Дискова херния - 11

• 146 342
  • 778
  •   1
Отговори
# 90
Оплакванията са ти заради леката компресия на коренчето, предполагам. Освен това, ако нямаш изградена мускулатура на гърба и стомаха, и с времето лошата поза...някъде да те надуха. То се събира. Успокой се, с времето ще се оправиш, ако се пазиш и следваш предписанията за здраве на гръбначния стълб. Освен това, ако нищо не те боли значи си мъртъв. Wink

# 91

GalaxyS4,

Точно твоите оплаквания са за невролог. Имаш  проблем в гръбнака от кръста надолу. Иди първо при невролога и обсъдете ново ЯМР /смени и мястото на правенето на ЯМР/. ЕМГ няма да покаже кой знае какво, ако нямаш сериозен проблем с краката. При мен ЕМГ беше супер нормално, но като видя ЯМР, лекарката не можа да повярва , че имам 4 хернии, от които едната на голяма площ.

# 92
  • На планетата земя
Подкрепям горното мнение да повториш ЯМР на друго място.ЕМГ съм правила 2 пъти,различни неща показа.Неврохирурга пък се изсмя на това ЕМГ само.Каза,че тези изследвания не са точни.Неврохирурзите гледат ЯМР само.И ако имаш ЯМР нямаш нужда от това ЕМГ,с него или без него невролога пак ще изпише стандартните боклуци.

# 93
Не желая да навлизам в спорове, но да казвате, че ЕМГ е излишно при компресия на нерв/нерви не е сериозно ...

# 94
Не желая да навлизам в спорове, но да казвате, че ЕМГ е излишно при компресия на нерв/нерви не е сериозно ...
Подкрепям  Peace

# 95
  • София
Подкрепям  Peace
Също подкрепям.  Peace Имам четири дискови хернии, как са се получили, не ми е ясно, но по всяка вероятност след тежка коремна операция. Едната е много голяма и ми създава огромен дискомфорт с невропатия в  левия крак и това се показа с изследване  с ЕМГ при доц. Новачкова.

Оплакванията са ти заради леката компресия на коренчето, предполагам. Освен това, ако нямаш изградена мускулатура на гърба и стомаха, и с времето лошата поза...някъде да те надуха. То се събира. Успокой се, с времето ще се оправиш, ако се пазиш и следваш предписанията за здраве на гръбначния стълб. Освен това, ако нищо не те боли значи си мъртъв. Wink
Точно това което си написал за мускулатурата на гръб. стълб и в коремната област се е получило и при мен, това са последните заключения на докторите  и това дали може да се възстанови по някакъв начин...хм...на каква гимнастика трябва да ходя.?? Бях при един масажист, който направо ми "разказа играта" такъв силов масаж никога не ми е правен и след това минах на тежки лекарства малко поне да ме отпусне. Не повторих повече, а и невролога направо ми направи остра забележка, къде съм ходила и какво съм направила...Крайно неподходящо беше за мен и този масажист постъпи крайно неразумно и непрофесионално, въпреки че споделих че имам проблеми с гръб, кръст...Бях си направо ..зле.

# 96
Гръбнака и гръбначните проблеми са изучени и няма никаква мистика в тях. Откакто почнах да чета медицински книги за него, спортна медицина и рехабилитация се убедих, че докторите не ни помагат, а да не кажа вредят с техния слаб контакт с нас. Как иначе ще печелят от направления и рецепти.
*За подобряване на състоянието се препоръчват изометрични упражнения за гърба, корема, краката и задника. Стречинг (30сек се задържа) няколко пъти на ден.
Първите 4 седмици упражненията са насочени към издържливост на мускулатурата т.с. 5-7 сек. се задържа в положение на контракция.
Следващите 4 седмици се гони сила на мускулите. Във фитнеса има машини за всяка мускулна група, може да се прави безопасно. Продължава се с изометрията, но задържането във фаза на контрация е около 10-15 сек. Упражнения за гъвкавост, когато мускулатурата и грабнака са затоплени и добре разгрети. Кардио, но елиптикал, статично колело, разходки или плуване, БЕЗ бягане, скачане на въже и др. такива с голяма честота на натоварване на гръбнака.
В крайна фаза се преминава към сила на мускулатурата. Тук ще спестя да не навредя на някого.
*Всекидневното хранене с плодове и зеленчуци също е мн важно плюс пиене на много течности.

Една съвсем не лоша книга за четене
https://books.google.bg/books?id=FCn_fMjjDSoC&pg=PA36&dq … amp;q&f=false
Другата която препоръчвам от личен опит е "Rehabilitation of the Spine. A  Practitioner's Manual" с автор  Craig Liebenson DC.
Богато илюстрирана с упражнения, обяснения кое и защо трябва да се прави и т.н. Ако не може да я намерите ми пишете на ЛС, на никого няма да откажа, да я пратя.

