаквания. Сега е въпрос на пари и чакане, т.е. няма да е преди 15-20 ноември със сигурност. Приблизителната сума ще е м/у 1500 и 2000 лв, но в предвид, че за предната дадох 1500 за прехваления гел, който ми иде да не казвам къде да им го навра...
Много съжалявам за неуспешната операция.Бихте ли споделила къде и кой Ви я е правил?

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 10:42 от kiki1000

# 657
Наистина трябва да се вземеш в ръце. Не знам каква здравословна храна ядеш, но ще ти кажа, че каквото и да консумираш, щом не се движиш - не правиш нищо и не водиш никакъв здравословен живот
Като не можеш да плуваш, това причина ли е да не ходиш на басейн и да седиш във водата. Дори и да правиш опити за плуване. На 34 години съм и чак миналата година се научих да плувам. Обожавам да седя във вода. Дори самото седене помага. Плацикала съм се, правила съм че уж плувам и т.н. От това също така се отслабва.
Въпросът е човек да има желание да се промени. В дълбока грешка си ако мислиш, че като не се движиш ти се отразява добре на кръста. Точно обратното. Трупаш сланина, тя тежи на костите, нямаш мускули на кръста и на корема и нямаш никаква опора.
Знам какво е да имаш болки и когато имам кризи естествено не правя гимнастики, но винаги когато съм добре не пропускам движение.
И не си джудже. Аз съм 169 и не съм джудже.  Naughty Бях в най-лошите си моменти 110. Сега съм вече 88. Възможно и да съм още по-отслабнала, защото преминах на четвърта дупка на колана, а при последното измерване на трета дупка бях 88-89. Скоро трябва пак да се претегля.  Laughing
Надявам се да не звучи грубо този пост. Не това е целта. Мисля, че е време да се осъзнаеш  Hug
Не каза нищо за инсулина!
Ако не си правила - направи изледване.

Ама как може 1 км да изминеш за 1 час?   Shocked newsm78
Не можеш да ходиш ли? Бавно ли ходиш? Нон стоп ли имаш болки? Прищипан ли ти е нервът?

Няма да е лошо да отидеш в Поморие. Аз там миналата година получих жестоко облекчение.

Хич не ти е груб поста, аз имам нужда от ритник по дупето. никак не обичам да ходя на лекари. Ами вървя, но мнооого бавно. Да болките са нон стоп.Ми не съм изследвала инсулин, защото мислех, че е достатъчно кръвна захар....Оффффффффффффффффф, лекари, изследвания-мъка. това за поморие си го мисля и аз. На половинът шефът му каза, че в Баня /където и да е това/ му се оправили херниите.   Сега ме пращат на някакъв чекръкчия в Попово-много помагал и има доста добри отзиви. Ще пробвам и там.

# 658

Хич не ти е груб поста, аз имам нужда от ритник по дупето. никак не обичам да ходя на лекари. Ами вървя, но мнооого бавно. Да болките са нон стоп.Ми не съм изследвала инсулин, защото мислех, че е достатъчно кръвна захар....Оффффффффффффффффф, лекари, изследвания-мъка. това за поморие си го мисля и аз. На половинът шефът му каза, че в Баня /където и да е това/ му се оправили херниите.   Сега ме пращат на някакъв чекръкчия в Попово-много помагал и има доста добри отзиви. Ще пробвам и там.

По кръвната захар не може да се разбере нищо за инсулина. Даже може да те заблуди. При пълните хора нормалната кръвна захар говори за голямо количество инсулин. Затова се изследва чрез
глюкозотолерантен тест.
Ако имаш наблизо басейн отивай. Скачай във водата, прави някакви движения. Посети невролог.
Ако си направиш този тест и се открие ИР, ако не се движиш, а пиеш само лекарства - нищо няма да постигнеш. Точно е необходимо движение за да се усвоява инсулина.
Дано ти помогне чекръкчията. Но внимавай, неведнъж се е случвало тези да правят беля на хора с дискова херния. И аз съм ходила, оправят ме, но не завинаги, а за известно време.
На никой не му е приятно да ходи на лекар. Обаче не е разумно да имаш проблем и да седиш вкъщи.
Трябва да отидеш на невролог, ако трябва ще лежиш в болница.
Последния път на 4-ти километър лежах и доста ми помогнаха. Но Поморие ми се отрази божествено.

# 659
  • На планетата земя
Elora Danan,какви процедури ти правиха в Поморие?Аз пък от там от тази кал само се влоших и накрая абсолютно никакъв ефекг не видях.

Общи условия

Активация на акаунт