Как се обръщате към родителите на бъдещия си супруг?

• 20 230
  • 205
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Свекърът е темерут, двуличник, чешит, защото не харесва снаха си  newsm78
Аз го определих като двуличник, защото авторката сподели че пред родителите и се държи мило, а като ги няма се държи не добре. Ако не иска да убиди хората ще се държи и в тяхно присъствие и в тяхно отсъствие хладно дистанцирано с дъщеря им, а не толкова очевадно различно. Изключително тъпо и неприятно поведение, поне според мен.
Ок, ама аз така и не разбрах в какво се състои гадното отношение. Понякога гадното отношение е само в нашата глава.

# 16
Ами според мен - пренебрежителни погледи, неприятни забележки, хапливи коментари ... не ти ли се е случвало някой да ти натяга обстановката и да ти създава напрежение без да те убижда открито с думи въпреки стремежите ти да му угодиш. На мен ми се е случвало и е мнооого неприятно.

# 17
  • Бургас
Ами според мен - пренебрежителни погледи, неприятни забележки, хапливи коментари ... не ти ли се е случвало някой да ти натяга обстановката и да ти създава напрежение без да те убижда открито с думи въпреки стремежите ти да му угодиш. На мен ми се е случвало и е мнооого неприятно.
Да, неприятно е, но е нормално да има хора, които не те харесват. От теб зависи дали ще допуснеш тези хора да ти влияят и да ти скапват настроението и живота. В случая е редно, ако има някакъв конфликт, мъжа й да я защити. Ако просто става въпрос за дърт мърморко, да не му обръща внимание. Току виж я оставил на мира. Има и трети вариант, но няма да го коментирам  Peace

# 18
Пише се Обида, Обижда, Обиди

И аз питам в какво точно е неговото обидно отношение.

Моята снаха не ми казва нищо. Бих предпочела да ми казва лельо  / и името ми/.Много пъти ми се иска да я помоля да го прави, но  ми е неудобно.

# 19

Моята снаха не ми казва нищо. Бих предпочела да ми казва лельо  / и името ми/.Много пъти ми се иска да я помоля да го прави, но  ми е неудобно.
За да не изпадаме в подобни ситуации, когато някой ден стана свекърва, мисля да кажа на снахата в прав текст, че не искам да ми казва "мамо" и обръщение на име или както тя си реши ме устройва напълно. Аз може би съм на другата крайност- не искам никой да ме мамосва. Имам си деца-те ми казват "мама".

# 20
  • Бургас
Свекърва ми още в началото каза, че иска да й казвам по име да се чувствала млада  Grinning На бабите на мъжа ми /едната за съжаление почина скоро/ им казвам "бабо", защото са готини и ги обичам, а и с мъжа ми се знаем от деца и е нормално /според мен/ да се обръщам така към тях. А и на тях им е много приятно.
Между другото в самото начало едната баба на мъжа ми се обръщаше към мен на "вие" и се държеше малко дистанцирано, но след половин година се отпусна. Явно се бяха наплашили от бившата приятелка на мъжа ми  Laughing
Относно враждебността се сещам за една случка със свеки в самото начало. Свеки малко несъобразително един ден започна да ми говори за бившата на ММ, как оставяла да спи у тях и колко грозно впечатление й правило това. Не й харесвало да й спят в къщата, т.е. прави ми лек намек да не оставям да спя при сина й. Честно казано по-неприятно ми беше, че ми говори за бившата на сина си, отколкото че ми е намекнала, че не одобрява да оставам у тях. Не го възприех като враждебност, а като нещо нормално. Тя е стопанката на дома и поставя границите и правилата. Когато всеки ги спазва се поддържа мир и разбирателство. Затова е хубаво да се вслушваме в хората вместо да подскачаме обидени, че не ни искат в къщата си и пр. мисли, които могат да ти дойдат. Предпочитам да ми каже в прав текст, че не иска да оставям пред това да върти очи, да се дразни и в последствие да ме намрази, и съответно и аз нея.

# 21
Свекърът е темерут, двуличник, чешит, защото не харесва снаха си  newsm78
Аз го определих като двуличник, защото авторката сподели че пред родителите и се държи мило, а като ги няма се държи не добре. Ако не иска да убиди хората ще се държи и в тяхно присъствие и в тяхно отсъствие хладно дистанцирано с дъщеря им, а не толкова очевадно различно. Изключително тъпо и неприятно поведение, поне според мен.
Ок, ама аз така и не разбрах в какво се състои гадното отношение. Понякога гадното отношение е само в нашата глава.

Състои се от това да ми прави забележки от сорта на " Чашите като се мият се нареждат веднага а не се остаят да съхнат, толкова ли не разбра" и следващия път като го направя както той каже ми казва " тея чаши защо са на петна от капки виж какви са .. мий ги пак" и още куп неща..

