Дискова херния - 11

• 145 320
  • 778
  •   1
Отговори
# 540
Аз в момента ходя на физиотерапия. Имам назначена интерферема, парафин, магнит и гимнастика. Но ми се иска нещо допълнително да се закрепя за зимата. Докторката ми препоръча да плувам, но не съм сред плувците. Не ми се отдава особено. И мисля да ходя да ее понакисна в топлата вода. Има комплекс с топла минерална вода наблизо. Докато реша за Павел баня. И така... От многото изписани профениди ( 20 на брой ), болката не е толкова режеща, но за сметка на това качествено ми изтръпва крака и съм много изкривена ... Дано се редуцира тази разлика, че рокля не мога да облека....

# 541
 Някой ходил ли е на Сапарева баня? Прочетох много добри отзиви за лечението на нашето заболяване там-съчетание от минерална вода и кал.
 И за Марикостиново прочетох много добри отзиви.Но сега е късно да се ходи вече там,понеже басейна с калта е навън,на открито.
 Някой има ли информация дали работи все още санаториума: "Тузлата"?

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 13:37 от bubka7

# 542
Здравейте, лекарят ми ме праща на физиотерапия и масаж без да е назначил нито скенер, нито ЯМР, нито дори рентген. Направи ми само физически преглед. не че толкова настоявам за образна диагностика, но ме притеснява, че написа в направлението "болки в кръста и гърба поради мускулен спазъм".
Смятам, че тази диагноза не отговаря на истината и физиотерапевта може да ми направи неправилни упражнения, които може да ми навредят повече.

Някой може ли да ме посъветва какво мога да направя, за да се предпазя от влошаване? Как да разбера дали терапията и масажите за ок за моето състояние?

Аз сама съм решила, че имам или дискова херния/и, или най-малкото протрузии на базата на четене в нета плюс целите последни няколко теми. Но лекарят ми не смята така, пак казвам на базата само на физически преглед, на който видя, че не мога да се навеждам напред, освен, че се оплаках от болките.

Смени си лекаря задължително или настоявай за скенер.Аз пострадах изключително много от един такъв лекар,който ме лекува без изследвания,още се боря със последствията,така че те съветвам да не правиш нищо преди образната диагностика.

# 543
И аз от подобна ситуация, докато се ориентирам какво да правя и къде да ходя, излязох с 2 хернии напред. Препоръчвам ти да заделиш пари и направо да отидеш на ЯМР, за което така или иначе малко лекари ще ти дадат направление. Надявам се да нямаш по сериозен проблем, но ако имаш, това със сигурност ще ти спести повече разходи в бъдеще, за болка да не говорим

Здравейте, лекарят ми ме праща на физиотерапия и масаж без да е назначил нито скенер, нито ЯМР, нито дори рентген. Направи ми само физически преглед. не че толкова настоявам за образна диагностика, но ме притеснява, че написа в направлението "болки в кръста и гърба поради мускулен спазъм".
Смятам, че тази диагноза не отговаря на истината и физиотерапевта може да ми направи неправилни упражнения, които може да ми навредят повече.

Някой може ли да ме посъветва какво мога да направя, за да се предпазя от влошаване? Как да разбера дали терапията и масажите за ок за моето състояние?

Аз сама съм решила, че имам или дискова херния/и, или най-малкото протрузии на базата на четене в нета плюс целите последни няколко теми. Но лекарят ми не смята така, пак казвам на базата само на физически преглед, на който видя, че не мога да се навеждам напред, освен, че се оплаках от болките.

# 544
Не съм в БГ и по тази причина не мога да си платя ЯМР даже и да искам. Трябва някой да ми даде направление, а в повечето държави за добро или лошо пациентите не могат да казват на лекаря си какво да прави. В моя случай май е за лошо.

Та мисълта ми е как на този етап да се спася от евентуални поражения върху гръбнака ми?
Как би помогнала образната диагностика - различни видове масаж и физио ли се правят в зависимост от конкретния случай?

falath и eli, ако може да дадете малко повече подробности какво ви се е случило ще ми е безценно (може и на лични ако желаете)
Благодаря!  bouquet

# 545
Ами аз например не бих да ми правят масажи, без да се знае какво има по гръбнака. В самото начало, когато получих болки, първо в кръста, впоследствие и в гърба, малко нехайно подходих и 2 месеца не правих нищо. После скочих до невролог, минах през стандартните противовъзпалителни и ходих два пъти на платена физиотерапия, уж препоръчана. Там мисля, че ме бетонираха с изпукване на гръбнака, масажи и т.н. и болката се засили. Това без никакви образни доказателства, въпреки че си исках. Докато попрочета къде съм се озовала, май си бях задълбочила проблемите. След като излезе ЯМР то и 4 месеца болка, се видя, че имам 4 протрузии и 3 хернии от врата до кръста. До момента се поддържам с упражнения (стават, дори в 5 месец бременна, хехе), добре ми се отразиха и акупунктурата и особено балнеолечението. Не че болката изчезва напълно, но се контролира. Засега. Та, проблемът е много сериозен, не го подценявай и направи поне скенер, това е моят съвет
Не съм в БГ и по тази причина не мога да си платя ЯМР даже и да искам. Трябва някой да ми даде направление, а в повечето държави за добро или лошо пациентите не могат да казват на лекаря си какво да прави. В моя случай май е за лошо.

