Дискова херния - 11

• 147 195
  • 778
  •   1
Отговори
# 255
Привет, включвам се да си дам отчета, ама първо дс честитя махането на конците на FORT. Как си сега? Надявам се всичко е наред!

Аз се извинявам, че чак сега се включвам, ама нещо ми беше криво ( освен болезнено).
В понеделник отидох на невролог в Токуда! Ще правя ЯМР, ама имаше час чак за петък, ще ми струва 280 лв. Междувременно ми изписаха ударно за първите два дни 2 инжекции дексаметазон + 1 кетонал, после още 5 дни по 1 от двете. Мидокалм и алгесал крем( дсно не бъркам името)
Подобрение има, няма я онази топка с ножове в кръста.... Кракът ми пак опъва , но сутрин е най- много! Ходя като робот през целия ден-една такава опъната, изправена!
Добре, че мога да лежа през повечето време!

Относно матраците, аз сега спя на леглото на щерката ( нов матрак) с индивидуални прижини( пакетирани) а отгоре със солидно количество мемори. На моето легло дори не си и мисля да се връщам , въпреки че до вчера това бешв най-мечтания матрак на света ( инд. пружини, мемори и пух) , но все пак 6-7 години и няколко пренасяния му се оптразиха изхабяващо - според мен, според мъжа ми продължава да си е няк-якото легло....

Така добре ми е с намалените болки, че чак изпитвам страх да не се върне болката, като свършат инжекциите..,

Някой има ли опит с това?

Имай предвид че Диска на който се записва ЯМР  в Токуда е кодиран и другаде не може да се чете. Много гадни копелета са там. По хубаво си го направи другаде.

# 256
  • софия
Е, малко е късно вече! Часа ми беше за 12 . Резултатите в понеделник след 12 ( предполагам защото следва събота и неделя)
Момчето, което работеше с ямр-то беше невероятно мило, търпеливо и човешко същество! Определено съм му благодарна!

# 257
  • София
По кп244 на какви изследвания имаш право. Днес стана на въпрос дали и за рентген имам право?!
Не че ще се видят меките тъкани, но...

Ако все пак реша да се снимам, как стоят нещата  с КТ и ЯМР (в София, по ЗК или частно) - макар и за китка (предполагам цената е една)?
Ако се стигне до комисия (за болничен) - дали ще са ми необходими тези изследвания, по принцип за лично сведение ми се ще да си направя.

За противовъзпалително, за пиене, ми предписаха сашета Фламексин. Има ли нещо по-добро?

Лекарят, който ме прегледа беше невролог?! Става дума за Овча Купел.

ПП: Сори, че ви спамя темата.  Peace Иначе попаднах на електронен вариант на "Библия за болките в гърба"

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 15:25 от Starrydream

# 258
Привет от мен, дано да сте по-добре.
Кафе на мен след операцята ми казаха да стоя в седнало положение възможно най-малко и да не шофирам, камо ли на дълги разтояния. Внимавайте с мажът ви много, защото когато не те боли бързо забравя човек за състоянието си, а небива. Аз, ако седя повече от 3 часа на стол си спомням, че на другия ден много се влошавах.
Иначе аз съм Ок засега. Колкото повече се движа толкова по-добре се чуствам. Разхождам се по витоша всеки ден. Ще почна да посещавам и фитнес зала, но мисля да изчакам още малко. В крака се появява болката понякога за 3-4 секунди и изчезва, като че само да напомни за себеси. Незнам на какво се дължи, дали не идва от другата херня нз. Не е силна локализирана е и нали ви казвам много бързо изчева, само ме е страх да не се усили. Болки в кръста нямам и се чуствам супер, дето се вика втори живот живея :p

# 259
Забравих да ви питам някой дали знае в нашето състояние дали имаме право на ТЕЛК, тъй като в НБУ таксите са наполовина по-евтини без значение колко процента ти дадът ?

# 260
  • На планетата земя
Забравих да ви питам някой дали знае в нашето състояние дали имаме право на ТЕЛК, тъй като в НБУ таксите са наполовина по-евтини без значение колко процента ти дадът ?

Нямаме право на ТЕЛК,ДХ е извадена от списъка със заболявания.

# 261

Сигурна ли си? Мислех да се явявам, даже споменах на личната лекарка и се уговорихме да напише каквото трябва за подаването на молба. Може и тя да не е в час разбира се. Жалко.

# 262
Май от тази година извадиха заболяването ни от ТЕЛКа, да. Твърде разпространено било  Mr. Green

# 263
  • София
Дайте идея за противовъзпалително мазило?
Става дума за китките, от натъртване се стигна до възпаление на връзки и в зоната на удара (преди 3седмици стана). Минах 1 седмица физио+алгасан (10дни) сега се чудя да продължа ли физиото или да почина 3дни.
Нещата се влошиха последните 2дни.