Последна редакция: сб, 20 юни 2015, 10:28 от Moonraker

# 97
Аз имам протрузия на три нива и две кисти на Тарлов на ес1и2. Открих ги миналото лято, но несериозно от моя страна още не съм ходила при неврохирург. Разтяганията много ме облекчават, но си имам болки. При мен също тръгна надолу по единия крак като болка и стягане, а преди няколко седмици и по ръката от същата страна. Като чета тук по-редовно и покрай проблемите с моята близка, направо страх ме хваща, че от това не се умирало. Ако няма лечение и болката в един момент стане непоносима... Rolling Eyes

# 98
  • На планетата земя
Пролетен дъждец,направи всичко възможно тези протрузии да не се превърнат в хернии.Упражнения,санаториуми,физиотерапия,добавките.Пий обезателно хондропротектор и колаген.
mar4eva14,силови масажи изобщо не са за нас.Миналото лято ходих на едни по-леки масажи при един рехабилитатор и от него знам,че не е добре да се натиска върху нерва изобщо,защото само се възпалява и става още по-зле.

# 99
  • Бургас
Пролетен дъждец,направи всичко възможно тези протрузии да не се превърнат в хернии.Упражнения,санаториуми,физиотерапия,добавките.Пий обезателно хондропротектор и колаген.
mar4eva14,силови масажи изобщо не са за нас.Миналото лято ходих на едни по-леки масажи при един рехабилитатор и от него знам,че не е добре да се натиска върху нерва изобщо,защото само се възпалява и става още по-зле.
Това исках да разбера защото съм с 3 протрузии само в долния отдел на гръбнака.Имам промени  и в 2шиен  прешлен износване на колянна става плюс 2 шипа пак там.

# 100
  • София
...................
Разбира се , че не са за нас. Ама ей така от хорски приказки, че е изключителен масажист и аз се втурнах през глава, че си докарах още неприятности. Трябва много добре да се премисля, преди да се насочиш нанякъде и най-вече при някой казал, пробвал и му е било отлично...мда.
Дали пък плуването е добър вариант, както ме насочва Moonrauer.... newsm78 то пък басейните дали са чисти...оф... ooooh!

# 101
  • На планетата земя
...................
Разбира се , че не са за нас. Ама ей така от хорски приказки, че е изключителен масажист и аз се втурнах през глава, че си докарах още неприятности. Трябва много добре да се премисля, преди да се насочиш нанякъде и най-вече при някой казал, пробвал и му е било отлично...мда.
Дали пък плуването е добър вариант, както ме насочва Moonrauer.... newsm78 то пък басейните дали са чисти...оф... ooooh!

Мен неврохирурга ме съветваше да се науча да плувам,не съм се научила още и въобще не обичам да ходя по басейни именно защото не съм сигурна колко е чисто.По-напред се дава идея за водна аеробика,това по бих пробвала ако намеря чист басейн.
С тези 4 ДХ препоръчват ли ти операция?

# 102
Д-р Парашкевов ми загуби ценна почти половин година в непреглеждайки ме, упътвайки ме към частната болница, карайки ме да се консултирам с гинеколози, уролози, гастроентеролози и какво ли още не при очевидно неврологичен проблем и накрая след като се отхвърли всичко друго ми постави погрешна диагноза и лечение без да ме прегледа! Емоционална съм, съжалявам, но съм потърпевша. За ЕМГ-проф. Ишпекова или лекарите на 4-ти километър. Божидар Парашкевов не прави ЕМГ, той уж разбира от отоневрология. За бога, нека се предпазваме от страхливи и недобросъвестни лекари.

# 103
  • София
.....................
С тези 4 ДХ препоръчват ли ти операция?
От една страна неврохирурзите всеки път ме канят да съм им пациент, разбира се, а от друга невролозите не са на същото мнение, напротив, защото съм доста подвижна и до момента не съм лягала от сериозни болки, както чета тук и ме засипват с ненужни лекарства от които полза до момента не виждам. Спрях всички видове лекарства и .....ами чакам си, какво чакам и аз не зная, но съм убедена за себе си, че ако се стигне до този момент с операция, смятам че тук няма да я направя , а в чужбина. Не зная защо, а може би и за себе си зная, че на тези неврохирурзи  у нас им нямам доверие. Лично мнение е това и не искам да влизам в разни досадни диалози. Не се заяждам  с никой , но след прекараните ми коремни операции..... стига ми толкова. Два от дисковете ми причиняват сериозен дискомфорт, невропатията, тежест, не мога да стоя дълго време права, наболява ме, схваната съм понякога и ходя прегърбена,  но кой точно я причинява не могат да кажат, а другите две хернии...те си мълчат за сега.
Тя, Виола 7707,  е споделила някои неща и.....й вярвам напълно, не само за този цитиран доктор, а и за много други... Sad
Така, да ви споделя нещо което лично го прочетох..
 Там където си пиша в една приятна тема, една от девойките сподели, че си е излекувала окончателно кръста със смес от Лидокаин +  Индовазин. Точно така се изрази "излекувах си кръста".. Мазала се е всеки ден по 7-8 пъти и резултата не е закъснял....ами добре си е жената и е много доволна. За съжаление я хвана липсата и не мога да я разпитам, какви са й били точно проблемите.. newsm78 Споделям го, защото на някой може пък да помогне, на мен ми се стори много мазно, не изчезва от кожата и лепи по дрехите и го спрях, ама май ще го почна отново. Направих си го в едно бурканче, като изстисках всяка тубичка и с дървена клечка го разбих.  Ще опитам отново.

# 104
Слагала съм Лидокаин +  Индовазин, опитайте. На мен не ми помогна особено, ама аз си бях и за операция де.

Общи условия

Активация на акаунт