Дискова херния - 11

• 145 178
  • 778
  •   1
Отговори
# 705
Ами и на мен без ЯМР ми откриха херниите.
Елора, седнала работя от 4 години,.........преди като работех като учителка поне имах движения.

# 706
  • На планетата земя
Ами и на мен без ЯМР ми откриха херниите.
Елора, седнала работя от 4 години,.........преди като работех като учителка поне имах движения.

А с какво ти ги откриха?Без ЯМР диагнозата никога не може да бъде 100 %

# 707
Elora Danan, благодаря за отговора! Питах,за да не би да се влоша ако ходя в подостро състояние на кални бани,понеже има случаи на влошаване може би от топлите процедури.Там може би се ходи по-скоро за профилактика отколкото за лечение при силни болки?
 При операция от дискова херния подписва ли се декларация,че е на твоя отговорност? При други,например коремни операции не се подписва такава.

Не е влошаване, а реакция на организма. За кратко. Първият път ми бяха доста силни, но за 3-4 дни. Появиха се някъде след 5-та процедура.
alinnna, не е хубаво нито да се работи дълго време седнал, нито пък прав. Въобще нашето състояние ни прави големи претенции. Но трябва да си направиш ЯМР за да се знае какво точно ти има. Не може да тръгнеш по лекари без точна диагноза. И на мен с рентген ме диагностицираха, но не беше точно и затова накрая ме пратиха на ЯМР за по-точни резултати. ОТидох с направление. Запазва се час предварително. Не е голяма философия.

Впрочем аз работя на крак вечерно време - на четири часа. Отразява ми се, но смятам че ще свикна и се надявам да стане така.
Та вчера една колежка от университета ми каза какво и е казал лекар. Хубаво е всеки ден по 30-40 минути човек да ляга и да вдига краката облегнати някъде. Примерно ако леглото е до стената, ляга се и краката прави се опират на нея. Така помага много за кръста, но и за кръвообращението. Вчера го направих и много хубаво ми облекчи състоянието за 20 минути.

# 708
Ами аз лежах една седмица в болница, за да ми поставят диагноза. Правиха ми ренген, скенер и един куп други болящи неща, които не знам как се казват  Laughing и ми казаха, че са установили 2 хернии. Ами аз няма как в кабинета да стоя права. Вървя до работа пеша и обратно, но това определено не е достатъчно.

# 709
  • На планетата земя
Ами аз лежах една седмица в болница, за да ми поставят диагноза. Правиха ми ренген, скенер и един куп други болящи неща, които не знам как се казват  Laughing и ми казаха, че са установили 2 хернии. Ами аз няма как в кабинета да стоя права. Вървя до работа пеша и обратно, но това определено не е достатъчно.

Прави упражнения и предприеми нещо за сваляне на килограмите,ще се почувстваш по-добре.

# 710

Невролога предписа ли ти някакви лекарства?
Ясно  е, че работата ти е такава и трябва да седиш. Нищо не може да направиш в случая. И двете крайности не са хубави, но извън работата си трябва да намериш начин и да се движиш, да правиш гимнастика, която ти понася.
Лично аз може би заради студа, зимата съм по-зле и добре че е това желязо в коридора да си вися по 2-3 пъти на ден  Mr. Green

# 711
Ами обезболяващи ми изписаха. Какво е това желязо ?  Rolling Eyes

# 712
Ами обезболяващи ми изписаха. Какво е това желязо ?  Rolling Eyes

Сложих си един метален лост в коридора и си вися на него. Опъва ми гръбнака.
Тия обезболяващи имат временен ефект. Останалото си зависи от нас. Тоест като се изправим на крака след поредното сецване - да сме във форма, да си правим упражнения и т.н.

# 713
Здравейте в този хубав топъл ден Simple Smile искам да ви попитам след операция, полага ли се рехабилитация, контролен ЯМР и контролен преглед по каса. И, какво знаете за размерите на херниите, моята е 8/17мм, а другата или фрагментът 8/8/8мм, защото знам, че и това е един от показателите за операция, който често се пропуска по форумите. Разбира се очаквам изцяло немедицински отговори и питам с цялото съзнание за това Simple Smile

# 714
Ама аз не ги пия, предпочитам да си търпя болка, отколкото да пия лекарства........ами това с лоста е идея.....той и без това половинът спортува ,  с удоволствие ще ми сложи лост.

