Дискова херния - 11

• 146 310
  • 778
  •   1
Отговори
# 75
На много места би могъл да направиш изследването - всяка болница и вероятно почти всяка поликлиника. Проф. Ишпекова се води един от най-добрите ЕМГ специалисти. Работи в Исул, също и в ДКЦ Св. Лука.

На практика лекарите не би ли трябвало да проведат всички възможни изследвания за да търсят причината? Доста странна история като цяло. Не предполагах, че трябва аз да им казвам какво да правят. Ходих 2 месеца по лекари и платих над 2000лв и на практика дори изглежда не са ми направили всички изследвания, че дори не могат да ми кажат какво ми е.

Иначе сутринта докато пътувах в трамвая така ми изтръпна крака и всички мъжки чаркове отпред, че буквално не усещах нищо, докато например вчера си бях абсолютно ок.

В България всичко е такова ...

Отивай при проф.Ишпекова. Проблемът при нея е, че записва за след месец най-рано.
Пиши какво излиза на ЕМГ и тогава нещата ще се поизяснят.
Занеси ЯМР-а и скенера на някой, който чете образна диагностика за още едно мнение.
За съжаление за едни лекари е ДХ, за други протрузия, за трети пролапс, за други няма проблем ...
Различен лекар, различна терминология.

Нямам никаква идея къде да ги занеса тези изследвания и по-точно кой може да ги разчете като хората, но все си мисля, че всичките невролози при които бях би трябвало да могат да ги разчетат или поне да видят нещо и да ме насочат към ЕМГ. Просто не мога да си обясня при условие, че съм осигурен и дори си плащам за всеки преглед на ръка на никой не му се занимава да потърси аджаба от къде произлиза проблема.

Можете ли да ме посъветвате за добър невролог, който няма да ми губи времето и реално ще вникне в проблема и ще покаже някакво желание да помогне? И вече ако трябва ще ида и на ЕМГ за да се види от какво може да е този проблем.

# 76
Д-р Божидар Парашкевов , аз съм доволен от него. Винаги когато ми се е налагало е бил отзивчив.
Не обичам да препоръчвам, ти си прецени. Виж му в Гугъл координатите - 5 градска и частната клиника Света София.
Успех.

# 77
Ако се наложи ЕМГ, също препоръчвам проф. Ишпекова. Тя го прави много обстойно и внимателно.
Сега на моята близка правиха в Пирогов при някаква овца Стоянова. Нито погледнала документите й, тръгнала да й прави дори на грешната ръка. От отделението я пратиха втори път, защото първото изследване е било непълно. Онази се е държала ужасно втория път, казала на пациентката, че сега щяла да види какво значи бодене, можела да получи допълнително увреждане от тока и т.н. Мястото на врата се поду и все още не е спаднало. Изобщо варвари абсолютни.

# 78
Докторите от платен преглед и по направление вземат еднакви пари.
ЕМГ всеки трезвен невролог може да ти направи. Не е като 5 човека да работят по изследването.
За разчитане на изследването всеки ренгенолог (това му е част от задължението) ще ти каже, какво ти е според ЯМР. Освен това невролозите и неврохирузите също могат, аре има изключения. Аз бях при един невролог дето не можеше да работи хич с компютър. Викаше там неква секретарка да му пише листовете. И повече не повторих при него. Как мога да разчитам на подобен човек, който няма да е в час с новостите в медицината.

# 79
В интерес на истината аз супер бързо успях да си запиша час за ЕМГ при проф. Ишпекова. От края на седмицата за началото на следващата. Това беше преди два месеца горе-долу. Не мога да препоръчам невролог за съжаление, а съм ходила при "похвалени".