# 22
  • Бургас
Състои се от това да ми прави забележки от сорта на " Чашите като се мият се нареждат веднага а не се остаят да съхнат, толкова ли не разбра" и следващия път като го направя както той каже ми казва " тея чаши защо са на петна от капки виж какви са .. мий ги пак" и още куп неща..
Подобни забележки отнася майка ми от нейната майка по няколко пъти на ден /живеят заедно/. Да, много е дразнещо, но не е задължително да са провокирани от лоши чувства. Старите хора са така.
Не сте ли отделно домакинство?

# 23
Подобни забележки отнася майка ми от нейната майка по няколко пъти на ден /живеят заедно/. Да, много е дразнещо, но не е задължително да са провокирани от лоши чувства. Старите хора са така.
Свекър ми .... изобщо не е стар  Laughing Дори няма 50  Grinning Млади са се "взели " със свекървата.. И за съжаление все още не сме отделно домакинство...Сега започваме ремонт и се надявам всичко да е 6  Sunglasses Laughing

# 24
  • Бургас
Свекър ми .... изобщо не е стар  Laughing Дори няма 50  Grinning Млади са се "взели " със свекървата.. И за съжаление все още не сме отделно домакинство...Сега започваме ремонт и се надявам всичко да е 6  Sunglasses Laughing
Ами приеми, че е мърморко. Надявам се скоро да се изнесете. Повярвай ми, и на свекърите ти сигурно не им е лесно с чужд човек в къщата и може да се дразнят. Когато се смесят няколко навици под една къща няма как да не се получават сблъсъци. Всеки смята, че е прав. А и може нарочно да се държи така, за да ви стимулира по-скоро да се изнесете. Току виж като го направите да ви се оправят изненадващо отношенията  Wink

# 25
Работи по въпроса да се изнесете ....
Освен ако не ти доставя някаква радост да се напъваш да влезнеш в рамката на всеки .

Не проумявам...има толкоз много любов за правене, пък ти си влагаш енергията в
напъни да се харесаш на родителите на мъжа си  newsm78

в края на краищата едва ли някому е лесно и чак толкова приятно да си дели дома . Нормално е да проявява претенции

Пс. свекърва "дева Мария"?!?!?! Внимавай от къде ще  ти дойде  Laughing

А относно обръщенията : Аз лично не се обръщам никак. Разбирам , че това е възможно най- инфантилното поведение в тази ситуация , ала за мен нормалното е да им казвам по имена ,
ама веднъж се обърнах така към баща му  и такава тежка реч ми изнесе на тема моите задължения към неговата особа , че аз приключих с обръщенията ,
а и с посещенията  Mr. Green

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 11:16 от Serendipity*

# 26
Пише се Обида, Обижда, Обиди

И аз питам в какво точно е неговото обидно отношение.

Моята снаха не ми казва нищо. Бих предпочела да ми казва лельо  / и името ми/.Много пъти ми се иска да я помоля да го прави, но  ми е неудобно.

Добре де, ако си далеч пък се налага да те викне, идва до теб и те побутва ли? Много ми е интересно как комуникира, когато се налага да те извика по някакъв начин. Въобще това общуване без обръщение ми е малко хм..неуважително, някак си.

А синът ти как се обръща към техните?

Извинявай, че така те разпитвам, ама ми стана интересно.

# 27
Много рядко си пречупвам езика с "майко" или "татко", когато вече съвсем няма накъде. Уж искам, но явно подсъзнателно имам задръжки. Иначе не се обръщам никак, което е почти като "ей ти". Тъпо е, но е така вече 16 години. Дали ми допадат - свикнала съм им. От всичките родители най-сериозен дразнител е моят баща.

# 28
  • Добрич
Аз съм от другата страна, обаче тъща . И бъдещият ни зет казва на мъжа ми "Бате П...", а на мен "лельо М...... " Много ми е смешно и го питам -що така, бе леля? Той ми каза:
 -"Защото вдъхваш респект"
 Е как да не се гордея!!! Joy

П.С. Има ли уважение между хората, всяко обръщение е приемливо. Ако го няма, и най-милото обръщение е съскане и лицемерие...

# 29
Прави ми впечатление, че за много хора е проблем, как да се обръщат към свекъри/ тъстове, но хич не мога да си го обясня  Rolling Eyes

Хората си имат имена. Откакто съм се запознала с родителите на ММ, се обръщам към тях по име и никога не сме го коментирали дори.

Майка и татко няма да нарека други хора освен родителите си. Леля и чичо също не бих им казвала. Още повече, имам колеги на тяхната възраст - все едно да се обръщам към колегите си с лельо и чичо  Crazy

Обръщам се по име и толкоз. До сега не са изразили недоволство, но дори и да го направят, едва ли бих променила нещо  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт