Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 41 884
  • 789
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте отново  Simple Smile
Тъй като зорът с първото класиране отмина и не сме класирани, т.е. имаме време, бих искала да занимая ИОСДЗ с моя казус (баща чужденец) и да им предложа лека корекция в Необходими документи.
Първо ще си публикувам съобщението тук и много моля някой да го прочете и да сподели дали е разбираемо написано и изпълнимо. Моля това защото предния път когато им писах по този въпрос ми отговориха, че не разбират какъв ми е проблемът  Embarassed

Добър ден.
Според изискванията описани в Необходими документи при записване трябва да се представи Удостоверение за раждане (оригинал и ксерокопие) на ХХХХ с ЕГН УУУУУУ, с майка: ХХХХХ, ЕГН/ЛНЧ: УУУУУУ, баща: ХХХХХХХХ, ЕГН/ЛНЧ: УУУУУУУУУ.
Искам да насоча Вашето внимание върху факта, че при тази формулировка на изискването условието ''Всички документи трябва да имат указаното съдържание'' не може да бъде спазено в случай на родител - чужденец по следните причини:
1. В много държави гражданите не получават ЕГН и по тази причина в Удостоверенията за раждане на техни деца в България се вписва просто рождената дата на родителя-чужденец;
2. ЛНЧ на родителя-чужденец не може да се вписва в Удостоверениет за раждане на неговото дете в България защото този номер има временен статут.
Дали не бихте могли да добавите следната забележка: ''В случай на родител-чужденец в Удостоверението за раждане на детето се допуска присъствието на рождената дата на родителя вместо ЕГН'' или нещо подобно?
Благодаря Ви!

Моят съвет:

Напиши го така и отиди до деловоството и го подай към Работната група и с копие до отдел "Образование".

Обратна връзка не могат да разрешат да се пише нещо, което не им е в компетенциите. Те просто трябва да разясняват критериите .., но са некомпетентни ... Решение по такъв въпрос трябва да е взето от по-висока инстанция ...

Добреееее......благодаря  Simple Smile
А, съжалявам за тъпия въпрос ама къде се намира тази Работна група с Деловодство? В смисъл, каква институция трябва да търся?

# 736
  • София
...

Добреееее......благодаря  Simple Smile
А, съжалявам за тъпия въпрос ама къде се намира тази Работна група с Деловодство? В смисъл, каква институция трябва да търся?

Работна група

Цитат
В Столична община е образувана Работна група от представители на партньори в сферата на образованието от: Столична община, родителски и други неправителствени организации, директори на детски градини, професионални съюзи и разработчиците на системата.

Работната група обсъжда въпроси и предлага решения на ръководството на Столична община по следните въпроси, свързани с дейността на общинските детски градини:

въвеждане на информационната система, нейното подобрение и развитие в бъдеще;
    принципи и критерии за прием и записване на деца;
    начини и възможности за излизане от затруднената ситуация с недостиг на места;
    други въпроси с цел подобряване на достъпността и качеството на образователните услуги.

# 737
  • София
Чета ви и се побърквам до безумие.Получих си отговора от ИОСДЗ , с две думи да си подготвя документите и да ходя при директорката,а пък натам каквото реши тя  Sad и какво заради една такава .... простотия КРАЙ! Аз ви казвам докато не се запишем ще ми се съкрати животеца  Rolling Eyes
Мисля си,че не би трябвало да има проблем, но пък после си казвам "а ако ни върне" и всичко отново.
Моля,ако някой  е имал подобен случай нека каже какво е станало и въобще давайте съвети

# 738
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Добреееее......благодаря  Simple Smile

От първия пост на темата:

Работна група
В Столична община е образувана Работна група от представители на партньори в сферата на образованието от: Столична община, родителски и други неправителствени организации, директори на детски градини, професионални съюзи и разработчиците на системата. Работната група заседава на адреса на дирекция "Образование" към Столична община, ул. "Оборище" № 44. Към работната група може да се обърнете официално, депозирайки лично, по куриер или чрез Български пощи Вашето предложение, молба или жалба в деловодството на Столична община, ул. "Московска" № 33.

А иначе - татко Ники подава на място запитване ... Може той, ако види да се включи с по-актуална информация ... Аз май не съм много добре запозната с адреса ... Ако не отговори в темата, или не се включи мама САННЯ, за да каже ... Пиши ЛС на някого от двамата ...

# 739
Вече РГ няма собствено деловодство. Документ може да се внесе в деловодството на СО на Московска 33, като се влезе, вляво от будката на охраната, първата (или втората беше) врата вляво по коридора - охраната ще ви насочи.
Може да се внесе във Виртуално деловодство на сайта на СО, но тогава възможностите за форматиране са ограничени.

И в двата случая придвижването на документа може да се следи на сайта на общината в Деловодна справка.

Цитат
До
Работната група от представители на
партньори в сферата на образованието от:
Столична община, родителски и други
неправителствени организации, директори на
детски градини, професионални съюзи и
разработчиците на ИСОДЗ
Дирекция "Образование"
Столична община
гр. София

# 740
Хора, благодаря ви!   bouquet

# 741
  • Дъблин
И аз благодаря за информацията, ще си отправя там запитването за изясняване на термина "работа от вкъщи" и доказване на района на месторабота.