# 80
Здравейте и благодаря отново за информацията.

В интерес на истината ден-два преди да пиша в форума ходих отново при уролог след като си направих микробилогия на какво ли не и която беше отново чиста. Уролога ми изписа няколко лекарства, които да подпомогнат организма, но след 10 дни почти няма подобрение. Едно от тези лекарства е за спиране на неврологични импулси към пикочния мехур. От това лекарство сега имам усещане, че ми се ходи до тоалетна, но пък в тоалетната вися 15 минути преди да успея да свърша каквото и да било.
Както и да е... Вчера бях отново при уролога, които се зачуди, че няма ефект и започна да ми обяснява, че може би било на неврологична основа или на база някакъв страх или някакви такива глупост.

Може би е прав донякъде, но пък не мога да си обясня постоянната тъпа болка в кръста, болка в опашната кост при седене, мравучкане в тестисите, изтръпвания на крака и пениса, загуба на ерекция как биха били на неврологична основа.

Освен това от няколко дни си правя бани със смрадлика и пия сериозни количества цитросепт, които може би леко да подобриха нещата.

наистина вече не знам в коя посока да тръгна. До момента всички лекари след като им разкажа моята история губят интерес и почват да обясняват, че нещата били на неврологична основа.

И най-важното какво точно значи неврологична основа. Свързана с нерви(преносния смисъл)? Нервни окончания? Психологическа основа?

Няма проблем да направя нови изследвания при читав невролог, който да се заинтересува от този проблем. За жалост не мога да намеря такъв.
А лошото е, че станах на 30 и вече трябва да мисля за деца... Но как да гледам деца, като дори не мога да пътувам нормално.

# 81
Абе, приятелю, като те слушам не си за уролог.
Пробвай доктора, който съм ти препоръчал, кадърен е, но не е от светилата, които те поглеждат и ти взимат 50 лева на добър ден.Виж и някой скенерист пак да ти погледне скенела и ЯМР-а - там е всичко 100% ...

# 82
Имаш ЯМР с доказана херния. Защо ходиш на уролог? Мен също ме болеше по едно време в десния тестис от хернията.  Като идеш на невролог недей разказва историята в пълни подробности, повярвай ми. И вземи се успокой малко, от дискова херния не се умира, само че  боли да си *** майката от време на време или постоянно, както ти си го направиш. Дай инфо, какви са диагнозите на скенера и резонанса.

# 83
Мен също ме болеше по едно време в десния тестис от хернията.  Като идеш на невролог недей разказва историята в пълни подробности, повярвай ми. И вземи се успокой малко, от дискова херния не се умира, само че  боли да си *** майката от време на време или постоянно, както ти си го направиш.

Това е така, но човека споделя за проблем със задържането и пълна липса на ерекция. Това, ако идва от ДХ е задължително да се оперира преди да са нанесени непоправими вреди на нервите, които са притиснати. При теб явно е било значително по-леко. Неговите симптоми и/или не дай боже пареза си сочат към нужда от операция за механично освобождаване на нерва.
Успех!

# 84
  • София
Ако се наложи ЕМГ, също препоръчвам проф. Ишпекова. Тя го прави много обстойно и внимателно.
....................
+1. Но също и доц. д-р Новачкова за ЕМГ. Изключителен специалист и нейното мнение не се оспорва от невролозите. ИСУЛ.
Галакси, ако искаш на ЛС ще ти дам координати на специалист - невролог, но при всички положения ще те прати на ЯМР. За мен там ти е проблема, а не при уролозите. Няма смисъл да ходиш повече при последните... Peace

# 85
Мен също ме болеше по едно време в десния тестис от хернията.  Като идеш на невролог недей разказва историята в пълни подробности, повярвай ми. И вземи се успокой малко, от дискова херния не се умира, само че  боли да си *** майката от време на време или постоянно, както ти си го направиш.

Това е така, но човека споделя за проблем със задържането и пълна липса на ерекция. Това, ако идва от ДХ е задължително да се оперира преди да са нанесени непоправими вреди на нервите, които са притиснати. При теб явно е било значително по-леко. Неговите симптоми и/или не дай боже пареза си сочат към нужда от операция за механично освобождаване на нерва.
Успех!