# 715
Ама аз не ги пия, предпочитам да си търпя болка, отколкото да пия лекарства........ами това с лоста е идея.....той и без това половинът спортува ,  с удоволствие ще ми сложи лост.

Аз обясних назад как вися, но пак ще кажа. Използвам медицински бели ръкавици за да се задържам по-лесно и дълго. Хващам се с двете ръце и увисвам. След това много бавно и внимателно се въртя в кръста, ама внимателно. Като приключа пак много бавно стъпвам на пръсти и после отпускам бавно цялото тяло.
Прави и това което казах назад с лежането и правите крака. Вземи си книга и чети 20 минути.
Преди време ми помагаха петте тибетски упражнения, ама в последно време нямам време за тях. Ще трябва да намеря обаче.

http://www.detelinastamenova.com/2015/05/5.html
И намери назад упражненията, които някой пейстна.

А ето ги. http://bg.checkonline4you.com/7-uprazhneniya-za-7-minuti-za-zdrav-grabnak/
Потърси и други упражнения в нета.
А защо не си купиш велоергометър. Той е доста щадящ уред. Аз имам и кросренажор, но по-рядко го използвам.
Ако решиш да купуваш вело, гледай да е с облегалка. Моите уреди са пред компа, пускам някой сериал и почвам  Mr. Green
И впрочем като седиш на стол толкова много, гледай да имаш правилна стойка.

Последна редакция: нд, 25 окт 2015, 16:35 от Elora Danan

# 716
  • София
Здравейте в този хубав топъл ден Simple Smile искам да ви попитам след операция, полага ли се рехабилитация, контролен ЯМР и контролен преглед по каса. И, какво знаете за размерите на херниите, моята е 8/17мм, а другата или фрагментът 8/8/8мм, защото знам, че и това е един от показателите за операция, който често се пропуска по форумите. Разбира се очаквам изцяло немедицински отговори и питам с цялото съзнание за това Simple Smile
Мога само да ти кажа, че след операцията имаш задължително още един ЯМР по каса. За другите въпроси, не зная.

# 717

Аз обясних назад как вися, но пак ще кажа. Използвам медицински бели ръкавици за да се задържам по-лесно и дълго. Хващам се с двете ръце и увисвам. След това много бавно и внимателно се въртя в кръста, ама внимателно. Като приключа пак много бавно стъпвам на пръсти и после отпускам бавно цялото тяло.
Прави и това което казах назад с лежането и правите крака. Вземи си книга и чети 20 минути.
Преди време ми помагаха петте тибетски упражнения, ама в последно време нямам време за тях. Ще трябва да намеря обаче.

http://www.detelinastamenova.com/2015/05/5.html
И намери назад упражненията, които някой пейстна.

А ето ги. http://bg.checkonline4you.com/7-uprazhneniya-za-7-minuti-za-zdrav-grabnak/
Потърси и други упражнения в нета.
А защо не си купиш велоергометър. Той е доста щадящ уред. Аз имам и кросренажор, но по-рядко го използвам.
Ако решиш да купуваш вело, гледай да е с облегалка. Моите уреди са пред компа, пускам някой сериал и почвам  Mr. Green
И впрочем като седиш на стол толкова много, гледай да имаш правилна стойка.

Ама ще ме разориш с тези съвети  Joy

# 718
Защо?  Laughing Аз не съм се разорила.
От втора употреба съм ги купила. Май от продавалник са ми и двата уреда.  Peace
Може и колело. Аз съм в София и не ми се кара из софийските улици. Но ако бях в малък град, щях да си скъсам задника и да потроша велосипеди от каране.  Mr. Green

# 719
Защо?  Laughing Аз не съм се разорила.
От втора употреба съм ги купила. Май от продавалник са ми и двата уреда.  Peace
Може и колело. Аз съм в София и не ми се кара из софийските улици. Но ако бях в малък град, щях да си скъсам задника и да потроша велосипеди от каране.  Mr. Green

Чудо-ама на 45 години да се уча да карам колелоооо? По ми хареса варианта с лоста. Хем и синковецът и половинът ще се набират там.

Общи условия

Активация на акаунт