Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за спане при болки в кръста?
Какви са алтернативите на Voltaren за локално приложение?
Какви са алтернативите на габапентин за лечение на болка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за спане при болки в кръста?
-
Какви са алтернативите на Voltaren за локално приложение?
-
Какви са алтернативите на габапентин за лечение на болка?
-
Какво е дисколиза и как се лекува?
-
Какви са препоръчителните лечения за дискова херния?

- не можех да стоя права или да вървя повече от пет-десет минути, защото ставаше непоносимо) но не спрях да спортувам. Пълно куку. След първите няколко месеца посетих невролог и кинезитерапевт. Предписаха ми упражнения, които аз малко по малко утежних и усложних като гледах клипчета в интернет и четях литература. Правя ги почти всеки ден, адски са ми писнали и ми отнемат доста време, обаче усещам ползата от тях. Упражненията не ме отърваха от болките, но ми помогнаха да запазя обема на движенията си, който е дооооста сериозен(на прегледа невроложката ми каза, че ми завижда, че мога да се наведа така). Минах през озонотерапия, лекарства (помагаха ми много, но при спиране всичко започваше отначало). Имам чувството, че кризата поотмина най-вече с времето (пу-пу, дано да не се връща!).
. По това колко дълбоко мога да направя "рало"(това е упражнението при което легнал по гръб човек допира земята над главата си с крака) и колко болка изпитвам при това, усещах колко точно съм се влошила или подобрила за деня - мускулите на кръста бяха повече или по-малко скъсени и вцепенени. Разбира се, каквито и упражнения да правя, внимателно наблюдавам тялото си и действам предпазливо.
. Това се оказа много, много трудна задача, обаче нямам намерение да се отказвам, защото усещам, че иначе спасение няма. Нещо неприятно се опитва да стане и в торакалния дял - явно не съм се уредила с правилния гръбнак