# 742
Чета ви и се побърквам до безумие.Получих си отговора от ИОСДЗ , с две думи да си подготвя документите и да ходя при директорката,а пък натам каквото реши тя  Sad и какво заради една такава .... простотия КРАЙ! Аз ви казвам докато не се запишем ще ми се съкрати животеца  Rolling Eyes
Мисля си,че не би трябвало да има проблем, но пък после си казвам "а ако ни върне" и всичко отново.
Моля,ако някой  е имал подобен случай нека каже какво е станало и въобще давайте съвети
Не се отчайвай. Ако директорката откаже, можеш да намериш връзка между името на търговската верига и фирмата, дори ако трябва с касова бележка, но може и в някой регистър (не знам как се казва). А пък по Правилата за прием не се изисква да се въведе точна месторабота, който е правил системата, си го е измислил. Някоя мама беше споменала, че ако изиксваха точна месторабота, щяха да искат ЕИК.
Друго, за което се сещам е, че може за всеки случай да поискаш в служебната бележка да пише, че фирмата държи (може терминът "държи" да не е съвсем правилен юридически) веригата магазини X, или търговската марка X, и това може да ти спести много главоболия.

# 743
Гледай сега тук има поне нотка надежда-защото можеха да ти напишат актуализирайте профила и обратно, точно да съвпада и т.н. тук вече всичко зависи от желанието на директорката.

# 744
  • гр. София
Мили мами, имам следния казус и моля за помощ:

Мъжът ми работи в квартала, в който сме приети в ОДЗ и ще му издадат съответната бележка от работата.
Аз ПРЕДИ влизането в отпуската по майчинство (след изтичането на 135 дни болнични) станах младши адвокат, т.е. самоосигуряващо се лице, (допреди това бях на трудов договор, ако това има значение).

Какъв документ като СОЛ трябва да занеса при записването, откъде се вади/взима? Много Ви благодаря!

# 745
Не се отчайвай. Ако директорката откаже, можеш да намериш връзка между името на търговската верига и фирмата, дори ако трябва с касова бележка, но може и в някой регистър (не знам как се казва). А пък по Правилата за прием не се изисква да се въведе точна месторабота, който е правил системата, си го е измислил. Някоя мама беше споменала, че ако изиксваха точна месторабота, щяха да искат ЕИК.
Друго, за което се сещам е, че може за всеки случай да поискаш в служебната бележка да пише, че фирмата държи (може терминът "държи" да не е съвсем правилен юридически) веригата магазини X, и това може да ти спести много главоболия.
Това с цитирането в служебната бележка изглежда най приемливо в случая защото въпросната система по неписани правила изисква ама точно разбирайте без никави разминавания изписване-демек дори и точка както ми каза една директорка с надежда да не запиша детето си.

# 746
Мили мами, имам следния казус и моля за помощ:

Мъжът ми работи в квартала, в който сме приети в ОДЗ и ще му издадат съответната бележка от работата.
Аз ПРЕДИ влизането в отпуската по майчинство (след изтичането на 135 дни болнични) станах младши адвокат, т.е. самоосигуряващо се лице, (допреди това бях на трудов договор, ако това има значение).

Какъв документ като СОЛ трябва да занеса при записването, откъде се вади/взима? Много Ви благодаря!

Виж Ръководството  - - за самоосигуряващ се родител - копие от платежни документи за внесените осигурителни вноски преди класиране на детето или данъчна декларация, заверена в НАП;

Прегледай си и секция Небходими документи - там също би трябвало да ти излиза според въведената в профила информация.

# 747
Здравейте,
От няколко месеца посещаваме ясла,която е доста далече.Сега извадихме късмет и ние приеха в ясла срещу блока ми.Подготвих необходимите документи и тези дни ще се записваме.Въпроса ми е ако цяло лято посещаваме другата ясла без да се отписваме дали не нарушаме някакви правила и дали е възможно?

# 748
  • София
Да, възможно е - детето ще си продължи в старата ясла до септември.

# 749
  • София
Благодаря на всички ви за отговорите Simple Smile И аз това казах на мъжа ми да ги помоли да го допълнят в служебната бележка,но като гледам какви ядове има с тези от фирмата  Thinking казали му днес,че до две седмици щяла да бъде готова  Shocked аз служебната бележка си я изкарах вчера ,че подпечатана и заверена,изведена всичкооооо. Ако служебните бележки ги вадеха за две седмици ме е страх като дойде време за заплати и осигуровки какво се случва пффффффффф.
Дано всичко мине добре,че направо не знам.
Което отваря много въпроси,служебните бележки да са с дата след класирането, което ми е странно защото ето примера с мъжа ми :той подава молба да му издадът служебна бележка и срока за нейното издаване е две седмици. Това е такава  #Crazy,че здраве му кажи. А може да има и други такива случай.Безумия,безумия колкото си иска човек

Общи условия

Активация на акаунт