PS: Лекарят (невролог...) ми предписа Фламексин - добър вариант ли е? Rolling Eyes

# 264
  • На планетата земя

Сигурна ли си? Мислех да се явявам, даже споменах на личната лекарка и се уговорихме да напише каквото трябва за подаването на молба. Може и тя да не е в час разбира се. Жалко.
Да,сигурна съм!

# 265
  • София
Здравейте,

включвам се и аз в болезнената тема, миналата седмица ходих на невролог в Токуда, препоръчаха ми ЯМР, днес направих още една консултация с невролог в МЦ Доверие, направиха рентгенография, която показа: Изгладена физиологична лордоза до степет на нискостепенна кифоза на ниво С4/С5 и леко снишено междупрешленно пространство на ниво С5/С6 - начална остеохондроза. С болки съм отдавна, но все се надявах някога да мине...а и никога не оставаше време за мен. Казаха, че ЯМР е наложително, за да се изключи миелопатия. Сега съм на противовъзпалителни инжекции Мелбек, Милгама Н и препоръчаха мека яка.

Чудя къде да направя ЯМР. Има разлика в цената на различните места, но пък има значение апаратурата и доктора, който ще прави изследването.
Ако някой може да ми препоръча и конкретен лекар на дадено място с актуални цени ще съм благодарна. Може и на лични.

Много здраве за всички Hug

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 14:36 от elma81

# 266
Привет, elma81!

Препоръки се въздържам да давам, защото ако нещо/някой е помогнал на мен, не значи, че ще е същото и за теб и обикновено посредникът го отнася  Crazy Laughing
Не че някой може да има претенции към съвети, дадени от форум, де  Sunglasses

Та, да не е препоръка, а само информация - ние се снимаме семейно  Laughing на ЯМР-то в "Пирогов". Апаратът е нов. Колко са добри лекарите, които провеждат изследването, не мога да кажа, защото не съм лекар и няма как да преценя.
Казва се Медико-диагностична лаборатория М-тех. Цената на един отдел от гръбначния стълб е 290 лв.  Blush
Става готово почти веднага. И можеш да запишеш час от днес за утре (или още за същия ден).

# 267
  • София
Благодаря, Café con leche!

Снощи ходих в Пирогов, направих ЯМР там.

ЯМР изключи страшното - миелопатия, но пък както се и очакваше, няма здраво място от С2 до С7, хернии, ошипяване, лордоза и върха на всичко е дегенеративни промени.... Sad на 34 съм... Sad Очакванията ми бяха проблемите да са свързани със седналата поза на работното място и като цяло по-голямото обездвижване. Според доктора, чийто първи въпрос беше дали съм спортувала, изхабяването и дегенерацията се дължат именно на активните тренировки, независимо че спортната ми кариера приключи на 17...И макар все още да съм във форма, да се чувствам физически силна, да имам желанието да се движа много, да имам енергията да го правя, тъпата и изнервяща болка, която просто никога не спира....не ми дава мира.

Успешен ден! Hug

# 268
Благодаря, Café con leche!

Снощи ходих в Пирогов, направих ЯМР там.

ЯМР изключи страшното - миелопатия, но пък както се и очакваше, няма здраво място от С2 до С7, хернии, ошипяване, лордоза и върха на всичко е дегенеративни промени.... Sad на 34 съм... Sad Очакванията ми бяха проблемите да са свързани със седналата поза на работното място и като цяло по-голямото обездвижване. Според доктора, чийто първи въпрос беше дали съм спортувала, изхабяването и дегенерацията се дължат именно на активните тренировки, независимо че спортната ми кариера приключи на 17...И макар все още да съм във форма, да се чувствам физически силна, да имам желанието да се движа много, да имам енергията да го правя, тъпата и изнервяща болка, която просто никога не спира....не ми дава мира.

Успешен ден! Hug

Моят съвет е да спортуваш, но разумно. Фокусирай се върху упражнения, които развиват мускулите на гърба и шията.Аз лично правя доста набирания.Силните мускули долу в кръста или от торакалния дял нагоре "обират" голяма част от натиска и напрежението върху дисковете.

# 269

elma81,

Никак не е приятен твоят ЯМР. При мен е същото положението + миелопатия. Обърни сериозно внимание на физиотерапията и балнеолечението, за да забавиш максимално процеса на дегенерация на дисковете. Това за спортуването е дежурният въпрос на лекарите. Всички така започват: има ли в рода ти това заболаване, спортувал ли си, танцувал ли си, извършвал ли си тежък физически труд. Е все едното си правил. И айде -това е причината. Никой не се задълбочава да я търси наистина.

Общи условия

Активация на акаунт