Защо някои родители се месят в живота на своите женени деца?

• 24 040
  • 261
  •   1
Отговори
# 165
  а за мен главният проблем са  свекърите ми,

Това е твое мнение. Аз пак казвам, че те НЕ са главният ти проблем. Ако мъжът ти те уважаваше достатъчно, щеше да ги предупреди да спрат с простотиите и обидите. Ако продължат, щеше да ходи сам при тях от благоприличие. Ако и тогава му дуднат само срещу теб, щеше да прекрати контакти с тях, докато те не го потърсят и не му се извинят, че с поведението си са го отчуждили от себе си. И щяха да се опитат да те приемат. А може и пак да не те харесват и пак да те игнорират, но ще спрат да му говорят срещу теб. А може и да не го потърсят, но той ще ти е показал, че ти си номер едно в живота му. А усещаш ли мъжът си като твоя опора, вярвай ми, изобщо, ама изобщо нямаше да ти пука какво говорят те.
Но сега знаеш, че той ги слуша и им се доверява и това те плаши, защото може да разруши брака ви. Затова се опитваш да им се харесаш. А няма смисъл, ама никакъв смисъл. Промени мисленето на мъжа ти ако можеш. Това със свекърите ти е бита карта.  Peace

# 166
Авторката се вживява излишно. То е ясно, че ще си постъпи както си реши. Аз проблеми с родители от подобен характер не съм имала и дори не знам как може да се изтъпани някой и да се държи зле с мен и аз да го изтърпя. Недоумявам, наистина. Особено пък да ми обясни каква съм, за кого съм неподходяща и т.н.  Crazy Нали за да наговори някой всичко това, трябва да бъде изслушан... Номера е да се махнеш навреме от кофти хора и ситуации, а не да ги размишляваш после...

# 167
Щом си решила да си с този мъж, гледай да избягваш колкото се може повече свекърите. Пази си здравето не им се навирай зорлем в ръцете, още повече че не живеете заедно.
Свекърите няма да промениш - нито те са ти длъжни, нито ти на тях. Малко ми стана смешно как се гласиш да ги гледаш един ден, ама айде сега да не съм брутална.

# 168
     biborana, дай на Деси практически съвети как се случиха нещата  - разговори, действия (съвсем схематично). Може да са приложими и към нейната свекърва.

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 22:04 от Хърмаяни

# 169
За мен свекърите са кауза пердута, ама ако дадете практически съвети, може пък и аз да науча нещо.
Моят начин за справяне с досадните хора е игнор, другото е игра на нерви.

# 170
 Сега нека напиша и аз какво точно мисля -Ще спомена само ,че както писах по-рано не оправдавам никого,нито съпругът ми нито себе си!За по-голямата част от проблема е виновен той.Много отдавна можеше да даде да се разберат родителите му,че аз и детето сме хората които той сам е избрал за собствено семейство(но това се прави от хора който имат смелост).А аз можеше да не се примирявам с това,че нещата някой ден ще се оправят ,а трябваше отдавна да покажа че имам характер и глава на раменете и няма как някой си да се подиграва с мен и малката!А относно това на кого съм благодарила ...изказала съм благодарност на хора който съм усетила .Аз се радвам и благодаря на всички който обърнаха внимание на темата ми,благодаря на всички .че отделиха време и прочетоха за моят проблем.Уважих мнението на всички дори и с който мненията ни се разминават.Всеки е свободен да изкаже мнение,а аз пък съм свободна да направя моят избор сама.Дори и негативните коментари (дори повече)ме накараха да се замисля!

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 00:30 от Desislava Ivanova_500778

# 171
  • Бургас
А аз можеше да не се примирявам с това,че нещата някой ден ще се оправят ,а трябваше отдавна да покажа че имам характер и глава на ръменете и няма как някой си да се подиграва с мен и малката!
Ти не си показала характер, мъжа ти пък въобще няма такъв и ето ти защо ви се месят. Свекърите въобще не ви уважават и не ви считат за човешки същества. За свекърите мъжа ти е "детето на мама", а ти си лошата жена, която е отбила мамин златен от гърдата й и го е откраднала. Един от вас да вземе да прояви характер, защото това семейство иначе няма да го бъде.