Здравейте
Отново благодаря за отговорите. Да знам, че от херния не се умира само се мъчи човек.
Чак пълна загуба на ерекция не бих казал. В по-топлите дни и в тези които не се движа чак толкова и съм си вкъщи се случва. Но като цяло мравучканията, постоянната болка в кръста и честото ходене по малка нужда са по-притеснителни поне за мен.

Иначе конкретен случай от вчера.
Бях до към 4 часа в офиса седящ на стол и да кажем до някъде беше ок положението. След това тръгнах с кола до стария ми офис като минах през Дондуков, който си е бая разбит. Стария офис е на около 5-6км и докато стигнах дотам спирах два пъти по бензиностанциите

Имаш ЯМР с доказана херния. Защо ходиш на уролог? Мен също ме болеше по едно време в десния тестис от хернията.  Като идеш на невролог недей разказва историята в пълни подробности, повярвай ми. И вземи се успокой малко, от дискова херния не се умира, само че  боли да си *** майката от време на време или постоянно, както ти си го направиш. Дай инфо, какви са диагнозите на скенера и резонанса.

Иначе качих снимки на двата резултата от скенера :
https://www.dropbox.com/s/45j8nt8s6bpfmca/20150619_070006.jpg?dl=0

и от ЯМР:
https://www.dropbox.com/s/genzzqu7eto13f8/20150619_065836.jpg?dl=0

Обмислям да послушам съвета на Илиев и да отида при Д-р Божидар Парашкевов. Чудя се обаче дали да обяснявам на дълго и на широко цялата ситуация за последните две години, тъй като имам чувството, че вече никой не го интересува и по-точно губи интерес по време на разказа.

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 09:24 от GalaxyS4

# 86
  • На планетата земя
Галакси,качи да видим снимките от ЯМР то ако можеш.

# 87
Егати, при скенера имаш две хернии, при ЯМР нямаш  Laughing

Скенера обяснява в известна степен оплакванията ти.
Херниите не са големи според този , който ги чете но едната бъзика нервите. На Л5 С1 дори не закача нервите или закача, но леко.

Последен съвет, за да не досаждам и спамя :

1.Правиш ЕМГ
2.Отиваш при невролог с резултата
3.Правиш ЯМР
4.Връщаш се при невролога

Ако всичко е ОК търси причината някъде другаде.

# 88
Егати, при скенера имаш две хернии, при ЯМР нямаш  Laughing

Скенера обяснява в известна степен оплакванията ти.
Херниите не са големи според този , който ги чете но едната бъзика нервите. На Л5 С1 дори не закача нервите или закача, но леко.

Последен съвет, за да не досаждам и спамя :

1.Правиш ЕМГ
2.Отиваш при невролог с резултата
3.Правиш ЯМР
4.Връщаш се при невролога

Ако всичко е ОК търси причината някъде другаде.

Благодаря за бързия отговор.
Принципно не е ли по-добре да ида първо при невролог и да обсъдим нещата и да решим заедно с него за ЕМГ и ЯМР. Питам тъй като дори да ида първо на ЕМГ нямам идея какво да кажа на лекаря, който ще го прави. Освен това обмислям вариант да искам за него направление. Все пак предполагам не е 5-10 лв изследване.

Мога да опитам довечера да кача снимките от ЯМР, но мисля, че бяха в нещо като програма и не съм сигурен, че могат да се извадят.

П.с. не мисля, че спамиш по какъвто и да е начин, даже мога само да ти благодаря за полезната информация и насоки.

# 89
ЕМГ-то е около 40 до 60 лева.
Може и първо да минеш през невролога, дано да има направления, ако не , ще трябва да си го платиш.
ЕМГ-то няма какво да го обсъждате - то се прави на долни или горни крайници и няма нищо по-специфично. По спомен и д-р Парашкевов правеше ЕМГ.

Общи условия

Активация на акаунт