Как се обръщате към родителите на бъдещия си супруг?

• 20 272
  • 205
  •   1
Отговори
# 90
Хоп и аз да драсна някой ред тук. Здравейте   bouquet Аз към моята бъдеща свекърва се обръщам с лельо Цеце. Свекър нямам, защото е починал още преди да се познаваме с приятелят ми. Не живеем с майка му, но за огромно съжаление делим една къща с баба му, която е просто ужасна. Към нея се обръщам на име и то при положение, че е много наложително да водя разговор с нея. На авторката на темата бих казала да не обръща внимание на свекър си и да се държи с него така както той с нея  Peace

# 91
НИКОГА   не бих казала "мамо" на друга жена, било то свекърва ми, ако ще да е и въплащение на Дева Мария. Към моята свеки се обръщам с "лельо" .. Майката и бащата са едни, святи са. Никога няма да кажа на други "мамо" и "тате", независимо колко са ми скъпи и колко ги обичам!

# 92
Аз досега съм имала три сериозни връзки, като последната продължава и до днес. И в трите случая съм процедирала по един и същи начин относно обръщението към евентуалните свекъри, действа безотказно, а съветът е от моята майка. Още при първото запознанство, след дежурното представяне на имената, задавам въпрос "Как ще предпочитате да ви наричам?"  Mr. Green. Все още сме си напълно непознати, нищо не е сигурно, както се казва я камилата, я камиларя и никой  човек няма да отговори "Казвай ми майко и татко" още на първа среща  Wink. И в трите случая, получих отговор да ги наричам с галените им или кратки имена и така като тръгне от началото, дори и да се стигне до брак "Късно е, либе, за китка"  Mr. Green.
И ако ти кажат да ги наричаш мамо и татко какво правиш? Хората които са ми близки наричам с имената им, а тези които не са ми близки се обръщам с госпожо и господине.

# 93
Никога не бих нарекла някой друг освен родителите си мамо и татко. Ако бях по - малка сигурно бих казвала на свекъра чичо+съкратено име, но за свекървата такива нежности са недопустими.

# 94

И ако ти кажат да ги наричаш мамо и татко какво правиш?
В случая става въпрос за запознанство. Едва ли някой би предложил да го наричат "мама" или "татко" още в деня на запознанството.

# 95
  • където ми харесва
Е, как ви идва отвътре да наричате свекърите си лельо и чичо? Не е ли по-учтиво,ако щете, с личните им имена?

# 96
Свекърът ми е веселяк човек, добър, разказва интересни истории, точно както чичо ми (титла с широко значение в моето семейство), но не съм на 10 или 15, за да се обръщам така към него.

# 97
И ако ти кажат да ги наричаш мамо и татко какво правиш?
Е, кой нормален човек на първа среща ще ти каже да го наричаш мамо и татко, при положение да кажем, че сме прясна двойка и не се знае дали ще се стигне до нещо сериозно. Ако това се случи, ще е късно да се сменят обръщенията, както е и с имената на приятели и познати - както свикнеш да им казваш в началото, така си остава.

# 98
Свекърът и свекървата са разведени от много години. Той не е проявявал претенции за обръщението към него, защото се виждаме рядко и не ми се налага да му викам....ами никак, няма обръщение  Rolling Eyes
Но свекървата, оооо свекървата.... Освен всички други простотии, които натвори, никога няма да забравя какъв скандал направи за това пусто обръщение. От мен се изискваше да й казвам майко, никакви други варианти, а тогава аз й казвах на име. Такъв цирк спретна тази жена- рева, вика, обижда ме, вдига кръвно, умира... В резултат днес просто не се обръщам към нея никак, ако трябва да я повикам, карам детето- извикай баба си  Confused Когато дойде моят ред, ще помоля половинката на детето си да се обръща към мен по име, или както реши, защото от опит знам колко е гадно да те насилват да използваш обръщение, което не може да ти се превърти в устата. Как пък им е приятно на свекърите да ги мамосват и таткосват, това ли е най- важното, струва ли си заради подобна глупост да се развалят отношенията в семейството?

# 99
Когато дойде моят ред, ще помоля половинката на детето си да се обръща към мен по име, или както реши, защото от опит знам колко е гадно да те насилват да използваш обръщение, което не може да ти се превърти в устата. Как пък им е приятно на свекърите да ги мамосват и таткосват, това ли е най- важното, струва ли си заради подобна глупост да се развалят отношенията в семейството?
Брат ми досега е имал три сериозни приятелки и майка ми без някой да я пита е казвала директно и на трите да и казват по име, съкратения вариант, точно защото не иска да няма обръщение към нея и момичета да се чувстват неудобно. Това е най-добрия вариант, но не всички са като майка ми, затова аз действах пак по неин съвет по горепосочения начин.

# 100
Да мамосваш и таткосваш свекървата и свекъра някога е било израз на уважение. Хората, които си живеят още в онова време със старите разбирания го изискват, защото си мислят, че като го казваш много ги уважаваш. При мен няма как да се случи да го кажа, защото мама и тате са едни и никой друг няма право да изисква това от мен.

# 101
Когато дойде моят ред, ще помоля половинката на детето си да се обръща към мен по име, или както реши, защото от опит знам колко е гадно да те насилват да използваш обръщение, което не може да ти се превърти в устата. Как пък им е приятно на свекърите да ги мамосват и таткосват, това ли е най- важното, струва ли си заради подобна глупост да се развалят отношенията в семейството?
Брат ми досега е имал три сериозни приятелки и майка ми без някой да я пита е казвала директно и на трите да и казват по име, съкратения вариант, точно защото не иска да няма обръщение към нея и момичета да се чувстват неудобно. Това е най-добрия вариант, но не всички са като майка ми, затова аз действах пак по неин съвет по горепосочения начин.

Да, на майка ти начинът е много добър. Определено го запомних и се надявам един ден и аз да го използвам. Но много добре се е сетила, много. Предай й моите поздравления. Laughing

# 102

Да, на майка ти начинът е много добър. Определено го запомних и се надявам един ден и аз да го използвам. Но много добре се е сетила, много. Предай й моите поздравления. Laughing

и аз подкрепям Simple Smile
Толкова е лесно в общуването си да имаш и добри , и интелигентни хора

# 103
  • Deutschland
Още когaто се зaпознaхме, моят ме осведоми колко особенa е мaйкa му и ми кaзa сaмa дa решa кaк дa се обръщaм към нея. Не я нaричaм нито по име, нито с мaмо или лельо и нямa смисъл.Тя не общувa с никой, никой не й е приятен и товa е добре дошло зa мен. Рaзминaвaме се кaто пътни знaци, но изборa си е неин.
То и собственият й син я нaричa по име сaмо, понеже единствено го е родилa, после го е предостaвилa зa отглеждaне нa бaби и лели. Бaщa му пък предпочитa дa го нaричaм дядо:) но зaсегa....никaк.

# 104
По име, дори моята ме изненада като ми каза:"Ами ти втора майка няма да имаш, ако искаш ми казвай 'майко', но не мисля, че е удачно". Моята реакция:  newsm78 Hug

Общи условия

Активация на акаунт