# 172
  а за мен главният проблем са  свекърите ми,

Това е твое мнение. Аз пак казвам, че те НЕ са главният ти проблем. Ако мъжът ти те уважаваше достатъчно, щеше да ги предупреди да спрат с простотиите и обидите. Ако продължат, щеше да ходи сам при тях от благоприличие. Ако и тогава му дуднат само срещу теб, щеше да прекрати контакти с тях, докато те не го потърсят и не му се извинят, че с поведението си са го отчуждили от себе си. И щяха да се опитат да те приемат. А може и пак да не те харесват и пак да те игнорират, но ще спрат да му говорят срещу теб. А може и да не го потърсят, но той ще ти е показал, че ти си номер едно в живота му. А усещаш ли мъжът си като твоя опора, вярвай ми, изобщо, ама изобщо нямаше да ти пука какво говорят те.
Но сега знаеш, че той ги слуша и им се доверява и това те плаши, защото може да разруши брака ви. Затова се опитваш да им се харесаш. А няма смисъл, ама никакъв смисъл. Промени мисленето на мъжа ти ако можеш. Това със свекърите ти е бита карта.  Peace
В това е истината !Защото ,ако найстина усещах подкрепа в него всичко друго нямаше да е така!Много съм ти благодарна за готиничт съвет!

# 173
Хърмаяни, по принцип съм ти фен.   bouquet затова допълвам.

Практическият съвет е "говори, говори, говори. Аз затварям очи и те слушам" Но обичай и отстоявай себе си.
Ключовите моменти бяха два:
Много разговори с ММ - какво и защо. Мъжете често не разбират и не виждат обидата, затова е добре да им се покаже + чуството, което предизвикват (мъжете не разбита "женските работи").
Лично при мене втората важна част беше да "изкарам нещата на светло" (при Деси този проблем го няма) - моята С беше царица на подмолните номера. За сериозните номера имах само косвени доказателства. Обидите се отправяха или на 4 очи (и после ги отричаше), или на висок глас в съседната стая пред мъжа й - в този случай или бях лоша, защото подслушвам, или прекратявахме дискусията - "за да има мир в Сибир". То не било така, аз не съм чула/разбрала. В най-добрият случай ми обясняваха, че тя си е такава - просто се държи така, защото ме чувства близка.
Обаче лошият характер няма почивен ден. Когато й беше отнета възможността да се заяжда със снахата - продължи със сина и внучката.
Не знам дали има пълно щастие - приех, че тя "си е такава", но реших, че ще бъда с нея само по задължение (ако се нуждае от помощ - отиваме незабавно). Но не планирам да й ходя на гости, независимо, че вече тя ме цени.

# 174
Успех, Деси!
Скрит текст:
П.П.  симпатична си ми и знам че ще е досаден послеписът ми, но...  много се набиват грешките от сорта на наЙстина, коЙто, когато става въпрос за множествено число / лесно е - когато е единствено число винаги се пише с Й, при множествено с  И/," рЪменете", "по-вече" и други...За да звучиш в писмена форма сериозно е добре да пишеш правилно. Извинявай, че звуча като даскалица, но тези неща  ми бодат очите и ме разсейват от смисъла на написаното  Confused

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 22:18 от ЗАНДАЛИ

# 175
ЗАНДАЛИ, за послеписа

# 176
Ок. ще си взема забележка от ЗАНДАЛИ,но само да кажа(не да се оправдая),че аз само диктувах това което е написано,но все пак благодаря за забележката !

# 177
Родителите разведени, тя разведена, иска да има мъж, семейство. Да празнува празници като хората - всички заедно, да я приемат. 

# 178
Т.е. ако родителите ти са разведени и ти си разведена вече нямаш право да има семейство, нещо си прокажена ли? Не може да си щастлива. Това е еманация на балканщината, дано децата ми емигрират.

# 179
Аз мисля да приключа с темата (поне за себе си)Нещата тук доста загрубяха ,обиди ,нерви,обидени...няма смисъл!Благодаря още веднъж на всички изказали мнението си,определено много ми помогнахте.Пожелавам на всички никога не де изпадат в подобна ситуация.Късмет на всички!

Общи условия

Активация на акаунт