Та мисълта ми е как на този етап да се спася от евентуални поражения върху гръбнака ми?
Как би помогнала образната диагностика - различни видове масаж и физио ли се правят в зависимост от конкретния случай?

falath и eli, ако може да дадете малко повече подробности какво ви се е случило ще ми е безценно (може и на лични ако желаете)
Благодаря!  bouquet

# 546
Здравейте аз страдах от дискова херния и прекарах една седмица в СБР-Несебър. Трябва да кажа че по-успешен престой никъде не съм имал. Имат най-модерната апаратура в сферата на рехабилитацията и кинезитерапията. Лекарски екип е на много високо ниво и са винаги готови да помогнат с каквото могат и обръщат адски много внимание на пациентите си. С "Направление 7" и епикриза от личен лекар или специалист може да се отседне там и горещо ви го препоръчвам тъй като видях хора как хвърлят бастуните там след години борба с болест. Ако имат дискова херния това е мястото!!! Simple Smile

Какви процедури се правят ако може да обясниш подробно?
Колко струва престоя тази една седмица?
Чака ли се много с това направление?

Аз само на калните в Поморие съм ходила и имам голямо облекчение. Вече втора година и съм по-добре, но си имам оплаквания с промените във времето. Хубавото е, че вече нямам чак такива жестоки схващания от които не мога да стана от леглото един час.

# 547
Нищо не мога да направя по моя преценка - дори рентген. Колкото и пари да искам да платя, просто няма кой да ми ги вземе Simple Smile Всичко минава по касата - от една страна хубаво, че всичко е безплатно, но от друга пациентът няма никакав избор.

falath, a кой ти каза какви упражнения да правиш сега - на друга физиотерапевт ли ходи?

# 548
Някой ходил ли е на Сапарева баня? Прочетох много добри отзиви за лечението на нашето заболяване там-съчетание от минерална вода и кал.
 И за Марикостиново прочетох много добри отзиви.Но сега е късно да се ходи вече там,понеже басейна с калта е навън,на открито.
 Някой има ли информация дали работи все още санаториума: "Тузлата"?

Аз ходих миналата година, това ми е единственото ходене на санаториум. Калта е вътре в сградата. Не ми я назначиха, защото съм млад да не се цапам  Grinning Условията не мога да съпоставя, има ремонтирана част, в която бях, но хигиената не е много добра, в старата част е зловещо...Водата в СБ се препоръчва за хора с нашите проблеми. Хубавото е, че има целогодишен открит и закрит басейн с топла вода - комплекс Котвата и аз там си прекарвах свободното време.

# 549
Нищо не мога да направя по моя преценка - дори рентген. Колкото и пари да искам да платя, просто няма кой да ми ги вземе Simple Smile Всичко минава по касата - от една страна хубаво, че всичко е безплатно, но от друга пациентът няма никакав избор.

falath, a кой ти каза какви упражнения да правиш сега - на друга физиотерапевт ли ходи?

Какви са тия глупости? Имала съм подобен случай с лекар, който омаловажаваше проблема ми и си го наврях там където трябва. Твърдо си му заявих, че държа на рентген в момента за да се види точно какво има, а също  така си настоявах за направление за ЯМР и си го получих.
Ти ако отидеш в частна болница естествено, че ще ти направят каквото искаш.
Поинтересувай се малко за правата си. Ако трябва подай жалба срещу този.
Също така съм доволна от специалиста в болницата на 4-ти километър. Да не си помислите нещо  Laughing Там има цяло отделение за нашите проблеми.

# 550
 Аzkor,благодаря ти! А имаше ли ефект от престоя ти там?

# 551
Еlora, не са глупости, може да си пропуснала, че не живея в БГ. Нямаме частно здравеопазване. Няма гишета за плащане в болниците, не е възможно да платиш колкото и пари да имаш.
Единственият начин е с направление от лекар. Другото е да пътувам до друга държава, но на този етап се опитвам да се справя без това.
Затова съм в тази тема.

Докторът каза "ако още си зле след физиото тогава ще мислим", да ама аз не искам да почвам така на сляпо, а той ме "обвинява", че му нямам вяра. Омагьосан кръг.

Та ако някой си има идея как да разпозная дали физиотерапията ми помага или наврежда да сподели.

# 552
  • На планетата земя
На мен даже и с ЯМР физиотерапия не ми понася,просто каквото и да ми се назначи болките ми се засилват,единствено ултразвука горе-долу го понасям.
Sprakle red,ако не ти понася болките ти ще се засилят и все пак процедури се назначават само с диагноза,а така те лекуват насляпо.

# 553
 Някой да си е купувал анатомична облегалка за шофиране или за стол,дето се продават по разни сайтове, и доволен ли е?

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 09:23 от kiki1000

# 554
  • Berlin
Аз ходих при един лекар на преглед 3 пъти вече, но ми направи впечатление, че почти само за доплер се записват при нея. Невролог е, но да не би нещо да е по-тясно специализирана в друга част на неврологията, ако мога така да го кажа, и да не е много компетентна с херниите. newsm78 Има ли смисъл от консултация с неврохирург или да си трая...?

Общи условия

Активация на акаунт